Нова вълна нормалност в Европа: Къде сме ние?

Франция, Испания, Нидерландия, Швейцария, Гърция, Сърбия, Албания, Хърватия, Словения, Дания, Чехия, и Турция либерализират мерките от днес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След мерките за "разхлабване" получих голямо "облекчение".

_stankow

Мисля да продължа да не обръщам внимание на всички тези "мерки". Те са обида за здравия разум на всеки човек с образование над 7-ми клас.

Такива като теб са обида за здравия разум.

И какъв беше смисълът от мерките? Пандемията си продължава. Простата истина е, че хората масово живеят ден за ден и имат спестявания за максимум 2-3 месеца - е, разбира се, надали ще се лишат от почивка, кафенце или нов айфон. Ако не виждат нещо, значи не съществува. Дай да отворим всичко нищо че маса хора ще измрат. Как ми се иска да живея на друга планета. Населена с интелигентни, ематични същества. Уви, най-основната еволюционна разлика между най-стария открит прародител на човека, saccorhytus coronarius, и съвременния човек е, че на втория му е пораснал задник.

Световната Здравна Организация е създадена от Рокфелер и се финансира и ръководи от Новия Световен Ред по-точно от Бил Гейтс и Сорос... "Пандемията" Covid-19 (наричана още "скамдемия") беше обявена в пълно противоречиес правилата на СЗО за обявяване на "пандемия" при поне 5% заразени от населението. Тестването за Covid-19 беше извършвано със заразени тестове от институции на СЗО, а останалите тестове са напълно фалшиви, защото не бе изолиран вируса Covid19, а се тестваше за наличие на антитела срещу всяка друга вирусна инфекция. Например Президентът на Танзания Джон Магуфули уволни своя екип за тестване на Covid-19. Той паралелно с тестовета на хора прилагал и получните Covid-19 тестове върху животни, плодове и автомобилно масло... Оказало се, че получните Covid-19 тестове дали положителен резултат след тестване върху папайя, перепела и домашна коза, затова и Президентът на Танзания Джон Магуфули се усъмнил в достоверността на тестовете...

Класически случай на фен на конспирациите. Взимаш един-два изолирани случая (като този с фалшивите тестове) и на тяхна база правиш генерално заключение - този подход е псевдонаучен и категорично не може да се използва за доказване на каквато и да била теза. Какъв е изводът от твоя пример - че тестове за Covid-19 не трябва да се ползват в системата на здравеопазването? "Пандемията" Covid-19 (наричана още "скамдемия") беше обявена в пълно противоречиес правилата на СЗО за обявяване на "пандемия" при поне 5% заразени от населението. " Не съм проверил достоверността на този протокол на СЗО за обявяване на пандемия, но да приемем, че информацията ти е вярна. Осъзнаваш ли, че ако го бяха спазили това би означавало да обявят пандемия след 19 милиона смъртни случая? Не е ли малко екстремно само и само за да се спази протоколът и конкретната дефиниция - пандемия или епидемия. Демонизирането на Бил Гейтс дори няма да го коментирам.

Коя тъмна личност от СЗО обяви световна "Covi-19 пандемия? Редно е май да се поясни кой е Tedros Adhanom: сегашния шеф на СЗО (предишен здравен министър на Етиопия, без медицинско образование, който 3 пъти беше хванат в подправяне на данни за холерна пандемия в Етиопия) и ползване на отровни ваксини там, който наскоро обяви световна Covid-19 пандемия? Може ли да се вярва нещо на този човек (и на тази организация СЗО, основана от Рокфелер) Who Makes WHO - Tedros Adhanom https://youtu.be/IWOnqxKDfKo Може да прочетете на Интернет книгата: The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life by Arthur Firstenberg В нея се проследяват подобни "пандемии" от преди много, много години и се пояснява, че т.нар. "испански грип" е започнал от Naval Radio School of Cambridge, Massachusetts, с 400 случая, а след това се разпространила с 1172 случая във Funston Camp (Kansas), където са били за първи път използвани безпроводни връзки. Не е могло да бъде проследено никакво "заразяване", а "пандемията" е започнала след започване на електрификацията и първото използване на военни безпроводни връзки, включително по железниците, което е предиззвикало масови болести и смърт на военен и жп персонал... като симптомите са тотално различни от симптоми на грип - например кръвоизливи в носа, белите дробове, мозъка и умиране от тези кръвоизливи. Но, подобно на днешно време, е започнало ползване на отровни ваксини от "испански грип", от които ДОКАЗАНО са умрели 7 млн души!!! Друг пример за ефекта на ваксините, понастоящем при използване на ваксини замърсени с глифозат, като страничен ефект се предизвиква аутизъм у децата в катастрофални размери. Наблюдава се експоненциален ръст на аутизъм сред децата през последните години - практически 0 през 1930, .... до средно 1 от 2 деца през 2032 ще има аутизъм (за момчетата този процент ще бъде 80%).... може да гледате филма Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe (2016).

@по-подробно: много си подробен, няма що. Изсмукани цифри без статистическа обосновка. Я сметни колко стотици милиони нямаше да са живи, ако нямаше ваксини. И не ми давай примери със замърсени ваксини. Ако инжектираш обикновена замърсена глюкоза, пак ще причиниш увреждания - какво точно доказваш с това? Ако замърсяването е умишлено, това вече е друго нещо. Че директорът на СЗО е корумпиран и некадърен до крайна сметка е факт и в един идеален свят - и той и цялата тази корумирана организация щеше да си понесе отговорността. Но това пак не доказва нищо. Като казваш, че е корумпиран, това означава ли, че Covid-19 не е опасен и няма от какво да се притесняваме?

А ти 123 как доказваш, че съществува т.нар. епидемия, като очевидно дори не знаеш кой е протоколът за обявяване на едно заболяване за пандемия. Всички станахте професори!!!

Не доказвам нищо, само отбелязвам очевидният факт - проблем има и няма значение как го наричаме.

Може би трябва просто да оставим да говорят специалисти с медицинско образование, не математици, филолози или пожарникари. Погледнете подробните пояснения на доктор Andrew Kaufman M.D. относно "вируса Covid-19" и тестовете за него: https://youtu.be/Xr8Dy5mnYx8 Всички знаем, че Бил Гейтс няма университетска диплома или елементарно медицинско образование. Но неговата фондация занимаваща се с ваксинации е причина половин милион парализирани деца само в Индия и неваксинираните деца по-късно са 10 пъти по-здрави от ваксинираните. https://youtu.be/R764qZ2WxnU What If the Lockdown Was All A Big Mistake? В момента има съдебни процеси срещу Бил Гейтс в почти всички индийски щати. Между другото на официална пресконференция Президента Тръмп предложи на всички американци да пият или да си инжектират белина или силен дезинфектант или да си облъчат белия дроб отвътре с ултравиолетова светлина. Това предизвика вълна от карикатури в американската преса и официални предупреждения от доктори да се гледат инструкциите на препаратите за дезинфенкциране, защото там се предупреждава, че са смъртоносни за човек... https://9gag.com/gag/a7WvDGx Навсякъде в медиите се публикува видео от подготовката на залата в Белия дом за Covid-19 конференцията с двама от екипа на Тръмп, които си приказват зад сцената: "Защо не свалиш маската? Няма нужда, всички тук сме ваксинирани!" Друга фраза от техния разговор беше, че смъртността от този вирус е 0.1% като от сезонен грип и, че тази "пандемия" е измама (hoax). Видеото беше публикувано на навсякъде, дори с официалните опровержения: https://www.express.co.uk/news/weird/1273757/COVID-19-conspiracy-theory-coronavirus-White-House-hot-mic-hoax-latest Също така се цитира навсякъде много показателна скорошна научна статия от 26 март 2020 "Covid-19 — Navigating the Uncharted" от Anthony S. Fauci, където шефа на екипа на Тръмп за борба с Covid-19 признава, че смъртността от Covid-19 e 0.1% както от сезонен грип. (https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387) Наистина ли тогава става дума за "пандемия"? Доктор Рон Пол (работил като доктор по медицина, бивш официален кандидат за Президент в САЩ, синът му е сенатор) от youtube канала RonPaulLibertyReport също задава въпроса дали некомпетентност или злина стоят зад карантината (Ignorant Or Evil...What's Really Behind The Shutdown Madness?) дали карантината е медицинска или политическа. Щом некомпетентни немедицински лица стоят зад мерките, отговорът е ясен май? Той също задава въпроса дали Бил Гейтс иска да управлява света и дискутира задължителното ваксинирано с нано-чипиране. Грешни ваксини са убили повече хора отколкото болестите. А дали можем да вярваме на човек, който иска да съкрати многократно населението на Земята, че същия този човек иска да ни спаси с ваксина?

Погледнете картата на разпространение на 5г мрежата в Европа и света. Там където е най-разработена има най-много смъртни случаи. Италия, Франция, Испания, Англия, Швеция, Германия, на Балканите Гърция и Румъния имат 5г. Никой не твърди, че вируса се разпространява чрез тази мрежа, но изключително високата честота на 5г-то, влияе на клетките и води при много хора, в комбинация с вируса до нетипични и опасни симптоми

Все пак нека да допълним, че всички радиоизлъчвания като 3G, 4G, 5G, WinGig (60 GHz) имат вредно въздействие върху човека, включително предизвикване на рак, което е доказано. Дори излъчване на инфразвук на определени честоти може да бъде както полезно, така и смъртоносно за човек, а въздействието върху човек на милимитровите вълни не е проучено. Смята се, че излъчване на честота 60 GHz (узаконена навсякъде нова честота за Wi-Fi, наречена WiGig) въздейства критично, като йонизира кислорода и пречи за свързването му с хемоглобина, така се придизвиква бърза кислородна смърт както на висока надморска височина и наподобяваща пневмония. Антените на милиметровите вълни (например 5 мм или 60 GHz) са много малки, могат да се монтират дори в електрически крушки на уличното осветление и да са с много висока мощност, което ще е много вредно, но незабележимо за хората. Например излъчване на 95 GHz се използва за разгонване на демонстрации от специално оборудвани автомобили, като подобни милимитрои антени за военни цели е възможно да бъдат монтирани навсякъде!!! Например подобно излъчване по улиците на населени места (от антени монтирани в крушките на уличното осветление) може да предизвика масова страхова невроза върху хората и да ги накара да си стоят само по къщите (какъвто страх сега се налага чрез средствата за масова информация). Като монтираните излъчватели от "устройствата за дома" (монтирани например в електромерите и газомерите, което е масова практика навсякъде на Запад) може да предизвика дори и смърт на неудобни на властите хора, живеещи в определени къщи чрез насочено свръхсилно електромагнитно излъчване на определена честота... подобни ефекти могат да е предизвикат контролирано от подобни устройства по училищата и болниците... При това те прилагат по други правила за многократно по-висока мощност на излъчване (външна индустриална среда без хора), въпреки че се инсталират не само около пътищата, но и по оживени търговски градски улици. Забележете, че децата са 3-5 пъти по-чувствителни към електромагнитно излъчване, също така неродените деца в утробата на бременни жени!!! Забележете, че практически няма да има място на Земята без подобно облъчване (само в Европа се придвижда използване между 10 и 30 милиарда подобни излъчватели), заради широкото разпространение на подобни опасни милиметрови излъчватели за видеокамери, за автоматично управление на електрически автомобили (Тесла на Елън Мъск и т.н.), 53 000 5G спътници на Пентагона (изстрелвани от Елън Мъск) и т.н. Само в САЩ се планират поне 1 млн излъчватели на 60 GHz навсякъде, включително болници и училища и понастоящем по време на военното положение се инсталират масово от контрактори с автомобили дегизирани като за "обеззаразяване" на училищата.

решение на проблема със СВЧ-излъчванията в mm-обхвата: Има едни пожарникарски костюми, лъскави такива едни... Сещаш ли се? Уреди се с един такъв и ще бъдеш защитен от всякакви ЕМ излъчвания в който си искаш диапазон. За всеки случай може и да се заземяваш, ако ще стоиш на едно място за повече от 15 секунди. Хонорар от теб не ми трябва. Хвърлих ти бисер и една газирана вода.

Добре дошли в 1984!

FFF

Ей, какво доживях, комунисти-марксисти-ленинисти да цитират Оруел.

_stankow

Kakво доживяхме - либерали да прилагат Оруел ... :D

Сега когато се стартира измисленият преди много години т.нар. Agenda 21 или Agenda 2030 (The United Nations Depopulation Plan) става май все по-актуално определението на David Icke за Hunger Games Society or Orwellian Police State It denotes an attitude and a brutal policy of draconian control by propaganda, surveillance, disinformation, denial of truth (doublethink), and manipulation of the past, including the "unperson"—a person whose past existence is expunged from the public record and memory, practiced by modern repressive governments. https://en.wikipedia.org/wiki/Orwellian Между другото, погледнете едно много актуално заради Covid19 видео на David Icke от 2016 относно Agenda 21 or Agenda 2030 (The United Nations Depopulation Plan) https://www.brighteon.com/28bc0018-134a-4a56-a146-cf0d16e76d40 Интервюто на David Icke пред London Real TV беше изтрито от Youtube, включително неговия Youtube, Twitter, Facebook акаунт.... но всички скорошни негови интервюта могат да се намерят например на www.bitchute.com/davidicke/ www.davidicke.com/

Стига с тези манипулации. Обичайното не е еднозначно на нормалното. Има огромна разлика. Обичайното може да е много вредно, и когато то започва да се "нормализира", някак си забравяме за вредността му, за вредните си навици и начин на мислене. Неслучайно реакцията на много държави е крайно неадекватна за предизвикателствата на тази криза...

Ние сме на края....

Тука ги либерализирахме още на великден, когато стотици хиляди софиянци се изсраха отгоре на измисления щаб и диван генералчетата

Европа няма нищо общо с нормалното през последните 10-15 години.

harvatiya otvori granicite si.bez komentar

Както винаги решението на този проблем ще е бъде мъчително поради политическите интереси на тулупите в Народното събрание. За тези мародери "кризата" и ограниченията трябва да са безкрайни. По време на соца бяха превърнали държавата ни в работнически лагер, като върхушката ползваше всички облаги, а обикновените хора имаха право да работят и от време на време да видят малко свят, естествено под строй.

"Нормалността" е ненормалност при увеличаващ се брой заболели и починали. В същото време навсякъде се обсъждат мерките и ограниченията във всяка една сфера, но всички мълчат като риби относно мерките за безопасност и тяхното съответствие с предписаните ограничения в съдилищата. Става дума за здравето на десетки хиляди хора - служители, страни в съдопроизводството и т.н. Това явно е тема табу, защото поне в Софийските съдилища спазването на противоепидемичните мерки е трудно осъществимо.

Голяма загуба за бизнеса в България. Не е "нормално" а направо трагично. Ще вземат да изчезнат кръчмите с блестящото хранене и обслужване в тях. И пет звездните квартири по морето в градове без канализация.

Нормалност? То наистина през последните 30 години доста се изкривиха понятията. Да се заразиш и да пукнеш заради един шопинг е "нормално".

Европейците ще плачат. Много скоро. Защото отново ще им наложат мерките, с двойно по-голяма строгост!

България се катери и търси пика. Един некадърник генерал и още двама артисти като него заедон с простия Дуче водач на режима, след 60 дни безумен тормоз срещу народа, днес отчитат по 50 заразени на ден. Защо им бяха капепета и декларации не знаят.Ефект нула. Но тормоза беше ужасен.Беззаконието и днес продължава. Само те царуват .Всичко е блокирано и стресирано.Светът ще се чуди какво става в нещастната страна.

Говоря с познати от Германия и Австрия постоянно. Да, там намалят мерките, но хората продължават да си спазват дистанция, да са внимателни на обществени места. Ходят масово в парковете, но се движат по определените маршрути, сядат по попянките на разстояние. Отделно, в повечето европейски държави, намерените нови случаи са 2-3 и повече пъти по-малко от преди две седмици. Също така оздравелите са в пъти повече от активните случаи. Починалите също са по-малко. Има ясно изразена тенденция, както и планове и варианти за действие, според моментното развитие. Как е у нас - не ми се коментира как протече всичко до сега и защо и как се махнаха мерките. Фактите - от няколко дни НЯМА НИКАКВИ МЕРКИ! Никой нищо не спазва! Никъде! Само в големите хранителни магазини има все още малък контрол. В парковете е пълно, но никой с нищо не се съобразява. Големи групи хора се движат заедно, сядат по пейките, пият бира с часове. На бул. Витоша е пълно. Кафетата са пълни. Никъде няма дистанция между масите! Даже по интервюта клиенти и собственици ясно заявяват, че нищо не спазват и няма проблем. Проверяващите също казват, че не гледат дистанция и масите, да не правели напрежение. В градските транспорт поне 70% вече не носят маски, никой не ги глобява. Абсолютно никакъв контрол никъде. Това е за София. Отделно нямаме никакви критерии при какви резултати какво да се прави. Реално сме една от малкото държави в Европа, които си увеличават намерените болни, като тестовете ни са още на дъното. Утре пак ще са 50-60 новите намерени болни. Отделно оздравяват малко хора, съитношението на оздравели към активни случаи е едно от най-лошите в Европа. Все повече медици се разболяват. Имаме и голям проблем с постоянно прииждащите гурбетчии, предимно команчи, които крият, ако са болни, прибират се по махалите и веднага ядене и пиене по цял ден в големи групи. Дано всичко това не се отрази лошо и да вървим наистина към подобрение, но не съм напълно оптимист... Ще се разбере след 10-15 дни.

Карантина е латинска дума и означава 40 дни. Още от времето на Хипократ при поява на чума, холера и други опасни болести, са изолирали населението на целия град за 40 дни, като само вечер са ходели и слагали храна пред портите на града. След 40 дни карантината се вдигала, като обикновено повече от 80% от хората измирали за това време. Това е практиката при силно заразни болести от най-древни времена до днес, например при епидемиите от Ебола в Африка също се налагаше строга карантина. Еболата също беше предизвикана от експерименти в амер биолаборатории там... колкото до Covid-19 бе документирано и показано по медиите (напр veteranstoday.com), че е изкуствено направен вирус в биолабораториите на Университета в Северна Каролина. Карантината предизвиква обаче повече проблеми, включително повече смъртни случаи, заради спирането на всички планови медицински изследвания за рак и други болести и смъртните случаи в света само от туберкулоза се очакват да са поне 1.8 млн повече, заради спиране на медиццинските центрове. Погледни статистиката на смъртността по света от различни болести - има много по-опасни болести от сезонния грип, замисли се също за глада и безработицата, които очакват целия свят за доста време напред: https://www.worldometers.info/ Статистика на населението на България - коронавирус ли е виновен всичките тези години? 1985 8,975,361 2010 7,425,008 2020 6,948,445 .... 2050 5,385,441 https://www.worldometers.info/world-population/bulgaria-population/

Мдааа, много от мерките (повечето) , които другите страни ще "отпускат", у нас въобще не бяха въведени. Ама дебилите не спряха да реват, как правата им се ограничавали, и не спряха да щъкат насам-натам. А в много страни, включително и на балканите, имаше комендантски час и от домовете, дори, се ограничаваше излизането. (Гърция, Турция, Сърбия). Сега, като не видели, го удряме през просото.И най важните дейности в държавата, се оказаха кръчмите и автошколите. От тях почнаха.Да сте чули нещо да е направено (да се прави) за другите браншове? И съвсем логично.Целият туристически бизнес, хотели, ресторанти, кръчми, се държи от мутрите.Още от времето на ВИС с Васил Илиев. (ВИС 1 , ВИС 2 , ВАИ Холдинг - все е едно и също). И за разстоянието между масите им направиха компромис. Щаба предписва дистанция от 2 м между хората, но в кръчмата разрешават на 1,5 м разстояние да стоят по 2 ма посетители! Логика и половина! И това ако не е лобизъв, здраве му кажете.

Ние сме там, където заслужаваме, поради преобладаващото нискоинтелигентно население - в дъното на всички европейски класации!!! Сега просто се чака силното слънце да унищожи вируса и се топа топката на едно място от управляващите............

Ами хората които живеят сами, кой ще им пазари и плаща сметките,докато са в карантина?...

Роднини, съседи, приятели в много градове има вече програми към общините, но реално не се ползват. Като си в България винаги ще намериш кой да ти помогне. Почти всички сметки могат да се плащат по интернет. Моя баща е на 80 и съм го нучил да си плаща сметките така. Съседи също могат да помогнат. АКо кажеш че нямат компютри - вече даже пенсионерите имат и компютри и смартфони, а и приличен компютър може да се намери за 200лв. Или подарен от роднина стар.

Вярвай си че винаги има кой да ти помогне. Толкова се намразихме по съседски и роднински, че с радост ще ти гледат сеира. И наясно ли си че има села, където няма дори покритие на операторите, няма кметски намесник, защото той ходи там веднъж месечно в най-добрия случай, за интернет да не говорим. НО и там живечт възрастни хора, на които няма кой да помогне. За програмите към общините дума няма да отварям, познавам положението толкова добре там, че е по-добре да си умрял. Завиждам ти за оптимизма.

На мен ми хареса т.н. Карантина! Затворени молове, кина, кръчми,фитнеси, кафенета и т.н.! Продавачите в хранителните магазини с маски да не заразяват храната със слюнките си, таксиметровите шофьори и градски транспорт с маски и т.н.! Провинциалиститесе прибраха по родните места, засилен контрол на полицията от което криминогенната обстановка беше почти 0. Въобще един нормален тих и спокоен свят! Дано този вирус, никога да не изчезне, с него намаля и алчността у хората ...

Льольо си... "Пещерата" те чака!... Там ще си предпазен и съхранен даже и от живота...!!! Ха, ха, ха... :::)))

Живота? Моловете и кафенетата са животът?? По-сериозен вирус му трябва на човешкото племе.

Пий белина и си надени презерватив на празната шамандура, слушай генерала по всички програми и се радвай на живота си докато дойдат да те приберат.

Тия мерки по целия свят не Ви ли напомнят клиповете от класиката "Друга тухла в стената" или кадри от филма "Аз роботът"...?... А трескавото "законотворчество" не Ви ли мирише на "1984-та"?... А?...

Аха

И днес ли ще плюете и серете, червени диванни тулупи с недоразвити мозъци?

Да, 21 мазни селяка ще плюят.....

В Европа се премахват ограничения, които у нас въобще не ги е имало. Странно какви навременни мерки бяха взети?

Дума "нормалност" в българския език няма, както я няма и доганската дума "заедност".

А глаголът "Страхува ли ви" има ли го?

Нова вълна нормалност в Европа: Къде сме ние? Отговор от Радио Ереван: Вий сти на майната си...

С изключение на не работещите детски градини и училища, у нас никой не спазва никакви мерки вече. Но това не означава, че децата и учениците спазват карантина. Напротив, събират се на тумби и купонът върви. Така че, с карантината в България приключихме! Сега се надяваме на Господ и Слънчо!

Щом децата го правят това нещо, значи все още има шанс тая държава.

Преди десетина дена ББ се изпусна и каза истината. Вероятно можеш да намериш статията, точните му думи бяха "Кристин Лагард е неуязвима за коронавируса, тя е имунизирана с българска ПЦЖ ваксина.Там е разковничето! В България има хора с коронавирус, но той не е в състояние да ги убие! Ако някой е починал и се окаже, че е имал коронавирус, няма гаранция, че е починал от него. Нека проверят, дали не е имал и далекогледство. Може пък да е починал от него!

Либерализирали мерките?????Социализират пандемията????Демократизират вируса????Реторика ,тепем коча със лопата!!!Буааам мячето удуваро!!!Комунизирате ли соросоидизирате ли?????или корозирате мозъчно???

Тук със сегашните мерки извънредното може да продължи навеки! Те нищо не правят,просто чакат всичко да премине от само себе си и после да се бият в гърдите,че са победили вируса... Светът ще се отвори и ще забрави за вируса,ни ще си говорим ежедневно за 50 - 60 заразени и те така,ограничителните мерки ще са си вечни... как ще съживят туризма,след като няма да може да влизат чужденци,то така дори бизнесът няма да може да се съживи,защото той е обвързан с държавите от ЕС,Русия,САЩ и т.н...

26 нови заразени с коронавирус. 9 са настанени в болница. Това съобщиха на брифинг в МС, които направиха преглед на ситуацията у нас по отношение на развитието на заразата. 1981 са всички болни от Covid-19. 385 са настанени в болница, 58 са в интензивни отделения. 5 деца между 6-17 години са новите регистрирани с болестта. Установени са и 5 нови случаи от медицинския персонал – 4 в Пирогов и един в Пазарджик 461 са излекувани, новите са 17. 1 смъртен случай - мъж на 71 години, с много придружаващи случаи. Той е от Великобритания, но е съпруг на българска гражданка, затова попада в статистиката за починалите у нас.

"Ключов момент е облекчаването на изолационните мерки, което постепенно предприемат държавите. За него е нужен план,който не изкарва хората навън не като стадо,а информирано и поетапно ги връща към живота при повишена превенция.Това е фина задача без яснота кой как ще изпълни,но засега е важно да има план.И доста държави го изработиха със съответните срокове." "България обаче е на обратния полюс-нищо не се знае, прави се на юруш,което обяснява,защо е отличничка само в представите на Борисов. ...всичко се прави стихийно и на коляно."

Както и да го "въртят" налагащият се извод е, че в Европа отпускат мерки, които в България или не са били въвеждани изобщо или са отпуснати преди седмица (с изключение на училищата и детските градини). Моята прогноза е, че ще отворят и нашите детски градини, но по желание на родителите. Както и да се гърчат хейтърите причината за от 10 до 50 пъти по-ниската смъртност е или че Господ е българин, или БЦЖ - ваксината, или навреме взетите адекватни мерки. Това ще е ясно в края на годината.

че в страните, които отпуснаха мерките, това решение е прието ЕДИНОДУШНО-както от правителствата, така и от медицинските капацитети...Чета какво става в Германия...Меркел се бори със зъби и нокти СРЕЩУ по-нататъшно разхлабване...Вирусолозите /безспорно най-добрите в Европа/ от Шарите и Роберт Кох институт/ също са против разхлабването...Естествено КАПИТАЛЪТ надделява....Който плаща, той поръчва музиката...Само дано тази музика накрая да не се окаже траурна... /впрочем, вирусолозите в Германия искаха само откслабването да се отложи с 2-3 седмици/...но не успяха...

не е лошо и да се оглеждаш какво точно се случва...Защото реалната действителност доста се разминава с вижданията на Меркел и обкръжението и...В момента наблюдавам толкова глупости и абсурди,сякаш съм в България,а не в Германия...Говоря от първо лице,не съм спирал работа изобщо и се срещам с доста хора през деня...

Промит мозък си ти, но няма да го разбереш. В България бяха въведени най-безумните, нелогични и тъпи мерки, защото от Тиквата през т.н. щаб всички са малоумници.

Враг съм на ГЕРБ, но затварянето на училищата и детските градини, което беше направено по друг повод се оказа ефективно. Имаме живи и здрави възрастни, които могат да поемат грижите за децата.

Турция е в Европа !!!

някой да седне и да обясни какво значи епидемия и какво значи извънредна епидемия? Или това е някакво ново понятие.

Нова вълна нормалност в Европа - досега явно сме живяли в ненормалност!!! И това се вижда най-добре, когато човек чете журналистическите материали !!!

Аре да броим паралелно и умрелите от глад пенсионери. Много мий интиресно кои са повечи.

Дано слънцжето и жегата си свършат работата, че ... май, май друго не ни остана като надежда...

Мне, няма да излекуват тъпотията у хората

Тези изброените са с над 100 смъртни случая на ден. Къде сме ние? Все още не можем да ги стгнем. Но скапаните драскачи ще направят всичко възможно.

Лудостта, новото европейско "нормално". Обратното - новото "правилно". Произволът - новата "демокрация". Хаоът - новия "ред".

Мангъров да ги съобщава умрелите!?

Да ти кажа къде плащат да се запишеш умрял от корона вирус.

Навсякъде отварят училищата и градините. Само при нас кръчмите са по-важни...

и чудо как да пламне Европа със по голяма сила.Всичко идва до главата и тогава се разбира щаб!?

всеки си носи кръста

При смачкване на мутрата всичко си идва по местата.

имаш предвид пРЕЗИДЕНТА

Ние чакаме да станат 100 заразени за 3 дни и пак да затворим държавата, така че по-бързо да изчезнем от картата на Европа като държава.

много лесно може да стане, като "приберем" 2-3 хил. наши "сънародници" и тестваме малко повече, не - много повече.

сме извън класацията. Ако е нещо кофти - сме на първо място!

Еми на изборите правите точно обратното на хората от европейските държави - какво очаквате сега?!?

ТИ какво би направил(а) на изборите? Кого ще избереш? И какво ще направи той?

НЕ съм и не бих гласувал/а за човек, който не може да говори правилно, има поведение на пазач, култура на квартален ... и копира Берлускони. Защо ли? Защото каквото и да ми говори е ясно с какви ще се обгради и какво ще сътвори. Затова и Европа е различна от България - там такива не се избират. Други въпроси?