Коментари - Нови случаи на африканска чума в Плевенско, препоръчаха да се изколят всички прасетата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз не вярвам на държавата данъци не съм плащал ама защо пенсията ми е толкова малка ! А сега да видим кой не знае кой е Андрешко

значи верни ли са слуховете, че заразата е тръгнала да се разпространява от американските биолаборатории в Украйна. И да триете, истината пак ще излезе наяве.

На българина му се яде вносно трийсе годишно месо не му се дивее по селата да гледа свинята.

Животновъдния отдел на БАБХ защо не е провел превенция.

По онова "гадно" соцвреме по селата имаше хора и гледаха много животни. Имаше и ферми. Как тогава не се налагаше такова поголовно избиване, кажете?

Да но после дойде демокрацията и хората и животните отидоха по градовете и станаха управници и сега се връщат да колят каквото е останало.

Район по район, унищожават всички животни в България. Така ще се обезлюди съвсем страната. А превенция?!

Бе нали Порожанов проверяваше лично оградите да не минават диви прасета от Румъния, как стигна тази чума до Плевен?

Американските лаборатории са за това да пускат зарази и след това да купуваме тяхното свинско, техните ваксини който предварително са измислили. Двоен удар.

Не са американците, а нашите "приятели" от Евро съюза!

и по софийско има едни 240 шипара - и те са за същото ...

ИНТЕРЕСНА РАБОТА БОЛЕСТТА СЕ ПРЕНАСЯ ОТ РУМЪНИЯ ,А ТАМ НЕ СЕ ЧУВА ДА КОЛЯТ ПРАСЕТА.

ще чуеш като там ги избиха вече

те да не са глупави сами да си трепят хайванчетата като нас ки

Така наречената африканска чума по прасетата е изключително удобна за някои хора които искат да внасяме в старо американско месо. От началото на търговската война в Китай САЩ се оказа че няма къде да изнасят месо. Една епидемия от африканска чума по прасетата решава въпроса за износа на американско месо в Европа, който към дадения момент е забранен от Европейския съюз. Така, че това което се случва сега епидемията от чума по прасетата в България е само тест дали ще мине номера и да се приложи в други европейски страни.

ТО И РУСНАЦИТЕ ЗАБРАНИХА ВНОС НА МЕСО ОТ АМЕРИКА!

Само там може да останат живи хора след като всички в Европа измрем.

И прасетататататататата на дир-а да минават под ножа, че то тоа джурналист не може да се нарече.

Избихте животните избиите инас браво на управляващите.

и до вас ще стигнем, първо животновъдството да унищожим.. и земеделието

председателят на агенцията по храните д-р Дамян Илиев предложи да се криминализира отглеждането на птици в нерегистрирани обекти. ​Това предложение може да се отнася до хората от селата, които отглеждат птици в дворовете си. “Големите фермери са изключителни професионалисти, но в същото време имаме и малки задни дворове, които не са регистрирани и носят опасност за големия, индустриалния бизнес. Така че всички мерки, които трябва да вземем, е да защити бизнеса в тази посока – той да продължава да работи и да е безопасен. И ние предлагаме засилен контрол и други мерки. Има неща, които са свързани и с нормативна база, и със законодателство. И всички се съгласихме, че може да се мисли за криминализиране на някои действия, които водят до това, че държавата губи много пари и в същото време подлагат на риск добрите фермери. Предлагаме да се криминализира отглеждането на животни в нерегистриран обект. За тези обекти ние имаме програма за контрол, но там, където не знаем, че съществуват такива, това нещо се явява проблем за големите ферми”, посочи Илиев.

Това е така, защото всички сме длъжни, според тях, да се храним с месо натъпкано с хормони и незнайно още какво. Нашите предци винаги са имали "заден двор" и са били по-здрави от нас. Със сигурност този господин и неговото обкръжение се хранят с екологични продукти, а нас ни принуждават да ядем от индустриалните им ферми. Криминално е всичко това, а не другото!

Главата ти е натъпкана с хормони и анаболи от хранителните добавки с които си мислеш че си подържаш здравето и формата.Тука един свестен коментар не прочетох. Един като пръдне всички се осират. Има литература.Четете разберете какво е чумата по свенете и тогава пишете. Не ставайте за смях с некомпетентност.

Абе този човек няма ли кой да го пенсионира?! Г-не, ние искаме домашна храна, а не боклуците от птицекомбинатите! Мисля, че и твоите деца биха искали същото, както и ти! Слез малко на земята!

Не знам защо,но аз на държава и правителство и държавни институции никога не вярвам!Това ми е насадено още от цоц времето!И как да вярваш на изроди,които от комунисти и подръжници на СССР станаха върли капиталисти и слуги на друга система?

Като съм наясно със селската чистоплътност не е много учудващо как и защо се разпространява агриканската чума и все пак ми е странно как така се допуска такова разпространение? явно всички са забравили какво стана в Румъния , та сега и у нас да ни достихне това бедтсвие. Как така мина от Румъния до България, след като през зимата заграждаха и как така никой не следеше да не се появи животно? Чак ме избива на параноя да си мисля, че чумата се пуска от престъпници, които искат да саботират селското ни стопанство, както едно време е имало шап по конете или филоксера по лозята.

Шматарок,къв шап по конете те гони бе???Шапа е вирусно заболяване по ДВУКОПИТНИТЕ !

Кака Кури какво чака да бега бърже на там.Тамън ще организира на място конгрес в кочините ! За какво и е Бузлуджа . Така и така нема пари за транспорт да извози червените дебили...

Управляващите защо се занимават да унищожават животните на парче.Направо Боко да застреля всички животни в България.Така хем ще се хареса на създателите си от Германия,хем в Брюксел ще са доволни,че ще купуваме техните боклуци,хем и повече хора ще отидат да аргатуват в Западна Европа,ще са доволни от новите пациенти,заболели от консумацията на европейски продукти,а най-доволни ще са фармацевтичните компании.

се поробва един народ, затрива държава

Сега вече чакаме Курвелия да ходи да прегръща прасетата и да организира платени протести в Плевенско с щатните мрънкала на БСП във Фейсбук

Дойде реда и на Дебелянчо , Цацата и Боки .....

За олигофрените, които не знаят, не разбират НО изказват мнение: - Оградата на границата помага много, но няма ограда на Дунава, а прасетата плуват като амфибии, дори в морето. - Дивата свина може да носи латентен щам с месеци, преди да се разболее сериозно, имунитетът и е много по добър от клетъчно отглежданите домашни свине - Дивата свиня покрива километри дневен ареал, в търсене на храна, а щамът се разпространява И с изпражненията - АЧС е много устойчив, издържа до 3 седмици извън жив огранизъм много лесно се пренася във фермите, примерно по подметките. Единственото решение е масово избиване на дивата свиня, и карантинни зони, влезе ли това във фермите : довиждане, родно производство, както стана в Полша преди години

Щом другите коментари са на олигофрени ти явно си циклофрен.

Смех, бро, това е вирус, всеки мангал, който яде полусурово или сурово заразено свинско(колбас) с ръце и не си ги измие го носи.

''Тото'', хайде си напиши именцето като си много разбирач! Не обиждай хората с мнение, защото вие ветеринарите сте най-некадърното съсловие с малки изключения! Не можете и не знаете как се лекува, нито пък превенция можете да направите, само избивате, докато и вас ви избият някой ден! ОК?! Хайде сега марш в кочината!!!!

ПО принцип си прав,това е така,обаче: -абсолютно неадекватни реакции в момента-журналисти в огнището -жандармерия без предпазни средства и дезинфекции -екипи от Южна България в огнището -предупреждаване на населението за унищожаването на животните-а селото трябва да се затвори с жандармерия и да се избие всичко свинско в него,внезапно и безкомпромисно -трябва да се забранят всички ветеринарни манипулации с прасета в наблюдаваната зона-привикват се с полиция всички докторчета,ветеринарни техничета,осеменители и прочее лечители и и се принуждават да подпишат декларации В момента екипите на БАБХ се разпънаха по терена като ластик и нещата вече излизат извън контрол.Сега е на ред и още едно огнище на чума по дребнте преживни и ластика ще се скъса. А Ганю си е Ганю-ти му приказваш колко е опасно заболяването,той ти говори: Ама нали става за ядене!!!Не си спомням колко издържа вируса във фризера,ама сигурно е с месеци...

Айдеее....русофилистиците заминАха!

Шилo

Няма лошо, ще се вдигнат продажбите на фризери, и ще се стимулира търговията.... Всъщност, за стопаните това е трагедия, но няма какво друго да се направи.

Няма туристи. Няма кой да яде свинското на обръчите от фирми... А пари трябва да се дават на партиите вече... Свинско само от магазина!

Домашните прасета нямат контакти с тия на комшиите, не ходят на стада... Как се разпространява тая чума?!

по мрежата, по имейла, с флашки... как ли не

Е не обръщат ли файловете

Питай жена си...нейните контакти са ключа към загадката!

те прасетата са незаконни , тип , заден двор. с тях се комуникира, артикулира,има мониторинг, бенефициентите влизат с вируси по подметките, договорира се, правят се финансови корекций,пак казвам, стопаните бенефициенти, африканската чума е много опасна,всички са потенциални носители на африканска чума, нито едно прасе не е регистрирано, месото се изземва,не си затварят пчелите които разнасят чумата, има и изградени КПП, прокуратурата работи, във Велинград да не пият вода ,да не се къпат и подмиват без разрешение от ГЕРБ,урана във водата е полезен, масовото изколване на прасетата е решението,специалистите ще се развозват по районите,въпроса ще се дебатира във комисийте, да оставим прокуратурата да си свърши работата,чумата е по пакетираните храни и хладилниците и по хората.

най-голямата чума за България е крадливото и престъпно правителство на мутротиквата и гробарите!

Банкянското прасе да разкарат

Game version / Версия игры: Русский клиент игры RU Supported OS / Поддерживаемые ОС: Windows 7 | 8 | 8.1 | 10 4] Coder / Разработчик: Kiva Evil Supported anti-cheats / Поддерживаемые анти-читы: MRAC Онлайн оплата (Активация происходит моментально) На 1 день - 120 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ На 7 дней - 300 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ На 30 дней - 600 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ Навсегда - 1200 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ Автошот by KIVA - на данный момент это один из самых лучших читов для игры Варфейс, только с самыми необходимыми функциями! Данный софт предназначен для PVP боев и РМ. Но он также отлично подходит для PVE! Античит статус: - Mrac: Undetected Версия игры: - Последняя Особенности чита: - Отсутствуют вылеты / краши / просадки FPS. - Работает как в оконном режиме так и в полном. Функции чита: - Автошот - Отдача ] - Точность 0] - Подсветка мин ключается автоматически] Контакты: ВК:https://vk.com/finchhacking Telegram: https://t.me/finchhacking

Понеже най-големият магазин в Германия real фалира , продажбите на коли спадат главоломно , пазарът на имоти съвсем скоро ще гръмне Меркел задвижи агентите за влияние у нас да и осигурят пазари за свръх производството на Германия . По същият начин е и с еко нормите за колите .

Ще останем без родно свинско и ще внасяме 30-годишно . Много е подозрително всичко това.

Не е подозрително. Българите вечно се опитват да мина тънкана, я от ваксина да спестят, я да претупат някой преглед, и накрая се случват точно такива издънки. Хич не помага и фактът, че граничарите продажни и мързеливи и пет пари не дават какви животни откъде навлизат да пренасят зарази.

Няма бе...споко..докато има такива като тебе..свинско ще има:))))))

за теб се отнася хитрушо

Продавам много изгодно свинско от Плевенско. Половинки драни 1.50кг.

Дай телефон.

Шило

Добре де,в търговската мрежа някой проверява ли за наличие на месо от болни животни? Какви мерки се предприемат, за да не навлезе? Разбрахме, че ги трепят, ама можеш ли да провериш всяко животно?

Естествено, че се проверява месото, което влиза в търговската мрежа! При това много стриктно!

може ама не вярвам освен че има доста входове те проверяват само регистрираните производители и продавачи, но това че някой изглежда значим не значи че е регистриран

SU-152

Нали строихме стена....и ко ?!

Шило

Странджа, през миналата година имаше чума в Румъния.....Бях прехмаснат от огражденията на границата. Някаква мрежа на височина от около 50 см., с паятнови колчета, забити в земята. Всяко едно прасе ще мине през нея, доли няма да разбере, че е имало

Game version / Версия игры: Русский клиент игры RU Supported OS / Поддерживаемые ОС: Windows 7 | 8 | 8.1 | 10 4] Coder / Разработчик: Kiva Evil Supported anti-cheats / Поддерживаемые анти-читы: MRAC Онлайн оплата (Активация происходит моментально) На 1 день - 120 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ На 7 дней - 300 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ На 30 дней - 600 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ Навсегда - 1200 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ Автошот by KIVA - на данный момент это один из самых лучших читов для игры Варфейс, только с самыми необходимыми функциями! Данный софт предназначен для PVP боев и РМ. Но он также отлично подходит для PVE! Античит статус: - Mrac: Undetected Версия игры: - Последняя Особенности чита: - Отсутствуют вылеты / краши / просадки FPS. - Работает как в оконном режиме так и в полном. Функции чита: - Автошот - Отдача ] - Точность 0] - Подсветка мин ключается автоматически] Контакты: ВК:https://vk.com/finchhacking Telegram: https://t.me/finchhacking

Game version / Версия игры: Русский клиент игры RU Supported OS / Поддерживаемые ОС: Windows 7 | 8 | 8.1 | 10 4] Coder / Разработчик: Kiva Evil Supported anti-cheats / Поддерживаемые анти-читы: MRAC Онлайн оплата (Активация происходит моментально) На 1 день - 120 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ На 7 дней - 300 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ На 30 дней - 600 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ Навсегда - 1200 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ Автошот by KIVA - на данный момент это один из самых лучших читов для игры Варфейс, только с самыми необходимыми функциями! Данный софт предназначен для PVP боев и РМ. Но он также отлично подходит для PVE! Античит статус: - Mrac: Undetected Версия игры: - Последняя Особенности чита: - Отсутствуют вылеты / краши / просадки FPS. - Работает как в оконном режиме так и в полном. Функции чита: - Автошот - Отдача ] - Точность 0] - Подсветка мин ключается автоматически] Контакты: ВК:https://vk.com/finchhacking Telegram: https://t.me/finchhacking

Стига глупости Кой плаща на циганите да разнасят зарази Полицаите да спират всички коли за проверка за животни. В Карлово циганите продават месо и сланина от коли в улиците до пазара Масова безконтролна продажба извън магазини и после зарази

А някой днес се учуди, че искам да изпълнявам законни смъртни присъди от Народния съд..... Ами щом се налага - хората са с предимство, после и прасенцата!

Абе това започва да ми прилича на доста добре замислен и действащ заговор за разбиване и ликвидиране на определени сектори от икономиката на страната. Туризъм, свиневъдство ..... какво ли ще дойде утре?

Как какво? "Токов удар" ала 2013 г., около Коледа - 2019 година.

Ситуацията е много сериозна: 3 години не е имало стабилна зима и свинската популация е с невиждани размери, при все че дори в момента свинете се гърмят безспирно, освен това румънските туристи това лято внесоха и АЧС със себе си, при така създалата се ситуация и тази висока популация е въпрос на време държавата да пламне: колеги, да не ви мързи , взиайте бележките и трепание, знам че има кърлежи и треволях и е тегаво, ама трябва да се дерзае

... ХОРА, ЛЪЖАТ ВИ ЖЕСТОКО, за да може зпадните фиорми да ви продават техните си безвкусни прасета!!!!!!!!!!

Всъщност не лъжат! А интака или иначе цялата генетеика е западна ;)

Правилно! Всички прасета-на мезета! Да се започне с тия от НС и МС!

оставете прасетата на мира.

Прецакаха коледната на хората.

Game version / Версия игры: Русский клиент игры RU Supported OS / Поддерживаемые ОС: Windows 7 | 8 | 8.1 | 10 4] Coder / Разработчик: Kiva Evil Supported anti-cheats / Поддерживаемые анти-читы: MRAC Онлайн оплата (Активация происходит моментально) На 1 день - 120 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ На 7 дней - 300 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ На 30 дней - 600 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ Навсегда - 1200 рублей НАЖМИТЕ ЧТОБЫ КУПИТЬ Автошот by KIVA - на данный момент это один из самых лучших читов для игры Варфейс, только с самыми необходимыми функциями! Данный софт предназначен для PVP боев и РМ. Но он также отлично подходит для PVE! Античит статус: - Mrac: Undetected Версия игры: - Последняя Особенности чита: - Отсутствуют вылеты / краши / просадки FPS. - Работает как в оконном режиме так и в полном. Функции чита: - Автошот - Отдача ] - Точность 0] - Подсветка мин ключается автоматически] Контакты: ВК:https://vk.com/finchhacking Telegram: https://t.me/finchhacking

Предчувствам сериозни прИмоции в търговската мрежа на пържоли, кИфтета и луканки ...

Оня,дето пука само телешки пържоли вечер--ко ша кажи,или плевенски окръг е тесен за дебелия му гъз?

Червеното месо може да е вредно за здравето.