17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Организирано еврейско мероприятия. В коментарите се вихри само един трол, съвсем ясно се е обозначил, че е евреин. Поредната Атака на евреите срещу Православието. А ако човека беше православен християнин, сам нямаше да поиска дори да вкарва кучето в храма. Сигурно млади и тъповати еврейчета са се взели за много умни и въртят селски номера. В опити да дискредитират Православието и Църквата

ЗА НЕЗРЯЩИ СЪС КУЧЕ ВОДАЧ ОТДЕЛЕТЕ СЪС ПРЕГРАДКА 2 КВ.М. МЯСТО БЕ. БОЖИ СЛУЖИТЕЛИ,ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ КУЧЕТО Е МНОГО ПО ЧЕСТНО И ЧИСТО ПО ДУША ОТ ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС.

Що не си го водиш кучето в синагогата бе евреи? Вкарай го там и снимай клип. Айде е.п.м. еврейска

За незрящ било в моят църква било в друга ще се намери подходящ начин да присъстват ако имат желание на служба, в католическста църква за тези които не могат да дойдат има излъчване на задължителна неделна литургия в Ютуб, не е нужно изобщо човек да идва на място ако има проблеми. Свещениците могат да освобждават от църковната заповед за посещение на място при нужда, Имаме две телевизии и на тях има поне шест литургии в рамките на 24-ри часа на аглииски, испански, и др езици. Спреете да ми обяснявате че воденето куче в църквата е едиснтвеният вариант, за тези коиото искат винаги ще се намери подходящ начин да присъстват. Водете си ваши животни на ваша сосбтвеност, иначе на чужд гръб сто тояги са малко.

Човече поп, ако някога се чудиш защо БПЦ е загубила почти напълно позициите си в съвременното общество, да знаеш - това е заради такива застинали във времето клерици като тебе. Не се действа със забрани и принуда, о неразумний, а с блага дума, съчувствие и подкрепа. Вий сте напълно неадекватни и работите предимно за собственото благо - лентяи и търтеи. Кой си ти, та ще забраняваш или разрешаваш, самозабравил се и възгордял се брадат мошеник? А кучето-водач е част от слепеца, не домашен любимец. Не са ви виновни юдеите и ЕС, нито дори Сорош. Вие сте виновни за обезверяването на хората. Замисли се за минута поне, човече поп.

Айде стига тъпи еврейски номера

Дори някои попове са се усетили, че това е сериозен гаф, а някои "набожни" индивиди тук ги оправдават. Само за информация, да не дава Господ да го разбирате от първа ръка, но кучето водач не се разглежда като домашен любимец, а като част от човека, в случая очите на незрящия. Няма институция или заведение, където като е забранено за домашни любимци да гонят кучета водачи! Но тя църквата отдавна се е доказала като закърняла институция, изгубила основното си качество, съпричастността.

Не някой си набожен индивид, а църковният канон забранява присъствието на животни в храмовете.

Аааа, еврейски трол! Вече всичко е ясно от къде иде нападението.

Църквата е най голямата агенция за недвижими имоти в света. Това е просто бизнес а не църква. Вечен срам и позор за Българската православна църква! Лицемери които се правят на праведници, а карат Мерцедеси, имат вили на морето, и децата им учат и живеят в чужбина, а народът обеднява и мизерува. Абсолютни паразити!

кажи му" свещеник" и не го обиждай повече....

Стига провокации . Куче няма място в църквата,а на незрящия би помогнал зрящ човек.

Кучето не е ли твар божия?

Твар е и е под Божия закрила като всички Негови твари, но канонът забранява присъствието на животни в Божия храм.

Канонът забранява, следователно, и присъствието в храма на мухи, хлебарки, бълхи, мишки и много други подобни, които също са животни - но те присъстват в храма. Но аз явно не съм наясно с канона.

Набожни лицемери. Кучетата са по-читави от вас.

Не може да има толкова прости хора! Кучето водач има добстъп навсякъде, защото няма зрящ, който да поеме тези функции ! Не съм сигурна ,че изобщо разбирате концепцията на Християнството, щото църквата не винаги е залог за чиста религия.

Не се опитвайте да обяснявате нищо на троловете тук. За такива като тях има чудесен израз в Свещеното Писание - Не хвърляйте бисерите си на свинете.

Църквата като институция - най-вече.

и Аз ти казвам: ти си Петър , и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят; /Матей 16:18/

Игра на думи, драги, многоезична игра на думи. Човешки писания, съчинения, внушения ... Заиграване с вярата ... И интереси, интереси, интереси.

Не е никаква игра на думи, а ясно казано - Църквата ще съществува до свършека на този видим свят.

Баце! Нещо много бъркаш! Не църквата, а вярата. Вярата няма нищо общо с църквата. Доказателства ако искаш, погледни само колко попове имат фирми и заведения и печелят добре, докато проповядват неща, които дори те самите не следват. Да не говорим за педофилските скандали в католицизма. Вярата и надеждата ще си отидат последни от този свят.

Изрод, ако не беше църквата ни, това щеше на турски да го пишеш!!! Безродници недоучили.... Има си КАНОН! В канона ясно и точно е записано - НИКАКВИ животни!!!! НИКАКВИ! Кучето - вързано пред църквата, а на незрящия ВСЕКИ ще помогне. Даже самия поп да извика - няма да му откаже!!!! Днес ще направим изключение за куче, утре някой педал ще иска котката си да вкара и понеже знае как става ще ни обвини в ДИСКРИМИНАЦИЯ. При това с право - за кучета може, а за котки не. ООт там до хипопотам и слон е само една крачка.... НИКАКВИ животни! Добре, че е православната ни църква да пази старите закони, че сте ми се навъдили едни джендърчета от амнайстия пол....

Папата живее в собствена държава. Същотот правят и монасите в Света Гора, която османците никога с пръст не докоснаха. Като благодарност, че православната църква им предаде Византия на тепсия с "По добре турски фес, отколкото тиарата на папата". Някой умря на кръста, други построиха църкви държат кокала по яко и от хиена.

Византия и всички източноправославни държави ги предадоха на османците римокатолиците, които НЕ ПОМОГНАХА на братята си християни от Източната Църква. Затова православният свят пое ударите на исляма за няколко века, а те си развиваха търговиите и ренесансите. Вместо да защитят такива угнетени и поробени народи като нашия са помагали на султана със съвети и пари. Погледни турските военоначалници от Руско-турската освободителна война - потурчени евреи и християни католици. Папите винаги са натискали православието да отстъпи от Едната Свята Вселенска и Апостолска Църква и да сключи уния с католицизма. Не са християни тези, еретици са.

църквата е най голямата секта. не ходете в църква, не оставяйте пари. всичко което дарявате отива за джипове и часовници на поповете. не го правете. ако сте вярващи може да се молите и в къщи. не сме езичници да се кланяме на идоли. съвременната българска църква е един идол. някакви сгради в което някакви жреци правят някакви ритуали. това не са вярващи хора. вижте как са облечени и какви кли карат. движат с джипове за над 100 000 лева. да сте чули свещеник да направи нещо безплатно? да сте чуки свещеник да дари едната си риза на някой беден. така че не ходете в тези езически храмове. само подхранвате кражбите на поповете.

на "езичниците" ?

С тази Гонитба , Българската Православна Църква Отдавна работи само за пари и за това Народа не ходи вече масово на Неделна Литоргия ! Вижте владиците с заплати по 5-6 хиляди лева и часовници за по 50-100 хиляди лева ! Позорен Факт и трябва да бъде осъден от Българите вярващи !

ЛитОргия? Ама си ми и разбирачка... Православната ни църква ни е запазила, като народност и нация през 500 годишното турско иго. И червеи, като теб ще преживее!

Смешници…

Църквата в България е изостанала от модерния живот поне с 2 века. На нея в акъла и са само пари.

Всъщност с 20 века е изостанала. Сами си го признават. И добре, че са изостанали, та днес не носиш фес! Или ти се иска?

всички са еднакви...дори корана има много общо с библята....все пак нали са copy-paste

до Петър Николов

Няма как да не са еднакви. Наричат се "авраамистични религии" - християнство, ислям и юдаизъм - защото имат общ корен в лицето на юдаизма.

ОБЩИ ДАТИ ПОЧТИ ИДЕНТИЧНИ ИМЕНА

White church...fuck your son Black church....fuck your wife Не ви трябва църква или храм за да се изповядвате, Вашето тяло е вашата църква... Don't fuck with me, and i wouldn't fuck with you! Това няма да го научите в библията и в църквата.... това си е логиката

Във момента всичко е извратено ..църквата ме прави изключение ...

Църквата е машина за пари и извращения и няма нищо общо с вярата. Баба Гуси питайте или дедо ви Николай с Ролекса ;)

мястото на кучетата не били в църквите...имало си правила... Хмм.... къде са тези правила при поповете когато изнасилват малки момченца?

А Вие да сте чували за разликата между католици и православни? Католиците ги търсете за момченцата и спрете да хулите наред всички.

Това куче по-умно от 90 % от драскащите тук!А за БПЦ - после защо сме нямали вяря в църквата?Ние вяра имаме,НО НЕ И В ТИЯ МРЪСНИ НЕРЕЗИ - поповете!!!

ООД-то наречено "БПЦ" не харесва никой и нищо, което не му бута пари в касичката!

какво ни стана бе? Защо станахме такъв гнил и отвратителен народ? ЗАЩО???? После що българите изчезват от България.... ами писна им от вас..

2022-05-17 00:42:36 Аnonymous (нерегистриран) На всички тъпанари тук правещи се на много праведни, носещи вода от 9 планини за да кажат как не можело кучета в черква, а всъщност прикривате омразата си към животните. Първо : Едно такова куче за да стане водач на сляп човек се обучава от бебе за цели 3 години преди да бъде предадено на някой сляп нуждаещ се ! Когато започва обучението му, то е още бебе и му се играе и беснее, но го лишават от детските му игри и го обучават усилено (което е като все едно вашето дете да няма щастливо детство ; едва ли ще сте съгласни така да стане с вашето дете) , без игри с други кученца, без тичане на воля .... Постът завършва с хулене на българите. Или ще е Църквата или ще са българите. Аnonymous (нерегистриран), знаеш ли защо в Западна Европа и в Скандинавията няма едно куче или котка по улиците? Евтаназират ги, т. е. убиват ги. Ако някой изхвърли домашен любимец в околностите на градовете това става най-редовно, също съответните служби просто унищожават изхвърлените животни. П.С. Между другото "хуманните" западноевропейци така са си решили проблема с циганите някога. Просто са ги изклали през Средновековието. Толкова за "цивилизованите" лицемери.

2022-05-17 04:19:32 Димо (нерегистриран) Г-не, това е куче-водач, а не замръсител на църкви. Това са очите на слепия човек, то го води в мрака. Защо искаш да му вземеш очите на слепия човек за втори път? Исус е измил краката на блудницата, а ти се скверниш, че обученото куче-водач ще изцапа храма! Затова мисля, че си фанатик, лишен от съчувствие към слепия човек. Храмът може да се почисти, но не и душата, г-не. Малко по-полека с лъжите и изопачаването. Иисус е измил нозете на учениците си, а блудницата е измила нозете на Иисус " Димо" мимо или там който си. Не се опитвайте да обяснявате нищо на троловете тук. За такива като тях има чудесен израз в Свещеното Писание - Не хвърляйте бисерите си на свинете.

Ето такива са сегашните владици и попове. Нямат нищо общо с тези през възраждането ни.Пълни простаци и материалисти.Тиквата и тях поквари или обратното,което е все тая.

Естествено че помиярите нямат работа нито в храмовете нито в други помещения за хора. Кучето е куче, местото му е на улицата.

Боклук. Кратко и ясно.

Знаеш ли колко повече струва едно обучено куче сравнение със тебе..дебил смотан

коша за боклуци

"Ако не беше Църквата, сега щяхте да ходите с фесове и чалми", о. Георги от Жегларци

Аз пък искам да влизам с колата щото като се натряскам не мога да ходя

Кучето е най добрия и верен приятел на човека, безусловен и неподкупен, за разлика от хората и най вече търговците на индулгенции и човешка душа в църквите. Куче чака човека пред болницата, на гроба му, помага му в беда, дава му обич, каквато малко хора могат да дадат. Тези които мразят и гонят тези наши по малки братя са изроди.

Православната Църква не търгува с индулгенции. При католиците има такива работи. Никой не е гонил кучето заради това, че е зло или мръсно или има лично отношение към животните. Просто животното не му е мястото там. Има правила, датиращи от над 2000 години, които имат по-дълбок смисъл от този, който влагат съфорумците.

да изнасилват деца?

Храмовете и бизнесмените в раса служат на Сатаната. Бог е навсякъде, не ходете в места злачни за търговия с човешката душа.

Църквата винаги е била сбор за идиоти или лъжци. Колко трябва да си прост и '' клиентите ти'' и те същите, че да не знаеш какво е куче водач? По назадничави от църковните попове са някои еврейски равини и мюсюлманските имами. Доскоро според официалния канон на църквата Земя- та е била плоска.

То нашта църква отдавна е "алъш-вериш" като описания случай с Христос в еврейския храм! В ранното християнство под църква се е разбирало сборището на вярващи хора, а не едни четири стени, осеяно с идолопоклоннически предмети и изображения. Кучето е очите на незрящия. А поради що ли "благоверният" християнин решил да изтръгне очите на човечеца, като ги захвърли вързани на студа пред храма? Определено отношението на обществото ни към животните, показва, какво ни е нивото. Ако има подживотинско ниво, то явно ще е запазено за масата българи. Срам и позор!

Кучетата те не са Божи твари , нямат място в "разбойническия вертеп" ...

Тъй ли? А защо в Библията единственото НЕБОЖИЕ нещо е тъмнината/нищото в началото. За съжаления тая "тъмнина" присъства в много души в повече, та чак да се зачудиш, дали имат нещо общо с "божиите" твари.

Е пълно с мастии, а иначе куче водач не може да влезе.

Има сигнал за бомба в александър невски, която ще разруши цялата църква. Идват полицаи, но не могат да открият бомбата. Единственият начина да я намерят е чрез обучено куче, което открива взривни вещества. Вариант 1 Идва попът и казва туй, чадо е грях, куче в храма не може. Бомбата се взривава и разрушава църквата ,и триста богомолци се представят на господ без време. Вариант 2 Идва попът и казва давайте го кучето да намери бомбата. Кучето намира бомбата сапьори я обезвреждат, църквата е цяла, а триста богомолци живи и здрави палят свещи, кръстят се и крещят алилуя. Хайде сега, моля, кажете кой вариант да изберем, че да спазим канона и да не обидим господ бог.

Има изключения за незрящи хора, които имат кучета водачи и специално се пояснява на табели с “правила”, че не е разрешено влизането на животни с изключение на guide dogs. Само в България все за пръв път чуваме.. тези кучета не са хванати от улицата, а специално обучени. Големи глупости под коментарите.. го-ле-ми.

На всички тъпанари тук правещи се на много праведни, носещи вода от 9 планини за да кажат как не можело кучета в черква, а всъщност прикривате омразата си към животните. Първо : Едно такова куче за да стане водач на сляп човек се обучава от бебе за цели 3 години преди да бъде предадено на някой сляп нуждаещ се ! Когато започва обучението му, то е още бебе и му се играе и беснее, но го лишават от детските му игри и го обучават усилено (което е като все едно вашето дете да няма щастливо детство ; едва ли ще сте съгласни така да стане с вашето дете) , без игри с други кученца, без тичане на воля. В България такова "училище" за кучета-водачи е само едно !!! Второ: Тези обучени вече кучета слушат само водача си и заради дългото обучение и труд, са адски ценни и скъпи. Има изроди, които крадат животни, кой за кеф, кой за откуп, кой за просия с животното, такива животни НЕ СЕ оставят вързани отвън !!!!! И не се поверяват на непознати, клисари, попове и др. ! И трето: В лошо време отвън, не оставяш животното с риск да се разболее, защото то ти трябва здраво и разчиташ в ежедневието си на него, то е твоите очи !!! И последно : България е страна на тъпанари, които мразят, бият, стрелят и убиват животни от злоба и защото мижитурките така се чувстват значими като си го изкарат на беззащитните животни. Всякакви, и домашни, и бездомни (най-вече). Уж не обичаме турците (мюсулманите), но те са по-хора от нас гледайки тяхното отношение към животните. Ето тук сме доста по-долу от тях. Веднъж чаках за пратка в колетното на Централна поща (беше Зима още, студ , мокро и кално), една жена влезе в първото предверие на колетното с един самоед. И седеше плахо до вратата, нищо, че така пречеше да влизат други хора след нея. Казах й, "влезте с животното по-навътре, ей там до радиаторът, да е на топло и да не лежи на земята до вратата в студа." Тя беше плаха за да не й направят забележка. Притесняваше се. Аз й казах, че никой от нас на опашката няма против и че няма нужда кротко животно да седи навън на студа да мръзне. Всички носим душа, за всички е Зима и студено. Тя каза, с неудобство, че не смее да го оставя навън, защото е породисто и ги крадат за секунди. Душичката беше бяла цялата. И много кротко. Изчака си реда на топло, кротичко си лежа докато собственичката му си свърши работата. На никого не пречат тия чисти души ! Дори и в черква. Особено пък , ако са и водачи. Толмерантност му се вика на това ! И човещина ! Тия две неща липсват у българина. Бългрина е простак, егоист, с ниско IQ, арогантен и нетолерантен. По-долу сме от турците-съседи. Все някой , нещо му пречи , някого мрази и злобее срещу друг. Завист, злоба и простотия се шири по тия земи. И особено към животните, всякакви.

Ех, човече, много си прав, за жалост.

Я идете в някоя джамия с породистото куче и да видим кой е толерантен :) За Ваше сведение, женена в Турция българка разправя, как влязла в Истанбул в автобус, пълен с мъже. Едва не я изнасили с опипване. А какви чудни неща правят анадолци, като гостуват в столицата .... всичките си такъми насред града отваряли и оставяли след себе си бардак. Кучетата принципно да кажа, че съм виждал как ядат и лайна. Принципно много умно и добро животно, де. Само не виждам какво общо има с храма? Гледам, че разбирате от религия - да вземете да се кандидатирате за патриарх? Току виж ви избрали, ако изборите бяха по популярност на постове в Дир :)

Истински коментар,точно и ясно описва 90% от българите. Поздравления. ВОДЕЩОТО ПРИ НАС Е: ЗЛОБА ЗАВИСТ И ПРЕДАТЕЛСТВО

Кучето е низше създание, няма място сред хората.

да пукнеш кир

Какво друго да се очаква от ботове?

Църквата и Джамиите са най-голямата измислена измишльотина на Света.Болни мозъци.Каде са липсващите страници на Библията.

Църквата е сляпа!

Храмът е у вас,а не в сгради църкви - циркове,истинската църква е във вас самите,всичко останало е измислица за заблуда от Антипода! Дяволът обича църквите,иконите,кръстовете и кича....

Мда, както са казали мъдрите - за развитието на една държава, може да съдите по отношението и към животните. Та така, бедна ни Българийо.

И двете страни са в грешка. Човекът, че е понечил да влезне с кучето в храм - както сам казва, при друг подобен случай е оставил животинката навън с някой човек и е влезнал с помощ вътре. Църквата, че се държат като кварталните идиотчета и не предлагат на човека варианти и съдействие. И двете страни са грешни.

Кучето, което е по-чисто от всеки човек не може да влезе в храма проповядващ чистота и любов??? Затънали сме в собствената си помия замаскирана с фалшиви думи и канони...Срам

Храмовете са за хората, а не за животните, драги. Ти влизаш с кучето, но ако вътре има хора, които ги е страх от кучета, какво? Да изгонят тях ли? Що не си ползвате мозъка по предназначение, а само словоблудствате?

Ти не словоблудствай, защото говориш глупости и си ужасно ограничен човек. НИКЪДЕ ДОРИ НЯМА НЯКЪДЕ ОПИСАНО В БИБЛИЯТА ОТ КОГО МОЖЕ ДА СЕ ПОСЕЩАВА ХРИСТИЯНСКИ ХРАМ И ОТ КОГО НЕ МОЖЕ. Не забравяй, че Исус Христос (да се свети името на Спасителя) е бил против търгаши ОБЛЕЧЕНИ В ХРИСТИЯНСКИ РАСА и такива, които се възползват от хората с материални подбуди, използващи храмове за тази цел, и никога не е твърдял някъде(няма писмено доказателство), че хората могат само в храм да се молят или посещават/както и какви същества могат/. Второ - кучетата, които са специално обучени или със специален статут имат право АБСОЛЮТНО НАВСЯКЪДЕ ДА ПОСЕЩАВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, ЗА ДА ПОМАГАТ И СЪПРОВОДЯТ НЕЗРЯЩИЯ СИ СТОПАНИН, имат СПЕЦИАЛЕН ПОВОД И СА СПЕЦИАЛНО ПОДБРАНИ КУЧЕТА, ЧИЕТО ОБУЧЕНИЕ ПРОДЪЛЖАВА 2 ГОДИНИ ПРЕДИ ДА БЪДАТ ПРЕДАДЕНИ НА СЪОТВЕТНИТЕ НЕЗРЯЩИ, КАНДИДАТСТВАЩИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ТАКЪВ ПОМОЩНИК, КОИТО ИМ Е ЖИЗНЕНОНЕОБХОДИМ В ТОЗИ ОБЪРКАН СВЯТ, ТОВА НЕ СА СЛУЧАЙНИ КУЧЕТА ИЛИ НЯКАКВИ ОБИКНОВЕНИ ПРЕДМЕТИ, а ти си тръгнал да разсъждаваш над теми, които не са в твоята компетенция.

Те някои хора са бетер животни. Но хайде да не обиждаме животните

Ами като иска да влиза в храм - ще спазва правилата на конкретната религия. Как са влизали слепците едно време, без кучета? Утре някой без крака ще иска да влезе на кон...

Ти прост си роден, или си ходил на допълнителни курсове?

Решил човекът по случайност да влезе в храм - разбрал, че има правила. Решил после на още две места да пробва. Намерено е временно решение на проблема, но редовните хулители на Църквата намериха нов повод да хулят по форумите. Мога ли да попитам колко от хулителите могат да се прекръстят правилно? Колко редовно изпълняват задълженията си като кръстени християни - всяка неделя на служба, участие в църковния живот? Чели ли са някога поне правилата за стоене в Църква? Дали някога са чували какво е канон? Как и защо са приети определени правила. Що е то чистота и защо не може свещеник с необработена рана да влезе дори в църква? Чули-недочули, но май всички тук се оказха достатъчно информирани и истински морални стожери!

Дали Бог ги е измислил тези правила и канони, или жадните за власт и облаги клерици? Защото, така стават много важни и се отделят от простолюдието. А уж Бог е за всеки. Защо поставате условия кой и как да почита Бог?

Жалко за човека, но никой не е длъжен да търпи кучета.

Глупак

Не според свещенослужителите, а според църковния канон дира. Всеки цивилизован човек както спазва законите в светския живот така би трябвало да спазва и каноните в храма.

Милостивата източно православна църква. Нейсе.

И тези ги храним от нашите данъци. Ролекди, мерцедеси, ланци. Накичени като мутри