Коментари - Нови две деца заразени с COVID-19, имаме общо 10 случая за деня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите и се чудя. Нали всички са убедени, че числата относно броя на заразените, разболелите се и тестовете са много условни. Едно число обаче не е условно. Броя на починалите от вируса или заради вируса. И друго число не е условно. Колко хора умряха в България миналия месец в сравнение с 2019 Г. Коментирайте абсолютните числа или не ги знаете, или е по-лесно да се правят свободни съчинения .

Преди бях втрещен от реакцията на нашите тиквеници и с техните неадекватни маски и всякакви глупости. Ама бързо разбрах, че тия мерки просто ги прекопирват от това, което гледат по новините в другите държави. Никаква мисъл, никакво действие. Виждате ли Щатите сложили маски, дай и ние да сложим маски. И това се усети много силно когато с всеки ден се оплитаха все повече и повече в лъжите си. Ту слагаха забрани, ту ги махаха. Не забравяйте, че хората, които ни карат да правим всички тия дивотии са абсолютно неграмотни и меко казано слабоумни. Никаква мисъл, никакъв план, нищо. Как аз бих могъл с ръка на сърцето да защитя тези "управляващи"? Те тотално се дискредитираха! Всички имаме очи и уши, гледаме какво се случва около нас, на всеки от нас ни светваха постоянно лампички, че нищо не е това, което ни съобщават.

майтапчийски го няма, настъпи скука. Плача!

Моля се на Господ всички кухи кратуни, за които Мангъров е изповедник, да ги тресне короната. Които оживеят, може и да са завъдили някоя мозъчна гънка в празните си кратуни.

Те щом не са се насрали като теб и слушат истински експерти значи са имали поне една мозъчна гънка. Въпроса е кога ти ще усееш да постигнеш твоята първа гънка в този твой мозък дето си го загладил като стъкло.

Като чета долните коментари, се учудвам, колко са неосведомени форумците! Премиерът Бойко Борисов в своите брифинги и почти ежедневни изказвания по проблемите с Корона вируса, даде такива ценни указания и насоки за поведение на мат'ряла, че и най-тъпите го разбираха! Сега във форума се пише, все едно, че Премиерът не ни изведе на здравият бряг! Да живее Боойко Борисов! Да живее ГЕРБ! Да крепне дружбата ни с Великите САЩ!

Карлуково те чака!

Сега започва новия процес Радостта на живите. Една част от тях ще се изказват смело и безкомпромисно.

Някой въобще гледа ли ги още тия дебили?

Мисля, че проблемът коронавирус вече се превърна в чисто медицински и не е нужно всеки ден да започва с тази информация. Нека го изследват хората, на които това им е работата, нека намират и лекуват заразените, но след като инфекцията видимо се ограничава и придобива вида, който предрекоха още в началото вирусолози, време е всичко да започне да се връща в нормалните си граници. Щетите върху психиката на много по-лабилни хора са нанесени, позволете им да се възстановят. Нито един вирус досега не е предизвиквал такава паника, макар, че светът се сблъска в последните десетилетия и с други, не по-малко опасни. През есента сигурно пак ще се появи този или друг, възприемаме го като нещо, с което трябва да живеем - без паника и без щабове. Точка.

Къде е АЛЧНИЯТ МИШОК Генерал Боклукчийски??? Така и не отговори мишока срещу колко хилядарки се съгласи да говори рез глупости по Телевизора.

Мутафа ще се появи около Нова година!! Ще наложи извънредно положение!! Ще ни нахлузят маските,ще ни изолират вкъщи,да не мрънкаме и протестираме срещу Боко Тиквата,щото м. март има избори!!

"в САЩ днес се очаква да достигнат 100-хилядния си случаи на COVID-19"?! В САЩ случаите на COVID-19 са 1700000, а почти 10000 са само починалите. Кой ни лъже - Ангел Кунчев или dir?

100000

А такааа- сега всеки родител, вслушал се в исканията на мангъров децата да си предават взаимно вирусите чрез детската си игра едно с друго, и децата му да са се заразили специално по този начин, да подаде граждански иск срещу мангъров и да му иска обещетение за нанасените вреди.

ма скривай са ма кукувицо. Мангъров се оказа прав - съд за вас паникьорите и другите всяващи паника и нарушаващи конституцията - ще си го получите като изгубят герберите властта

Паникьорите сте вие- мъжките кукувици, вярващи като будали на всякакви конспиративни теории! Какво става със задължителното чипиране при задължителното ваксиниране- от кога ваксината срещу ковид-19 изобщо ще има ефект?:) Не можете да живеете без конспиративни теории, нали мъжка кукувице- когато реалността ви докаже, че те не са истина, и реввате с глас, все едно че са ви отнели любимата играчка или залъка от устата:)

в миналото е имало обичай, който според медицината е определян като "варварски" - щом дете в едно семейство се разболее от шарка, бабата прави питка, разчупва я и раздава на съседските семейства с деца. На пръв поглед е ужасно - предаваш заразата от своя дом към други. Но вглеждайки се в народната мъдрост, то си е имало обяснение - има болести, които в детска възраст се преминават леко, детето придобива имунитет и няма опасност повече да се зарази. Същата болест при възрастните преминава много по-тежко, а може да има и фатален изход. Това не означава, че трябва да си разболяваме децата, опазил Бог, но следвайки народната мъдрост, може-би д-р Мангъров е имал право, помислете!

Амии- заразете се от дете с вирусен менингит и ако сте на възраст над 30 години, да видим как точно ще Ви се отрази;0

Кой ще мисли? То за мисленето се иска специално оборудване. Прецакани сме.

Колективен иск трябва да заведе целия народ срещу Боко Тиквата, Мутафа, Кантара и Киро Пенсионера за насаждане на страх,стрес,параноя и депресия,сриващи имунната система!!

Това сме го говорили и обсъждали много пъти. Броят на заразените е много относително понятие. Първо, защото заразен все още не значи починал. И второ, броят на заразените зависи от броя на тестовете. Ето ви примера за днес. Само 10 заразени, но от 295 теста. Утре може да има и 0 заразени, но от 50 теста. Не забравяйте, че човек може да е носител на заразата без той сам да знае и без да има симптоми за някакво заболяване. Какво искам да кажа. Ами за мен чудесна новина ще бъде, ако има малък брой заразени, но от голям брой тестове.

Прав сте! Важното е да се правят относително малко тестове, защото: - малкото тестове показват относително малка заболеваемост - правителството се тупа в гърдите, здравната система също не се товари - в страните, където масово тестват населението се вижда тенденцията - колкото по-голям процент от населението е тествано, толкова по-малък е % на заболелите и на поченалите от заболяването, т.е. - доказва се неговата не особено висока обществена опасност от здравна гл.т. Но, в същото време, кризата, която започна още през есента на 2019 г. (ако поровите ще видите колко пъти напр. Кристалина Георгиева говори още тогава за тази криза) чудесно се оправдава с пандемията, от др. страна и много политически противопоставяния и изострянето на международната обстановка също лесно се оправдават с вируса...

В цял свят правят по-малко тестове в почивните дни. В лабораториите работят хора, и тия хора имат нужда от почивка. В големите има достатъчно персонал, за даработят на смени, в малките няма. И не могат да работят 7 дни в седмицата цял живот. Освен това е твърде възможно голямата част от тия 10 човека да се хванат с 50 теста. Тестват се контактни с приоритет. Тия, за които има най-голям риск да са заразени.

ли по-важно, по-показателно колко са в болница и колко починали, а не брой изследвани. Щом няма много потърсили болница, значи няма масово заразяване. Не виждам смисъл една криза да се оправдава с нещо, да се опрвдават изострени международни отношение. Те се разрешават, а не се задълбочават. Причина за тях винаги има и не виждам защо това трябва да е вирус, нокой не се интересува от причината, а от развитието им.

Добре. Съгласна съм с Вас. Но, по- важното в случая, че дори и да приемем, че вчера са открили 10 позитивни, а те всъщност са 300, остава неоспоримия факт, че тежко болни няма. Тежко болните търсят помощ и няма как да се скрият. Така че все едно е дали имаме 20 или 200 или 2000 заразени, след като всички са добре, нямат симптоми и не страдат тежко от заболяването. С две думи дали заради по- лек щам, дали заради генетика, дали заради БЦЖ, явно няма да разберем, но нашите спешни не се пукат по шевовете от умиращи. Това не се случи и в периода, когато все чакахме някакъв ПИК, нещо много страшно и т.н. Радвам се, че е така, макар да остава неясна причината как ние се справяме толкова леко, при положение, вируса е тук и мерки не се спазват от хората никави от доста време преди Цветница.

'"...Така че все едно е дали имаме 20 или 200 или 2000 заразени, след като всички са добре, нямат симптоми и не страдат тежко от заболяването...."" А патологичните изменения в органите и тъканите им къде ги слагате- при ползите от ковид-19 , ли? Фиброзата на белите дробове при прекаралите ковид-19, за Вас е нищо, така ли? Мдааа, добре- щом така мислите....

мислите, че мерките не се спазват? Важно е колко ги спазват и колко не. По улиците виждате тези, които не ги спазват, а колко са в къщи, колко ги спазват? Заключенията ви са правилни, но за мен основната причина за тях е спазването на мерки от болшинството. Вирусът не успя да се развие масово в голям мащаб.

Фиброзата засяга предимно тия, които са имали тежки симптоми. Като не се задъхваш, нямаш поражения по белия дроб. В 99% от случаите вируса атакува белият дроб. И най-важното, в почивните дни се правят повече тестове, защото лаборантите не са роботи и имат нужда да почиват. И това е така в целия свят. Днес ще направят над 1000 теста, както във всеки нормален работен ден. Тестовете не се правят на посоки, проследяват се контактни, и имайки предвид броя на смъртните случаи, нашите медици са се справили повече от добре. Ние сме сред водещите по сърдечно-съдови заболявания в ЕС, и въпреки това имаме много малко починали. А сърдечно-съдовите са основен фактор при по-тежко протичане на това заболяване. Та не виждам много причини да недоволстваме от медицинското съсловие. Управляващите са друго.

Прави впечатление, че често се споменава за фиброза. Не съм лекар, слава Богу рядко съм и пациент. За мен от самото начало най-важни бяха съветите как да се пазим, а ако имаме съмнение, как да се изследваме сами, преди да се обадим на доктора. Всяка сутрин много лесно упражнение: десет бавни, дълбоки вдишвания /който разполага с чист въздух е привилегирован/, при всяко задържаме дъха си и ако в дробовете има наченки на фиброза, започва кашлица. Ако няма напъни за кашляне, всичко е наред.

С какво сте излекували пневмониите че толкова се хвалите?????? И ова доживяхме да се хвалим с нещо дето се лекува от десетилетия без да се всява страх, напрежение и без да се крадът на воля парите на хората..

И да пишеш е лесно, ама не си се научил как се пише "крадат". Някакви некадърни швейцарци са изтървали 1900 души да умрат от пневмония за два месеца.

Миналото лято бях в Швейцария. Направиха ми впечатление разхождащи се из парковете двойки много възрастни хора, каквито у нас е трудно човек да срещне и веднъж в годината - едва вървят от старост, но се хванали за ръка като влюбени и се разхождат. От тези стотинагодишни швейцарци все някой е станал жертва я на вируса, я на годините си.

че уверено коментират хора, които нямат елементарни медицински познания. Какво значи пневмония, колко разновидности има, как се лекува всяка от тях? Елементарен въпрос, но отговорът не е елементаен, не е за всеки. Не опростенчвайте медицината, че ако не комично става трагично!!!

Той е пропуснал началното си обучение в училище, ти говориш за медицински познания. Медиците в България свършиха перфектна работа. Въпреки традиционното бездействие на МВР, и въпреки неадекватните управляващи. Ние сме в топ 3 в Европа по хора със сърдечно-съдови заболявания и въпреки това сме сред най-слабо засегнатите от вируса, който предизвиква много по-тежки усложнения при хора със сърдечно-съдови, и много по-често се стига до фатален изход.

Колко е часът?

"За 25 май имаме нови 18 излекувани, общо са 880. Продължава тенденцията, че регистрираме повече излекувани от заразени.". Това е лъжа и поръчкова манипулация! Новите случаи са 10 (наистина 10 е по-малко от 18), но са тествани само 295! човека. Ами ако утре тестват 50-60 човека, най-спокойно могат да обявят че у нас зараза няма! Ако на 300 теста има 10 положителни, то при едно нормално тестване на 1300-1500 човека, погледнато математически, откритите заразени ще бъдат 40-50 човека! И това е мнооого по -вече от 18! В момента мутрите, водени от лични предизборни интереси, и от обществената нагласа, А НЕ от медицинската ситуация, си играят с огъня!

Утре ще тестват повече от 1000, защото е работен ден. Всяка седмица го четем това за малкото тестове. Ти работиш ли 7 дни в седмицата за под 1000лв, както лаборантите?

Как и с какво са " ИЗЛЕКУВАНИ", след като няма нито лекарство,нито ваксина?? Май са САМООЗДРАВЕЛИ???!

Миналата седмица трябваше да посетя доктор във Втора градска в Добрич. Никакви предпазни мерки- няма диспенсери, хората се движат като заблудени. На пазара има по-голям ред. При доктора няма дезинфектант също. той с някаква хвърчаща маска, без ръкавици разбира се за икономия.Бях учудена от смелостта им да работят в такава обстановка. В Добрич никой, никого не тества. Всички работят в производствата без маски, дори и в хранителната промишленост-пак икономия за работодателите, които са пред фалит разбира се, като тия от туризма. Явно са решили да ни жертват за собственото си спасение?!Косата ми настръхва като гледам какво става в САЩ, Бразилия.....

на фона на това никакво неспазване на никакви мерки колко болни има в Добрич, и колко починали??? Защо гледате чужди държави и вярвате на чужда статистика, за която нямате идея колко е достоверна, а не вярвате на собствените си очи и уши?

Много правилно !!! На мен пък косата ми настръхва като гледам колко много хора в БГ нямат и една мозъчна клетка, която да функционира. Когато при нас бяха регистрирани първите случаи, в САЩ още всичко си беше най- нормално. Дори имах пътуване до там в началото на Май и си мислех, че ще мога да пътувам без проблем. Тяхната заболеваемост се разрази главоломно след средата на Април. Междувременно тук никой не спазва нищо също така от средата на Април, това е повече Пт месец. Ако щеше да се случи сценарий тип “Италия, САЩ, Бразилия” вече да сме в разгара му. Това е вирус, хора. Той не чака. Заразяваш се, разболяваш се, влошаваш се - влизаш в болница. Критичните и умиращите не мигат да се скрият. Вместо да се радвате, че не ни засяга това заболяване, все търсите под вола теле. Аман от черни пророци.

Спокойно, ние сме устойчиви, явно. По някаква причина ни се размина. Иначе си права. Едно парцалче върши работа. В Австрия намаляха новозаразените с 60% като въведоха задължителни маски на закрити места. И самоделните, направени в къщи вършат работа, та не са само работодателите. А дезинфектанта си го носи в чантата.

Още една паникьорка!! Ха ха ха ха!!

А за чий ходиш при доктор, след като според теб самата разбираш повече от него? Плюеш го, че бил нехаен и прочие екстри. Може би просто човекът не се е вкарал във филма, в който си се вкарала...

Интересно, какви щяха да са резултатите, ако бяха направени 100 теста? А 10? Басирам се, че щяхме вече да сме победили вируса. В Америка правят по 200,000 теста на ден. И всички експерти казват, че това НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! Търси се цифрата 500,000 на ден! А ние имаме общо 50,000 до момента... интересно, какво правят всичките тези нови лаборатории, дето ги наотвориха...

резултатът е общо 353 427 заразени (45% са без симптоми) - и това също е логично. В момента тестват населението на Москва за антитела (освен за зараза) като целта е да обхванат всички в мегаполиса. Резултатите са - 12% от тестваните досега хиляди жители имат антитела.

Лаборантите понякога почиват. Ходи ти да работиш по 12 часа 7 дни в седмицата с месеци за 600лв. Ти имаш ли идея какво означават 500000 теста на ден? Ако отнема 5 минути теста, а той отнема повече, на 1000 човека персонал ще им отнеме две денонощия. Не можеш да си поръчаш лаборанти и клинични лекари по интернет. Апаратура можеш, ама някой трябва да работи с нея. Германия, дето е 15 пъти по-голяма прави средно по под 50000 теста на ден, при положение, че там регистрираха първи случай повече от месец по-рано.

Да, но в САЩ до днес са направени над 15 милиона теста и са открити 1,7 милиона заразени. Това означава, че приблизително с всеки 9 теста се отркива 1 заразен. В България до момента са направени 74,834 теста и са открити 2443 заразени, т.е. трябват 30 теста (доста повече от САЩ), за да се 1 заразен. Изводът е, че при нас заболелите са много по-малко. А причините за това са много, вкл. и мерките за карантината ...

Моментът на истината беше след Великден - кадрите с километричните опашки по пътищата. Ако 10 дни след това имаше бум на вирусите Мунафчийски щеше да се окаже прав, но понеже нищо не се случи, хората разбраха, че освен да плямпат глупости, яко да плямпат глупости, друго май не правят. И те имаха голямото желание да ни накажат за непослушанието, но се оказа, че да не сме единствената държава в Европа в която вирусите се увеличават им е по-важно от това да накажат лошите непослушни диванни тулупи, които с цялото си нахалство отказват да мрат, въпреки командите.

след Цветница и Великден пламнаха всички познати и доказани огнища в България. А още колко недоказани имаше? Някой вярва ли, че търговищкият пациент , който бяха мотали повече от месец в селото му, не е заразил още куп хора. Просто огнището в това село не беше засечено. И още колко има като него?! Абсолютно сигурно е , че и в момента действат огнища в България с леки и безсимптомни случаи. Те са " опашката " на заразата . Казано с прости думи- диванните тулупи са резервоара на К 19.

Доста прости хора има тука, как не запомнихте през уикенда и празниците, хората в лабораторийте също почиват. От там идват по малкото тестове Иначе друг е въпроса тия от щаба кво се пънеха да обесняват как нямало зависимост между броя на откритите заразени и броя тестове. Сами се опровергават. Не се ли усещат как се излагат. Мисля че всички трябва да отдадем чест на единствения човек и лекар, който не се смени мнението от началото до края. доц Мангъров, колкото и да го плюете това не може да му го отречете.

Бейко аут, ама като няма алтернатива какво правим?

От 2000 година до сега, икономиката ни расте най-бавно при БХ. Връх при нашето слънце-премиер е 3,9%. От 2001 до 2008 ръста на БВП ни е над 5%, като в някои години подминава 7%. Бойко не е стигал до 4. Очевидно всички са алтернатива. Не го виждаш, защото паднахме от 30 на 110 място по свобода на словото. На Бойко лакеите заливат с помия всички, които са му конкуренция.

Абе тия от НОЩ къде се намират бе?! Как така ще отчитат намаляване на забояванията?! Борисов обеща ли ни самосвали с трупове и недостиг на чували за трупове? Обеща! Каскета веднага да се захваща с НОЩ - кви са те да не изпълняват мечтите на Вожда и Учителя, на Бащицата на всички балкански народи - другарят Сталин, пардон - Борисов?! Саботьори!

пак сте във вихъра на танца. утре направете 100 теста и да видим резултата.

За това трябва (не само в България) в националните щабове да има представители на опозиционните партии, за да има някакъв контрол на достоверността на обработваните и изнасяни данни. Все пак ако има селективно нагласяне на бройките, в зависимост от изгодата на деня, поне опозицията може да предизвика скандал.

Опозицията е в комбина с упрявляващите. Само надигат шум, за да мисли народа, че има избор...

защото при откриване на заразяване без симптоми са много повече шансовете човек да не стига до болница, а да се оправи вкъщи под лекарско наблюдение и да не излиза навън да заразява други. при толкова малко тестове не виждам повод за радост.

Това за "реалната и измислена дейност на болниците" освен обект на анализ, дали ще стане и обект на интерес от едни специални институции?;) Защото да отчиташ намаляване на инсулти и инфаркти, както и понижаване на смъртността в период на пандемия си е интересно отвсякъде!

Целта е когато започнат икономическите протести срещу Тиквата да се направят 2000 теста, да се установи нов пик и да се забранят събирания на хора, отново КПП-та и така...

Само да питам. Все още ли да очакваме бумът на заразени след Великден и след Гергьовден? Щото нали обещаха.

Беше на 24-ти април с 90 заразени. Трябва ли да е 1000?

Мрънкащият генерал обещаваше "стотици". И след Гергьовден също. Не подценявам заразата. Но на лъжци и плужеци, мрънкащи неистини пред камерите, не мога да вярвам. Това е причината масово да не се спазват предписания и мерки.

13 хил на 7 мил е към 4 пъти повече заразени на глава от населението, отколкото 100 хил на 200 мил.......... Може и да бъркам, де ..

Откога Бразилия е седем милиона?

Трай си, че ей сега инистъра на здравеопазването ще издаде заповед за реформа в матеатиката. Щом вожда е разпоредил, значи е така - някаква си математика не може да му се опъва ...

Де го Годжито? Бех свикнал сутрин да разтоварвам самосвала в кенефа докато той да ми бае....

Гледам ти сеира как се напъваш.

от Щаба да кажат кой ще лекува така мечтаните от Ангелкова чужди туристи? Понеже това няма да са българските лекари и сестри! Те ще си вземат отпуските за лятото. И кой ще плаща за тях? Понеже това няма да са техните застрахователи!

Който ще лекува нас в чужбина.

При 200 изследвания 9 положителни. Ако бяха изследвани 1800 души сигурно положителните щяха да са 81! Коментара е излишен! Туризъм на всяка цена! Празник за кръчмарите и гуляйджиите! Карай да върви! Българите живеем на Балканите.

Тази сметка не е бакалска.

принципно е така, но изследваните проби са по-скоро на базата на хора които са отишли да се тестват и са се чувствали достатъчно зле за да го направят. Демек, наплива за тестове намаля. Това е нещо положително

Съвсем спряха да тестват. Явно голямата цел е да се покаже, че нещата едва ли не са приключили. Математикът в щаба да си скъса дипломата. Статистиците също. Мерки на практика вече не се спазват, а заразените намалявали? Не се връзва нещо. Когато уж се спазваха, броя на заразените беше 4 пъти по-малко (към 600 до началото на май - не броим излекуваните и починалите). А сега са 2400 и при официално 800 излекувани, 130 починали, имаме към 1500 активни случаи - къде е математическата логика? Почвайте да тествате масово, ако обичате - иначе след месец отново ще затворите всичко.

Не ти се вярва, че епидемията може да свърши?

ще свърши един ден, но не по този начин. Вероятно, този, който успее да познае кога ще свърши, го чака голяма награда.

пъти казаха, че в почивни дни работят по-малко лаборатории и затова се изследват по-малко проби. Не правете сложни анализи! Кой ви каза, че не се спазват мерки? Тези, които ги спазват поначало ги спазват и сега. Мерки спазваме, защото такава е и нашата логика, а не защото някой ще ни накаже. Аз, например няма да стъпя в т.н. разрешени места и не само аз. За щастие разумните са значително повече от безхаберните. Веднъж предупредени, който е убеден спазва всичко. Върху вируса влияаят и други фактори - влажност, слънце,анализът е мнго по-сложен.

Вземи малко се поогледай. Минаха три почивни дни, нормално е хората в лабораториите да са почивка и да работят с намален капацитет, както между впрочем е и през другите почивни дни. А иначе през миналата седмица в петък 1605 проби, в четвъртък 1450, в сряда 1912 проби, какво точно е намаляло?

Освен това, от поне месец в почивните дни тестовете са по-малко, и това не пречеше да има по 60, 70 заразени при по-малко тестове.

можем да предположим, че ще има огнища и в някои детски градини. Това е начинът вирусът да преживее неблагоприятните летни месеци със силна слънчева радиация и враждебна за него околна среда. Биологичен резервоар за него са здравите заразоносители- тук влизат и децата. както и острите и хронични заразоносители. ГОЛЯМОТО НЕИЗВЕСТНО е дали вирусът ще се приспособи, т.е. ще мутира в по- лека и безобидна форма?

да им верваме ли? 200 теста 10 открити, 1000 теста колко заразени ? Ако смятаме вярно би трябвало да са 50 заразени, при 1200 теста 60 заразени. Къде виждат от щаба намаляване на заразените. Може би в сънищата си.

Какви са тия интересни реални и измислени дейности на болниците? За измислени дейности требват глоби, съд, затвор.....

0 нови случая от 0 тествани днес :) Бравос!

"Имаме"... Или имате.

Децата от днес тръгнаха на детска и започваме с новините, че има деца потвърдени за COVID-19 и после някой да ми се обяснява, че не се манипулира общественото мнение. Поради тази причина днес децата ни бяха посрещнати като бактерилогични бомби - г-жите бяха със скафандри и гледаха децата все едно са най-голямото зло на тая земя и със съжаление гледаха резултата от термометъра, че детето е без температура.

Какво общо имат твоите деца с две контактни циганчета в заразено семейство? Госпожата ще е облечена както са предписанията на РЗИ, за да пази и твоето дете. Не е необходимо да разбираш и коментираш всичко.

Прочети пак пътрвото изречение. Не знам моят или Вашият коментар са просто, за да се коментира. И не сме си дружки, за да се обръщате към мен на "ти"!

не ви харесва, не пращайте детето си!

Спрете се , лъжите и страховете на хората няма да ги спрат да ходят на протести ! Борисов го е страх от масови Протести на бедните Българи и си измисля нови болни ! Оставка на Борисов и Правителството ,не разбраха че Българския Народ не ги иска !

"Има много интересни данни за т.нар. за реалната и измислената дейност за болниците. Особено място в такъв анализ трябва да заеме извода за необходимостта за укрепване на системата за обществено здравеопазване в България", каза още Кунчев. решението е много просто: индивидуална здравна партида. Всеки човек да има карта, която да чекира и само тогава здравната каса да плаща на болницата. А вероятно има и още по-работещ модел. Няма нужда да откриваме топлата вода. Просто трябва да приложим модела, който функционира УСПЕШНО в други страни. И не е задължително това да е Американския модел. Вероятно в Япония имат по-добър от нашия модел... примерно.

ние нямаме модел, имаме кочина...

Дир-а в типичния си жизнерадостно-оптимистично-позитивен стил изтъква първо колко са болните и понеже няма никакви други утежняващи обстоятелства, вкарва и 2 заразени деца. ДИР, моля ви, опитайте се да представяте информацията максимално неутрално! Излишният негативизъм/позитивизъм не е признак на по-добра журналистика (ако изобщо вашето може да се причисли към журналистиката).

Циганин съм аз мамо, циганин. Докога ще се търпи тази прослойка на обществото. Аз плащам те консумират.

форевър!

Първа стъпка: Да наритаме Хелзингския комитет, Отворено Общество и подобни "НПО"-та, чиято дейност изкривява разбиранията за толерантност в подтискане на нормалното за сметка на циганизацията и педерастията.

Да хванеш метлата и да вършиш работата н ациганите.

200 теста за денонощие?! Това е подигравка!

Ходи ти да работиш 7 дни седмично в продължение на месеци. Броя на тестовете пада навсякъде през почивните дни, не само в България. Роботи няма, има хора, и тия хора имат нужда от почивка.

Там как ви тествате? С клизма?

В началото правих и аз графика, но още след първата седмица се отказах. Тези данни са за боклука. Абсолютно неграмотни хора подават измислена информация. Те дори и да искат да направят статистика на развитието на епидемията, нямат никаква идея как се прави. Даже оня изтрещелия изборен “професор-математик” изкара смъртност 96 процента. Ако иде да брои в гробищата може и 100 процента да я изкара. Пореден фарс спретнат от тъпаците.

При тествани 400 човека! Днес тествайте 40 и може и да няма заразен от тях! Интересно ако тествате 40 000, колко ще са новозаразените?!!!

До две-три седмици ще видите! Иде АД! Много хора ще измрат! Яко ще измрат! Поздрави на всички толупи с Джена - "Да ти бъда корона".

Мале мале, на морето мале..... как няма да ни пращат на миризливото черноморие, като 90% от хотелите и плажовете са техни. Да не искате управляващите да фалират! Айде всички в морски отпуск, нищо, че нямате пари, ще ви дадем кредити, нали после пак ще си ги вземем... тройно

аз досега никога не съм ходила в Гърция, винаги си ходя на Созопол, и си е супер, целият плаж е празен, красота, всички спасители работят само за мен, за тези цени това си е направо върхът. и морето е прозрачно...ама ходете в Гърция, ако имате възможност, аз нямам, тука е 3 п ъти по-евтино и родно.

Имам подозрението, че пестят тестовете до времето, когато започнат икономически протести и столът на Тиквата се разклати. Тогава ще направят 1500-2000 теста дневно и ще кажат: имаме втори пик...забранява се събиране на хора...а защо не и още КПП-та.