Нови ограничения? Ще караме с 30 км/ч в градовете и с 80 км/ч извън тях

В наредбата на МВР пише: Пътникът трябва да се превозва по-внимателно от дамаджаната с ракията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости

КАТАСТРОФИТЕ ЩЕ СА НУЛА! ДЕБИ ДЕБИЛИТЕ НЕЩАСТНИ СЕЛТАШКИ!

Старите тъпаци измислят нови малоумия. Не става ли ограничение 20км/ч навсякъде и няма да има жертви. Или ще има масово глоби? Много по-умно е на новите шофьори до втората година да се дават 8 точки примерно - едно превишение с 20км/ч и остава без книжка. Ще карат с максимално внимание. А който не внимава, нов изпит.

Няма такава простотия! По-добре да си останат такива разрешените скорости и да има камери навсякъде, като се дава толеранс от 10км за населени места и 20км извън населени места. Това ще разреши проблемът навсякъде.

Най-добре, изобщо да се спрат всички МПС-та! Максимална скорост 0 км/ч и да се върнем в първобитно общинния строй. Стабилна безопасност отвсякъде ще настане...

значи ще пътувам от люлин до летището за 3 часа,тия луди ли са бе

Колкото и фаровете намалиха смъртността......

Според мен, ако се намали скороста до 0, жертви изобщо няма да има. Защо тогава само до 30? От МВР не искат да спасят повече човешки животи ли?

... 30 км/h в града, вие шегувате ли се, съгласен съм за тази скорост да е ограничена, само покрай училищата, детски градини, болници и т.н. Карам електрическа тротинетка Сегуей и с нея съм вдигал максималните на равен терен 30 км/h, представяте ли си, аз ще се движа с тротинетката ми, колкото и колите ще трябва, абсурд.

krasibel

А защо не се въведе да се движи човек с червен флаг пред автомобила? А пред автомобилите на депутати и министри по трима души, с жълти байраци.

С тиквени каляски да се движим.И плъхове за ДВГ.!!!!!!!ШИЗОФРЕНИЧНА ДЬРЖАВА.

И който диша след всичко това,още 1200 лева глоба.

Това вече е Пълна олигофрения!

A защо да не се движем назад?

Няма да минат тези промени ! И въпроса не е в големината на наказанията , а в тяхната неизбежност .

А какво ще направят собствениците на пътищата за да ги направят по-безопасни? Българските пътища в момента са по-зле от Уганда.

В градовете само градски транспорт и велосипеди.

А за шибаните пътища нещо? За некадърниците които крадяйки ги строят? А За депутатите - лешпери? Простотии от тях, колкото искаш.

Може ли в градски условията, колата да се "тика", а извън града да се използва "магаре, теглещо колата"???

Държава с нулева* смъртност на пътя. Това е типичния опит за пълнене на бюджет чрез глобяване.Как си представяте скорост 30км в час.?!?!??! Вие предлагащите го това,кога сте карали с 30?!?!. Бг полицая е с манталитет на мишка в храста.Той е част от проблема.Не решава проблеми.

Направо да си тикат колите в населено място!!! Като видят пешеходна пътека и настръхват като УЙводата със синята каска на нагли цигани!!! Като F16 на Грипен, шъ знайш!!!

Предполагам , че шефа на КАТ, дето предлага тези промени , е бил на дамаджана ракия като ги е измислилял !

Тия нови закони ще се отнасят ли за циганите, или те за под специалната закрила на БХК , ПИТАМ ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ.

И колко пъти се е случвало да има жертви при движение с 50?! Тъпи популисти! И 10 да е ограничението пак дрогираното синче на КОЙ ще може да мачка с 100 и после да е на изпитателен срок!!! Нещастна история.

Вътрешното министерство е решило да изтрови гражданите. Представете си отровата която ще дишаме ако колите се движат с 30 км.в час. Няма живи хора, няма престъпност, няма проблем. Щ е останат само тъпи вносители на тъпи предложения.

Ами аз на колелото нямам скоростомер. До сега карах след колите. От тук нататък като ги задминавам, ще подлежа ли на санкция?

Поредното доказателство, че ни управляват тъпанари! Проблемът не са съществуващите ограничения на скоростта, а в това че те не се спазват! Вместо да подобрят контрола те променят правилата, които след това пак никой няма да ги спазва. Т Ъ П А Н А Р И!

От къде, се пръкнаха толкова идиоти, пардон... ЕКСПЕРТИ в министерствата. А на колко дамаджани са били докато са ги измисляли тези "правила" е повече от ясно.

Да бръмчиш с 30 на втора в града е пълна глупост. После ще се чудят умниците как да оправят задръстванията и въздуха. Тъ..ци.

Опаа, а за некачествените пътища - липса на сцепление, неправилни наклони, полиращ се изностващ слой и пр. наказание НЯМА ? Към гепенето от пътни проекти да сме внимателни като 2 дамаджани с ракия.

Ами и сега се кара с 30 дори и по малко .

Въпросните "експерти" да се запознаят със статистиката на КАТ: - близо 50% от жертвите са в ПТП поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението; - под 1% са жертвите в ПТП поради ПРЕВИШЕНА скорост Относно движението в аварийната лента на магистрала, най-големият нарушител са самите полицаи, които карат патрулките само на буркан (т.е. не са в специален режим на движение).

е главния проблем а състоянието на пътищата и манталитета на шофьорите.

майко мила. Неведнъж съм казвал, че на полицаите в никакъв случай не трябва да се дава правото да пишат и предлагат закони!!

Аз предлагам в градовете колите да ги бутаме, тъкмо нема и да замърсяват! С един куршум - два заека!!! Ама акъл требва, акъъъъ-л.....

Наближава времето, когато и ние ще открием топлата вода! За момента повечето професионални шофьори возят пътниците като чували с картофи. И разбира се също така ги псуват! Професионално...

С две думи - актуализират се рушветите за пътните полицаи.

Това са европейски и по точно френски закони ( измишльотини)

Има и разумни неша, но това със скоростта в населените места и 80км/ч извън е голяма глупост, която единстено трябва да доведе до по-големи глоби. Отдавна не се карат жигули и москвета. Основния проблем, с който трябва да се пребори държавата, ако разбира се иска, но очевидно не иска, е тотално неработещата, корумпирана и живееща си в собствен свят съдебна система. Най-големия ни проблем в България е чувството за безнаказаност. Колкото и да са големи глобите, колко и да снимат камерите, няма никакво значение след като всичко пада в съда. Срещу още по-големи хонорари, адвокатите ще убеждават "наивни" и "доверчиви" съдии, че проишествието не е в завой, а на четири сантиметра преди или след завоя...

Да, вие сте пълноправен участник в движението и законът за движение по пътищата важи и за Вас. :-)

То им стига, че държавата се движи назад.

Брей, виждам някакви наченки на нещо в Бг, обаче по принцип, тук дето живея, скоростта е 30км/час основно там, където има жилищна зона, обособена с табела, покрай големи магазини също, чийто паркинги са по дължината на улицата , покрай детски градини и училища, болници, и т.н. Навсякъде другаде е 50-60 км/час. Обаче много малоумно е фиксираната глоба. Малките глоби, ок, обаче големите, доста неправилно. Иначе по въпроса като цяло, ако вземем да ги бутаме тия ламарини с форма на кола, май ще е 100% без произшествия и пострадали. Те и самолетите нещо взеха да падат напоследък, да ги ограничат на 100км/час и тях, за всеки случай. Състоянието на пътната мрежа в цялата страна, доведено ли е поне до оценка среден (3)? Че докато бях в БГ, се сещам за първокласни дупки, и перфектно изтрита маркировка, уникално неадекватни пътни знаци, заблуждаващи за посоката табели, но много рядко за читави пътища. Жестоко се съмнявам. Тоест мият си ръцете. А това с несъобразената скорост - не пише да са помислили? По какво ще съдят кога автомобилът е влязъл в страната, че да започнат 6-те месеца да текат? Тук е много лесно, и измислено, а у нас?

Тези тъпотии ги раждат по две причини според мен: 1. Бонус-фалус - все да си в нарушение и никой да не ползва отстъпки. Даже всички да сме 400% малус. Това е главната причина според мен. 2. Явно управниците са решили от всеки шофьор в БГ да прибират и по още 500 лева годишно от безумни глоби. Аз вече си регистрирах колите в чужбина и там си правя и ГО и плащам данъци. Така, че да го духат!

Пак доказаха, че са тъпанари управниците ни или се правят на тъпаци. Проблемат не е в съществуващите ограничения, а че повечето от шофьорите не ги спазват.

Поредната евроатлантическа глупост на управляващите. ГЕРБаджийте постоянно ходят на инструктажи в щатите, но така и не донесоха нещо хубаво, затова ще дам неколко примера. Там курсове за книжка няма, всеки се обучава сам и когато сметне че е готов се явява на изпит. Скороста в насели места е 70км/ч,а по второстепенните пътища е 55. Собственоста на колата се извършва само с размяната на едно картонче и става за не повече от час, нема нотариуси.по пътищата няма камери, а само полицаи. Застраховката зависи много от нарушенията, но не вървят с колата както го замислят......и нарушенията са в пъти по-малко от тука, заяото има здрав контрол и санкции, само с адмистративни мерки нищо не става.

Поредното доказателство, че у нас здравите сили винаги надделяват над здравия разум! И после се чудят защо всеки що-годе читав се мъчи да избяга от България. Еми то е малоумие до малоумие и така "няма край нашир и длъж"!

Проблема не е скоростта 50 км , а това , че част от шофьорите се чувстват недосегаеми , както и умниците със служебни държавни коли. Защо направо не забраните колите и да се приключва . Само мутри и хора от властта ( министри , народни представители , жените им и т.н. ) , да имат право да карат ! Пълна простотия става вече в тази държава . Не се приемат закони с цел развитие , а с цел облагодетелстване на определена група !

А още по-умно е да си с 0 точки на старта, и когато станат 8 - си купуваш колело.

има понятие "несъобразена скорост"! Нали затова има значи и куп чиновници , които да съобразят скоростта за всеки участък във всяко време и да регулират движението. А водачите да се научат малко повече да спазват ограниченията. Дори когато са въведени с маркировка.90% изобщо не признават маркировката по тези диви територии.

Светнтите фарове са едно много добро решение, особено за шофирането извън града.