Нови строги мерки срещу COVID-19 влизат в сила в Европа

Повече от 39,07 милиона души са случаите на заразени в цял свят с новия коронавирус

Обратно в новината

Коментари - Нови строги мерки срещу COVID-19 влизат в сила в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

имам чуството че на борисов му трябва колапс на държавата за да отклони вниманието от себе си и да си краде без много шум

Лъжат и манипулират хората с подбрани и измислени цифри! Дж. Оруел ряпа да яде с книгата си "Animal farm" пред онова, на което сме подложени в момента. Социализмът беше съвършена демокрация с права на човека в сравнение с днешния психо-фашизъм!

Докато не приземите самолетите и не затворите границите този вирус ще си го отглеждаме с години.

"Чехия също за първи път обяви за денонощие над 10 000 случая на зараза, допълва ТАСС. Заразените за последните 24 часа там са 11 105. От днес в страната започват да изграждат полеви болници за пациенти с Ковид-19, а Германия изрази готовност да помогне на страната. В Чехия са забранени за идните три седмици събиранията на повече от 6 души, затворени са училища, ресторанти, барове и клубове." Населението в Чехия е 10 милиона. България не я очаква нещо по-различно. А нищо чудно реално заболелите в България да са много повече, но система да не го отчита, понеже е калпава.

Заболелите сами ще потърсят лекарска помощ.А заразените,които не са болни нямат причина да го правят.Заразен не означава болен на смъртно легло.

Фашистите от нов вид искат да ни чипират и подчинят, това е заветната им цел. Надявам се, че няма да успеят, защото Тръмп отдавна не спи и не само той. Стискам палци на всички светли и здравомислещи хора!

и кат те чипират кво ша ти гледат бе ??? как ходиш на работа и до магазина ?

Целта е съвсем друга и всички нормални хора вече я знаят.

Вирус има, но цялата тази истерия е единствено в интерес на определени кръгове. Ако има смъртност над 15-20%, тогава трябва решително да се действа. Споменатите по-долу 0,5% процента са всъщност още по-малко, ако се отчитат съпътстващите заболявания на починалите. Смъртността от малария, паразитни и инфекциозни болести е в пъти по-голяма. 2012-2013 болни от ОРЗ към 2млрд - паника никаква. Умрели от грип в Германия - 25000, живота си вървеше. Затваряне на граници, икономики, обедняване на средната класа и заличаването й, даване на заеми на държавите от МВФ и ФР (кой стои зад тях?) и заробването им, е в интерес на малцина ,,сатано-избрани”. Ако целта е да се реализира теорията на Малтус, то е необходимо много по-свиреп вирус, но пък и страхът на горе-споменатите ще е по-голям. Затова Короната идеално им подхожда за осъществяване на заложените цели.

Навсякъде по света барове и ресторанти са в основата на разпространението на вируса. Да ядеш и да пиеш гъз до гъз до други ковидиоти - най-голямото постижение на цивилизацията, заедно с фейкбук.

Полша и Чехия затвориха училищата! Само нашия мангъровист-непукист дреме! Алллоооо,Бойко! Вземи се в ръце!Затвори училищата!Баровете също!И стадионите! Разбуди се,че това ще ти струва скоро много!

Първо ще спасяваме зимния сезон, няма да затваряме. После няма да затваряме, защото ще е излишно, заразата ще е плъзнала навсякъде.

Глупакооо, стой си в кочината и не давай акъл!

Спрете с тази МАНИПУЛАЦИЯ, ГОСПОД ЩЕ ВИ НАКАЖЕ.

Заразени и болни са различни неща! Истината е, че с хомеопатия, както и с хидроксихорохин , цинк и вит. С тази измислена пандемия отдавна щеше да е в историята, обаче не това е целта на престъпниците, които искат Нов световен ред! Тотално подчинение на ковидовцете, дигитални пари, чипизация ,страх!!!

Ха, ха. Още един от моите дебилчета. Аз ги лъготя както си искам, разтягам им шантави теории, пък те ми вярват. Как да не ги обиждам!

Все още не могат да разберат, че положителен тест не е същото като заразен.

ти не можа да разбереш, че едното показва другото. положителен тест за бременност при мъж не е показател за бременност, а за рак на тестисите. Но ако е при жена, е 99% бременна. Излагате се, не разбрахте ли, ковидиоти задръстени.

Злите сили натискат здраво. Надяваме се все пак да са останали някакви нормални въоръжени сили, които да ударят спирачката на сектата по някое време. Уродите са сред нас от хиляди години, но през последните 200 са се наложили повсеместно, контролират целия свят практически. Според мене съпротивата би могла да има успех само ако се сдобие с ядрено оръжие и започне да взривява съсредоточията на глобалистите. Ню Йорк, Пекин, Москва, Брюксел, Ватикана, Израел...все хубави места, от които да остане само пепел.

Пълен ненормалник! И с него тези, дето са плюснали

ти си скапан ковидиот.

Поредната световна еврейска измама тип холокост, всеки който я отрича ще бъде съден като антисемитист.

И какво лошо има в това човек да е антисемитист та да бъде чак съден ? Нещо много сбъркано има в еврейските кратуни !!!

2020-10-17 11:29:24 инфо (нерегистриран) Задачка-закачка 39,07 млн. души заразени в целия свят; Световно население - 7 839 215 239 души. Колко % от 7.8 млрд. с 39 млн.?! 0.5% или ДА?! СВЕТОВНА пандемия... --- да видиш % умрели , защото това фактически е РЕАЛНИЯТ критерий за практическата опастност от грипа ... реално почти нулева , т.е. не-поголяма от тази от обикновен грип или друга заразна респираторна болест, венерическа болест или даже от спин !

Да , точно така! И от тези заразените 80 % безсимптомни !!

първоначално строгите мерки на правителството даваха резултат, докато мухъла в президентството не вдигна юмрук да разпали размириците. резултатът е видим

Госпожо, размириците предизвика Каскета с "ювелирните" акции. А целта на мерките на ЩАБ-аджиите беше ДА ЗАБАВЯТ разпространението на КОВИД-а, за да издържи здравната система. Повтарям - въздушно-капкова инфекция Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ СПРЕ. Само се КОНТРОЛИРА - забавя/протака във времето, докато премине през поне 70% от населението. Под КАРАНТИНА се слагат БОЛНИТЕ, а НЕ ЗДРАВИТЕ. ЩАБ-аджиите действаха ПРОкризисно и КРИВАТА на пренасяне на заразата го потвърждава.

Каксета си свърши работа и излови изменниците, другарю

"ювелирни акции", ама бюрократите и чиновниците в президентството започнаха да подават оставки един след друг. мунчо разпали бунтовете, преди да дойде неговия ред. а лумпените продължават да разнасят заразата навсякъде с техните "велики въстания" и т.п. комсомолски мероприятия

Това със 70% знаем от кой световен капацитет го знаеш. Само дето дивотиите дето ги ръси непрекъснато, реалността ги опровергава. Според него до есента ковид трябваше да е изчезнал и това със стадният имунитет тук не върви. Това не ти е обикновен грип, трябва на всеки тъпоумен дебелоглавец да му стане ясно! Вече имало повторени само месеци след първото заразяване

Не искам никаква инфекция да преминава през мене. Ти ако щеш се разболявай.

Трябва да се затворят училищата. Те са основният развъдник и разпространител.

И университетите, и научните институти, и производствата, както и всичко останало. Но иначе, извън кръга на шегата - най-добре да се метне удна бомба върху парламента и да се отървем от най-страшната чума.

Нас това не ни интересува Ние не сме в Европа Ние си имаме НОЩ от изявени професори гъзолизачи и Пълничкия министър председател специалист по всичко

И още сте недоволни от Нощ?! Не стига, че тук е такава слободия, за разлика от Европа и по света! Трябва ви някой евроазийски диктатор на вас, който да ви казва всяка вечер сутринта с кой крак да слизате от кревата!

ще пазя себе си и другите около мен, а пък вие както си знаете, но не забравяйте, че идва и грип В!

С пушка ли ще ги пазиш ?

С разум и човещина, за разлика от много други индивиди, които сигурно ще се познаят по минусите

И грип А идва. Време е още няколко месеца да се крием по дупките, а здравните светила да възпрепятстват нормалния начин на живот.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30502778.html

В Швеция - 0 оздравели. В Китай заразените са колкото в Португалия. В Северна Корея - 0 заразени. Някакви смешни и измислени числа.

Нема да се плашите Бойко ще ни опази . Той при 10 болни каза затваряме всичко при 100 болни отваряме всичко при 1000 правиме карантината 10 дена а при 10000 "Кой как може да се спасява"

Много си прав ! Жалко , че Урсула пипна КОВИД-19 , а не Тиквата !

Задачка-закачка 39,07 млн. души заразени в целия свят; Световно население - 7 839 215 239 души. Колко % от 7.8 млрд. с 39 млн.?! 0.5% или ДА?! СВЕТОВНА пандемия...

хаха Такива като теб пишеха преди няколко месеца ." Кво ме е... вируса го има само при Китайците в БГ няма да дойде"

Госпожо, нещо си се объркала. Коронавирусът нямало да дойде до България според проф. Годжи, проф. Кантарджиев и доц. Кунчев. Затова вирусът ги сварил неподготвени. Само съм ги цитирала.

Названието пандемията не идва от броя заразени , а от броя умрели !

Пандемията (от гръцки: παν, pan – „всички“ и δήμος, demos – „хора“) е проява на инфекциозно заболяване, което се разпространява сред населението на определен обширен географски регион, континент или по целия свят, като се заразяват много хора.[1] Практически пандемията е вид всеобхватна епидемия, характеризираща се с появата на нов вирус или инфекциозен носител, срещу който човешката популация няма имунитет. Обикновено процентът на смъртност при пандемичните вълни е особено висок.

а утре ще последвате Професор Хубчев, тъпанари! След Мангъров сте вие!

какво чакаме - да стигнем по 5000 (пет хиляди) на денонощие, за да затегнем мерките! Борисов, от какво се страхуваш, че отлагаш трагедията и ни излагаш на опасност?!

Абе не разбра ли, че колкото повече заразени има, толкова повече мерките се разхлабват - намали се карантината, контактните не се тестват, а се карантинират. Зимен сезон трябва да се спасява, ей!

40 млн заразени и 30 млн излекувани. Защо разнасяте фейк нюз? Реално в момента няма 40 млн заразени.

къде ги видя 30 милиона излекувани?

С КПП-та, маски и вечерни часове, вирус не се бори. Вирусът вероятно е някакъв върколак, който обикаля само през нощните часове. А медицинско решение, освен приматските издевателства, в стил 14-ти век не се виждат. Мерките на еврогейските помияри са противоконституционни и това се видя много добре. Съдът в Берлин отмени вечерния час, а в Испания конституционният съд определени локдауна на Мадрид като противоконституционен. На никой от еврогейчетата не му пука дали сте живи или умряли. Че има нещо, има, но мерките целят тотален контрол и робство. Жалките лакеи на Новия световен ред ще отидат на боклука на историята и ще горят в деветия кръг на ада за вечни времена. Единствено Тръмп противостои на тази простотия. Бездетните отрепки Меркел и Макрон са се посветили в сатанински ритуал за унищожението на Европа. Преди пробваха да ни заличат и ислямизират като вкарат милиони терористи от ислямските държави, а сега ковида им дойде дюшеш.

Тъп си ! Ограничава се разпространението ! Много лесно се лекуват 10 човека вместо 10 000 ! Да не говорим , че и е по-евтино ! И за 10 човека трябва доста по-малко лекари и сестри отколкото за 10 000 , глупако !

Така е, ограничава се! Докато гръмне. Една тенджера под налягане не можеш да я държиш заключена вечно. И ми е много смешно, какво си мислят, че ще се случи пак, когато отключат отново - този път вируса ще си е тръгнал за Китай? Първия път не искаше

Като си много умен прочети как Европа се е преборила с чумата , испанският грип и черната смърт ! И тогава говори за КОВИД-19 !

Ляне, тъп си като гъС, мама ти проста

не бе !!!и земята не се върти около слънцето ми всичко се върти около Егоото на Мангъров..... и на няколко човека ,.... Иво Христов нали ви каза чес те глупаци щото носите маски , ми той цял Китай носеше и Япония носеше....... като гравитирате след хора с такива еготоа , няма сила на земята която да ви обясни ,че земята се върти около слънцето ,а не около вашите егота

ми това ще стане защото не си траяхте ами ходихте по протести и разпространявахте заразата , не носихте маски, лошото е че нормалните хора траеха мангъровците , радевците, славите, и разни иво христовци които ни обесняваха че не трябват маски, а вКитай си носеха маските. разликата е виждаме

В Европа мислят един ход напред

Вируса Бил Гейтс ли го измисли, за да ни чипира или Бойко и Мутафчийски - за да ни тормозят и да ни крадат?!

Голият охлюв е просто жалък помияр, който си продаде задника за пари.

Ние чакаме докога ли?

И откога обикновената "настинка" е заразна?!

FFF

Настинка е разговорно име на вирус, common cold на английски.

Едно нещо разбирам от тази статия! Covid 19 работи нощна смяна и очевидно е най заразен през ноща!

Ние не затягаме, защото тулупа къта пари, за да продължи да ги краде.

Ще има локдаун в цяла Европа на 20/10 Измамата е тотална и безпрецедентна Повечето хора са вече изцяло промити, чипирани през телефоните които използват, не ви е нужна чипосана ваксина дори, няма да е безплатна :D

Свидетели на Тоталната Измама от Седмия ден!!! Някой глас свише ли ги говори тези мъдри прозрения?

Нашите мисирки, кажат ли че в ЕСССР има някакви мерки, очаквай при нас да са по 2. Явно това е подготвяща "новина" за овцете от стадото. Да знаят какво ги очаква след седмица-две у нас. ВСИЧКИ в мрежата! А мрежата е почти на 100% контрол на информацията.

В САЩ и Русия няма ли или в Китай нямаше ли само че в Китай и днес си носят маските въпреки че няма болни

2020-10-17 10:47:27 ссс (нерегистриран) Малоумници. Ще съсипят държавите заради една настинка..... ---- вече не купува "без пари" , а и като никой вече не връща лихвата от купеното "без пари" - така става ! нЕкои немали вече "ръст" на кражбите и им трябвал "обективен" повод за презареждане на новата матрица, за нов "ръст", сиреч - за нови кражби ... на чужда енергия ! тва обаче минава през "зануляване" на всичко, което сега имат като "мазнинка" омразните "мързеливи" овце така , че то да стане непригодно в "новата матрица" а по този , начин овцете да бъдат принудени отново "да искат" нещо, което реално не им трябва, а за да го получат, ще трябва пак да "им" въртят мелницата ... елементарно е ако се замислиш - просто повечето хора в света, в момента нямат нужда от нищо ...а значи трябва да бъдат принудени "да има нужда" ... просто схема... но не е лесна за реализация от кукловодите, дето "все им се малее"

Когато Бил Гейтс основава Майкрософт, казва: "...трябва да кажеш на някой, че му трябва нещо, за което не се е сетил, и после да му го продадеш...".

се крепи целият капитализъм... на измамата! защото за да продадеш на някого нещо, което реално не му трябва , трябва да му внушиш, че му трябва ... а отав е чиста проба - измама!

Лошото е , че нашите идиоти не разбират основното ! Дори в БГ да не затегнат мерките в ЕС вече го правят и това ще доведе до затягане на техните икономики които ще доведе и да затягане и при нас ! Точно това го установиха Швеция - единствените които не въведоха мерки ! Само , че Боко няма как да знае защото такива неща не му казват неговият слугинаж !!!

САЩ и РУсия въвеедоха мерки , а в Китай и в Япония не са спирали да носят наски нищо ,че броят заразени е по нисък

В Япония носят маски от години заради мръсният въздух в мегаполисите ! Не че въздуха в Сф , Пд , Вн и БС е по-чист , но нали българина е безсмъртен ! А и такива дреболии като мръсен въздух никога не се притеснявали матряла на Боко ! За тях е важно да си кара каруцата нищо , че пуши като локомотив от времето на Борис III !

Носят маски . Но те са срещу замърсяването на въздуха.Абсолютно същите маски с които ние се”пазим” от вируса. Нещо като “мижи да те лажим”

как го е написал преди век: Децата ни мрат в отровната смрад, без слънце, в задушни коптори. Светът е затвор. Мъже и жени, народ, ни крачка назад! Ще строим завод за живота! Децата ни мрат в задушната смрад със жадни за слънце очи. А ние? – Бездушно превиваме врат и мълчиме, позорно мълчим.

Преди 100 години е върлувал испанския грип. Сигурно и тогава е имало дебили които са мислили, че е измама. Умират над 50 милиона в Европа, точната бройка не се знае, спрели са да ги броят. От ковид няма да е такава бройката, но пак няма да са малко.

Чудили ли сте се защо при милиони жертви на пандемията в новините всеки сблъсък с нея в реалния свят при опит за проверка се оказва измама, пропаганда или слух. Имали ли сте последно време усещането че все повече хора около вас заприличват на дрогирани сектанти с промити мозъци? Да, има заговор, и логиката в новините отсъства, но всъщност фактът, който крият от нас е само един. Жертвите на пандемията са реални и не са изчезнали никъде. Те са тук, ходят сред нас! Истината е че зомби апокалипсиса настъпи!

Отговорните граждани да лягат и да мрат, за да попречат на разпространението на УЖАСНАТА ПАНДЕМИЯ КОРОНАВИРУС КОВИД-19.

Абе, за да се спре разпространението на ковида, дайте да изморим народа с безработица, глад, мизерия, изолация и от други болести.

Разбира се: Като измрат всички по какво ще ходи ковида :) Тогава единствено ковид идиотите ще оцелеят, но те не могат да се заразят, щото носят маски.

При 0,23% смъртност от инфектираните ( до около 40%) много трудно ще измрем от Ковид. Но виж, от мерките със сигурност ще изипукаме от глад. Колко е лошо държава да фалира го гледаме от края на 80те, едвам се съвзехме след 2000 и още не ни е минало...

Малоумници. Ще съсипят държавите заради една настинка.....

"Настинката" е само прикритие на мотивите им.

Нови мерки в България след рекордна новозаразени. Без тестове дали си оздравял, намаляване на карантината, задължително училище за децата, зареждане на болниците с нови легла (лекари няма от къде да вземем повече), стадионите с до 50% публика в съботно неделния ден и никакъв контрол за спазване на мерките. Също събота и неделя има няколко големи концерта в нощните заведения и разбира се задължителните вечерни "велики въстания"

2020-10-17 10:31:12 дебилче, (нерегистриран) 80% сте дебилите без значение "путенофили", "сорософили"... --- тц, тц, тц .... ами сега ...щеше да правиш , ако нас ни нямаше ? как щеше да ръзбереш, че "ти" не си дебил ? а дали наистина не си ти дебила , м ? как мислиш ? я виж колко енергия хабиш (във всичките и форми) в "борбата с дебилите" ! а па ти май си баш дебила ... ха ха ха ...

Еврогейците пак изтрещяха. Голям страх голямо нещо. Легайте и умирайте вкъщи направо че ще ви хване страшната настинка

И КИТАЙЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ .

иди и стани доброволец в к19 отделение

доброволно бих вдигнал само краката на жена ти, виж ако предложат 2000 лв. заплата отивам без да се замисля

И що? Значи болницата ще взима по 10-20 хиляди за един болен, а аз ще съм "доброволец"??? Безплатен обяд няма.

Да се хвърлят отвисоко, да не ги хване вируса.

Най-добре направете платено излизането от вкъщи. Например отиваш да хвърлиш боклука - 10 евро. Отиваш на работа - 20 евро.

само не си разбрал - живееш, плащаш данъци, такси, глоби, лихви...

кво ще направиш с апартаментчето, като станат такива хиляди апартаментчета ? кво ше напарвиш ? нищо ли ? знаех си!

идва логичният въпрос - за какво живееш тогава , ако ще "плащаш" на някого, който се е провързгласил за "бог" то това "живот" ли - все да "плащаш" ...

Това са пълни лъжи! Само в България затягаме мерките! Това е напълно безсмислено, защото видяхте до какво доведе това през април май нали? Нищо и половина! В крайна сметка е ясно че никой не умря точно от корона вирус, а всичко беше да се източат едни милиарди! И само за информация: вчера се върнах от Брюксел! Няма никакви мерки никъде в Европа! Питайте преди да пишете нещо! Някои сме били и на запад от Перник!

ХАХАХА МНОГО ОРГИНАЛНО.

Самата истина! Това че твоят свят е от вас до кръчмата и обратно си е твой проблем! Стой си у вас и се страхувай от измисления вирус!

Глупако защо мислиш , че някой ще повярва на глупостите ! Само отвори някой от големите информационни тв канали и ще видиш , че си тъп циганин-лъжец като Тиквата !

Аз ще ги отворя и ще кажат именно това което аз казвам! Само, че ти бъкел английски не знаеш и няма как да ги разбереш...

Аз като гледам ти и български не знаеш ! Малко ми е чудно как си научил някакъв друг език освен на твоя идол - Боко Тиквата !

Първо в Германия навсякъде с маски... ти да не живееш в паралелен свят? И в Турция навсякъде с маски и ти мерят температура на всеки вход. Второ ако имаше мозък да те убеждавам в нещо, ама ти нямаш мозък...та така!

Вярно си бил на Запад от Перник. Най-вероятно да си стигнал до Трън... :)

бах тъ в европееца... ти си европеец колкото и Путя

Да ви ... майката протестърска.

Подкрепям.

Няма протестиращи. Аз не познавам нито един. И моите приятели не познават. Значи - няма! Това са манипулации на медиите

до 3 ноември. Като минат шзборите в САЩ ще видим дали ще има приливни вълни на "галактическия страшен вирус" или внезапно ще изчезне. Търпение.

А, ето един мислещ човек. Не очаквах да го намеря тук.

Глупости! Аз съм в Германия и тука всичко си е както си трябва. Народът пие бира по улиците, има си всичко което трябва, никой не носи маска, защото е ясно че това е по-скоро вредно! Само в България ви затварят по къщите да треперите от страх и да се кланяте на Перко Спагони.

Ей, лъжец, ти от Каспичан ли си? Остави другите мерки ами от миналата седмица обявиха Берлин и за ризикогебиет и не можем да ходим никъде и да нощуваме извън града. А пък в училищата какъв ад е за децата нямате си представа. В Св. Николаус в Ной Кьолн децата когато отговарят в час трябва да си слагат задължително ръката на устата! Освен маската. Добре че тая седмица са във ваканция. Вие в България си пиете бирата и не ви пука от нищо защотомсте прости. А простият винаги е и беден. Така е...

А защо си в Берлин ако смея да попитам? Защото метеш улиците за едни 500 евро на месец и си мислиш че си хванал Господ за шлифера ли?

Ние "в България" така, а вие ОТ България какви сте, бе умник??

Не беше ли в Брюксел или вече си в Перник ;)

Ти в гетото ли си. За там е ясно, че нищо няма да се промени.