Елена Йончева: Турска фирма ли ще вземе Летище София?

Предопределен ли е изборът на концесионер? Корнелия Нинова: Залагат се прегради към бъдещо прекратяване на концесията

Обратно в новината

Коментари - Елена Йончева: Турска фирма ли ще вземе Летище София? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами кои ,колко сте прости бг ,Еми бивш охранител прмимевр на бг б борисов

сливенския затвор на турска фирма че тогава Ленчето ще види..

Ние си дадохме телекомуникациите и електроразпределението на концесия, а те са много по важни за националната сигурност, отколкото летището..

Ако дойде на власт Как Кура ш подари държавицата ни на государя си Путин, летището ш стане собственост на Аерофлот..

"За първи път държавата е напълно уязвима и не може защити своя интерес" Първи път?По скоро за хиляден път или даже сто хиляден път! От времето на Костов до ден днешен всичко се продава на безценица или просто се подарява за мижави пари в името на чуждият интерес,като никой до сега не се е решил да го промени това.Ама въпреки това тръгнали от опозицията да дават мнение по въпроса макара богатата си история на да направим държавата възможно най-уязвима.

летището е обещано на турска фирма, закона за концесиите не се променя за пръв път съобразно изискванията на турците! Да, България е обещана на турция от американците още през 1991 г. Поради тази причина системно, под благовидния предлог - демокрация, пазарна икономика, свободен свят и другите бла, бла, да не забравяме с нашето участие в този процес, ликвидирахме индустрия, селско стопанство, образование, авиация, армия, флот и сега всеки, който си иска ни прави, на каквото си иска. Пък вие си ланкайте, кой, коя, какви били или са... докато си ланкате, турция ни превзе гледайте Севоизточна Българи, Кърждалийско и Хасковско, че дори в София си развяват байрака, ама на софияци не им дреме, тях селяните от провинцията по ги дразнят....

Точно пък тия акъл ще дават, дето цялата държава бяха подарили на руснаците, барабар с народа

Тая изплува от небитието и заграчи...

Оно некои ора са зели целата държава на концесия , барабар с еврофондовете , а вие се вайкате за не'кво летище :)

и стриктното спазване на концесоалния договор, без последващи анекси за отпадане на ангажименти.... ОК, да турска фирма, но интереса на държавата да бъде защетен. Трифонов

фирмата няма да е турска, а еврейска със седалище в Истанбул

Щяло да има клауза в договора, че ако дойде на власт Нинова нямало да може да му вземе летището на концесионера. Кой ли е този гламав концесионер, дето ще хвърли милиони и няма да иска гаранции, че Нинова няма да му ги вземе?

Този двете моите хора като ги видят и пълнат гащи вече.

Това, че за първи път държавата ни става уязвима, не е вярно. Много пъти е била уязвима по много въпроси. Но, ако наистина има текст, който казва, че ако нещо противоречи на българските закони то си е валидно, това с други думи означава, че депутатите са закрили държавата. Крайно време беше....

То и баклавата е турска ама я харесваш.

Да сравняваш баклава с концесия на летище трябва наистина да си малоумен , касае се националната сигурност на държавата ако изобщо можеш да го проумееш.

Аз предлагам след летище София ,на концесия да се даде и народното събрание и правителството и да се свършва с тази мъка.Аз вече съм предложил жена ми на концесия.Който иска да заповяда.Между другото предлагам и външната тоалетна на концесия.Сигурен съм,че някой друг ще я използва по-добре и ще е на печалба.

Защо не прекратихте ,,златото за Канада,ерп,бтк,язовири,тецове,вецове и др,,

Народното събрание и правителството отдавна са отдадени на концесия. А за жена ти ти си знаеш най-добре /може би/.

Досега от комунягите не съм чул нито един довод как точно и конкретно концесията на летището ще застраши националната сигурност. Работата е поддръжка, стопанисване на заведения и така нататък дейности, срещу което се плаща такса на държавата, а летището си остава пак държавна собственост. Концесионерът нито ще контролира въздушния трафик, нито ще осъществява паспортен и граничен контрол. Сигурно е страшно опасно за националната сигурност турска фирма да почиства кенефите на летището, или да продава сандвичи, минерална вода и други напитки в заведенията. Цялата работа е там, че комунягите се надяват някак си да се докопат до властта и да турят техни хора на хранилка на летището, както и да крадат от него.

Що не си дадеш зад...ка на концесия?Коя нормална държава си дава националното летище на концесия,а?

Приятелю, правиш ли разлика между концесия на летище, и наем на заведение? Когато даваш на някой нещо на концесия, това означава че му предаваш напълно управлението на цялото нещо, не само на нужника му. Фирмата концесионер ще си поеме и въздушния трафик, и поддръжката на пистите и останалите съоръжения, а нужниците и заведенията ще даде под наем на други, външни фирми. Ако не можеш да разбереш с какво това застрашава националната сигурност представи си че в критичен за държавата момент, или когато това е удобно за някой външен фактор, фирмата концесионер реши че трябва да ремонтира пистата, и я затвори за два месеца? Ако пък концесионер стане турска фирма която държи и летището в Истанбул? Ще си плаща трохите наречени концесионна такса, и ще пренасочи целия транзитен трафик към Истанбул. И никой нищо не може да му каже защото си спазва договора. Да не изброявам и други рискове които са ясни за всеки средно интелигентен човек.

Какво става с РВД? То май си нещо отделно от летището, или не? На тази логика концесионерът ще поеме митническия, граничния и паспортния контрол. Хайде малко по-сериозно, а?

"Няколко пъти сме казвали, че ако народът ни се довери да управляваме, ще прекратим тази концесия." Ама вие и няколко пъти управлявахте, та я погледнете колко концесии сте дали... Ако ви изкарам списъка с мръсните сделки ощетили държавата с милиарди по ваше време може да се окаже, че сте по-нагли и от герберастите! ГЕРБ, БСП, патреотари, "Дай, Чалгария" - всички са от едно котило и са омотани като свински черва!

Тая ходи оглежда границата, интересува се кой ще вземе летището.... Да не е решила да бяга от българското правосъдие?

Президентът час по-скоро да назначи служебен кабинет , че тия ще опоскат държавата !

Перачката още ли е на свобода ?

Къде го, борецът срещу концесиите-другарят Сидеров?

"Турска фирма ли ще вземе летище София ?" - пита Йончева. По навик. Нали са свикнали само да вземат. Ще го управлява този, който може по-добре. Може и да са турци. Щом могат да управляват най-голямото летище в Европа би трябвало да се справят и с нашето.

Ооо те и с анустчето ти ще се справят добре.

??????? Турска фирма???? Нормално, работят хората, печелят обекти. С руските фирми, също знаем как е.... Ще се завъдят едни шпионски субекти, Новичок на кубици, да те е страх да минеш покрай летището.......

Вече като чуя , че Герб внасят законопроект и започва да ми настръхва косата каква ли нова простотия ще гласуват

Що го не дадете летището да Елена Йончева?

Аз не искам да е турска фирма , ама не ми е ясно с какво се застрашава сигурността на България с тази концесия , ако концесионера е чужда фирма !? С обработката на багажа ли , с кафенетата в пътническите салони ли , с чистачките в тоалетните ли !? То си остава Гранична полиция , РВД си остава държавно , единствено най-вероятно ще има съкращения в администрацията на летището , и ще изгорят доста "шефчета" , назначени по партийна линия от времето на Тройната ламя !

Представи си че ми дадеш на концесия входната врата на дома си, и един слънчев ден точно когато се прибираш на бегом подгонен от сериозно стомашно разстройство, аз взема че реша да я боядисвам , и не те пусна да минеш през нея?

Елена трябва да е лидер на социалистите за евровота-така ще гласувам за за тях!

Турска фирма ще вземе на концесия, седалищните части на двете злобарки и ще ги разработва активно!

Според герб концесията на летището не застрашава националната сигурност; А дългът на мюфтийството я застрашава?!?!?! Герб пеят Лебедовата си песен :)))

Не, ма, съвеЦка ще го взема. Давайте вашия кандидат и да спира този простотия!

да е изцяло турска, а на герб и дпс.

А офшорна свързана с ктб

Тези сини очи.... много опасни бе...........

Имаше един шведски филм ''Честни сини очи'', ако някой си спомня.

Предполагам, че да. Има резон. Така или иначе, летище София ще бъде подопечно на огромното международно летище в Истанбул. А вие, ако бяхте честни и загрижени, трябваше да приемете най-добрата оферта на Копенхаген еър порт за концесия на морските летища.

Елена Йончева: Турска фирма ли ще вземе Летище София? Не ,Пеевски!

Нашите политици трябва да се научат когато става въпрос на национално богатнство и национална сигурност, да се допитват до широк кръг от представители на народа. Това касае всички нас! Не се сещам за изгодна концесия, от която да е имало полза за държавата, даже напротив. Докога ще слушаме само хвалби от управляващите колко добре се развиваме, а народът ще плаща все по-високи сметки, данъци, такси и само тук-там понякога ще има повишаване на доходи и то след протести? Това се нарича наглост!

Ами кажете им още от сега , както казахте за концесията , че ще има подвеждане под съдебна отговорност за извършване на национално предателство , да си знаят и да си правят сметката.

Ако ще и Пакистанска да го вземе. Само да не е руска , че ще му разкажат играта. Там от където вестник мине, трева не никне.

Минджев , ти ли си бе ? Засмърдя , проплакни се де.

Да се спре концесионирането на Летище София ! Ако трябва да се направи БУНТ ! Стига СЕ разпродава Народното Богатство от ГЕРБ ! Тези Тикви и Кауни започнаха да продават и подаряват България ! Още неможем да се оправим от Продажбата на двете МАРИЦИ ! Оставка на ПРАВИТЕЛСТВОТО !!!!!!!!!!!

Народното богатство вашите отдавна го разграбиха, но понеже, явно не четеш не си разбрал, както не си разбрал, че никой не продава летището.