Нова катастрофа в Сирия: епидемията от холера се разраства

Десетки починали, над 15 хиляди заразени. Нараства и загрижеността на съседните държави, че скоро болеста може да се прехвърли и при тях. В Ливан и Ирак вече има първи случаи.

Обратно в новината

Коментари - Нова катастрофа в Сирия: епидемията от холера се разраства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"""Дванайсет години война, глад, бедност, разрушена инфраструктура в големи части от страната""".Двадесет години сирийска пролет и неолиберална безцветна революция ,която превърна една спокойна ,уредена държава в руини. Това се нарича американогейски ,юдомасонски ,демократичен ,неолиберализъм

Инфраструктурата я. Аз ушиха руснаците. И в Ливан имаше 20 години война но нямаше холера. Ресниците не могат да воюват. Те са разрушители.

Гледайте филма : Украинский проект о биолаборатоиях США Там добре е описано всичко за причиняването на холера ....

Сирия ли? Абе там руската армия нали ПОБЕДИ! !!!!!!!

Слава на бога , че Украйна няма да се получи!!!!

Не казвай "хоп",преди да си скочил. Просто измисленета пародия на държава ,като Украйна , продукт на Маленков и Хрошчов ,ще се влее в рамките на руската федерация.

Гола вода си, говньо бездарен.

Това не беше ли болест причинявана от кофти водоизточници? Що никой нищо не прави по въпроса. Не може ли да се хвърлят йодни таблетки във водата, преди да се консумира? Хем ще избие патогените, хем ще предпазва от радиация. Напоследък е модерно

Лекари без граници, Каритас, биолаборатории за развъждане на холера.....кой ги финансира в Украйна?

Е тук, как не минават нон стоп през границата всякакви хич няма да ни донесат, какво ли не...

ваксини има ли?

Украинците хубаво да видят и разберат, какво бъдеще ги чака... А сирия беше светска страна, жалко за хората там. Миролюбивия и добър запад няма ли да прати помощи там ? Нещо за възстановяване на инфраструктурата ? Да помогне на хората там ? Няма ли да има финансиране на проекти европейски компании да възстановят Сирия? Дали г-жа Урсула разбира че това са още бежанци в Европа от там, че и болни от холера? Или това да даваме оръжие за да може още украинци и руснаци да измрат е с приоритет ? Извратен свят, извратени политики, психопати политици...

ЗАЩО Запада да помага на Сирия - кой точно я срина със земята и я превърна в провалена нарко държава (основен производител на метамфетамини в региона) ?! '3 милиардния БРИКС' що се ослушва?

Човече, не си добре!

Обама. Администрацията на Обама нападна и съсипа Сирия, финансираше и въоръжаваше всякакви главорези там. Но по-радикалните главорези се обърнаха срещу тях и нахлуха в Ирак... Ислямска държава... Добре, че после дойде Тръмп и прекрати войната. Обама и Хилари щяха да ги изтрепят до крак.

Холерата идва там, където има боеве, непогребани трупове, пиене на непреварена и замърсена вода както при война се случва. Помните ли, че в Сиия се водеха бойни действия от ИДИЛ и Ислямска държава. Оттам идва и холерата. Случа се при нас на фронта по времето на Балканската война 1912-1913

Ами прочетете как е вършала холерата в Ню йорк когато хората са си изхвърлили боклука на улицата и по естествен път е влизал в кладенците. Било е истинска съвременна циганска махала оставена на произвола на съдбата. Мрели са като напръскани мухи с мухозол, добре че се е намерил един частник който да финансира направата на канализация и захранване с чиста вода.

А всеки ден безконтролно такава паплач минава през границата ни!

абе, важното е, че са се забулили - така плашат бактериите. а може и референдум да са направили...

А каква хубава страна беше Сирия, но на някои им беше трън в задника и я докараха до холера.

Ами то холерата лесно се разпространява. Така че може да засегне и нас. При сегашните бързи самолети. В 1970-1972 година се появи в арабските страни и Турция. Правиха ни някакви ваксинации. Всяка сутрин пред входа на училището слагаха кофа с разтворена хлорна вар или белина, не знам какво точно. Дезинфектант на хлорна основа. Потапяхме ръцете си и ги оставяхме да изсъхнат. Това продължи няколко месеца до стихването на епидемията в Турция и на Балканите. Говореше се, че в Румъния май имало смъртни случаи тогава. Все пак сме кръстопът от Близкия Изток към Запада.

Може ли да попитам, кой сътвори тази свинщина, и защо има Нобелова награда!? Да вий бЪ майката изроди, американски и нагло-саксонски!

Да поясня - Обама го направи и получи Нобелова награда за... мир... Честита демокрация, братя! Гласувайте за ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС.

вирусът от Грузия, Украйна или пресен транш от София

В руския мир

В Сирия нямаше никакви проблеми, бяха страхотно просперираща държава, но в момента на появяването на демократката ма цру в региона и всичко се срина. Та там където са стъпили американски краварки е леш

Където стъпят руснаците, … и холера.

Лабораторните вируси и бисквитените майдани не са руски патент.

Наистина не са руски патент.Но се знае чий патент са. Холера имаше преди години и в Украйна.Явно тогава са изпипали работите в лабораториите. И сега са тръгнали по света.Дано и тях да ги застигне,докато крадат сирийски нефт.

700 000 евро от ЕС за борба с болестта,а колко милиарда отиват за военна помощ за Украйна!

Освен с геноцид и изпепеляване на градове, и с холера.

Вики Нюланд ли ти го каза?

Ейй, рускии мир.

Вуно вуно лапане и най вече гълтането ти е повредило мозъка....твоя мил Обама бин чернин съсипа Сирия....и много други с демократични бомби

А може ли да е плъзнал вирусът от лаборатория?

Ако Бил Гейтс е "загрижен", всичко може.

Не е вирус, а бактерия. Заразата се получавеа обикновено когато се смеси питейна с фекална вода.

Революция, дами и господа. Съвсем скоро още нови резултати и у нас, в Украйна, и други места, тръгнали по пътя към светлото бъдеше с леко подбутване отначало.

Начи слагаме картечари по границите.

Нормално за рашистанска колония.

Американогерманците си пуснаха мръсните оръжия за масово поразяване.

Тази холера е демократична и влиза във евроатлантическите ценности.

Където стъпи кравари години нищо не расте....

Не бяха ло Руснаците там да освобождават Сирия от терористи?

Сега в Сирия, скоро и в други държави.

Мадлин Олбрайт, Виктория Нюланд, Антъни Блинкен. Пиявици и кръвопийци.

Където стъпи руснак....БОЛЕСТИ,ГЛАД--СМЪРТ.

Tina

Много грешиш, това се отнася за американците, те подпалиха там тази война и разрушиха държавата.