Германска агенция пише за мисията на отец Иван от Нови хан

Германската информационна агенция ДПА посвещава обширна статия на приюта на българския отец Иван край Нови хан.

Обратно в новината

Коментари - Германска агенция пише за мисията на отец Иван от Нови хан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целият ни църковен живот трябва да се прекрои по модела на отец Иван. За какво държавата дава пари на безбожниците облечени в черни раса, единствено да смучат държавни пари, а не прави нищо да подпомогне делото на отец Иван??? Е за това трябва да протестираме!!! В католическите църкви винаги можеш да намериш храна, ако закъсаш, а тука освен да ти продадат свещица друга няма. Помощ не чакай!

Отец Иван е свят човек. Такива рядко се срещат. Да е жив и здрав още много дълги години.

България е един Приют пред закриване!Влак с един вагон!Болница без лекар!Дело без съдия!Учител без авторитет!Църква без патриарх!Политици без съвест!Коледа без храна и подаръци!

1chovek

Голяма лъжа изказваш, точно западните католически държави ни раздират и разкъсват Родината ни, откъсват цели територии, които дават на съседни държави само и само да няма единна и силна България - и въпреки множеството и силата им, пак не успяват да ни победят, защото България е свята земя и нямат сила над нея, докато Бог ни закриля.

kgb777kgb

Дано се намират хора да му помагат !!! Малко са честните хора в църквата !!!Дано Бог е решил да ръкоположи Ловчанският Гавраил та църквата да има патриарх , а не посмешище с Ролекс или Линкълн !!!

1chovek

Папата е един евтин сурогат на Христос, Който им липсва на Запад. Поради липса на вяра в Истинския Христос, когото не виждат, са си поставили един видим човек, страдащ от "непогрешимост". По-тъжното е, че ние, източните хора, пазителите на истинската вяра - Православната, не я живеем и ставаме дори по-окаяни и от католиците.

В държавата в която хората се хранят с асвалт, но пък управляващите им пожелават-здраве(вроятно имат предвид " здраве от арменския поп), държава, която "прозрачно" си назначава прокурори и съдии, държава тотално абдикирила от социалните си ангажименти с църква на попове с бентлита и по два ролекса на ръцете, един кротък човек е и ДЪРЖАВАТА и ЦЪРКВАТА...

Скоро с умиление ще си спомняш за асфалта. Ще ядеш стомана-от Белене гарнирана с тухли от новите заводи дето орешарски ще "построи".

единственият на когото вярвам е Отец Иван ! пази ни боше от другите алчни владици и свещеници !

Веске, сега лесно се говори, какво трябваше/не трябваше. Преди почти 1000г. хората не са могли да знаят, че е трябвало да приемат папата за богоравен, за да просъществува държавата им.

Не слагайте всички служители на БПЦ под един знаменател. Истинските виновници са тези с лъскавите одежди. А на отец Иван, Господ здраве да му дава! Весели и честити празници!

Дърт козел , млада върба лющеше:D

Стига сте писали идиотщини. Отец Иван и Саръев не са монаси. Те са светски лица.Друг е въпроса, че може да се надигне божието войнство и да прати скопците в пъкала. Да ама не! В България еденствено се вдига оня, който ни е отзад.

Наистина, ако някой трябва да застане начело на църквата ни,това трябва да бъде един от двамата българи - отец Иван или отец Сарьев.Господ здраве и дълъг живот да им дава.

Добре че западните агенции пишат за него, защото ако оставаше на ГЕРБ до сега да са затворили приюта и да са го арестували!

Така е, защото те се определят като дясна партия и социална политика по отношение на бедните не водят. Те се интересуват само от къде какво могат да откраднат докато са на власт! Ако някой се оплаква и иска помощ, Бойко го праща при Станишев и тройната коалиция!

Отец Иван е блажен, божи човек. Отдавна му се възхищавам за богу угодното дело с децата. Отдруга страна т.нар. Българска православна църква дълбоко ме отвращава от години. ДС в монашески одежди. Дано Исус Христос помага на православния български народ, да даде дълъг живот на отец Иван и на Цар Симеон. Весела Коледа

Отец Иван от Нови хан-Боян Саръев от Родопа-са хора триещи изцапания образ на БПЦ,но сама птичка...Единият от тях да стане ПАТРИАРХ-другите са петна и да изчезват,ако имат срам!

Никой не е пророк в собственото си село. Важното е че Отец Иван съществува заедно с делото си, без никакво значение официалното мнение на официалната църква. Дай Боже повече хора като него и... който може да му помага

Господ здраве да му дава. Един от малкото стойностни хора в нашата църква.

И неговото досие ще извадят и ченге като тях си ще го изкарат. Този Човек обаче, о време се е сеферясъл и сега изкупува греховете си направени като ченге. А на БПЦ ще сложат Патриарх, който е богунеугоден.

А тяхните католически свещеници си пердашат децата в пряк и преносен смисъл. Навремето Рим жертва Константинопол (с цел смазване на православието) като допусна Османската Империя да стъпи в Европа. И вместо да помага срещу исляма изпрати кръстоносци да разграбват Южната Империя...

А тези с минусчетата да вземат да си поинтересуват от истинската история. Относно България, тази история се изкривява и представя превратно от много години насам, защото има кръгове извън и в Б-я , които имат изгода от това. Да се чули да се споменава за , или офиц. чете в СУ на студентите "Кроватова България" от Ганчо Це3нов (това е само един от примерите)...