Скандално изтичане на имена на лауреати за ”Нобел”

От Шведската академия са изтичали имената на писатели, бъдещи лауреати на Нобелова награда, разкрива шведски вестник.

Обратно в новината

Коментари - Скандално изтичане на имена на лауреати за ”Нобел” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новеловите ви награди са давани все на политическа основа. Никому неизвестна жена от Беларус, само защото пише срещу Русия става "Нобелов лауреат"!!! Ами за обама - току-що избран американски президент, само заради цвета на кожата получава 1 млн долара - не казвам Нобелова награда за МИР!

Аз

Нобеловите награди все повече заприличват на Оскарите - тотално политизирани. Особено наградите за мир и литература. Набелови лауреати за МИР, баси: - Ясер Арафат - Барак Осама... ъъъ... Обама... - Ал Гор. Ал Гор ми е любимец - дадоха му наградата за есе или за любителско филмче, не помня вече. Конкуренция му беше Irena Sendler (Sendlerowa). Проверете какво е направила тази жена и го сравнете с михлюза Ал Гор!

с наистина заслужаващите Нобел писатели като Стайнбек и Томас Ман, страхотно. На същия принцип сигурно действат в "ново време" и тия от нобеловия комитет. Заличават имената на кадърните и оставят политкоректните. въобще е смешно - само един човек бил издавал кои ще са лауреатите...

Да да

Бе прочети нещо по-ново, къде си останал 60-70 години назад. Ето например Ишигуро, на който пpeз 1989 г. мy e пpиcъдeнa нaгpaдaтa Man Booker зa poмaнa Ocтaтъĸът oт дeня, eĸpaнизиpaн по-късно c yчacтиeтo нa сър Aнтъни Xoпĸинc и Eмa Toмпcън. Автор е на общо 7 романа, сред които публикуваните у нас Никога не ме оставяй, определен за най-добър роман на 2005 г. от сп. Time, и Погребаният великан.

сори, не са ми никакви фаворити, не ставаше дума за изброените от тебе. освен това писателите и книгите не са, извинявай, като плод-зеленчук на пазара, който трябва да е пресен. отлично са ми известни препоръчаните от теб. но има много по-големми майстори от тях.

Хайде сега...голяма работа! Я погледнете какви титани на мисълта са получили Нобелова награда, после ми кажете, че това не са чисто политически игрички.

Не са 20 години и не е само това. Отдавна, почти всичко е в лапите на шайка изродчета.

Направо да знаете как вселената не спи от такова напрежение за едни ''списъци'' на нобелови ''лауреати'' след като осъзна как обамата е ''миротворец'' според тия от ''академията''..и не е нужно да се изброяват останалите ''такива'' като него.

Голема работа! Че в понеделник си казал, че утре е вторник.

Института Нобел е точно като Прокуратурата ни ;)) Всички участници научават за действията им преди публиката и раздаването на "наградите" ;))

По-значимото е, че обслужват същата власт. Виждаш ли на злото само отчасти, нямаш шанс.

след нобел-а за обама нищо вече не е същото и да изтича и да не изтича все тая

Не разбирам много от литература, химия, физика и даже от икономика, но след присъждането на нобеловата награда/премия за мир на индивид, който нищо и по никакъв начин не беше направил за мира, който след това лично подпали военни конфликти с жертви в Египет, Либия и Сирия, за мен тия клоуни станаха едно безинтересно политизирано полупорнографско шоу.

Да да

Я пак провери преди да пишеш глупости лъжливи Лаврентий

мерзопакостни ми неуважаеми индивиде би ли бил по-конкретен или в гнъсната евроГейзия и щатскостания конкретноста е под възбрана?

И какво от това? Че нещо не схващам. Напишете поне какви са последиците. Че у нас на всеки търг и конкурс се изнасят данни и се пробутват наши от това страда цялата държава и ние, пък никой не го е грижа.

тия нобеловки се превърнаха в поредното абсурдно порно... жалко за идеята на Нобел.

Oтдавна "Hобеловата награда" се дава с политически цели и служи за политически цели. Cъщо така и "Eвровизия".

Да да

2016 г. тъпако, носител на Нобел за литература е Боб Дилън, а през 2017 г. е Казуо Ишигуро. Или щом не е руснак значи е политическа целта1 така ли?

точно затова че слагат ,,обонго-бонго,, наравно с боб дилън...!!!

И кой е Боб Дилън и какви толкова "заслуги" има , "тъпако"? Освен че е прекръстил се евреин? Колко текста негови знаеш, и какво толкова ре дал на човечеството? Още повече, че самият той си получи наградата след време като посе ран

И без такива измислени вече ''лауреати'' хората които се вълнуват от работата им си ги търсятр, четът, гледат така както е било и преди да ги наградят.. Отдавна тези ''лауреати'' са изгубили истинската си стройност сред мислещи знаещи виждащи анализиращи.. То сигурно и Нобел, като много други достойни като него се обръщат в гробовете си като виждат до къде е стигнал света..

Не съм чел имената ама нека отгатна на базата на миналите лауреати: Доналд Тръмп нобелова награда за толерантност и развитие в световната търговия. Прошенко и Яценук награда за мир, Тереза Мей награда за честност и световен мир чрез дипломация и Меркел за спреведливост (оти Северен Поток може ама Южен не може).

Да да

Ти естествено не си прочел и новината или поне не си я разбрал, но това е обяснимо като за тъп путлераст. Та в новината пише че става въпрос за нобеловите лауреати по литература, които били казвани преди официалната церемония.

sonibvc@gmail.com

Много си се стегнел и пак си изпуснал смисъла. Не е важно дали е по литература или физика и КАК ги избират...в туй е коментара ми.

за да няма ,,санкции,, че швеция е открила ,,динамита,, , нобел измисли ,,наградата,,...!!!

И там са боклуци като навсякъде-всичко е политика няма чиста свера.

Сфера, сФера, сФера, сФера, сФера... И така - 10 страници.

Голема новина! Нема що! Откакто дадоха такава награда на Обама, направо ми паднаха в очите! Не че ми дреме на кой ще си раздават парите, де.....

Пак Русия е виновна!

се притесних да не е допинг...