Нова Covid карта показва заболеваемостта по области, Варна е с най-много болни

Противоепидемични мерки могат да бъдат въвеждани както на областно, така и на национално ниво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Киро Простото обеща спокойно лято и хората без мозък му повярваха! той всичко знае и умее така добре, както управлява и даржавата и омете медицинските специалисти в ъгъла. Сега всички ще сърбаме попарата му, че и за всичко останало. Е, както казваше Тодор Живков - "влезна в историята" като най-некадърния премиер, който ни свали на дъното!

Посяхме си го и сега го жънем. Дори и пишещите тука сега се пляскат по колената крещейки "казахме ли ви?!". Ами казахте ни, ама вие нищо не направихте. Не спряхте ковид да се върне. Нито болните спряхте, нито медиите спряхте, нито статистиките спряхте, нито политическите мерки спряхте... въпреки че от месеци знаехте. Умишлено ли е, или е просто в кръвта ви да бездействате в името на държавата и съгражданите си?!Нека тази мисъл да не ви дава миря като си лягате.

Честно, не съм очаквал "експертите" и журналистите/медиите така да станат за смях с опитите си да върнат COVID-а: 1. "Експертите": При над 60 000 активни случая последните 2 месеца (преди началото на този месец), нямаше проблем - цялата карта си беше зелена и щедро-щедро си настанявахме из хотелите "на гъсто" бежанци от Украйна, без да им е правен тест и без да са спазвали "противоепидемични" мерки. Последните 2-3 седмици, при вече позатихнала далавера с бежанците и има-няма 20 000 активни случая, някои "експерти" се чудят в какъв цвят да оцветят картата и да си развиват далаверата с "пандемията". 2. "Журналистите"/медиите: След 04.07. броя на активните случая намяла рязко, а те, "миличките", вече не знам колко статии, репортажи и интервюта направиха, в които да обясняват как "COVID цифрите растат", как "COVID атакува отново" и т.н. Да, това го правят същите онези "журналисти", които иначе говорят за "борба с фалшиви новини", "обективна журналистика", "професионализъм", "журналистически стандарти" и т.н.

Хахха къв си трол! Дано никой не ти се върже бездарник!

Не съм трол, а съм най-обикновен човек, на който му писна над 2 години вече да гледа (и да е патил) от измислената "пандемия". И дано повече хора като мен да се съберем, та най-после да се приключи веднъж-завинаги с този цирк :) "Пандемията" ще продължи, докато има хора да я търпят (лично мнение, но дано да съм прав). А, нещо за "професионализма" на пишман-псевдо "експертите", за нагласените статистики, за медицинския тероризъм (то това вече отдавна не прилича на "медицински фашизъм" ) или за нескопосаната "журналистика" (пропаганда) на мисирките да напишеш(коментираш)? П.С. И, (дано да съм прав) ако има още някой да си мисли, че сред нормалните хора все още има шансове да се прокарват "противоепидемични мерки", ужаси то сорта на "детските площадки ще станат морги", "ще се мре, яко ще се мре", "ама знам-ти-там-колко НЕнамаляващи болни" или други такива, то забравете - СВЪРШИ СЕ, НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ВЯРВА, И НЯМА ДА ПОВЯРВА, ЧЕ "ДОЙДЕ АДА НА ЗЕМЯТА". Иначе, да - Мутафчийски беше прав, нещо наистина дойде "с невиждана ярост": САДИЗМЪТ НА ЕДНА ШАЙКА ИЗВРАТЕНИ ПРОДАЖНИ "ЗДРАВНИ ВЛАСТИ" СРЕЩУ СОБСТВЕНИТЕ ИМ САНАРОДНИЦИ.

ОМГ! ХАХА АХХАХ

О'Кей, разбрах, смешен съм. Да примем, че си прав. Някакво аргументирано мнение срещу първия ми коментар можеш ли да напишеш. И най-вече за частта с мисирките. Отново, може и да не прав, но май заради нея те "заболя" така :)

Хипотезата на някои другари, че " сме си го внесли от Гърция" не се връзват с тази карта, май!

Връзва се и още как...Посетилите гърция с цел евтин туризъм контактуват със своя приятелски кръг и пренасят инфекцията по въздушно- капков път. В момента във Варна масово не се носят маски. Ако някой иска да си опази здравето и живота, просто не ходи в затворените помещения на заведенията, не пътува с градския транспорт, пазарува си по нета и т.н. Просто докато не свърши пандемията, няма да има истинско лято, което да преминава като летата преди пандемията. Който си затваря очите пред тази реалност, неминуемо тя го достига- на ковид или по- лошото- постковид, при който се губи работоспособност за поне 6 месеца. Нали всички уж са богове, нямат нужда нито от медицина, нито от нейните терапии, нито от нейните диагнози- да се оправят с врачки, баячки и ходжи- няма нужда при ниска сатурация да влизатр в болницата..

Темата Украйна умра и отново кромит лук!!!!

карти бе. Да не сме в час по география. Тия пуяци от РЗИ-тата и Мин. на здравесъсипването да спрат да крадат. Ковид на лягане и на ставане. Аман вече. От сополи няма да умрем,но "мерките" е много вероятно.

Грипа е сезонно явление. Случващото се в момента, е доказателство за НЕестествения произход на к19. ПСР грип.

Може би същото важи и за сифилиса. Неестествен е някак си произходът му. винаги съм се чудел защо, но сега разбрах.

За какво е цялата паника. Преларах го преди броени дни. Грип съм карал значително по тежко. Заради пет дни болнични на заболял да унищожим това което е останало като икономика е пълно безумие

Каква паника бе? Кой въобще ти говори за паника? Защо баш на най-смелите и свободните все "паника" ви е първата асоциация? Нали уж леко било?

Благодаря, но на никой не му пука.

Щом се асоциираш с никой...

Я се върни в училище. Може и да разбереш, какво казвам

Нова карта на стари лъжи.

Всички собственици на медии, журналисти, лекари, математици и други, които си продадоха душите на глобалистите - сатанисти, рекламирайки и разпространявайки измамата КОВИД, да им умрат децата. Това заслужават предателите ! Те и техните семейства ще горят в Ада, ще се пържат в казана с катрана. Амин !

Ало, Санди, Късо е вече. В ада вече гласуваха наказанията за разпространяване на израза "измамата КОВИД". За децата ти не са гласували нищо още, защото все още не са толкова жестоки.

Няма да мирясат, докато не ни маскират, ама трудно ще им се получи на боклуците.

За сметка на това планът за избиване на народа пак ще ви се получи лесно.

На селянин маска не можеш да сложиш. Само цървули.

Отвориха касичката за продажните медии. Да бълват глупости и ковид тъпанарите да изпадат в делириум....нищо нищо...давайте още.... Възраждане идват...

Ще има избори и ще имаме възможност да изберем, какво бъдеще искаме. Проблемът е, че: 6 520 000 души е населението на страната към 7 септември 2021 г. според предварителните данни от преброяването. Интересното е, че около 6 665 534 млн. българи имаха право на глас на последните парламентрани избори през ноември 2021. Около 200 000 са гласовете от чужбина на последните избори, което е абсолютен рекорд. Децата и младежите до 18 години са около 1 милион и 200 хиляди души. Сметнете, колко мъртви души има! Затова нека да излезем всички и да кажем какво бъдеще искаме!

Зевзек

В грешка си. Мъртвите души са гласували. Иначе кой има сметка да ги държи така, ако не гласуват?

За 1000 лева на месец са готови на всичко….всеки ден карти ще измислят, ако трябва хахахахха

Не са 1000, над 700 000 000 им гласуваха преди две-три седмици за набождане, това са около 15% от целия бюджет за здравеопазване! Познайте дали терора ще спре или ще се увеличава... Потърсете: Документи от БАДЖ: оръжие за съпротива срещу "медицинското" беззаконие и репресии

Не спряха да промиват мозъци.

дайте на семейно ниво! Още по-точна ще бъде картата! Идиоти!

Само глупаците биха се вързали на това

за толкова пари дали ще спрат? Цоцат яко! А ние плащаме целия масраф!

Трябва да си или адски тъп или платен за да подливаш така вода на туризма по северното черноморие

E как така в Русия и в България на един и същ ден се обявява COVID вълна.

При пландемия всичко е по график.

Путин е соросоид!

Чакам лелките от РЗИ да дойдат, ама без да водят със себе си ЕНИЧАРИТЕ ОТ МВР!!!!

Не се притеснявайте да ви пишат акт, ще падне в съда всеки път. Не забравяйте, да им кажете, че постъпват, като еничари, докато го пишат. Потърсете: Документи от БАДЖ: оръжие за съпротива срещу "медицинското" беззаконие и репресии

БАДЖ, както ви обещахме сме подготвили три документа, които ще са ви нужни за новите мерки, създадени от РЗИ по места. Важно е да прочетете внимателно тази публикация преди да изтеглите документите, защото тук ще намерите ориентир какво е необходимо да направите и какви да са вашите очаквания и действия с използване на тези документи. Потърсете: Документи от БАДЖ: оръжие за съпротива срещу "медицинското" беззаконие и репресии

Ей насрахте се с тоя ковид мама ви дееба дирнишка. Погребални свещи да си купите с парите от статиите. Мана ви дееба проста. Айде, дирник - трий. да пукнеш с маска на устата дано!!!! Мрете ковидариииии

Тъпан

Задави се с маска и умри да ти еба майката ковидара прост

Зевзек

Абе... засега антимаскърите и антиваксърите мрат далеч по-успешно. Не само у нас, ами в редица държави. За жалост покрай вас измират и невинни, може би благодарение на топлите пожелания, които отправяш всеки ден.

Ако 50% са без маски в транспорта, репресивните органи няма как дискриминират и ограничават

Те няма как нищо да направят, защото заповедите са незаконни и падат. Потърсете: Документи от БАДЖ: оръжие за съпротива срещу "медицинското" беззаконие и репресии

В западна европа са на 500-1000 на 100.000 и мерки нямат. Тука "медиите" и "политиците" обаче искат далаверата още на 200. Важното е на народа да му е зле. Добре че в Украина Ковид няма. там са на 6 на 100.000.

Тук пада марионетните парламент и правителством и няма да могат, да изпълнят плана с обявяване на извънрена ситуация ли е, положение ли е (нарочно е написано, така за да обърква и да заблуждава). Кукловодите на пландемията не очакваха това и пришпориха слугите си кунчев, кантарджиев, гломб, витанов и т.н., защото трябва да се изманипулират изборите чрез всяване на страх хората, да не отидат, да гласува, че мъртвите души в списъците, да изберат, да не протестират, че идва голяма инфлация, глад и студ, затова трябва да се въведе локдаун, а липсата на парламент и марионетно правителство може да провали планът им за поробване.

Ако поне 50% са без маски в транспорта, репресивните органи няма как дискриминират и ограничават

вие без маските, да не забравите да се целунете по устата на слизане.

Задави се с маската и умри мама ти дееба ковидарска я!!!

Коментиращите тук в този задръстен сайт, що не идете да се ваксинирате , че и против маймунска шарка та белким ви светне в главите. Хайде със здраве, пък Слави го оставете. И една трета нямате от това, което е Слави

Добре, но какво става в Лукоил? Защо е секретно???

точно те поръчваха статии,че ковида го привнасят от Гръцките курорти, за да плашат балъците.

Всички собственици на медии, журналисти, лекари, математици и други, които си продадоха душите на глобалистите - сатанисти, рекламирайки и разпространявайки измамата КОВИД, да им умрат децата. Това заслужават предателите ! Те и техните семейства ще горят в Ада, ще се пържат в казана с катрана. Амин !

Това "Нова ковид карата" ми звучи като Нова ковид измама.

Не така бе, тази е съобразена даже с предизборните нагласи и анкети. Досега бяха любителска работа: идат избори, пускат вълнáта и стрижат вълната.

И приключваме с психопатите

Голям виц!

Като че ли само с парите ще приключите след изборите.

22 юли 2022 Официално становище на адвокат Виктор Костов - качвам го така както е пратено до мен. Здравейте, д-р Ватев, Видях тези заповеди. Принципното положение си остава същото -- те нарушават редица закони и Конституцията на България. Ето някои аргументи: 1. Заповедта на МЗ или на РЗИ не е нормативен акт, и оттук не поражда задължения за спазването ѝ. Подобни заповеди не могат да бъдат приравнени със закон или подзаконов нормативен акт, за да пораждат задължение за спазването им. В Закон за нормативните актове няма да намерите заповед на МЗ или РЗИ като нормативен акт. 2. Противоконституционният порок се явява делегирането на законодателна власт от страна на Народно събрание на по-низшестоящ орган, който дори не е законодателен (МС, МЗ и дори РЗИ). Има изрична забрана в законодателството вкл. КРБ, АПК, ЗНА и др. за делегиране на законотворчески функции на друг, особен по-низш в йерархията орган. В случая чл. 63 и измененията в ЗЗ противоконституционно делегират такива законодателни функции от НС на изброените чиновници от изпълнителната власт. МС приема че има "извънредна епидемична обстановка" и МЗ и РЗИ започват да законотворчестват от името на НС със заповеди. Кои правомощия на НС са отнети с това фриволно и незаконно "законотворчество" от страна на МЗ и РЗИ? Изискването на КРБ чл. 57, че военно положение или извънредно положение се въвежда и се допуска ограничаване на конституционните права на хората САМО СЪС ЗАКОН. Тоест само НС може да издава закони, съответно само НС може да въвежда извънредно положение, което, според редица конституционалисти е именно така наречената "извънредна епидемична обстановка". В резултат на тази незаконна делегация на функциите на НС на изпълнителната власт МС, последните и МЗ, въвеждат конкретни норми за поведение на всички, на определена територия, което е възможно само със закон. Така чрез профанизирането, опорочаването и корумпирането на законодателния и конституционен процес се въвежда нещо, което може да се нарече "медицински авторитаризъм" или "медицински фашизъм". Причината за такива сравенния е на практика безконтролната власт на бюрократите да ограничават правата на хората, налагайки тези ограничения под предлог, че са "мерки". 3. Заповедите биха били на място в рамките на ведомството, което ръководят съответните медицински бюрократи. 4. Самите заповеди не съдържат санкции, но препращането към МВР и областните управители сочи, че макар и ограничен в документа и действието на заповедта от КРБ и закона, издателят на заповедта разчита на нейното приложение с принудата на силовите органи на властта. Това е неприсъщо за една административна заповед, която би следвало да е индивидуален или общ административен акт. Тези актове обаче казахме, са прикрити нормативни админстративни актове, които дори подменят закони. 5. Положителната страна на липсата на санкции при неизпълнение е, че такива трудно могат да бъдат установени, особено за тези, които не са в системата на здравеопазването. Лошата страна е, че ако решат могат да търсят наказателна отговорност, ако приложат миналогодишни изменения в НК за неспазване на мерки. 6. Обжалването на тези заповеди е трудоемък процес, и неясно колко ефективен. Една възможност е подготовка на бланкетна жалба с някои принципни положения и допълването ѝ за всеки акт, който ще се обжалва. Това, което прилагат като стратегия към момента е раздробяването на мерките, и тяхното по-минимално приложение, за да се свикват хората с това, че няма начин, мерки ще има, за здравето на хората. В същото време един от аргументите при жалването е значителният обем проучвания, които сочат, че носенето на маски няма никакъв значим ефект за предотвратяване на заразата. 7. Последно, принципно положение е, че МЗ и РЗИ не могат да заповядват на хора, които не са под тяхната юрисдикция какви мерки да спазват. За целта гражданите не е нужно да спазват тези мерки (като например носенето на маски в градския транспорт), докато те не бъдат въведени законно -- чрез нарочен закон, приет от НС, с който се въвежда извънредно положение, изброяват се правата, които се ограничават, и се указва времето, за което действа извънредното положение. Проблемът, разбира се, е че гражданите не са наясно че мерките на РЗИ са незаконни, и по-голямата част с готовност се отказват от конституционните си права. Поздрави, адв. В. Костов

Добре си го публикувал тук, но да направим нещо и да обжалваме тази заповед. Ако трябва да съберем пари и в административния съд.

Събери за маски, за да не събираш после за интензивното :)

Не трябва да се позволява на властта да нарушава закона. По твоята логика да закрием административния съд. Каот искат да направят нещо да го направят по законоустановения ред

Да добавя - който иска да си ходи с маска

Приятели на БАДЖ, както ви обещахме сме подготвили три документа, които ще са ви нужни за новите мерки, създадени от РЗИ по места. Важно е да прочетете внимателно тази публикация преди да изтеглите документите, защото тук ще намерите ориентир какво е необходимо да направите и какви да са вашите очаквания и действия с използване на тези документи. На първо място е добние на тази тема. Има много хора, които постоянно гледат, слушат ре да отбележим няколко факта: 1. Маските се въвеждат рано, липсва обявена епидемична обстановка, времето е изключително топло, отпускарският сезон ще обуслови и занижения контрол по спазване на заповедите за въвеждането им. 2. Маските се въвеждат от РЗИ със заповеди с предварително изпълнение и възможност да бъдат отменяни или изменяни. 3. Заповедите имат срок за обжалване, който съвпада със срока им на действие. Факт 1 – липсата на решение на МС за въвеждане на епидемична обстановка във времето, в което хората почиват и голяма част не са засегнати от сезонни заболявания, както и намаления състав на контролните органи ще създаде фалшивата представа за несериозност на заповедите и контрола по тяхното спазване. Ние като адресати на тези заповеди ще се отпуснем и някак небрежно ще позволим да бъде въведен първия етап, без да му се противопоставим. Не бива да допуснем това! Факт 2 – Това, че вече заповедите се издават от РЗИ, които имат териториална компетентност за съответна област цели да канализира жалбите срещу тях пред съответните компетентни съдилища в областите и да облекчи работата на Административния съд в София-град. Това ще е един своеобразен тест по региони доколко хората са способни да се противопоставят на конкретните директори на РЗИ, а не на министъра на здравеопазването, който няма преки контакти с населението на съответния регион. Тук ще се види активността на съпротивата по региони, за да се планира хаоса. Ще стане интересно, ако все пак, след обжалване на някои места заповедта на РЗИ бъде отменена , а на други оставена в сила. Различните състави на съда имат право да решават по свое убеждение различно без да се съобразяват с друг регионален съд. Заповедите подлежат на изпълнение и докато се обжалват. Факт 3 – Заповедите са с определен срок на действие, но след него могат да бъдат удължени, а докато изтече срокът им на действие могат да бъдат и променяни. Всичко зависи от волята на директора на РЗИ. Срокът за обжалване пропусне ли се, обаче и ако изтече, както е посочено в съответната заповед – различна за различните РЗИ, то после ще бъде късно. Странно е , че трудно откриваме на сайта на различните РЗИ конкретните заповеди, а как ли ще открием заповедта за допълване или изменение на първоначалната? Целта е хаосът да стане възможно най-голям и информацията да остане скрита. Така, че не се отпускайте, а се организирайте за обжалване на заповедите. Докато тези заповеди се обжалват и ако ви бъат съставени актове за нарушения и постановления за глоби, можете да се позовете на възможността в ГПК (чл.17) за инцидентен контрол за законосъобразност от съответния съд , който да прецени дали са законни действията на наказващите органи докато ви глобяват на основание все още обжалвана в друг съд заповед. А сега за документите. Изработили сме три вида документи: 1. Жалба срещу заповедта на РЗИ. Озаглавена е“ Жалба АС“. Изтегляте, принтирате документа и попълвате празните полета с нужната инфромация. Подава се в съответния Административен съд. Таксата е 10 лв. При насрочане на делото следва да се явите в съдебно заседание или да пуснете молба делото да се гледа във ваше отсъствие. В противен случай, ак не е явите и не пуснете молба ще изгубите делото. Както е посочено в нея трябва да предвидите екземпляр за ответната страна РЗИ и да приложите вносна бележка за платена такса. Изтегли оттук : https://businessforall.eu/wp-content/uploads/2022/07/Жалба-АС.docx chiarli007, [24/07/2022 21:18] 2. Жалба срещу наказателно постановление, ако ви наложат глоба. Озаглавена е „Жалба НП“. Тя се подава до РС на съответното място. Производството е без такса. Подава се срещу началника на РУ на МВР, издал Наказателното постановление. По същия начин следва дело, на ккоето трябва да се явите или да пуснете молба да се гледа във ваше отсъствие. Изтегляте, принтирате документа и попълвате празните полета с нужната инфромация. Линк за жалбата:https://businessforall.eu/wp-content/uploads/2022/07/Жалба-НП.docx 3. Третият документ е възражение. Озаглавено е „Възражение АУАН“. Подава се след като ви бъде съставен акт за установяване на административно нарушение (АУАН). Той не ви носи глоба, но е начало на административно – наказателна преписка и имате право на възражение в тридневен срок. Възражението се разглежда от административно-наказващия орган, който може да издаде или да не издаде наказателно постановление. Линк за възражението: https://businessforall.eu/wp-content/uploads/2022/07/Възражение-АУАН.docx Важно е да знаете, че сроковете за обжалване са посочени в документите , които обжалвате и започват да текат от следващия ден на връчването. Например ако са ви връчили акта или постановлението днес (понеделник)– срокът 3 дни започва да тече във вторник и изтича в четвъртък. Можете да пуснете жалбата или възражението по български пощи с обратна разписка, но пощенското клеймо ясно трябва да показва, че деня му е в срок, независимо че ще пристигне в институцията – адресат по-късно.Събота и неделя също се броят, независимо, че са почивни. Ако, обаче срокът изтича в някой от тези дни или в ден , обявен за почивен – като национален празник то тогава за последен ден се счита първият работен след него. Например ако срокът ви изтича в събота или неделя или по Великден, Коледа и т.н. то тогава за последен ден се счита понеделник или първия работен ден след празника обявен за неработен. Не подценявайте ситуацията, поради това, че ви изглеждат несериозни мерките или медиите пишат , че масово не се спазвали, а да се противопоставите както с неизпълнението им, така и по процедурата, която законът предписва. Скоро ще ни се наложи да се убедим в това, че ненавременното противопоставяне води до нови – още по-сериозни мерки. Не случайно плавното им въвеждане започва толкова рано. Решили сме да организираме отворени приемни, пре някои институции за подаване на жалби и сигнали срещу мерките за нарушени права, но трябва да имаме вашата ясно заявена готовност за тази цел. Ще направим отделна публикация скоро за това как смятаме да се организира по места инициативата и да локализираме местата, както и да направим връзка с доброволците. Разполагате с информацията и документите. Споделете с колкото може повече хора и веднага започнете да действате!

Не е работа всеки да обжалва. Не може ли да се обжалва генерално и да отпадне, а не всеки да си атакува акта

Нарочно е направено, да не може да се обжалва общо, като се дават заповеди от районните директори на РЗИ, като така трябва да се обжалва във всеки район, като срокът на обжалване съвпада със срока на заповедтта. Това е целенасочена измама и нарочен хаос, с цел да не могат гражданите ефективно да си потърсят правата, затова е нужда борба от всеки, защото змията ще става все по-голяма. За да понесат съдебна отговорност, трябва да подаваме винаги, когато нарушават законите и правата ни.

Два пъти една мотика не се настъпва. Хората няма да ви се вържат отново. А и мвр няма ресурс да е едновременно на пътя и да следи за ковид мерките. Та дори да изкарате и администрацията в мвр на терен, пак нямат капацитет. Умствен.

най-късно до март ще висите като мартенички по дърветата, продажнои соросоидни докторя.

Мамка ви долна!

Интересно, дали ще посмеят да надянат задължителни маски на варненци навсякъде на закрито ...

Няма да посмеят, затова Варна пак ще е регионът с рекорден брой измрели на милион население в Европа, може би и в света. Кво му плащаш, и без това българите измират най-бързо!

Трябва да си много прост, за да си мислиш, че неносенето на сополивия парцал има връзка с бройкта починали.