Нови 4957 заразени с Covid-19 за денонощие, 124 изгубиха живота си

От новозаразените неваксинираните са 84,91 на сто, а от смъртните случаи за деня - 95,16 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента е въведен мек локдаун, при който се забраняват дейности в развлекателните сфери (ресторанти, молове, кина, опери и т.н.) с изключението, че дори и те могат да работят, ако персоналът и клиентите имат жълта звезда. НЕ СЕ ограничава работата и посещенията на магазините, които предлагат предимно хранителни стоки, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, доставчиците на пощенски и куриерски услуги, застрахователите, доставчиците на платежни услуги и офисите на телекомуникационните оператори, независимо дали са самостоятелни обекти или са разположени в търговски център тип МОЛ. Така че всеки, който не желае да ходи при условие, че му искат знак "жълта звезда" на кафе, мол, кръчма и т.н., да не ходи. Други ограничения няма. Между другото няма коментари за растящия процент "ваксинирани", които постъпват в болница за лечение. Отново над 10 % от приетите в болница са набодени, т.нар. "ваксинирани". Това от 20 % общо. Още малко време и процентът на починалите "ваксинирани" ще се доближи до този на набодените, т.е. ще се разбере, че тези препарати нито предпазват от заразяване, нито от разпространение, нито предотвратяват влизането в болница и леталния изход на пациента. Сиреч мантрата, че "ползите са много повече от вредите" изтича в канала. А за вредите - тепърва ще чуваме.

Аз вече съм убедена, че в България е пълно с лунатици. Първата мярка е, че трябва да ви забранят да ползвате интернет, явно нямате достатъчно интелект, за да разберете кои статии да четете и кои са фейк. Сега стоим и чакаме 80% от света да загине до 3 години, а вие да сте последните останали. Като хлебарките.

Честно....ако трябва да избирам дали да съм между 80% които ще измрат или да съм оцелял в компанияат на идиоти ативаксъри - предпочитам да си умра.

Има само една дума за вас (Тулупи) че умреш и ти нещастник.

Бе да мрат, бе. Боли ме кура. И без това този свят няма да издържи още 20 години. Тези, които умрат преди апокалипсиса (нямам предвид религиозен) могат да се чувстват късметлии.

Супа и чай нали има.

е глупава, ненавременна и освен да поразлае троловете и да даде тема за предизборни дебати няма да допринесе за нищо друго. Убеден съм, че и масово няма да се спазва. В момента всякакви мерки стимулиращи ваксинацията са силно закъснели и излишни. Дори всички неимунизирани изведнъж да решат да се ваксинират ще е необходим период от месец и половина за да бъдат защитени по този начин. Не разполагаме с толкова време. В момента единствено налагане на драконовски ограничителни мерки и вкарването на целият репресивен ресурс, с който разполага държавата за спазването им, може да промени ситуацията. Понеже тя ескалира. В болниците трябва през това време да се подготви протокол и правила за работа в бедствено положение и да се въведат правила за триаж с възможност за връщане на безперспективни пациенти за да се ограничат загубите на живот поне отчасти. Мангърианците се постараха да дойде времето на сухите съчки и скоро със или без правила ще се оставят да горят така или иначе, както беше на други места в Европа. Но с присъщата ни в модерните времена високомерна тъпота отказахме да се поучим от горчивият им опит. Чак след като тези жестоки мерки дадат резултат, може да се обсъжда разхлабване на локдауна за определени групи хора с доказателства за имунитет. Това което се опитват да направят в момента е жалък опит за симулация на дейност.

Докторче, той триажът се прилага от много български медици от доста, доста време - никой не си мърда пръста за по-възрастните хора, оставят ги да мрат без особено да се заинтересуват могат ли да помогнат, не могат ли.

Междувременно болниците и гробищата почват все по-бързо да се пълнят. Не се притеснявайте. И да свършат местата в болниците, в гробищата няма да свършат. Най-много да се чака ама те там клиентите не бързат много, а и захладня и няма толкова бързо да се размирише. Не знам и кремацията с тези цени на енергията дали няма твърде луксозна да стане. Излязоха данните и за общата седмична смъртност за 40-та седмица. Умрели са почти 3000 човека, а нормално умират около 2000 на седмица. Само 50% отгоре. Засега...

Много избързаха с това преброяване

чакай да дойдат резултатите и троловете ще млъкнат. под 6 милиона е страшно за България. защото ако е така до няколко години НЯМА да има българи в България

'под 6 милиона е страшно' Айде нема нужда от тръшкане и мелодрами - достатъчно примери по Света има с щастливи 5 милионни държави , както и 150 милионни кенефи. Проблемът на България не е количеството, а качеството - 30 милионна България с настоящото такова би била абсолютен кошмар.

Скъпи приятели от DIR, защо ми блокирате IP адреса постоянно? Аз не употребявам нецензурни думи. Не използвам езика на омразата. Не поствам копи/пеист. Не спамя... Изпълнявам коректно всички изисквания за участие на платформата ви. Но ме блокирате... Страх ви е от това, което казвам гледната ми точка и да се замислят ли? Блокирайки ме, вие правите точно онова, което ли? Не искате останалите хора да чуят са правили и инквизицията, нацистите, хонвейбините и червените кхмери – Опитвайки се да изгорите истината – горите книги... Мислите ли, че ще ме спрете? Мислите ли, че може да ми затворите устата? Моля ви, ако не сте съгласни с написаното от мен – опонирайте ми, за да проведем спор с доказване на теза. Отнемайки м думата само доказвате, че съм прав!

В медицината, едно лекарство не действа еднакво на всички. Приема се основният ефект при повечето хора. Ваксините помагат да се изкара по-леко заболяването и с по-малко усложнения и смъртност. Това не значи, че всички са предпазени, някои имат сериозни придружаващи заболявания. Ваксинираните могат да предават заразата, но ако повече хора са ваксинирани, почти никой няма да се разболее тежко и да умре. Имунитетът не е само антитела, а е сложна система от много фактори. Тестът за антитела не показва колко точно си имунен. Накрая, хора, всичко това е наистина сложна материя, не може да се опише с обикновена ежедневна терминология. Не е лъжица за всяка уста, искат се задълбочени познания по биология и медицина. Вие такива ли сте, че давате категорични мнения? Има наука и експерти, не конспирации и фейсбук. Помислете малко.

Я да видим - значи аргумента е, че всичко е индивидуално, но решението е да се ваксинираме масово?!?!? Когнитивен дисонанс…

Успешен подход да се обезсимли едно твърдение е да се видоизмени с погрешно обобщение. То, там е и основният проблем на повечето "разбирачи" в България - все искат да се сложат отгоре върху всяко по-компетентно мнение. "Когнитивен дисонанс"... пък и думички си научил. Да се беше научил и внимателно да изслушваш.

Чета много внимателно и виждам как смесвате взаимопротиворечащи си твърдения само и само да защитите оборена от науката, статистиката и здравия разум теза, с едничката цел “новото нормално” и новата медицина да стане форма на контролиране на икономика, личен живот и правото на избор.

Само че според ръководителя на "ваксинационната" програма в Оксфорд Андрю Полард колективният имунитет в случая с Делта варианта е невъзможен, дори при 95% "ваксинирани"! Това е, защото "ваксинираните" предават заразата, която ще продъжи да мутира и ще създаде щамове, които не се влиаят от "ваксините", което ще доведе до започване всичко наново. Доц. Атанас Мангъров: С мерки или без вирусът ще мине през цялото население "Може би тези, които са ваксинирани, ще го изкарат по-леко. Може би. Но, за да се получи траен имунитет, всеки от нас трябва и ще изкара някои от вариантите на COVID и той ще се случи рано или късно. Виждате, че главният държавен здравен инспектор е с две ваксини, не сваля маската и е с COVID-19"

Това е типичен пример на дезинформация. Интервюто на британеца е цитирано и преведено погрешно от The Telegraph. За Мангъра няма какво даже да говорим - той не е никакъв експерт, а фалшив пророк, меко казано.

Стабилно си остават процентите от около 15% нови случаи, около 10% влезли в болница и около 5% починали със "завършен" "ваксинационен" цикъл, което значи достигнали до след 14 ден след втора доза, а преди това биват записвани, като "неваксинирани"! 25.03.2021 костадин ангелов "Хората, които са ваксинирани с една и дори с две дози, може да са носители на заразата, но те няма да се разболеят тежко, да постъпят в болница и няма да загубят живота си от заразата"

Това е при около 20% със "завършен" "ваксинационен" цикъл!

Тия с купените сертификати какъв точно цикъл са завършили? Дарвинови квалификации?

895 новопостъпили в болниците за един ден. Болниците вече са пълни и след два три дни ще колабират напълно. Но Ганьо се вайка, че няма да може да ходи на кръчма без сертификат.

Важното за вас е ваксинираните заразени да си разпространяват свободно, нали? Все пак те са европейци, умни и красиви и…послушни.

900 новопостъпили, ама 120 изписани с краката напред. И със сигурност има още доста изписани полуоздравели. На път е да колабира здравната система, но има още малко мегдан.

Над 54 хиляди места има, а няма 7 хиляди заети. И сме на 8-мо място по брой лекари в Европейския Съюз.

Мрете всички протестъри ,антиваксъри,антиевропейци ,чалгари и русофили.

Че то никой не остана, бре след това изреждане…даже гербаджийските фенове на цеца дадоха фира…

Да де, ама и 6 ваксани са починали вчера... Сметни си го сам - 124 починали, 95,16% не васкинирани - 118 човека... Значи 6 шпиковани са предали Богу дух. При това не ваксаните са знаели какво може да стане, но шпикованите са повярвали, че стават безсмъртни.... Нито безсмъртен те прави шпиковката, нито по-умен. А ти специално имаш голяма нужда, че акъл не ти стига за друго, освен да си връзваш цървулите!

6 срещу 118. И правиш сравнение....

А така, свалете си маските на фалшива загриженот за здравето и живота и си покажете истинските лица!

Ковидария - страната на всезнаещите експерти, които не признават науката.

С най свободните от пари индивиди двукраки без перушина.

Пак питам как точно зеленият сертификат ще ограничи заразата

Очевидно не е това целта, а да се повиши бройката ваксинирани според изискванията на неизвестно кого (определено заложените продажби от компаниите производители са нещо, което те гонят със зъби и нокти). Междувременно спират децата от училище, ограничават фитнеси и заведения, но бързо бързо промениха заповедта за магазините над 300м2, след получен рязък отпор от била и прочие стерилни вериги, където вируса не съществува щото са …големи данъкоплатци.

А бе тъпак, от къде хората ще си купуват стоките от първа необходимост? Кво искаш, милионна София да се реди пред кварталнитд магазини ли?

Като ти порасне пацата, ще разбереш. Сега си трай .

Умно…достойно за възпитаник на пернишкия университет.

Ако цепнеш дозите наполовина, това прави 19% от населението на България. Много груба сметка, че има еднократни на Джонсънови, но не знам колко популярни. Някои са само с 1 доза. Други с 2 не ги броят ваксинирани, ако не е минал период от май 2 седмици. Та при предположени 19% ваксинирани 15+% заразени за вчера, прави ефективност от 21%. Това по техните данни. А преди ни разправяха за 95% успеваемост на Пфайзер и така нататък. За какво има сертификати? Че разни като ваксинираният Кунчев да са с ковида сега и да са свободни разпространители, само защото са ваксинирани? Кога ще приемат демокрацията, че народа не иска да се ваксинира? Освен това студовете носят смъртност, със сърдечни проблеми и други, и сега има със сигурност такава.

124 антиваксъри са гушнали чимшира. Утре да се готвят 250, няма да се излагат я.

Па гледам и ваксинирани има, така че страха за вас не е приключил…а май няма и да приключи, само дето ще сте закачени доживот на 2134 доза.

Кацаров с неадекватните му действия ще доведе до още по голям бум на Ковид-19.Всичко това се прави, за да може Радев да спечели изборите. Много добре знаем, че тези нови мерки няма да се спазват и контролът върху тях е невъзможен. Единствената алтернатива е тотален локдаун с вечерен час и излизане с СМС до пролетта. Когато смачкаме антиваксърите психически, тогава народът сам ще клекне пред ваксината. Трябва пълен локдаун до април 2022 да се въведе ВЕДНАГА!!!

Ужас. Е как да се ваксинира човек, като вижда що за психопати прокламират мерки. Всякакви луди си обостриха проблемите с тия пландемични дивотии. Термина пич, за безсмислените ти приказки се нарича word salad, и е сериозен признак на психично заболяване.

По полека със смачкването Иванчо. Я се осъзнай, че сте една шепа хора облъчените ковидидиоти и няма да стане на вашето . Няма да се ваксинираме!!! Ето например аз съм преболедувал и защо трябва да се ваксинирам, можеш ли да ми обясниш? Защо не се издават сертификати на хора с антитела без ПСР? Защо въпреки, че ваксинираните се заразяват и разнасят заразата, ще им бъде позволено да се разхождат свободно? Защо при положение, че голяма част от ваксинираните не изграждат антитела, никой не проверява за това и просто им се издава сертификат ? Защо за ваксиниран човек се смята чак 14 дена след втората доза, при положение, че ако има някаква странична реакция то най-вече те се появява точно в този период и ако човекът загине то той се причислява към бройката на неваксинираните ? Мога да продължавам до утре! .....

748 от 4957 разболели се са ваксинирани 978 от 4957 произволни са ваксинирани 748+287 от 4957+287 е реалният процент ваксинирани, т.е. 287 души не са се заразили благодарение на ваксината ---- 93 от 895 хоспитализирани са ваксинирани 176 от 895 произволни са ваксинирани 93+104 от 895+104 е реалният процент ваксинирани, т.е. 104 души не са влезли в болница благодарение на ваксината ---- 6 от 124 починали са ваксинирани 24 от 124 произволни са ваксинирани 6+23 от 124+23 е реалният процент ваксинирани, т.е. 23 души са живи благодарение на ваксината ---- Ако ваксините не помагаха, първите два реда щяха да съвпадат. Третият ред показва реалния ефект от ваксините. Ваксините спасяват живот.

Спри се с ежедневната математика за бавноразвиващи се. Колко пъти да ти се обясни, че нито изводите са ти правилни, нито сметките. Ти си като Витанов, бре - всички ти викат тъп си - ти не - мама ми каза, че съм умен значи съм.

Всекви луди се развихриха да серат глупости на килограм...А не е ли 679+9032 и после 321+ 6789..резултатът пък на мен ми показва, че ти хлопа дъската...

Ти си пълен кретен, не се опитвй да обясняваш мамтематика на хора ходили на училище, за разлика от теб...дебил недоклатен

И кво сега - от утре ако си болен от ковид и ваксиниран можеш да си ходиш където искаш да разпространяваш :). Малоумници!!!!

Спрете да давате Ремдисивир и ще спрат да умират!

те не само рамдесивир дават ами и ги тъпчат с яки релаксанти, антикоагуланти, че и антибиотици, кортикостеройди и става мазало. Убиват ги без капка свян, а трябва да махнат тези неща, да им люснат ако са зле един Ивермектин венозно или по яка доза витамин С венозно, и всичко е точно. . Гледай какво още им показвам, но пак не слушат. https://bit.ly/SecretVideoLibrary . https://www.orwell.city/2021/10/microbiota.html

Нищо не разбираш, защото си прост лаик. Не се изказвай неподготвен. Има протоколи, които работят. Те не включват ивермектин, освен ако не си говедо и имаш глисти.

Днес е протеста. Няма за кога да седим и да чакаме. Да излезем и да сложим край на експеримента.

Оставка!!!

Ще си разкрия самоличността И ще постъпя като доброволец В най-долното ковид отделение Без маска Искате ли? Няма да умра От ковид Искате ли

Насред троладжийската идилия реших за разнообразие да ви дам тема за размисъл. Та, ваксинирането спасявало живот - добре дд, ама коя ваксина, щото те са доста и различни, и колко живот спасява. Някой да ви е посъветвал да се ваксиниранете с нещо определено защото е добро - НЕ - припева е ВАКСИНИРАЙТЕ се, а няма значение с какво. И целия този натиск се извършва по отношение на ТЪРГОВСКИ продукт на ТЪРГОВСКИ компании. Ако всичко това беше с цел превенция, най-малкото за две години налата собствена държава щеше да вземе отношение за това кой продукт е безопасен, колко и колко действа. Съдейки по бройките, заболеваемостта сред ваксинираните е малко по-малка от тази сред неваксинирани, което значи, че те разпространяват и се заразяват със същите темпове - та защо са с предимство???? Демек на държавата не и пречи, че воруса ще продължи да циркулира, стига да се изпълни квотата ваксинирани. В що за абсурд живеем????

Тъп си педал седи си в дворния кенеф и не се опитвай да разсъждаваш нямаш мозък

Обръщам се към надзорника дето ти брои постовете за да ти плати стотинките - изберете си полуинтелигентни тролове - тия са без мозък и не вършат работа.

Но положението е трагично. Елате в една болница или спешна помощ да видите, за какво става въпрос?! Както обикновено потърпевши са лекарите и целият медицински персионал, заради некадърните ни политици.

Кои са тия потърпевши лекари - в ковид отделенията на Пирогов и Токуда е късмет, ако влезе сестра. И не е поради липса на кади…

Ваксиниран Как ви звучи Малко долно Нали

Един антихрист шибан , семе на национален предател и на всички изриди разпънали Христос предлага да ни осъждат на смърт неинжектираните...хаха овцо шибана , всички ви осъдиха на смърт, шибат ви с химически и биологични оръжия от самолети и после същото с което ви поливат отгоре ви го инжектират и в кръвта шибана....

Теб май с простотия са те поляли стабилно от някой самолет.

Ако вземем коментиращите като еманацията на българския народ - то думите "не сме народ, а мърша" са верни

Да вдигнем революция срещу антиваксърите и тия, които разпространяват невярна информация. След като правителството не е способно да се справи с тая сган, ние ще го направи!!!.

Нали заради възстанието и революциите се стигна до тук маски палихте кацаров пишеше че вирус няма, сега е поредната грешка, минахме по най трудния път остава около месец преди народа да обърне тенденциите, а ще ги ваксинират по време на пик това ще избие бората от рисковите групи и затова после ще отчитат намсляла смъртност

Алибеговците пак реват по НОВА. Ваксърите пак не намазаха...

Знаеш ли, много искам да кажеш това на една утрепка тук при нас, че се скъса да ходи по протести и да претендира за пропаганда, която убива сега българите. Тая направо ми иде да я сритам и да й тегля едни майни. Егати!

Важна е дозата на вируса Не ваксината Питайте разбирачите Никакви чорби Това не е избор Това е дълг

Да осъдят на доживотен затвор, тия които пълнят с глупости главите на българите и заради смъртността и заболелите в България.

Ваксинирането щеше да е полезно преди 4 месеца сегс ще е с обратен ефект, това и Бойко и Радев и зубърите да си го набият в главата

Хора, утре ще го занесете на родителите си и после ще ревете, че няма линейка за тях! Вече няма места, разкарват болните с часове от болница в болница!

да пукнат при него и хем да му падне рейтинга хем да се набута със скъпо лечение. Затова е цялата работа. Чист капитализъм.

Знаеш ли, много искам да кажеш това на една утрепка тук при нас, че се скъса да ходи по протести и да претендира за пропаганда, която убива сега българите. Тая направо ми иде да я сритам и да й тегля едни майни. Егати!

“Стъкмистика” Кацарката има данни, че всичко е наред! Вярвайте ми! Помните ли как много знаеше, май месец, разправях му тогава, че ще дойде октомври, ама той се надяваше да не е министър тогава, шанс!

Радев имА топките да въведе мерки. Бойко Борисов се крие в зайчарника и прави режисирани срещи с фенове по селата. Зер избори идват.

Нещо май се обърка… хахахаа дебил!

Какво е въвел Радев? Едно голямо неизпълнимо нищо! Пълни некадърници!

С/у Грип Баси серсемите

В Скандинавските страни населението е основно офисно, а те работят от вкъщи, реално там са под локдаун, вечен локдаун, не си ходят на гости

И сега почва поголовния мор, заради Радев и Кацаров! Затваряйте всичко, няма лекари, няма къде да ви лекуват!

Мутафчийски За 21 000 жертви на Ковид Яко ще се мре

Добре де, колко близки, приятели и познати трябва да загубите за да подходите към пандемията отговорно?!?!?! Нормалните държави възстановиха нормалния си ритъм на живот, а тук сме бетер Индия... Казано е: прост народ,слаба държава! Успех на всички млоумници.

Нищо не е възстановенно в гърция ходят с две маски, в великобритания болниците не приемат пациенти джи питата те лекуват по телефон

Късно е чадо за китка. Не стотици, хиляди, невинни умрели души, ще те съпътстват и в отвъдното.

Забравил си да си вземеш хапчетата

Какви хиляди, милиони и милиарди , той Радев е по лош от пол пот,хитлер и чумата вьети заедно. Къде намират такива тролове като теб до ден днешен не разбирам.

Щях да гласувам за Радев. Сега ще гласувам за Луна.

Трябва да ви дадем да се ваксинирате??? Колко Чакам

И ПОНЕ ЗА 10 ДЕНА КОРОНКАТА ИЗЧЕЗНЕ БУКВАЛНО ОТ ВСИЧКИ НОВИНАРСКИ КАНАЛИ, ИНТЕРНЕТ И СТАТИИ, АКО БУКВАЛНО НИКОЙ , НИКЪДЕ НЕ СПОМЕНАВА И НЕ ПОКАЗВА КОРОНАТА ... НЕЯ ВЪОБЩЕ НЯМА ДА Я ИМА ! "В НАЧАЛОТО БЕ СЛОБОВО, И СЛОВОТО БЕ У ГОСПОДА ..." .... САМО, ЧЕ СЛОВОТО ОТДАВНА СЕ ИЗЧЕРПА, "ОБРАЗИТЕ" - СЪЩО , А ЗНАЧИ И "ГОСПОД" ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГО БРЪСНЕ ЗА СЛИВА ! ЛЪЖА И ИЗМАМА Е ВСИЧКО ! УНИКАЛНА ГАВРА СЪС СВЕТА ! П.П. И ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ ПЪРВИЯТ БИТ КОН Е "ИЗКОПАН " НА ПРОС ЛАПТОП, В ПОДЗЕМИЯТА НА ДВОРЕЦА НА ОНАЯ ... БАБАТА ...

В интерес на истината пламнаха и циганските махали. Дъртите цигани мрат като мухи.

Масово децата боледуват от някви вируси в такива мащаби каквито никога преди не е имало, във ваксинираните държави, ваксините явно помагат на ваксинираните да станат супер заразители и приносители и на други вируси

mortality rate by country - 15 на хиляда нормално, за 5000 хиляди са 75. 124 повече приличат на временен скок по някакви причини, може просто съвпадение.

Уважавайте се Ковид ще премине Ваксинираните ще останат Съдба

Нали ще мрем от ваксината....