Неплатените глоби към КАТ могат да спрат продажбата на имот или автомобил

Нотариусите могат да получат онлайн достъп до регистрите на НАП, за да проверяват имат ли продавачите "подлежащи на принудително изпълнение публични задължения"

Обратно в новината

Коментари - Неплатените глоби към КАТ могат да спрат продажбата на имот или автомобил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като не мога да си продам имота, драскам му клечка кибрит и оставям алчната държава да гаси пожар

"Кой не скача е червен."Помните ли!?Наскачахте ли се!?Нали искахте банани и демокрация,защото при Бай Тошо нямало и двете!?

А защо досега можеше ! Или сме нация от Андрешковци ! Когато има помощ от държавата към часния безнес не е комунизам а обратното е комунизъм ...

Охооо.. Сега рубладжийските тролчета ще трябва да си платят осигуровките като решат да си продадат западните автомобили и си поръчат новия Москвич!

Това означава, че държавата няма да действа и да харчи, докато не си изплати всички задължения към граждани и фирми!!!! Частната и държавната собственост са равни по конституция. Да видим как ще плащат заплати на служителите си, докато не се издължи, вкл. неизпълнените ремонти.

Пак се пишат закони без да се чете конституцията - това е като онова с излизането от държавата, без да си платил глобата към КАТ. Правото на собственост е конституционно обосновано, пак ще си ги съдим и пак след 2-3 години ще отпадат закони на велики юристи в служебни и неслужебни правителства..

Групичка законотворци денонощно крои как да забършат още няколко лева от населението.

А каква е логиката да не се прилага същото и за купувача? Има 100 000 евро за имот, а няма 100 лв за КАТ? Ще се получи още по-яко събиране.

Забраната за прехвърляне важи за сериозни задължения и в ситуация когато длъжникът се опитва да продаде или прехвърли на роднини цялото си имущество (да за стане задължението несъбираемо). Кокошкарски тормоз, какъвто явно са се размечтали в КАТ няма как. Ще започнат сума ти дела. Никъде по света дребни глоби не спират сделки!

В безсилието си държавата се опитва да вменява задължения на частни дружества!!! Как може да са толкова тъпи и ограничени нашите държавни чиновници??? Ааааа сетих се просто са мързеливи и искат да скатаят от задълженията си! :(

Тоше , те на са тъпи а народа долу е много глупав иначе като видят отпор и че нещата не се харесват на масовата част от народа дават заден и нещата остават на ниво проект. Проблема на една камара счупени закони пълни с лобизъм е че народа е безгранично търпелив и от там всеки почна да си прави експерименти с него

Рунд 3 !!! В 1-ви Рунд преди няколко год. КАТ се опита да връчва актове и фишове на границата при излизане или влизане в страната като без да се платят човек неможеше да мине границата поне такава им бе идеята а накраят Върховният съд им обясни че това е противозаконно. Рунд 2-ри бе миналата година тогава КАТ се опита да прокара една идея човек неплатил глоби по Закона за Движение по Пътищата да не може да мине ГТП ама тука също удариха греда. Сега следва Рунд 3 да не може да си продадеш имота или колата ако имаш задължения пак по ЗДП или неплатени Местни данъци и такси ?! Блях тия няма да се откажат и всеки път става все по " комично " ! Никой обаче неможе да им обясни че продажбата на нивата или апартамента няма никаква връзка с глобите на КАТ и обратно глобите на КАТ няма логика как да спират продажна и МПС ако имате нещатен данък на апартамента ?!?! В редът на Ъпсурда що не вземат да свържат всички вериги за хранителни стоки с НАП и ако не сте си платили глобата да не може да си купите хляб ??

Аз не знам, какво се мотаят още. Начислявайте ги към годишните данъци, както е в нормалните държави

Не могат, защото не е прието и е противоконституционно!

В 21 век КАТ работи по механизмите от времето на соца-1965 г. В повечето градове дори офисите им са същите. С електронен подпис или ПИК всеки трябва да може да види какви са му задълженията

заобикаляме истинския проблем и той се нарича КАТ. Специално за глобите проблем са огромния брой невръчени глоби,събирането е след това. Само че,ретроградната иституция КАТ явно смята информацията за броя точки и глобите за супер секретна и не дава възможност на водачите да си проверяват статуса по интернет. НАП връчва официални документи по електронна поща, КАТ не може.Явно са заети много и не успяват да се научат да работят с компютри,даже за истински ефективен контрол на пътя не им остава време.

Е и, колко често нарушители продават имоти, колко често нарушителите правят нарушения? Пак някакви половинчати мерки, които на практика нищо няма да променят.

Да бе! От кога нотариусите станаха ЧСИ?

А кога ще се премахне практиката да бъдат налагани глоби от КАТ или други институции без известяване на глобения? Тази практика трябва да се прекрати или глобите наложени без знанието на потърпевшия да бъдат обявени за нищожни. Иначе всеки може да се окаже недобросъвестен в някакъв момент и това да възпрепятства плановете му.

Не си разбрал нещо. Става въпрос не за невръчени глоби и фишове, а за такива подлежащи на принудително изпълнение, т.е. връчени, но които длъжникът не е погасил в срок.

dran

Луди тъпанари умора нямат.Пак ще бъдат осъдени за противоправни действия,но ще ни оберат през това време. Техническия преглед няма нищо общо със задълженията ми към НАП

Ако е истина това което са писали в дира "мат ли продавачите подлежащи на принудително изпълнение публични задължения. Ако се установят такива, нотариусите ще изповядват сделката едва след тяхното заплащане." , то този закон е пълна глупост. Значи аз си продавам имота или колата за да си платя задълженията, но не мога да го направя защото имам задължения? Явно това се прави единствено с идеята да задължените да осъдят България в Страсбург, за да си върнат загубите.... т.е. някои специфични задлъжняли към НАП мутри искат да препечелят малко пари.

Значи,разни мошеници докопали се до министерски постове ще харчат парите на държавата с широки пръсти,и като докарат нещата до червено ще се дере народа?!?! Пълнете си бюджета с кинтите на изхарчилите безразсъдно народните пари. Така народа ще започ„не да ви държи сметка за всеки лев,чертежи,самолети,танкове,хохоли и т.н Да се спрат климатиците в министерствата и общинските сгради,доста кинти ще се спестят като гледам колко климатика има.

ти да видиш! поради некадърността си и невежеството на правителствата назначени от радев се мъчат да прехвърлят отговорностите си на частни лица! след борбата със спекулата на търговците, а не със спекулата на държавата с цените на ток, газ и бензин, сега се мъчат пак друг да им е виновен!

И после искат хората да ходят да гласуват!?

еее, като не гласуваш, радев ще управлява с некадърните си правителства до окончателния край на родината ни!

dran

Явно Президента е най-кадърния,щом 240 хрантутници не си вършат работата.Даже много време ги държа на депутатска заплата,вместо да са на минимална.

По добре Радев от колкото Тиквата или Киро

То и в момента е така, ако говорим за София. Когато купуваш имот ти иксат удостоверение за задължения към НАП, което включва и глоби от КАТ.

Не беше ли само декларация, че не нямаш задължения към държавата или са го променили...

Един началник в МВР вече си отиде, след като се опитваше да прокара идиотската идея да обвърже регистрацията в КОС с досието в КАТ. Явно обаче желанието да одереш ближния е заразило и МФ. Много искам да чушя мнението на кандидатите, които съм набелязал за гласуване на 02.04.2023, по въпроса.

Какво разбираш под "да одереш ближния" ? Според твоето идиотско разбиране, трябва да ядеш и пиеш , без да плащаш? Анархия? Беззаконие? А нещата са толкова прости и ясни. Нарушиш закона - плащаш си гяволъка. Не искаш да плащаш - не нарушаваш!!! Дори забавените плащания трябва да се облагат с прогресивно нарастващи лихви. Сега има достатъчно добро облекчение. Ако платиш до 14 дена - плащаш само 70%. Но това трябва да се допълни. Ако платиш до 6 м - плащаш 100%. След 6 м - да скочи на 150%, след година - 200% И така на всеки 6 м да се увеличава. За сведение, управлявам автомобил ежедневно. И само преди месец платих глоба 100 лв (70 лв) за превишена скорост. Фиш от камера. Ама плащам и не мъркам. Щото знам че съм виновен.

Направо за неплатени глоби към КАТ, да не се изповядват сделките с имоти, моторни превозни средства, сватби кръщенета, погребения, да не ти продават храна и лекарства, да не те пускат в болница и след 1 година не плащане доживотен затвор, без право на помилване или безплатна виза за САЩ !!!

Нотариусите са безполезни няма смисъл от тях. Върнете обратно имотите в Общината сделка се изповядва от електронна система за 2 мин. Няма нужда да храним говеда нар Нотариат

Нали обраха един нотариус. От офиса му казва той, че били краднали 350 хиляди в брой!

Нема лабаво!

Държавата кочина Булгаристан е на път да задължи нотариусите да проверяват клиентите си за липсата на публични задължения и едва тогава да изповядват сделките с имоти, моторни превозни средства, сватби кръщенета, погребения и всичко за каквото се сетите !!!

Sm3hurk0

Ами системата отива на към Германия - само договор за покупкопродажба, без нотариус... Аз като имам документ, че съм продал буса на .. Пешо, ми е все тая, дали Пешо вози мигранти или извършва обири с буса :))) С навиване на ръце няма да стане...

Тва пада от раз в съда .

Да, пада! Ама кретените се опитват да го набутат през НС в ДОПК, с надеждата новото НС, като дойде, да гласува на пожар всякакви идиотщини с цел пълнене на хазната. И чакай после КС да се произнесе по незаконституционност или на дело по линия на СЕ...

Бре, от това министерство финансово, колко са се загрижили за безопасността по пътищата ... Скрит данък, това са 95% от глобите, които КАТ налагат.

Защо чак сега? И защо се бавят?

goose

Хайде поредния опит да прехвърлят работата на тоновете държавни чиновници, които не вършат нищо, на трети лица.

И КАТ и НАП имат огромен брой служители, които само си топлят столовете и не си вършат задълженията - да изпращат съобщения за неплатени глоби и да си ги събират от глобените веднага!

И като пратят съобщение какво? Ще се напълни хазната? НАИВНИК!!!! Българинът плаща САМО, ако го уловиш за топките!

.... "и да си ги събират от глобените веднага!"

А не връчените до 1 г. .... да се изплащат от кат .

Направо за неплатени глоби към КАТ, да не ти продават храна и лекарства, да не те пускат в болница и след 1 година не плащане доживотен затвор.

Пак абсурд. Богатоте купуват, те не продават.

Защо бъркаш мошениците с богатите? Най-големият брой мошеници са средна класа. Именно тях искат да задължат да си плащат за гяволъка!

средна класа означава да правиш на ден чисто 200 лв и нагоре . 25 лв на час