Съдът обяви КТБ в несъстоятелност

Софийският градски съд (СГС) обяви КТБ в несъстоятелност и определи за начална дата на неплатежоспособността ѝ 6 ноември 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Съдът обяви КТБ в несъстоятелност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не сте очаквали датата на несъстоятелността да е през юли или април 2015 г. Всички цесии (разбирай осребряване на депозити над гарантирания размер за милион два напр.) се случиха след юни месец. Много кредити намаляха пак чрез цесии (разликата между горепосочената цесия е, че се изкупиха на обикновени хора депозити за жълти стотинки). Сумата на тези сделки е за около милиард, нима сте очаквали някой да ги отмени като върне датата от юни месец.

Хроника на една предизвестена смърт

Цецко Мустака кога ще го доведете в съда? Или ще го разстреляте? Все пак има далавера за 3.5 млрд, нали!

Съдът ще се произнесе, дали Цецо трябва да бъде доведен, или модела КОЙ, овладял държавата, ще плаща милиарди, само че не от своите пари! Естествено, не говоря за българския съд, част от същия модел!

Истината е всички крупни кредитополучатели на списък да се изнесат .

всички политици са част от тази игра нещата ще се оправят когато ги вкараме в затвора

"Право на жалба и протест имат БНБ, прокуратурата и квесторите." Квесторите са отстранени, и вероятно има грешка в цитата. Отново се отказва достъп на акционерите до българското правосъдие, което мисля че е изцяло в тяхен интерес!

Кредитите ще се продават на търг на останалите банки. Няма опасност за обезпечените кредити. Необезпечените кредити, с обявяването на банката в несъстоятелност, е много вероятно да престанат да се обслужват, и да се осребри твърде малко от тях!

Сега съда да се самоосъди, защото нарушава закона за банките твърдейки че КТБ е в несъстоятелност.

Много сме прости това българите ейййй....Подлъгват ни за разни варианти,цесии,месии...и т. н. но въртят сучат все за тия,които имат да вземат от банката се пише.За тия,които имат да връщат на не се говори.Дори на един не знаем името.Не ме интересува Вежди-той има да получава.Интересува ме кой има да връща и защо никой не ги принуждава да върнат кредитите си.И чета тук простотии и джавкания за Вежди,а за бандитите никой нищо не казва.Ами тъпи сме и прости и нищо не става от нас.И ще ни лъжат вечно!!!

Теглил съм кредит за 30 години. Нали не искаш да ти го върна утре?

надяваме се да не са няколко милиона.

, но по закон кредитът се издължава до край, само ако си умрял и нямаш наследници и никакво имущество остава за сметка на кредитора!

Народе Българский, не гледайте в чинийката ми какви ги върша, слушайте това, което ви говоря...

"Той посочи, че цесията на министъра на културата Вежди Рашидов е законна." ?!?!?!?!?! НО ... ЩЕ Я "АТАКУВАТ" в СЪДА?!?! И като КАК се "АТАКУВА" НЕЩО "ЗАКОННО" в съда ... ЕЙ ТАРИКАТИ СЕЛЯНДУРСКИ, НЕ СЕ ТРАЕТЕ ВЕЧЕ ...

loyola

"Той посочи, че цесията на министъра на културата Вежди Рашидов е законна. " Това не е точно така, защото той е ползвал преференциялни лихви.

Другари и другарки, драги колониални роби и комуноиди, комуноидки и т.н. Всяка година НАП съобщава за няколко човека, че са платили данък от по 1-2 милиона. Днес обаче се оказва освен всичките тези милионери, които явно си държат милионите в КТБ и има неизяснено друго количество милионери, които си държат милионите в КТБ, макар и да не са обявени, че са плащали такива милионни данъци. Да не говорим за милионерите, които държат в Швейцария и останалите места по света където има банки, банкова и банкова тайна. Не е ли време да запитаме другарите то НАП, защо нищо не ни казват за тези милиони и толокова лиса непроследими тези милиони или другарите и другарките от НАП само толкова могат?

само поради фактът,че се споменава сумата,Pашидов има правото да съди за изнасяне на лични данни! защо по дяволите не обявите имената и сумите на кредитните милионери!!!???

TIREX

нее лични данни суми на публични личности по влогове цитирана е долна граница 2 мил. а мангала реално има над 10 мил..

АЛО, САЙТА , СТИГА С ЦЕНЗУРАТА !! КЪДЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО?

Крайно неприемливо е продължаването на престоя на Вежди Рашидов във властта. Едва ли на другарят Борисов ще се понрави улицата да му подсказва, че е прекалил с подкрепата за другаря Рашидов. Дано другаря Борисов да прояви разум.

И не само на Вежди Рашидов а и цялата ГРОБАДЖИЙСКА мафиотска структура трябва да напусне властта.

ако кредитните милионери си плащат задълженията,то няма да има нужда влоговете да се изплащат от някакъв си фонд(държавен бюджет,данъци или заеми)!!! притеснете прасето&со. и такива като него(а те са бол) и ще си получите парите наобратно!!!

Подозирам че иска да я изкупи турската банка заедно с всичките и активи в държавните предприятия, а вие си мечтайте за "справедливата демокрация в човешки облик". ..... Как са петте стотинки в джоба. Стигат ли за бонбонки. Бравос че спасихте евреите. Те ви се отплащат.

То при Рашидов, само ексцесии.

d4

както многократно писах, за съжаление в КТБ са останали само кламери, телбод, няколко стари прашни папки , употребявани флумастери, метлите и скъсаните парцали на чистачките. всичко взето заедно не струва 4,5 млрд.лв. радвайте се господа-другари!!

..........Очи няма" Това е точното определение за световно непризнатия Рашидов!!!!!! С нетърпение всички очакваме да ни открехнете какво е участието на Хъбчо Магнолиев!!!????

Тоест фирми с милиони кредити няма да плащат кредитите ли?

със закон да се озакони,че ако дадена банка фалира,кредитите не се опрощават ,а се изплащат автоматично в държавната каса(бнб) или нещо подобно! според всичката тая данадания излиза,че ако внесеш пари в банка си подозрителен,а ако си ги вземеш си престъпник! стана тя като в съвременната гръцка митология-ще жиеем на кредит,а като дойде време да плащаме,просто ще фалираме банката!!!

Хайде народе, затягай колана! Някой огън ще кладе, друг овнето ще яде!

ЖАЛКО ... достойно за перото на един писател със заглавие: "Една банка като фалира ... как цъфтят магнолиите" ...

първо трябва да се обяви списъкът с имената на тия дето са смукали милиони кредити от банката,а не тия дето са внасяли депозити(съвсем друг е въпросът за произхода на парите)! пак повтарям-не депозитите унищожиха банката,а непокритите кредити,като "LAFKA" например!!! пак разглеждаме проблемът от към грешната му страна!

ГЕРБАДЖИЙСКИ ПРОСТОТИИ!!!

Явно е,че може да си известен склуптор Вежди,но си простак от най-висша класа.

TIREX

рашидов никога не е бил кадърен творец, просто заради името и връзките му навремето с БКП го толерираха..а после с мултаците...и какво излиза че е изкарал с глупави статуетки над 5мил лева??/евро?

При такъв скандал в Западна Европа пада не министъра, а правителството....

ми то падна,сега е време за разплата

"Ужас, дами и господа, елате да видите животното, което е 5 метра дълго от главата до опашката, и 7 метра от опашката до главата", ревеше един цирков рекламатор. Тук ужасът е същия - "Горанов... обеща, че една от първите сделки, която ще бъде атакувана в съда е цесията на... Вежди Рашидов...Той посочи, че цесията на ...Рашидов е законна". Добре, бе, върнете МУ чистачките най-после, за да миряса. 2 млн пенсионери ще дадат по левче, или ще пуснем по едно срамо-се-се и ще го откупим!? Кредиторът. Вежди Мултаков Боков. (бок е лайно на турски).

Грабежът вече е законен. На печелившите честито, на всички останали - "битият бит, ...."

25-годишната Тоталитарна Диктатура, представена за пред заблудените избиратели като "Демокрация" даде възможност на необразовани, нагли и подли хора да станат богати, за сметка на образованите, възпитани и трудолюбиви хора, които Диктаторската система прати на дъното на обществото. Да знаете някой да е забогатял от честен труд в България?... Извратено...

Чета коментарите и се чудя на онези,които ги...дращят!!! Веждито бил такъв,Костов онакъв,Бокича бил по-голям...тъпанар и от двамата споменати преди него,Манчев бил глава на...енергойната мафия в Бантустаня,а Ганчев и Златев си ги...знаем всичките,нали така??? Ама цялата тази работа е малко като в приказката...кой ми...сра в гащите,нали??? Защото,ако онези,които избират или дават...властта в ръцете на онези,които са изброени по-горе(а те са само малката част от..."богатството",с което Бантустаня разполага,за разлика от други)бяха,са или биха били за в бъдеще с нещо по-различни,то...нямаше да сме клоаката,която сме днес,нали така??? Рибата се вмирисва откъм главата,а не откъм...онова,което е под опашката й,нали?!? П.С.Признавам си,с ръка на сърцето,че и аз имам вина за дереджето на родината си в момента,въпреки че се опитвам,доколкото мога,разбира се да коригирам тази своя...вина!!!

Когато играта е нагласена, изборът всъщност не е избор. Коя партия у нас не е просто проводник на чужди интереси?

..."Това означава, че въпросните кредитополучатели няма да погасят реално с пари кредитите си. " ето това трябва да се атакува,а не ,че няой е имал депозит и е направил всичко възможно да си го вземе! не депозитите унищожиха банката,а кредитополучателите,като онова мамино свинче,дето сега няма и левче да върне от милионите на кредит! 96-а се повтаря с още по-голяма сила!!! къде е списъкът с имената на кредитните милионери от Bиденово време? само тогава изчезнаха над милярд народни пари. има и доказателства за изнасянето им с куфари в чужбина,но номенклатурата се държи като пявица за врата на народа и не дава възможност да се обърнеш и видиш кой те хапе!!!

Веждичката трябваше да направи цесия с онези от Ченгенето!

Веждичката орева орталъка и плюваше по шефа на БНБ за 2-та си милиона вложения в КТБ, а се оказа, че си е взел парите от Богомил Манчев! И въпреки това, трябва да му върнат още 2 милиона !? Браво Вежди, браво Рашидов! Почиташ ли още титлата си, дадена ти от Илия Павлов за "главен мултак на Републиката"?

ББ нали обясняваше как банката се разграбва и как нямало да има цесии. Малко заприличахме на селския поп - не ме гледай какво правя, а ме слушай какво казвам.

Както се казва, като сложите мангали да ви управляват кинтите, работата става мангалска и кинтите повече не ги виждате. КТБ е урок за всички безпринципни плазмодии и пак някои от тях като "мултака на републиката" Вежди Рашидов се отърваха сухи. А бе отврат са всичките тия дето плачеха и държаха кинти в тази банка. Добре, че Бог се погрижи за нея!

Веждито е хитър като бременна хлебарка.Оправи си двата милиона и сега се кефи.

Рязания мултак си прибра парите.

да ама сега ще прави ресто

Няма опция за това,за съжаление. Тоя кръв повръща,пари не връща.

Ами нали нямало цесии, нали така казаха предните синдици?? Ами сега да ги вкарат всичките в затвора!!

какъвто е батката такъв му е и министъра, че и реформаторите...

Вече ми дреме на шмайзера, а пък вие си лайте като на умряло - ама нали си цедирах 2-та милиона еврака....

се разбира следното. атакуваме цесиите но друг път и АКО.... а АКО хората ви.....ще е най добре

Александрина Пендачанска: Ние не работим за престиж, а от това си вадим хляба. Рашидов от къкво е събрал милионите си? (Коментарът на оперната певица е пуснат във Фейсбук още преди Вежди Рашидов да се появи в бТВ): Този Рашидов, министъра на културата, не може ли Борисов да си го прибере? Не за друго - просто да му направи услуга и да го накара да млъкне! Тук не говорим за неадекватност, вече отдавна сме преминали отвъд неадекватността! Нека да е ясно - аз лично приветствам и от все сърце се радвам на изложението на Тракийското съкровище в Лувъра, както и концерта на Йоан Кукузел в Парижката Света Богородица! Това са забележителни събития и поздравления заслужават всички, които са ги направили възможни! Включително въпросният министър. И щеше да е чудесно, ако нещата бяха останали така - изложба, концерт! Браво! Самият факт е безспорно положителен! Както, впрочем и всяка театрална премиера в Комеди Франсез на режисьора Галин Стоев, оперно представление или концерт на Красимира Стоянова, Соня Йончев, Надя Кръстева, Владимир Стоянов, Орлин Анастасов, моя милост и т.н. Т. е. хубаво е! Културни прояви на българи в Париж не липсват! Те се случват и без министри, и без самолети, и без командировъчни.

НЕ! Ние артистите, музикантите, поетите и художниците не работим за престиж и ако министърът на културата не е наясно с това, какво изобщо прави на този пост? Ние от това живеем, с труда си изкарваме хляба! Повечето от нас нямат сметки в милиони. И тук се чудя - Рашидов, тези милиони дето ги загуби* в КТБ, от престиж ли ги е натрупал? Или от нещо друго? Защото аз си представях, че ще да е от скулптори Но, ако беше така, може би първи щеше да е разбрал и защитил Жоро Петров (бел. ред. - хористът от Йоан Кукузел), както смятам е редно да направи всеки почтено изкарващ насъщния и занимаващ се с изкуство човек! Тук не се борим за някакви милиони! Борим се за едното достойнство! Но стигнало ли се е до там, да браним достойнството на българската култура от министъра на културата

васко

Ще работите до 53г до пенсия,ако трябва и със памперси и протези,това е положението,на Веждито не му пука за вас,нали си направи Лувъра във Франция да се фука,върнаха се на власт,да си вземе паричките от КТБ да си има пари за Пури и уйски,какво му пука за подчинените му,както и на Борисов за нас,всеки да се оправя по отделно,това е девиза,докато няма Оставка на това Правителство,все така ще е.Причтелю:)

Тази соросоидка Пендачанска да каже как мъжа и Заьо Цицин печели пари. Да остави Веждито на правосъдието.

Горанов пак ни прави на бълъци. Цесията Рашидов била зконна, но той щял да я атакува. Е, и? Нали е законна. Щял да върне парите на вложителите, ама те имали зла участ да станат кредитори на КТБ. Що така бе Горанов, нали ще бъдат удоволетворени кредиторите. Когато взе огромен заем, за да плати уж гарантираните влогове, го направи от наше име и ни задължи да възстановим откраднатото, сякаш ние сме крадците. ОСТВКАТА НА ГОРАНОВ Е МНООГО СПЕШНА!