Нов съдебен иск срещу строителя на "Ларгото", ако не отстрани проблемите

На проектанта пък е възложено да направи и допълнителен анализ на проекта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кой стои зад тази ДЗЗД "Антична Сердика"? Звучи като фирма създадена с цел само този строеж.

ДЗЗД общо взето значи точно това

Некадърно направения проект и още по некадърното изпъълнение Ако има лек наклон водата ще се оттича .

Браво!!! мими - главен архитект!!!

Такаааааааааааааааа.Айде сега да видим еленчето йончева беше ли права за тоя пръч баничаров.Кой лъже?Налии тогава ревахте срещу жур налис ката.Била не знам кава си .Ето го рузултата.След още някоя и друга годинка ще лъсне и тиквичката,ама ще е многоооооооо късно.Бъдете щастливи заспали овчици.

Това,което показаха медиите от там е....поредният кошмар на мащабното "софийско пребразяване ". Починът"Хубаво е!" не зависи от отговорните институции. Всички са техни. На ГЕРБ.

Това е резултатът от "Ало, Банов съм" ...

А бе, га Йончевата повдигна въпроса за качеството, излезе че всичко е наред и най-вече - министърчето! Пък сега - плочките се строшили? Ми то сигурно Орешарски и Станишев са ходили нарочно да ги чупят. Да не би пък Боко и каракачанчето да са стъпили едновременно на тях?

РАшидов, къде си бре? Къде се скри? Я излез и обясни какъв хубав проект сте одобрили! Проект слънце направо! Я каже сега кой е виновен за него? Айде че квадрат 500 чака зад ъгъла.

Всичко правено от ГЕРБ се разпада.

Важното е, че всичко правено за ГЕ(й)РБ е защитено с псалми и има асансьори.

Щереф от редакцията му свърши дежурството. Само тук изтри над 25 мои поста! Щереф браво! Браво, браво господине! Хубаво ли ти е, а дано ти мине!...

Алоу-у-уууу баноф съм...

Поколения още ще сърбат попарата на Петър Диков. Тия безмислени куполи струват милиони, защот всяко стъкло е с различна форма и рзамер. Да осветяват какво? Няколко бутафорни зида от бутовски тухли, ужким от римско време. Имаше един хубав разказ на Чудомир - 3 века преди Христа, че и на тия лумпени от СО същата работа.

30 г. ни урпавляват престъпници! Некадърни, алчни и корумпирани!

Дни наред ни занимават с пет счупени плочки, вместо да ги ремонтират веднага. Държавата се срива и никой нищо не прави!

Хахаха! Ще ги хванат за ларгото!

По правило такива обединения от няколко фирми / ДЗЗД/ се правят с цел изпълнение на конкретен проект. След получаване на парите те се закриват. От там нататък става почти невъзможно да се търсят гаранции или пък да съдиш някой . Сметките са празни ,парите ги няма и хората ги няма. На печелившите честито!

кво лаго кви 5 лв. бре! Те МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ОКРАДОХА с нещо дето го пишат за ремонти! То се вижда, че всичкото "ремонт" какво точно е! КРАДЕНЕ НА ПАРИ! ТАКА КАТО ГЛЕДАМ САМО 1 фирма печели сичкото ремонти и една фирма печели сичкото строежи на магистрали! ЗА КЪВ РЕМОНТ И СТРОЕЖИ МИ ГОВОРИТЕ ПРИ ТАКИВА ОБСТОЯТЕЛСТВА! КОГАТО ВИ СЕ КАЖЕ РЕМОНТ РАЗБИРАЙТЕ КРАЖБА!!! КОГАТО ВИ СЕ КАЖЕ СТРОЕЖ НА МАГИСТРАЛА РАЗБИРАЙТЕ ГОЛЯЯЯЯЯЯМА КРАЖБА!!! АЙ ДА ВИ СЕ НЕВИДЯЛО СЕ ТРЯБВА ДА ВИ КАЗВАМ КОЕ КАКВО ОЗНАЧАВА В ТАЯ ЗАБРАВЕНА ОТ БОГА "държава"!!!

Пълна скръб. Изпълнителите обвиняват в некадърност проектанта и обратно. И в крайна сметка виновният няма да се намери.

да де, ама слушах проектанта - ми то това е проектирано за пешеходна зона, ама не са сложили колчета, за да могат колите на министерски съвет да си спират пред вратата... и понеже няма колчета, и други коли и товарни автомобили влизат - ми как няма да се разбие, дори и да е било проектирано и изпълнено като хората...

Всеки технически грамотен човек може да прецени, че дренажната система около купола е декоративна и не може да носи тежести. И не виждам строителят какво е виновен, че е изпълнил проекта с предвидената от проектанта система за отводняване. Трябвало е да има оградка и да не може да се влиза там. Или да се прави някаква скъпа и тежка дуракоустойчива система, по която да могат да минават камиончетата на чистота, булдозерите за чистене на сняг и т.н. А това, че строителят било трябвало сам да смени проекта клато види, че е лош е смехотворно. Нали заради такава "смяна" при ремонта на Графа сега един зам кмет е на съд... Като е спечелен проект, се изпълнява проекта, това е. Според мен фирмата може да отиде на съд и ще спечели.

Въпроси: Къде е зяпал независимият строителен надзор при изпълнение и приемане на калпавите СМР; Къде е зяпал инвеститорският контрол при изпълнение и приемане на калпавите СМР; Къде е зяпал независимият строителен надзор при изпълнение и приемане на калпавия ремонт на резултата от калпавите СМР; Къде е зяпал инвеститорският контрол при изпълнение на калпавия ремонт, резултат на калпавите СМР; Защо всички по редицата в общината и министерството на културата, та до кмета и министъра са подписвали документите, касаещи калпаво изпълнените СМР и ремонти като "селски кметове". Ще бъдат ли разобличени и наказани всичките тези "съвременни строители на България" или ще бъдат оставени да рушат пак? Последният въпрос е с предопределен отговор, на база добрата практика от последните десетилетия, да се избира втория вариант.

Не е нужно да е калпаво строителството. Предполагам, че си е точно по проект. Ама ако се построи пешеходен мост в някой парк, а после по него минат самосвали и го срутят, това значи ли, че мостът е бил некачествен? Не, качеството не е абсолютна категория, а винаги е свързано със съответствие със зададени критерии. Ако мостът е пешеходен, той е качествен, ако издържа пешеходци. Ако падне от камиони това нишо не значи, освен че идиот е пуснал камион.

Тъй-тъй. То по проект и гугутки и гълъби не е трябвало да кацат на обекта. И канарчета. В този аспект, дай да отворим прозореца, че да излетят канар..., пардон, самосвалите.

Стъклопакетите на куполите винаги ще се пукат, не заради друго а заради глупавата им форма. Не е случайно, че по цял свят повърхнини със сложна форма се оформят чрез стъклопакети с триъгълна форма.

Банов ще му се обади, Алоооууууууууууу Банов съм...

Идат избори и г-жа Фандъкова си прави пиар с надежда за нов мандат. Овцете сигурно пак ще и го дадат.

Строителят съгласно ФИДИК се изписва с ГЛАВНИ БУКВИ - СТРОИТЕЛЯТ, както и ИНЖЕНЕРА/АРХИТЕКТА/, по простата причина че под тези названия се разбира - множеството специалисти изпълняващи тези функции на съответния СТРОЕЖ!Авторът по каква причина не е упражнявал по време на строителството - АВТОРСКИ НАДЗОР и е позволил един полуфабрикат да бъде РАЗРЕШЕН ЗА ПОЛЗВАНЕ!Къде е СТРОИТЕЛНАТА КАМАРА, къде е КАМАРАТА НА АРХИТЕКТИТЕ, къде е КАМАРАТА НА ИНЖЕНЕРИТЕ ЗА ИНВЕСТИЦИОННО ПРОЕКТИРАНЕ?КОРУМПИРАНА ВЛАСТ!!!

Ти пък?!? В държавата става това, което е изгодно на Хъбов, всичко друго е без значение....

Гербави ремонти! И на есен пак изберете Дана....