Неофициалната цел на турската операция в Сирия е предотвратяването на кюрдска държава, твърди Тайфур Хюсеин

За рисковете, които поема Ердоган, има ли основание за опасение България, ще бъде ли ограничена териториалната офанзива, коментира още журналистът

Обратно в новината

Коментари - Неофициалната цел на турската операция в Сирия е предотвратяването на кюрдска държава, твърди Тайфур Хюсеин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Османците турци ли са, или патагонци? Защото: -На официалното турско знаме символа полумесец е символа на османското знаме. -При навлизането на турската армия в Северна Сирия, техните войници са били озвучавани с песни на еничерите от османската епоха. ???????????????????????????????????????????????????

Стига бе!!! За първи път чувам, че това била истинската цел на Ердоган...Ми аз не знаех.Ти давидиш! Още не мога да повярвам...

Защо американците толкова години не се намесиха да се създаде държава на кюрдите, а се намеси в Югославия и я направи на парчета от измислени държави основани на верски признак?

Калинке, коригирай си заглавието. Не унищожавай езика български.

Ами да! Каквото и да приказват турците основната им цел винаги е била кюрдите да не направят държава!

Все едно не знаем. Изтеглянето на американците също беше съгласувано. И с нато беше съгласувано. Кюрдите си свършиха работата и ентусиазма им трябваше да бъде потушен. Реват за помощ от Асад, но той си го премести. Друго пееха преди това. За турците разбирам, но за т.н. умерени терористи не разбирам. Май искат помощ от Турция за власта, но да се смачкат кюрдите най-напред е от полза.

Има две причини: 1. България е една много бедна и пропаднала държава. Няма вече дори човешки ресурс, да не говорим за корупцията и мафията , които тотално ще затрият държавата ни. 2. Еврогейцитe са толкова безпомощни, че не могат да спазват никакви санкции срещу когото и да било , нито към Русия, нито към Турция!

Не съм съгласен. Аз вярвам безрезервно на вожда. Той каза, че сме в първите места по растеж и благоденствие в Европа. Даже Провадия е на 6007 г. Къде отиваш ти?

туркия ке падне

Не е съвсем ясно дали е добре или зле да има кюрдска държава, но този въпрос ще влиза все по-често в дневния ред. Появата на такава, ще е колосална катастрофа за Турция. 30-50 милиона кюрди нямат собствена земя и май се явяват една от най-големите етнически самоопределили се групи без държава. Фактите показват, че водени от различни интереси, големите постоянно произвеждат прецеденти, които дават сериозни основания на кюрдите - Косово, Израел, сега Русия си подрежда някакво сепаратиско отроче на границата с Украйна. С кюрдска държава този регион ще бъде доста размирен, без нея, също. Просто империите са обречени от гледна точка на времето, а Турция все още е империя.

Кюрдите са до 9% от населението на Сирия. Живеят в най-неплодородните места в Сирия и никъде не са мнозонство от населението. С помоща на САЩ са окупирали богатите на нефт райони по долината на река Ефрат. Тези територии никога не са жевеели кюрди. Тероризираха сунитите по тези места. Ако САЩ си оттеглят военната подкрепа за сирийските кюрди арабите ще ги избесят.

"твърди"....какво има за твърдене бе? Все едно 1876-а някой да напише - "неофициалната цел на башибозука в Тракия е преотвратяването на българска държава, твърди Бахур Бахур"...... Естествено, че на османците целта е, да си възстановят империята. Те си виждат Сирия и Ирак като провинции...... Вновни са Франция и Великобритания за дето края на първата световна, не са направили държава Кюрдистан на териториите обитавани от кюрди. За това вече 100 години там бошуват войни, кланета, ислямски държави.......... Това са последиците от Версайския договор. Да благодарим на Удроу Уилсън, че има България, щото малоумните французи са искали да поделят и нашата територия между комшиите като Кюрдистан.

Няма опасност за България?! Дрън-дрън ярина! Само преди няколко часа, журналисти питаха Тръмп, какво ще стане с хилядите членове на Ислямска държава след операцията на Турция. Той отговори - Най-много да отидат в ЕВропа. Това не засяга САЩ. Толкова.

Естествено че не засяга САЩ. Къде е европейската и българска армия и гранична полиция? Защо чакаме с протегната длан към Тръмп? Въпроса е, защо семейство Буш прати американските войски в Ирак, Афганистан, Сирия, Сомалия и т.н.

За нефт и наркотици.

Няма българска, европейска и др. армии. Има нато, а нато е сащ. Анадънму?

""Да се надяваме, че за България опасност няма," алах акбар и кой каквато молитва знае

Всяка война се води за богатства - тези на власт да стават все по-богати за сметка в случая на експлоатиране на една "национална" кауза. Но ще мрат цивилни сирийци и кюрди от едната страна и турски войници (бедните, които не могат да се откупят, а не сина на Ердоган) от другата за благото на "султана".

да благодарим, че ни светна ДИР, за предотвратяването на Кюрдска държава, да благодарим, че ни успокоява, че за нас, българите няма опасност. Засега. Да благодарим и на великите сили, които и преди 100 години са начертали границите в Близкия Изток, залагайки днешните конфликти, Да благодарим и на днешните велики сили за достойно решените проблеми в Близкия Изток и в света изобщо.

Естествено, че основната цел е предотвратяване на създаването на кюрдска държава. Кюрдите владеят голяма територия, но реално кюрдското население е съсредоточено в северните части на границата с Турция, а в останалата територия са араби и точно в северната част Турция искат да правят буферна зона и забележете да заселят 2 милиона бежанци араби. Това ще е края на Кюрдския район в Сирия. Ако успее, Ердоган ще натрупа много ползи във вътрешнополитически план. От гледна точка на Турските интереси това е жизненоважен ход, иначе на южните им граници скоро може да има две кюрдски държави, които ако се обединат ще са с територия и население колкото България и отделно над 20 милиона в самата Турция , които могат да възстанат в подходящ момент.

Неофициалната цел е, да се освободят от затворите главорезите от ИДИЛ, с които сина на Ердоган правеше бизнес и който се бият срещу Кюрдите. Има доста руснаци между тях и Путин ще е доволен, защото те са врагове и на тия, дето се бият срещу Асад, който пък е приятелче на Путин.

светьг се рьководи от психопати

Змията трябва да се убива в зародиш.

какво си посееш това ще жьнеш

Хубаво е, че разбираш от всичко.Сутринта те видях да пишеш в друга тема за спермата.

винаги преоткриваме колелото и лекуваме не болестта а симптомите. Защо не поискате отговор от тези, които направиха всичко за да се стигне до тук ? Не ги ли знаете кои са след толкова години опустошителна античовешка война в Сирия, скрита зад приказки за религия, демокрация и хуманизъм ? Не можете за съжаление да пипнете сега Ердоган. В момента той води война за териториалната цялост на Турция и всеки турчин ще го подкрепи. Скритите му мотиви нямат никакво значение.

Кюрдите са като нашите роми*Турция много страда от тях.

дали? Онея бучат за независима държава от десетки години - аз не съм чул циганин да вдигне глас да прави държава.

Мдаа, българите щяхме да сме на мястото на кюрдите ако Русия не ни беше освободила навреме.

Кюрдите са един многострадален народ - най-многобройния без собствена държава. Територията им е разпокъсана между Турция, Иран, Ирак и Сирия. Спомнете си и други жертви на османската експанзия, българите например.

Питай арменците и другите християни от Анатолиа колко многострадален народ са кюрдите особено през 1915-та.

Ха добрутро, открихте топлата вода. Ръцете на Ердоган са развързани с любезното съдействие на Путин, Рохани и Чичо Дончо.