В Литва готвят реформа: Всяка втора новина - положителна!

Половината от новините в медиите трябва да бъдат с положителен характер - идеята е на литовски политици, за които днес съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - В Литва готвят реформа: Всяка втора новина - положителна! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са положителните лозунги на Партията? Къде са решенията на пленума на Политбюро на БКП преписани и преведени от решенията на пленума на КПСС за светлото бъдеще на комунизма? Там ще прочета колко светло ще бъде, нищо че е комунистическо (оксиморон) и върви заедно с мизерни заплати, празни магазини, режим на тока, задължителната бригада (ангария), избори без право на избор и други "радости" от социалистическото ежедневие в което нямаше нищо социалистическо (държавен монополизъм и диктатура).

колко положителни новини имаше едно време - голям млеконадой, високи добиви и как всичко произведено е "над световно равнище" Ставаше ни едно хубаво, хубаво и СМЯХ, СМЯХ, ГОЛЯМ СМЯХ

Голям ми е! По-добра новина от тази здраве му кажи. Разрешавам да ме цитирате където е нужно.

Добрата новина - тия и трите ще си намерят бързо майстора. Ако дойдат в София, ще пооправят цвета на епидермиса ни.

Аз

- Как е, докторе? - Имам една добра и една лоша новина. - Дайте първо лошата! - Остават ви два месеца. - А добрата?! - Вчера свалих страшно гадже и довечера пак имаме среща.

Докато песимиста гледа негативно на нещата и казва по зле от това не може да бъде, до пълният с позитивизъм оптимист казва може, може..

Аз например бих предложил такава позитивна новина. Например, не че през годините на демокрацията половината от населението е напуснало страната, което е негативна новина. Позитивната новина би могла да бъде,че през годините на демокрацията половината от литовското население е останало в страната.

А пък ние явно следваме целите на проект "Всяка втора новина -отрицателна". Важно е хората да се дестабилизират психически непрекъснато....

Не втората, всяка новина е отрицателна. Направо са станали депресиращи и криминални хроники новините в България.

Достатъчна е една добра новина и нещата ще се оправят от само себе си. Новината е Путлер умря.

Боклук!

За да има положителни новини, трябва да се случват, положителни събития!

Преди да са ни уморили политици и медии и в България трябва положитерните новини да са над 50% по медиите иначе не ни издържа нито сърцето ,нито главата,вижте колко инфаркти и инсулти има.

почвам веднага положително и 3-те дядо попе от картинката

Трябва да се комбинират лошите новини задължително с добри. Например: Лоша новина: Политик открадна 500000 евро. Добра новина: Политикът си построи палат. Дай, Боже, всекиму! п.с. Това не е моя идея. Когато 21-годишната дъщеря на Иван Костов си построи къща в Драгалевци, на въпросите "откъде пари", той отговори точно с "дай, Боже, всекиму".

21 годишната дъщеря на Костов НЕ СИ Е СТРОИЛА КЪЩА в Драгалевци. Някой боклук те е излъгал, а най-вероятно да си гонаправил сам. И да те преваря преди да кажеш още някойя лъжа - къщата на Костов е строена преди 50 години и не е палат.

Трябва да си им много близък, за да знаеш, какви имоти имат. Твоето мнение не се брои!

а путя иска всяка първа да е положителна, въпреки разрухата в раша

по Время всяка новина е положителна!))))))))):

Пускаш телевизора на БНТ, БТВ Нова ... Навсякъде лоши новини. Започват с убийство или катастрофа, а в същия ден има значими световни новини, но те са за накрая. Не ги искаш, превключваш на Комеди, ооооо там само простотии. Изключваш телевизора и в Интернет, намираш каквото те интересува.

А защо не е написано за светлото бъдеще и ръководната роля на партията ...

Къде са решенията на пленума на Политбюро на КПСС за светлото бъдеще на комунизма. Там ще прочета колко светло ще бъде, нищо че е комунистическо (оксиморон) и върви заедно с празни магазини, режим на тока, задължителната бригада (ангария) и избори без право на избор.

хахаха, това което русофобите в Литва и Полша сами си правят и Русия неможе да им го направи... Айде честито им министерство на информацията - положителната информация :)

В Литва готвят реформа: Всяка втора новина - положителна! У нас всяка първа новина в момента е положителна, но само предизборно.

Ми ся, то "положителната новина" е нещо относително. Напр. ако съседката ми съобщи, че няма нищо против да правим от време на време "смешните движения" - това за мене си е направо чудесна новина. Ако обаче мъжът й разбере, за него няма да е чак толкова положителна тази новина.

Хаха, положителна ... ама за кого е положителна :) Да се връща оригинала на БКП в България, че вече не остана България

Дебили са тези политици. Залейте ги с розови новини от сутрин до вечер,но ако реалността се разминава ще имате сериозен проблем.

Убий един журналист (а, защо само един), винаги има защо!

Литва е като България. Окупирана от САЩ и ЕС колония с обедняващо и намаляващо население което Колкото до новините . НЕ ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЯ .......ОТДАВНА НАПРАВЕТЕ СЪЩОТО ОСОБЕНО ЗА ДЕЦАТА СИ

Личи, че Дядо Адолф и Гьобелс за започнали кариера недалеч от тия и са ...минали през тях!?

положителни новини, че кат гледам у нас деня започва с убийства, самоубиства, побоища между ученици, грабежи или катастрофи с убити.

Путин неговите медии отдавна ги накара да го правят. По "трудния" начин :) При това там негативните новини са винаги за лошите - криминалния контингент, НАТО, ЕУ - лошите неща все при тях се случват :) Та резултата е виден - епидемия от руски емигранти в Европа. Така че... не знам дали е добра идея.

у тях????? У нас беше и ефекта се оказа нулев!

като едно време в"Работническо дело",петилетния пран изпълнен за три години,тъкачка тъче на сто стана,крава рекордьорка по млеконадой... абе все положителни новини

Девойката в средата е ококорила очи сякаш наблюдава групов секс.

не долавяш голямата завист в очите й?

Браво, а нашият тъп СЕМ ни тероризира с 99% лоши "новини" и реклами на високоговорител. Два грама мозък са достатъчни, да се сетиш, че така само гониш хората към друг канал.

И разбира се, няма значение дали е истина, още по-малко дали е важна. Изобщо не става дума за това, всъщност. Нищо, че това са нещата, които правят новината-новина, а не спам, продуктово позициониране, пропаганда, манипулация...

50% положителни новини - първа стъпка към Министерството на истината

като гледам броя на плусовете ми се иска да вярвам че повечето знаят за какво говориш.

Дайте да поканим малко литовки като тези на снимката, а?

задължително да е свързана с някакво шоу,секс скандал или друга простотия!

Маце, и ти си поканена, не се ядосвай.

На тебе отстъпвам дамата с очилата,а аз като по-скромен ще се задоволя с останалите две.

Аз предлагам да гасим лампата и кой каквото си хване, после няма да се сърдим.

Хората искат да сложат Розовите Очила. Ама то па, гледката през тях пак Черна.

Положението е зле, но може да е и по-зле! Кратко и ясно!;))

само удобните на политиците новини да се отразяват от медиите, останалите в коша.

Шило

Не е лоша идея. Хубаво е и тук да се наложи такова нещо, че само за кървища и бедствия се пише. Както каза мой познат журналист- това се търси, това предлагаме, не че ми харесва.

popo_roro

Абсолютно съгласен! Вследствие на това непрестанно търсене на скандалното и негативното, спрях да следя всички други новини, с изключение на онези по БНР и БНТ. В dir.bg чета основно заглавията.