Нов протест в подкрепа на проф. Кантарджиев: Има незаменими хора!

Колегите на пенсионирания директор на Националния център по заразни и паразитни болести ще протестират, докато той не бъде върнат на поста

Обратно в новината

Коментари - Нов протест в подкрепа на проф. Кантарджиев: Има незаменими хора! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кантарджиев освен 600 хиляди лева има и 4 апартамента от държавна заплата и парцел в Горна баня за 2,5 лева на квадрат А вие си стачкувайте и си пишете петиции...

Направете всичко, за да върнете на работа този прекрасен учен и човек проф. Кантарджиев!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Нормално е щом 30 години е директорствал БСП кадъра да е назначил всички тия подкрепящи негови хора, затова на държавни длъжносто трябва да има мандатност 2х4 години иначе стават феоди като този център по грип с оказва се нелоши заплатки за разлика от лекарите в държавните билници

след като другаря с мустаците е незаменим да видим колко частни компании ще се борят за него сега едва ли ще изпуснат такава възможност

Баба Ива Николова, не е ли за пенсиониране?

По принцип директорството е мандатно, за брой години, 4-5 най- често. Не може да се назначава и преназначава за директор, някой който ще навърши пенсионна възраст в рамките на мандата за който кандидатства да бъде назначен за директор. Кантара изобщо не е следвало да бъде назначаван в последния си мандат за директор, след като е било видно че навършва възраст за пенсия преди края на мандата от 4 или 5 години. Той е назначен с нарушение в последния си мандат за директор.

В България е пълно с пенсионери, които работят. Трябва да се радваме, че могат да работят и още го правят. Ако всички пенсионери, които сега работят спрат да го правят ще останем без достатъчно учители, мед. сестри, санитари, лекари и други. Те и сега даже са недостатъчно. Тези от служебното ги тресе яко злоба. А и явно гледат да си наместят техни хора. Този мотив с пенсионирането е обида и към всички граждани. Смятат ни за прости и ни пробутват всякакви скалъпени мотиви, тези и т.н

Кой му е забранил на този да работи????Ама май държавната хранилка много им се услажда и като трябва да я напуснат хленчене до небесата.. Работа бол извън държавната хранилка и никой не му е забранил да се труди.

ВРазбира се,че и след 65 г.при изпълнение на определени критерии всеки специалист- доказан и с постижения в своята професионална област и в добро здравословно състояние ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСТАВЕН ДА РАБОТИ ! НАпример в институтите на БАН не само академиците и член- кореспондентите но и много наши млади и енергични колеги надхвърлили вече70-80 г.спокойно продължават да се трудят,разбира се без да заемат ръководни постове.ВЪРНЕТЕ проф.Кантарджиев НЕЗАБАВНО ! Кацаров- вие сте ПОЗОР И едно мрънкащо нищожество !!

УВАЖАЕМИ Г-ЦИ И Г-ДА ГЕРБЕРСКИ КАЛИНКИ !!! В КАЧЕСТВОТО НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ МОЖЕ ЛИ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЕФЕКТИВНО ? ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТА ВИ, КОЙ ИЗПЪЛНЯВА СЛУЖЕБНИТЕ ВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ?!

Той и буци си мислеше,че е незаменим

Съгласна съм. Ива Христова не става !!!!

Всеки на някакъв вид ръководна държавна служба си създава клика от помияри които храни от преразпределението на благини отнети от тези дето са извън кликата му. Нормално е тези помияри да джафкат когато ръката която ги храни се сменя. Няма никаква гаранция, че ще са част от кликата на новия господар и се чувстват застрашени.

Сигналът идва от ОЛАФ и е от миналата година,ама гербавите го криеха!Минеков само го ОГЛАСЯВА и информира обществото!Той НИЩО НЕ Е ОТКРИЛ!Четете бре,налъми!!!

Сбъркан народ. Държавата е разсипана, нечовешка корупция, тъпи и нагли "калинки" по върховете на властта. Образование и здравеопазване - нула. Като ходи да се лекува в много случаи го третират като говедо, че и го карат да си доплаща, въпреки че има здравни осигуровки, но видите ли защото един човек са го пенсионирали, големи протести вече. Дано поне са питали Кантарджиев, защото човекът всъщност може и да иска да се пенсионира и да си гледа спокойствието и пенсията. Предполагам, че и финансово е добре осигурен.

Някакви хора протестират. Може и да имат право, може и да нямат. Лошото е че не знаят как да го правят. Та значи - извате с домати, яйца, лайна, димки, вувузели итн, /това не е партията на СТ/, опъвате палатки пред министерството, качвате министъра или негова кукла на бесилка, и започвате да крещите. Тогава може и да ви обърнат внимание - справка Мая Общата и ХаджиГей. А вие ми се правите на интелектуалци - професори и доценти. Не става така.

Гробището е пълно с незаменими хора.

Боце им обещаваше 30г поне на власт и все да са шефове и босове. Естествено голяма драма и вой сега, подобно на падането на комунизма, който им обещаваше вечна власт и длъжност по историческа необходимост, неслучайно тогава много фактори си посегнаха, като разбраха, че не са вечно. Сега тези в пенсионна възраст явно са се помислили, че Боце им обещава безсмъртие, като се има предвид , че беше говорител на на Началника. Вой до небето сега като разбраха, че са времянки , като всеки обикновен човек.

НЕЗАБАВНО ВЪРНЕТЕ КАНТАРДЖИЕВ!

Даваме ви го безплатно у вас да се възползвате от знанията му ...

Щом Кантарджиев на 65 е стар за директор на Националния център, какво правят в Парламента депутати над 65?! Та те управляват не център, а цяла държава! НЕЗАБАВНО ТОГАВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ НАД 65!!!

Има един тълкувателе речник като го прочетете и се напънете да го разберете може би ще откриете разликата от ''държавен служител'' и ''изборна длъжност''.....

В речника не пише и може би ти ще ми обясниш - на изборната длъжност стареят по-бавно ли?

Дидо, изборна длъжност - какъвто и да си , но те избират и толкоз! Държавният служител е приет по буквата на закона и изпълнява закона със запетайките! И най-лошия закон е добър, когато се изпълнява за всички еднакво!

Бай Иване, значи казваш, не ни е актиален закона, затова така? Просто законът допуска за Парламента да избираме сенилни старци, така ли?

Забравяш че депутатите се избарат, а удобните калинки се назначават. Тулуп тулупа око не вади. Баста мошеници!

Тук се драматизира и политизира едно банално излизане в пенсия. Никому не приятно навършването на пенсионна възраст, но да се превръща в обществен проблем и да се фанфанизира е признак на егоцентризъм. Хората с достойнство се оттеглят и после дълго биват търсени като консултанти , ако са били наистина на ниво . Да се смяташ венчан за шефска длъжност доживот е груба селска проява , а да правиш от това обществена драма и сам да с е навреш да станеш заложник на полит страсти и дъвка на медийте е направо глупост и липса на адекватност, каквото е цялостното впечатление от Кантарджиев.

Сам беше пожелал да излезе в пенсия това което си написал щеше да е вярно. Само че тука става въпрос за брутални опити за реваншизъм и овладяване на държавата. Уволнението му няма нищо общо със навършените пенсионни години. Лекари и на 70 години продължават да преглеждат и да лекуват пациенти. Радев също е пенсионер. Рашков също е на пенсионна възраст. Както и още много други.

"опити за реваншизъм и овладяване на държавата." Знам че това ви е опорката и трябва да го повтаряш постоянно, но не сте го измислили хубаво. Когато ражеш "реваншизъм" означава че има реципрочност на нещо което е било извършено от пропагираната страна. А когато кажеш "овладяване" имплицира, че държавата не трябва да е владението на законното правителство. Така че единственото което постигаш, е хората да намразят Герб още повече. Това ли искаш?

Явно не правиш разлика между това да си лекар доживот и да заемаш управленско място след пенсия. По-скоро се правиш , че не разбираш.

Преди когато имаше протести срещу Герб се протестираше срещу корупцията, срещу мутрите, за оцеляването на България - истинските проблеми! За хилядите политически уволнения на Герб оставени без коментар от платените журналисти дори не стигаше времето. Каква декадентност трябва да е обхванала гербарите, да протестират защото политическото им назначение, виновно за най-фашистките мерки от края на комунизма досега, е излязло в пенсия?

Друго си е разпопения поп да разпъва палатки с българските ANTIFA и BLM...

Интересно ми е щом единственото обяснение е че е направил възрастта за пенсиониране дали ще пенсионират и Бойко Рашков, който е по възрастен от него или ще измислят тъпи оправдания

Кантарът ОПОЗОРИ България и се подигра с българския народ! Какво значи горзно? Напротив - нищо грозно няма и просто пенсиониране му е прекалено малко!!! Трябва на него и на другите двама глупаци да се търси НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за всяване на страх и масова психоза водеща до убийства и самоубийства!!!

женчовците боклучави, на нас нормалните нищо ни няма Ама путьовците се задавихте в собствените си слуз и страхове. А ние не.

Съд за Си Дзинпин, че затваряше с армия градове по-големи от България! Съд за Тръмп и Джонсън, които не само не признаваха вируса, а заразиха и много хора лично! Съд за Меркел, че затвори парковете и наложи вечерен час! Путин да изпълни присъдите. Един е Путин негосподине. Не може да огрее навсякъде. Кантарджиев да каже, че е за честни и прозрачни избори и ще го върнат!

Колко много шум за един пенсиониран човек? Политика някаква седи зад това. Или може би ковилядарки, раздавани последните месеци на персонала? Свикнаха?

Този господин беше клоуна на НОЩ .Не смятам,че човек с подобно поведение може да представлява и стои начело на каквато и да било сериозна институция.

Колегите му казват че е достоен човек и отношението е грозно. Ти какво разбра?

Те и колегите на Живков казваха същото за него.

Нормално мнение на някой си каун

Имах възможност да гледам и слушам този човек.Това ми дава право да изкажа мнение.Вие също изказвате мнение,но въз основа единствено на мой коментар.

Да го канонизираме!

Хайде престанете да се правите на интересни че още малко ще да го канонизирате щом имате глупостта да кажете че ''има незаменими'' хора.. Както много други така и неговото време е дошло за пенсия.. Като е толкова ''незаменим'' частния сектор е пред него да докаже качествата си.

Некадърникът не може да търпи нищо стойностно. Той иска всички да са под неговото ниво. А това правителство е изтъкано от злоба и некомпетентност, тъй че нищо чудно, че тръгна да се саморазправя с всички. Нали са служебни министри - за 2 месеца трябва да подготвят изборите. Вместо това, те гледат да саботират държавата и да разрушат по най-бързия начин каквото могат.

Редно е да бъде даден път на младите хора. Ако професора желае да помага , никой не го е спрял. Ще взима таван пенсия и някой лев, но просто нямо да е началник с 3700 заплата. Това с лимоните го знаем всички.

Като му задаваха въпроси на Кантарджиев по студиата,на нито един въпрос не можа да даде отговор за проценти смъртни случаи от обикновен грип,за съпоставяне между различните вирусни заболеваемости.А това им е работата.Само казваше "Ами в пъти,ами с няколко процента,ами няма точно установени данни..."Ами за каво е този институт бе професоре.Затова ли си незаменим.

протестиращите имат ли достъп до "бурканите" с бацили?

пенсионерите ще заемат скъпо платени работни места и то забележете в държаната хранилка? Незабавно в пенсия всички и ако има такива с качества частния сектор ги чака!Ама така на топличко ,на службичка и пенсия висока и заплата висока -ми тези хора са построили светлия комунизъм.

Защо Рашков не е пенсионер тогава, а Стефан Янев, а Радев?

Са директно избрани, с фиксиран срок на действие.

И да ви се отговори макар че е правено многократно явно няма с какво да го проумете... Напънете се да видите разликите между ''държавен служител'' и ''изборна длъжност''....

но на някои замяната им е невероятно трудна... Кой е заменил Леонардо или Нютон, Айнщайн?

Това е грешно твърдение на Сталин!

Искате да кажете, че проф. Кантарджиев е съизмерим по значение с Нютон и Айнщайн? Че как не сме разбрали досега?!

просто давам пример, койко дори малоумник като тебе би вдянал...

И тримата изброени са дали импулс, заменени са от стотици умни и изобретателни хора след тях. Науката не само не е спряла да се развива, след като те са си отишли, а е разцъфтяла.

Стойчо, цитираш Сталин! Кога напусна ДСБ, кога ти почервеня задника? Има незаменими хора! Движещите сили са незаменимите хора! Те ако бяха заменени с други хора, събитието можеше и да не се състои или да се развие по друг начин. Например, Ботев ако беше заменен от друг, можеше изобщо да не чуем за кораба Радецки!

Професорът е симпатяга, но чак пък незаменим? С уточнението, че не познавам конкретния случай, на мен ми се струва, че един добър ръководител трябва да е изградил екип, в който поне няколко човека да могат да го заменят на секундата и дори да са по-добри от него. В това се състои ролята на всеки добър учител и ръководител. Да си "незаменим" е признак на зле свършена работа в полза на колектива и обществото. Защото дори "незаменимите" не са вечни и точно умните хора трябва да осъзнават най-добре това.

крайно време е всички постове да се предават по наследство...

По по-елегантен начин хем да се отстрани, хем да избегне зандана (поне в краткосрочен план) надали може да се отиграе от това или което и да било правителство. В Щатите за коронагуруто Фаучи, който плашеше с 3млн умрели и тръбеше, че маските пазят, май май се върви към наказателен процес. И това е само началото на края на този цирк в западния свят.

Мънгъров не е ли за пенсия, Бойко Рашков е пенсионер, министъра на отбраната, на земеделието също са пенсионери, Комитова също е пенсионер, Стойчо Кацаров назначи за съветник Кожухарова, която е на 71години, между другото си е назначил парламентеран секретар, а в момента няма парламент

То е интересно да видите схемата по която са се задържали разни мошеници в болниците и държавните учрждения .Образуваш си една групичка около теб по интереси (икономически или щото си готин ) и когато те махнат излизат тетките дето ги тресе критическата и кресливо като циганки при арест на конекрадец почват да те защитават . Само за това че си мълча или заболамосваше в докато беше в НОЩ си заслужава да го затворчт не само да го пенсионират . Да им напомним на тези лелки че над 17000 души са починали досега ...и повечето заради лошото управление на ГРОБ-арите подпомагано от НОЩ .

Бай Шиле обедини ГЕРБ и БСП.

Възникват няколко въпроса ? Протестиращите държавни служители ли са? Кой в момента работи в центъра и как той осъществява дейността си? На какво основание ще получат възнаграждение тези служители ,когато не ходят без основание на работа? Не подлежат ли на уволнение ? Нека всеки си отговори. Но явно това е активно мероприятие на изпадналите от властта. И на края един призив: Кантаржиев бъди мъж и излез с достойнство.

Ти си нещастник

Оставка, оставка, оставка, незабавна оставка на служебното незаконно правителство и избори веднага! България няма да позволи на превратаджиите да завземат властта и да упражняват репресий срещу дясните хора и привържениците на ПП ГЕРБ-СДС!

Стойчо, най гадния червей, да се вдигнем всички да защитим професора, това е свинщина, а народа блее

И от какво ще го защитаваш - от пенсиониране?;)) Е, значи всички настоящи и бъдещи пенсионери в БГ се нуждаят от такава защита... то пенсионирането, след като ще го защитавате от него, стана равно на какво - на погубване, на изчезване...?

Интересно че никой не протестира когато по същият начин той уволни поради достигане на пенсионната възраст професори и доценти ,шефове на лаборатории.

Съд за НОЩ и личнотоМу правителство.

Защо слагате минуси? Искам само независимия съд да се произнесе имаше ли всяване на страх и паника от НОЩ?

Здравейте администратори на този и на всички сериозни сайтове, Не е ли време да започнете да изтривате съобщения съдържащи вулгарни и обидни думи, както и неграмотно написани такива?! ,,Свобода на словото" не трябва да означава ,,словесна помия" и "простотия". Прекрасно е човек да има мнение и да го споделя, но нека го правим по културен и цивилизован начин. Едни от най-добрите програмисти са българските програмисти. Вярвам, че могат да направят програма, която да идентифицира грозни думи и да изтрива съобщенията, които ги съдържат. Нека да опазим българския език и психичното си здраве:)

Тоя нещастник трябва да го вкарат в затвора за престъпно съдействие на НОЩ ните убийци

Да си харчи милионите за старини, ама лошото е че не заслужава да му се размине след 17 000 не преболедували