Убиецът от Ютьоя стрелял в жертвите си час и половина

Въоръженият мъж, убил десетки младежи на остров Ютьоя в Норвегия, е стрелял час и половина, преди да се предаде на екипа от специалните полицейски части.

Обратно в новината

Коментари - Убиецът от Ютьоя стрелял в жертвите си час и половина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Също да добавя, че Ахтисари, който направи плана за "независима многонационална държава Косово" е социалдемократ

Пише, пише,стреляно е със М16,автомат който никак не е за подценяване.

България има нужда от 1000 бройки,точно такива прекрасни младежи.

Много мързелива тая норвежка полиция. Оставили човека да се навилнее, щото нямали лодки да стигнат до острова.

Толкова семейства почернени, над 84 са били жертвите, все млади хора между 15-25г.Какъв е този извратен ум не ми го побира главата, да стреля срещу беззащитни хора, хладнокръвно като нацист. Тук в Монтреал ,преди около 20г. един такъв психопат е стрелял основно срещу състудентки си. Има и игр. филм по този случай -"Политехника" .Потресена съм.

Толкова семейства почернени, над 84 са били жертвите, все млади хора между 15-25г.Какъв е този извратен ум не ми го побира главата, да стреля срещу беззащитни хора, хладнокръвно като нацист. Тук в Монтреал преди около 20г. един такъв психопат е стрелял основно срещу състудентки си. Има и игр. филм по този случай -"Политехника" .Потресена съм.

Абсолютно съмнитени обяснения и версии защото: 1. Физически не е възможно един човек сам да взриви бомбата в центъра на Осло, после да се преоблича и да пътува повече от час до някакъв остров, където да отстреля толкова народ само с пушка и пистолет за час и половина, преследвайки жертвите си из гори и полянки, че дори и във водата. Ми този убиец трябва да е бил нещо като световен шампион по стрелба на бягащи мишени; 2. Вероятно почти всички жертви са имали собствени телефони и са се обадили веднага на полицията. Въпросът е какво прави въпросната полиция след това и защо не се намесва. Обяснението с това, че нямали лодки е меко казано малоумно; 3. Заподозреният явно е бил активен в разни форуми и социални мрежи, което го прави лесна мишена за мозъчни промивки. Доста е вероятно да е бил разработван дълго време и да е бил избран като идеалният параван, който да прикрие нещо много по-голямо. При всеки случай, предложените в медиите обяснения са съчинени доста нескопосано.

Съвършен, точен и верен постинг!

КОЙ Е ОБЕКТА НА ТОВА НАПАДЕНИЕ И КАКВА Е НЕГОВАТА ЦЕЛ ??? СПОРЕД МЕДИИТЕ ТОВА СА МЛАДЕЖИ ОТ 15 ДО 19 ГОДИНИ ЧЕТЕМ И НЕ ВЯРВАМЕ НА НАПИСАНОТО: "Участниците в летния лагер на младежката организация на Норвежката работническа партия." НЕ РАЗБИРАМ КАК ТЕЗИ 15-19 ГОДИШНИ МЛАДЕЖИ КОИТО СА ОТ 8-ми ДО 11-ти КЛАС УЧАСТВАТ В ОРГАНИЗИРАНИ СТРУКТОРИ ПОДКРЕПЯНИ В СЛУЧАЯ ОТ РАБОТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ??? Защо толкова млади хора вече са отровени с някакви партийни идиологеми?? ЗАЩО ТАКАВА ЯРОСТ И ОМРАЗА НА ТОЗИ ВИКИНГ КЪМ ТЕЗИ ДЕЦА, СЯКАШ ТЕ НЕ СА ЧАСТ ОТ НАРОДА КЪМ КОЙТО ПРИНАДЛЕЖИ ??? Какъв националист е при положение, че убива децата на собствения си народ ??? Има нещо много гнило и миризливо в случилото се. СПОРЕД МЕН В СЛУЧИЛОТО СЕ Е ЗАЛЕГНАЛ НЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОТИВ, А РАСОВА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ДРУГИ ЕТНОСИ СЪБРАНИ НА ТОЗИ ЛАГЕР !!!!

България има нужда от 1000 бройки,точно такива прекрасни младежи. това е изчерпателен отговор на 2+2

Също младежите в лагера са били новото подготвяно поколение на норвежката социалдемокрация

За това не случайно първото изявление на норвежкия министър председател беше, че това е политически акт, но грешката му е, че не използва мирния език на демокрацията на Норвегия и Европа за свободно изявление на своите политически възгледи пред обществото , а използва езика на насилието и смъртта , което връща Европа в ерата на мракобесието.

малко са им грижите .

значи всеки психопат, доказан с гривна на краката и следене постоянно и подпис като си пие лекарствата...така ще се знае че има кой да отговаря./институцийте/.късно е за анализи знам...но да предотвратим бъдещи.всякъкъв вид хора независимо от етнос и вероизп. приети за опасни/има си критерии//трябва да бъдат следени подслушвани и всичко което може да предотврати такива ужасни престъпления....този който го е и извършил ще гори в ада.

трудно проследима и разбираема мисъл имаш, ако изобщо имаш такава.... неграмотността ти няма значение тук

Къде ако не в Норвегия би се проявил най-добре берсерк. Интересно е защо някой ще направи това? Конкретния отговор може би няма да научим никога, но принципния ще се наложи рано или късно. Не бих могъл да го дефинирам накратко, но погледнете обществото ни, погледнете как всички викнаха "Ал Кайда" като омагьосани, преди да се чуе по новините май само аз изразих съмнение (в тоя форум поне) и съм имал право, нали? Цивилизацията ни, културата ни умира, вместо да търсим предизвикателства ние сме се свили като таралежи на топка и вече не се интересуваме от друго освен деленето помежду ни на контрола върху самите себе си и имането ни. Дълга е приказката, накратко звучи налудничаво, но пък и вие бъдете с отворени мозъци и погледнете широко - в какво се превръща обикновения човек днес, има ли реална стойност живота му и расте или намалява тя. После се замислете как така Европа поникнала от семето на индивидуалната свобода се превръща в лагер за държачи на кламери.

Ама, чакайте сега - вчера се каза, че "Терористичната групировка Ансар ал Джихад ал Алами (Привърженици на глобалния джихад) публикува на своя сайт съобщение, с което пое отговорността за нападението"! Днес се говори за норвежец, неонацист, екстремист, с антимюсюлмански възгледи. Медиите много грубо ни баламосват!

В такива случаи американците оставят един куршум за лична употреба след като веселбата свърши...

Сега цял живот на топло и разноските покрити от родителите на убитите. До къде водят тъпите закони приети от шепа замозамозабраили се чиновници!

Работата е силно съмнителна. Мирише на коспирация.

Ами трябва да си много тъп за да не видиш ПСИХО-ПРОГРАМИРАН кретен!

Дааа, и на мен така ми се струва. И май и Бил Гейтс има пръст в тая работа?

Тая говорилня ,наречена телевизия и цялата да я съкратят все тая- там няма новини ,а коментари на случки, от които не винаги можеш да разбереш какво е станало...А често и нищо не е станало, или най-важното станало е как някой бандит не го съдят години наред...И оня,Великия-дето всички са му криви...

Тази трагедия показва че невъоръжените граждани са лесно пушечно месо за някой с оръжие доказва че е необходимо да се разреши свободното притежаване на оръжие в ЕС ( по подобие на САЩ) Ако от тези хора на острова поне един имаше оръжие - броят на жертвите може би щеше да е доста по малък. ( Все някой щеше да отговори подобаващо на психясалия кретен ) Оръжията не убиват хора! Хората убиват хора! А една жертва (мишена) с оръжие има доста по голям шанс за противодействие и оцеляване. А на тези които биха ревнали "Щатите такива , Щатите онакива ...) ще кажа че в щатите няма единичен случай с толкова много жертви и толкова дълго време (час и половина) някой психар да стреля без да му се отвърне.

Ако си запознат със случаите в САЩ винаги полицията идва и така се решава ситуацията. Ако някой обикновен гражданин с оръжие отиде там няма гаранция дали полицията няма да го гръмнат и него. Ако беше в САЩ пак младежите в лагера нямаше да имат оръжие, кой ходи на лагер с оръжие? Проблемът е бавната реакция на полицията в случая, защо също не са изпратени и местни полицаи?

много си зле, мързи ме да ти обяснявам...

Бой-скаутите се учат да стрелят с .22LR, така че оръжие в САЩ щеше да се намери, а и деца, които могат да си служат с него. Най-малкото ръководителите им щяха да измъкнат, ако не пистолет, то поне някоя ловна пушка. Голяма страна е, само много безотговорен човек би тръгнал далеч от цивилизацията невъоръжен.

доста куха лейка си - в САЩ благодарение на това право хората се избиват ежедневно - вземи разгърни една статистика на убита на глава от населението от законно притежавано оръжие... това се отнася и за всички тъпунгери отдоло.... Норвегия има развито общество, щото сега ше се съберат и ше видят къде има проблеми и какво позволява да се появяват такива зарази в същото общество и най-вероятно ше си ги решет проблемите отново.... това, което предлагаш е първосигнална реакция, която би изтрила нормалният спокоен начин на живот и не е решение на проблема, по-скоро бягане от него....и си шокиран щото не мислиш...от около 4 години има болни сигнали из цяла европа за формиращи се крайно десни популистични идеи....никой не обръща внимание и накрая това се случва....

Левите движения са много по-опасни от десните другарю. Виж какво направиха с Европа-половин век разделена на две и все още не може да се оправи. Писнало му на човека от леви колела- гръмнал ги (макар че горките норвежки хорица са далеч по-безобидни от българските последователи на Ленин).

Единственото конструктивно мнение.Полковник Колт направи хората равни.

ТАКА Е!!!

Незнам защо обаче почти всички подминават факта, че не става дума за случайни граждани, а за младежки лагер на УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ?

Полицията не можала да намери лодки...Хеликоптери няма ли?Ега ти спокойната държава...

Скоро НЕМА да е ТАКАВА!

иматлодки повече от леки коли.проблема е че са 'албански реотани'.ас поне ги знам от з0 години *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стрелял е със законно притежаваните си пушка и пистолет, ако беше гърмял с "Калашников" 90 минути убитите щяха да са стотици. В USA затова всички си имат оръжие и си го носят, някой като почне да гърми му отговарят

Напълно споделям мнението ти. Нищо в тази трагедия не би могло да се използва за да те обори... За това Американците си имат Втората Поправка ( The Second Amendment )

Срамота за норвежката полиция, ако това наистина е вярно!!! стрелят по хората, а те се пънкат 2 часа!!! не мога да повярвам

Никъде на пише с какво оръжие е стрелял.Ако е "Калашников" е изтрелял поне 150 патрона.Как ги е занесъл там ,щом полицията се влачи 40 минути до острова?Или са чакали да свърши патроните.

150 патрона са точно 5 пълнителя, ОООО велики Мислителю

Голяма трагедия! Не ми се четат тъпи коментари. Кога ще спре безумието по света?!

когато всеки от нас почне да мисли и да не прави безумия

1.Когато хората почнат да мислят // 2. Когато ясно се разбере кой и защо има интерес от медии пълни с лигавене//3. Когато се разбере, че и християнство и ислям са юдейски замисъл за контрол над масите :)

Така е! Религиите от както свят светува не са донесли нищо добро освен замъгляване мозъците на хората, водещо до тяхното зомбиране и лесно управление. Нима след всичките научни открития, хората не разбират, че са манипулирани. Много ме дразнят непрекъснатите напъни на религиите да манипулират най-вече малките деца. Просто трябва да изградим правилна нравствена ценностна система у децата и за по-морално неустойчивите да има реално законово наказание. Това, че някой е религиозен в никакъв случай не го прави по-добър от атииста.

Каква е тази държава, където час и половина някой може да отстрелва хора като пилци и да няма кой да реагира? Няма ли полиция, хеликоптери, доброволци?!?!? и това на 60 км от столицата....

Това е една от най - цивилизованите държави, но всяко стадо си има мърша(А нашата мърша си има стадо )

пак си точен

Цивилизованите държави трябва да се грижат добре за своите граждани, за да не може някакъв си хахо да отстрелва мирни граждани колкото му душа иска.

Добре де кой нормален човек не е с десни възгледи и против мюслите. Защо изобщо го споменават като нещо шокиращо?!

Аз съм нормален човек, но не съм с десни възгледи и не съм против "мюслите", защото работя вече 25 години с тях и те са част от нашето общество.

Не си нормален май френд.