Квебек - прецедент на Каталуния

Кризата в Каталуния, откъдето големи компании преместват своята централа от опасения да не бъдат отрязани от общия европейски пазар, е сходна с тази в Квебек.

Обратно в новината

Коментари - Квебек - прецедент на Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КВАБЕК НЕ Е КАНАДА :)) ... ТАМ МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ХРАНА , ДА ПИЕШ НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ ВИНА И ДА СВАЛЯШ НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКО- ОБЛЕЧЕНИ ЖЕНИ :))) ...

И ИЗНАСЯТ КАМЕМБЕР В ТРОНТО :)) ... КВАБЕКЕРИТЕ ЗНАЯТ КВО Е ТРОНТО :))

ААААА The Russians Are Coming, the Russians Are Coming ... ЕВРЕИТЕ СКАЧАТ КАТО ЛУДИ ОТ ПРОЗОРЦИТЕ НА BAY STREET :))) ... А КВАБЕКСКИТЕ ХУБАВИЦИ СИ КУПУВАТ НОВИ МРЕЖЕНИ ЧОРАПКИ ЧОРАПКИ :)))

Що скачал Шаломов? По-добре Шаломова да беше скочила на времето през прозореца. Сега Русия щеше да е цяла, а не продадена на частни китайски компании :))

ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС - КАНАДСКА ФИРМА РЕГИСТРИРАНА НА КАНАДСКАТА БОРСА В ТОРОНТО- 50% ЦК НА БКП , 50% ЕВРЕИ ОТ БАКА РОТШИЛД .... КРАДАТ ПО 200-250 МИЛИОНА ДОЛАРА/ГОДИНА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО .... КОНСЕЦИОННА ТАКСА 2-2.5 МИЛИОНА ДОЛАРА ГОДИШНО ... И ПАК РУСНАЦИТЕ СА ВИНОВНИ ... СТРАННО ЩО ПОНЕ СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА НЕ СПИРА ГРАБЕЖА :)) НЯКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ ??

Нещо което може да си смени за един ден седалището може да бъде само куха фирма за източване. Банките първи го направиха. Те са си кухи. Зад парите им няма нищо реално. Даже не притежават банкнотите, с които рабтят. В Исландия го доказаха по време на кризата им.

Такива писания са си живо ,,оливане,, ! Това в пряк текст означава ,,капиталът,, завладява и подчинява Света ! КАТО ЗАПОЗНАТ с теориите за капитализма - няма такава законмерност. Бягат спекулантите и страхливците да рисkуват! .. а те са в банковата и финансовата сфера. ..

...Само дето Каталония (както И Шотландия) СА ТопРайон в Дадена Държава от Същия тертип, ...докат по АбсолютноВсички параметри Квебек е найЗле. ...като Следва да Се отбележи че Сериозна бройка командировани Зулумаджии(ки) от 'наште' СА ИменноТам. (което 'обяснява' някои 'особености' на 'усвояваниата' че са Идентични с у Нас..по Тип, докато по Ниво - 'учудващо' но 'наште' са Назад)

Квебек е бил най-развитата провинция на Канада преди референдумите. Точно това ти обясняват. След това бизнесът почва да се изнася.

Селинджъри защо пишете глупости аз съм от МОнреал и въобще няма нищо общо с този писквил дето сте копирали от някъде

Филми правени в Кебек във Франция ги пускат със субтитри. Техния френски и френския във Франция е като Македонски диалект и Български.

Освен бягството на капитали , смятай международна изолация от съседите и Европа, които няма да признаят незаконния референдум и отцепената държава , лов в мътни води , дълъг период на преход , постоянни кризи и смени , дори опасност отгражданска война, между самите каталунци , още по-голям отлив на капитали .

И самите каталунци не горят от ентусиазъм да се оделят, 57 процента блокираха референдума. Извън самата Барселона противниците на отделянето преобладават. Общо взето Отделяне искат мрстни босове, коитп се надяват тежестта им да нарастне и разиват и нагнетяват агиткаджийски запалянковски сепаратизъм плюс местни комуноиди и анархисти с реваншистки идеали от миналото. Общо взето някакъв латиноамерикански цирк в Европа , който другите гледат с досада и пренебрежение.

Единственото хубаво нещо на Квебек е ,че се продава алкохол свободно в магазините. В Онтарио - само в специализираните магазини. Иначе, английски се говори навсякъде. Проблема е само с надписите, които са само на френски, а би трябвало да са на двата езика.

vzemi se razhodi, ve4e se prodava alkohol v vsi4ki hranitelni magazini V Ontario. ne 4e e tolkova vajno. S edna dnevna nadnica moje da si kupish bira za cqlata godina naprad i da ne hodish vseki den...

Това, което пишеш може да важи в Монреал, ама я пробвай в някое градче като Шикутими да се оправиш на английски.

Ами какво каза Елизабет 2 ? нали е суверена на Канада. Франция направо да присъединява Квебек към френската д-ва, те и без това имат разни островчета из Америките които са част от Франция и автоматично на Ес, тъкмо ще ходим безвизово, имаме дървари и строители и златотърсачи, а и Игнат Канеф ще помогне.

Кво да се прави

Разликата между французи и англичани е ясна. Хайде сега ни светнете каква е разликата между испанци и каталунци, така ябълки поне да сравним.

Косово, Крим, Каталуня, Кюрдистан, Квебек, Кърджалийско...

В Кърджалийско са нашественици, знаят накъде им е пътя през Свиленград.

Направо съм изумен от този материал - 100% поръчков! Ходих в Канада ниаколко пъти след този референдум и повярвайте ми, няма ниакаква разлика! Може би франсетата ги тресе страх Божи за сепаратизма в самата Франция и се "обезопасяват" отдалече...

Май по-скоро ти си поръчковия тук, а не материала.

Горкичкия....

Кебек е най-селската провинция на Канада.

Като ги накажат с бедност им се охлаждат кратуните, а като са богати и просперират почват да си фантазират... Нас като не ни пускат в шенгена я какви сме кротки и слушкаме, а вишеградците горе на черешата, че и още искат...

Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи

деер

Това е ясен пример, че когато нещата вървят по правилата , но срещу световната мафия - хората губя пари, но не са свалени гащи. С този пример се потвърждава един факт - Тръмп, Путин,Меркел, Мей,Макрон и т.н. се назначават от едни и същи хора на работа! И не си мислете, че 27 години на демокрация в България не се контролира....

И един мармот завива шоколод в станиол.

Даже не от много хора, а от един човек. И той обича да яде школод, кафяв, не бял.

не сте наясно с думата прецедент,за останалото да не говорим