Нидерландският премиер се извини за ролята на страната в робството

Марк Рюте е в отговор на доклад на консултативен съвет на правителството

Обратно в новината

Коментари - Нидерландският премиер се извини за ролята на страната в робството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То е ясно, че накрая за цялата мигрантска криза, и за целите зулуми и погроми в Европа, ще се оправдаят с робството. Няма какво повече да се извинява една държава, която отдавна е приела исляма за втора религия и е направила поданиците му равноправни жители със всички права и привилегии!

А ние винаги ще помним какво ни причини. Дори и да се извиниш после, все тая!

И защо само лицемерно ''извинение'' а не връщане на всичко ограбено от колониите им реално ???? Според този престъпления като техните в колониите ''не са '' престъпления след като с ''извинение'' могат да се оправдаят..

А вие, защо си биете негрите, а? А ние не можем в Шенген, а?

След него влезе Путин и той се извини за същите действия.

За какво се извинява, като робството никога не е спирало да съществува. Да, в по-различна форма, но го има. Нима не е робство, да бачкаш по 10 часа на ден срещу 50-60 долара заплата в Бангладеш, за да шиеш маркови дрехи за Запада, а в същото време най-мързеливата холандка да взема по 4 000 евро на месец, стоейки по цял ден на топло в някой МОЛ, продавайки същите тези дрехи? Същата е работата и с кафето, какаото, памука. Себестойността на едно кафе е 4-5 цента, толкова отиват у Бонго Бонго, дето го произвежда, а една чашка ти я продават в Холандия за 3-4 евро. Какаото и памука пълна безценица като суровина, а шоколадите и дрешките в небесата. Тези които ги произвеждат я карат с 30-40 долара на месец, а разкаяните робовладенци с по 3 000 - 4 000. Нека каже как така едните си напечатаха трилиони долари и евра и ги раздадоха ей така на гражданите си, а другите плащат цената на породената от това инфлация. Хората из Африка не могат да печатат долари и евра. Те не са получили прясно напечатани помощи. Те само плащат последствията - високите цени на всичко. Ама това не е робство, нали? Хахаха. Голям цинизъм братче.

Да поднася извинение поименно

робите ще попадат автоматично в Шенген

Ей, ццццц ц, то с едно извинявай ли става? Крадеш диаманти, печелиш кървави пари от роби - накрая си прибираш златото и парите и казваш едно извинявай.... А в допълнение се изживяваш и като морален съдник!

Само за робството ли?,...та тия нещ@стници последни го премахват Тая гнила държава е виновна за 90 процента от разпространената дрога в Европа влизаща през пристанищата в Ротердам, с която те не могат да се справят или не искат. Това е държавата с най големите посегателства ,сексуални върху деца, разпространение и прочие,....държавата в която е разрешена леката дрога,....това е падение, и извратеност е възпитавана поколения наред...богатства ,които тази измет дължи на робството и експлоатацията на хора.

Да се извини, за където ни дискриминира за Шенген.

Ей сега, ако имаме свестни хора в Европейския парламент, трябва да му разкажат играта.

Лицемер. А ние понеже сме били от другата страна - не ни пуска в Шенген.

Представа си нямате тези колко са крали в Азия. Нали по-известните крадци са англичаните. И холандците са им малко в сянка. Но са крали не по-малко. А сега се подвизават с някакво господарско самочувствие. А да ги питаш, от къде са им парите, трябва да кажат че са от грабежи и чужда смърт и нещастие. А тия извинения са още по-цинични. Ами върнете откраднатото. Извиненията и размислите не стават за ядене.

Афееее, и тоя ли ша оди да мрънка в Африка за нефт?!?

Извинете че ви окрадохме, но няма да ви връщаме откраднатото. Аз само така... Заради самото извинение го казвам.... Абе, пийте една студена вода!

ЗАВИСИ кой е бил РОБ.. На БЪлгария ни трябват СЪЮЗНИЦИ да ЗАВЗЕМЕМ Азия и Африка и да ИЗТРЕБИМ всички араби и негри- ДЯВОЛ маймуни !!! Нидерландия , вместо да се извиняват, нека ИЗГОНЯТ обратно към Африка всички гнусни маймуняци- негри и всички с имена- Осман АЛи, Мехмед, както и Митьо-ци, Ал Капоне !! Турските ШПИОНИ в БЪлгария, още НЕ признават че българите са били под Мюсюлманско РОБСТВО !!! Всеки българин трябва да убие някой турчин или негър- Осман, Али, Мехмед, Сисиньо, РОберта, Дий Бост !!!

Голям срам е да си холандец , не е европеиско да си холандец

Е, те нали затуй се преименуваха на нидерландци и държавта им стана Нидерландия.

То бива лицемерие , но този счупи рекордите! Не се извинявай, Каун, холандски а върнете с лихви заграбеното от тези държави и тогава да видим къде е страната на лалета и България , която не е за Шенген и да видим тогава - кон боб яде ли? Ако не са били колониите им да са умрели от глад !

Робството продължава да съществува в някои части на холандската Източна Индия под непряко управление. На остров Сумбава това продължи до 31 март 1910 г., а на Самосир дори по-дълго

Късно е чадо!

Холандия е държавата, която последна отмени робството през 1910, докато русия беше феодална държава до 19 век, то Холандия беше робовладелска държава до 20 век, и днес подържа бизнеса на пиратите занимаващи се с опиум, и фирмите си търгуващи с роби, но днес се води за модерен легален бизнес

Е кога ще се извини, за това че днес има поробени българки в домовете им където се продава плът съвсем законо, а сводниците им смятат, че притежсват тази плът, щото са е купили и то съвсем сериозно

ЗАВИСИ кой е бил РОБ.. На БЪлгария ни трябват СЪЮЗНИЦИ да ЗАВЗЕМЕМ Азия и Африка и да ИЗТРЕБИМ всички араби и негри- ДВОЛ маймуни !!! Нидерландия , вместо да се извиняват, нека ИЗГОНЯТ обратно към Африка всички гнусни маймуняци- негри и всички с имена- Осман АЛи, Мехмед, както и Митьо-ци, Ал Капоне !! Турските ШПИОНИ в БЪлгария, още НЕ признават че българите са били под Мюсюлманско РОБСТВО !!! Всеки българин трябва да убие някой турчин или негър- Осман, Али, Мехмед, Сисиньо, РОберта, Дий Бост !!!

Пич, както и да се въртиш задника ти винаги е отзад, както е казал татко Мао. Та и ний тъй, както и да се въртим все сме под сянката на Падишаха. Ако все пак проявяваш любопитство прочети, кой е спрял Фердинант да превземе Стамбул през Балканската война.

Само с извинение не става. Ще ми миеш краката и ще пиеш водата па тогава ще си помисля.

Русоробите кви сви..ки въртят на неграта муахахахаха

Извиненията днес се мерят само по един начин. С пари.

Ъхъ колко теребе да платат узбекистанците зарди Тамерлан

Бай Кольо

Доста по-малко от монголите за Чингис хан и почти нищо в сравнение с унгарците за Атила !

Боклук и България е била ваша колония боклук мръсен

Кога бе?

Тия дни.

Как смеят да нападат рютешката държава!! Сега ще им пуснат едни журналисти- черешари да им спретнат едни репортажи по едни менте медии!! Тук го преживяхме!

най-обичам холандски сливи да бруля

Чудя са кога ли наследниците на Дахомей,Ндонго и Матанба ще се извинят дето са продавали другите африканци в робство

Разликата е, че тези племена не са имали месианското желание на просветените европейци да ръководят и владеят други народи или да ти сменят пола!

А не бе те само са продавали роби и са били канибали муахахаха

Вън от шенген, м сен лицемер! ;)

Ако Холандия върне ограбените богатства на своите колконии ще бъде една държавица, по-бедна от България

Ако им върне и негрите ще остане по-назад и по футбол.

А, парите от заграбените богатства, кога ще върнат?! Извиненията им няма да трогнат никого.

А моноглците нема ли да съдиш за заграбеното от Чинигз Хан , паляк

Палячо си ти, щом ги защитаваш тези мародери. Живей си в слугинаж. Не пречиш.

Всеки прави това, за което се е родил на тази Земя. С тази агресия в нета, не ми се мисли докъде си. Но пак - не ми пречиш.

Именно , за тва си роден , шматарок , Къде видя агресия ?

Тоя Джоко е рядко тъпо парче.

Тоя комплимет от русороб интернационалист е като комплимент за мене муаххахах

Рюте се сети, че холандците са били робовладелци и търговци на роби. И иска да мине с едно извинение, ни в клин, ни в ръкав. Но поне го направи ... Колегите му робовладелци и търговци на роби на Запад, обаче не се сещат.

Я разкажи са как е завладян Сибир, разкажи и кои са Байсангур Беноевски и Имам Шамил

Сега става дума за Холандия ...

GPU кога и да го питаш за Русламия все е актуално

Човече, ти си побъркан. Все едно, че Ермак те е пранал по тиквата

А за сегашните си глупости кога ще се извините... Преди 200 години такъв е бил духът на времето... Холандия, Британия, САЩ са купували роби предимно от вождовете, а не ходили да ги ловуват... А и тези роби, сравнени с европейските работници не са живяли кой знае колко по-лош живот, сравнени с африканските си събратя направо са били царе... Обикновено победените в междуплеменните войни са завършвали на чевермето... Същото важи и за индианците... Холандците преди 3 века са били десетократно по-качествени хора от сегашните амеби...

Робите са живеели по-добре от крепостните в Русия

Глyпако, ти изобщо не можеш да си представиш, какво е да сиброб!

Чети ти шматарок русофилистичен

Ресто, кога?

След 100 години Путин също ще се извини на Украйна

България не е била робовладелческа страна, ама една биша робовладелческа страна не я пуска от години в Шенген. Факт.

Нещо повече - в Търновската конституция е записано , че всеки роб , свободен става , щом стъпи на българска земя. Балкан разлика между нас и рютевци.

Нискоземните дрогирани дегенерати го отменят последни.

тея па лицемери бития бит такования такован

Робството е голяма несправедливост, обаче цялата история на човечеството е поредица от подобни несправедливости. Защо вместо да се заемат с днешните проблеми, се извиняват за нещо от преди векове, за което сегашните хора нямат никаква вина? От другите раси веднъж не съм чул извинения за нищо, нито пък благодарност към белите за изграждането на цялата съвременна цивилизация.

Робство е имало винаги, има и в момента, даже е във възход. Ислямският свят даже се гордее с него, за което свидетелстват и всички руси и синеоки "турци" насам от Босфора.

Простите путински олигофрени,майка ви да еба,това е процес,западните държави поне започват отнякъде,а кремълския нацист и султана на Босфора да же и не си помислят за такова нещо....

аха, в Калифорния щели да плащат на всеки афроамериканец. Та един професор се чудеше, защо някакви хора, които никога не са имали роби, ще плащат на някакви хора, които никога не са били роби в щат в който никога не е имало робство. Да де, ама ти казваш процес, няма как. хахах :-) Изчсили, че репарациите щели да струват 11 трилиона. На всеки калпак по 800 000 долара искат да плащат. :-) По-интересното ми е, какво ще спре всеки да се индентифицира като афроамериканец и да поиска тази компенсация. Трудно биха му отказали.

Лицемерие

САЩ извиниха ли се на индианците ?

Сума пъти им се извиняваха и сума привилегии са им дали, въпреки че не ми е ясно за какво. Индианците - маи, ацтеки и по-късно северните племена са били по-големи изроди и от европейците, ама вие история не сте чели. Освен това, европейците не ги избиват, ами ги омитат донесените болести, което е било неизбежно, ако ще и европейците да са били дошли с най-добри намерения. Чакам да ни се извинят монголците и италианците, ама те не само, че не се срамуват, ами се гордеят със завоеванията си.

Ми то няма индианци,бре. Янките ги избиха.Това ли са им привилегиите.

Това не е ли малко прибързано извинение наистина? Все пак само 159 и половина години са минали! Или парите от заграбеното свършиха и сега африка се обърна към Русия и правят мили очички?

Африка е купена и продадена от Китай от онази заробваща Belt and Road инициатива.

Бой и е.н не се връщат.

Холандските расисти щели да размишляват догодина! И както размишляват ще ни спрат за Шенген! Щото расизма към православните е даже засилен!! Бойкот на мидата и ме сипвайте гориво там!! Лесно е!

От раZZия кога ще се изтеглят от окупираните земи в Сибир, Дагестан и Чечня и ще се извинят на местните! М!

Когато САЩ се изтеглят ит индианските земи и им се извинят. О ама то няма да има САЩ. хахаха :-) Майоре, добре че си ти да ни забавляваш. хахах :-) Без теб ще е скучно в дир-а.

Ако кажеш на някой " извинявай ,че ти изкарах окото" дали ще му се върне зрението. Този дава ли си сметка какво означава да си роб. И едно извинение и после да го ударят на мисъл за това, какви са ги вършили , изобщо не може да ги премени в бяло.

Негрите да се извиняват един на друг. Сами са се поробвали и продавали, основно в ислямския свят. Робите дълго време са били основната експортна стока на Африка, а ловът на роби - основен поминък. Европейците са били основно търговци и купувачи на роби. Общо за ислямския свят се смята, че са заминали към 100 млн. роби, докато в колониите и в Америка много по-малко.