Димов: В Европа има национални паркове с много ски зони

В европейски национални паркове има стотици километри ски писти и лифтове. Последните 2 сезона в Европа са построени 274 лифтови съоръжения, посочи Нено Димов.

Обратно в новината

Коментари - Димов: В Европа има национални паркове с много ски зони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Европа има национални паркове с много ски зони, но в тях не се строят жиилищни комплекси. А в България се строи като за последно; мутрите финансират, общините издават разрешения, а банките отпускат жилищни кредити и всички вкупом тъпчат джобовете си. Бетонираха Черноморието, сега докато не бетонират планините няма да мирясат. Важното е да се превърта и пере паричнния ресурс.

Е нали точно това е целта на "зелените" - тук да не ти е някаква си Франция! Откъде накъде и в България ще има ски писти и лифтове, конкуренция и по-нормални условия за спорт като в Австрия, Италия, Германия, Швейцария.......

в главата му само мисли за пари.

такива сравнения. Знай си мястото. България е малка страна, с малко хубави планини. Омазахте черноморието, никой не иска да ходи там,хотели се продават заради дългове. Алчността е много лош съветник и е изяла главата на мнозина.

Там е работата. В Европа да има, а тук да няма. Друг е въпросът, че хората не вярват на правителството, защото сме видели много лъжи.

Все в Европа им са очите на тия наглеци. Да ама дори в Македония няма пенсия от 200 лв. Но за това се мълчи. Нашите червени чорбаджии единственото, за което се борят, е винаги да стоят на върха на хранителната верига.

Бочко, махай го това недоразумение, бе. Толкова е кухо, че даже не дрънчи.

що за дивотия е да не може да се подмени кабинката на Витоша заради безумен рекет на мними еколози

Kalin

Тоя нагъл.Хем са го избрали за изкупителна жертва хем продължава да дразни и приказва глупости.ББ ще го жертва в името да си спаси кожата и то без да се дависли

Някой си иска тук да остане див генгерлик без ски туризъм, а папагалите вярват и подскачат да защитят девствената ни природа. Къде у нас природата не е девствена? Опитайте да стигнете от едно село до друго без път и ще ви се разкаже играта. В Алите курортите хем са много, хем има и такива с по 100 лифта и повече. Да ама Пирин бил малък? 406 кв км е Пирин. Землището на София е 490 кв км. Не самия град, а неговото землище.

А можехме да сме енергийно независими с целия този шистов газ в Добруджа. Нищо, в името на прогреса и бизнеса първо ще опоскаме и застроим Пирин, а после ще надупчим и Добруджа. Аман от зелени рекетьори.

В Швейцария има един Национален парк, а тук колко са? И идея си нямаш.

Kalin

Да ама там едно дърво не можеш да отсечеш без референдум!независимо къде се намира!

,,Да разселим бежанците в Източна Европа. Ако е необходимо, тези държави, които не искат, трябва да бъдат принудени да приемат идеята. Ска Келер

Еха. И там частника/ концесионер си сече и строи както си иска нали?

Пирин е със статут на резерват бе Димов,а не сме и чували В Банско или Добринище да има режим на водата(хаха то има и минерална даже)

Пирин е Национален парк и то защитен от ЮНЕСКО, а не от Булгар-Плод. Защо не го казва г-н Министъра ? Защото не му отърва. Я питайте в Германия и Швейцария. За 1 риба чукаш 4 чесеца камъни в кариера. Защо говорят за ски влекове а не за ски-бягане например ?

Колко Национални парка има Швейцария? Един.

Българина обича да му е мизерно и да е манипулиран. Ние не искаме това, не искаме онова. Искаме чист Трън, искаме див Пирин, искаме гора и дюни по морето. Не искаме туристи, не искаме пари - искаме да берем плодовете на джанките... Да ви .. и зелените глави. Светът се развива - когато има ресурс той трябва да се използва. Прежалете трите катерици и четирите лисици в името на развитието на един регион

Някъде бях чел: -Учителю, дълго ли ще чакаме докато се оправим? -Ако чакате ще е дълго... Така им лъснаха задниците покрай лакомията и алчността им. Питаш ги кой е Георгиус - мълчат като пукали. Дано по скоро хората от тоя смачкан и изтормозен народ започнат да се събуждат и да се съпротивляват на тия алчни оскотели изроди...

Кой е Прокопиев? Кой е Сандов? Кой е Сашо Дончев?

abasador

ей ама, много глупави политици има в България, изглежда си ги избираме с конкурс, та за това сме на този хал. Няколко пъти давам примери и пиша за Алпите и Пирин планина, че не е редно да ги сравняваме по ски курорти, писти, влекове и т.н. Понеже ми омръзна да обяснявам ... сега съвсем накратко.... Алпи, дължина 1050 км., в. Монблан 4808 м., средна Европа. Пирин планина, дължина 40 км., в. Вихрен 2914 м., южна България. ... алоооо политиците, за какви писти и лифтове говорим? Лек ден.

В Алпите ски сезона 7-8 месеца, в Пирин 3 месеца и по-малко.

abasador

брех, аз мислех, че само (някои от) министрите са умствено ограничени и не могат да мислят! Като гледам минусите разбирам, че в България има доста хора, които мислят със задниците си... защото главите си ги имат само за украшение. Алооооо....посочил съм само географски данни и нищо повече, и за да ви набия манерките до край ще продължа.... Алпите имат площ от 191 ХИЛЯДИ квадратни км...!!! Пирин планина има площ само 265 квадратни км. Хай де, пишете минуси и се радвайте, изсечете гората и бетонирайте красивата ни Пирин планина, тъпанари! Лек ден. П.С. извинявам се за главните букви, не обочам да пиша така, но понякога се налага! Лек ви ден.

Зелената прЪцня е във всякакви форми, възрасти и националности но си остава все така воняща и въздУхарска и е редно да се ограничава винаги и по всички възможни начини !!!!

Кресливите екопеди нямат мозък и пречат и са на инат за всичко. Единственната полза от тях е да съберат от улиците всички помиари да не ядът хората и да ги предадът за евтаназия.

Този парашутист на снимката да не сравнява Пирин с Алпите.Всяка планина е индивидуална.Колко километри писти има в алпийските курорти и колко в Банско?В Алпийските курорти се знае кой е собственика на съоръженията,в България всички знаят,само властта не знае(не иска да признае) и т.н. В Банско има интереси в недвижима собственост затова се натиска за този лифт да се имитира по-добра зимна инфраструктура за да се продадат непродадените апартаменти.

И КЪДЕ ТОЧНО В ЧУЖБИНА НЯКОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА КОЙ Е СОБСТВЕНИКА???????

Кой е собственика в Кюцбил?

Най-точно казано. На този пост трябва да стои представител на защитниците на екологията, а не престъпник! Долу престъпникът - министър!

Димов докопа поста и сега плюеш на всичко.Толкова прозрачна е до говорката с Цеко ,че и бабите дето хвърлят пари на измамници я виждат. Защо така лъжете не ви ли е гнус от самите себе си ? И ти си с патриотите и гнусните атакисти .

Ние какво общо имаме с Европа? Нищо. Културата на редовия гражданин - между суицидно-просташка, през чалго-просташка, до нагло-просташка. Обществото... извинете, такова няма. Тук всеки има само права. Никой няма задължения. Другите са му длъжни. А той иска да ги смачка, обикновено с фасон. Законите ни - формални изречения, написани някъде без история и връзка. Всеки момент може да се обърнат по смисъл противоположно, според това кой точно е на власт. Пазарната ни икономика - гръмнал бойлер. Прави се все за абонати. Ти права нямаш, не си потребител! Избор още по-малко. От дърти комунисти, учили политикономия не очаквай икономика. Те са манипулатори. Затова дори сделките "на века" са ни порнографски, смешни, неморални и безнаказани. Сега и този - докато е министър ще си прокарва схемите в личен план, а после другите да му мислят. Затова едностранчиви решения. Вечно ограничени, обречени и без мисъл за утре. Само Банско ли е зимен курорт у нас? А другите какво? Друг министър ли трябва за тях?

Боклук,ибрикчия!

Оставка, влечуго! Скапан продажник, купен от Цеко. Не наричайте тоя гущер екоминистър, щото има толкова общо с екология колкото и корпулентния олигарх Кой с йогата.

Алпите са 93 пъти по-големи от Пирин ! За Витоша още не са се разбрали олигарсите.

Ненчо - лакомнийски, първо огледай хубаво кое какъв парк е и какъв му е статута преди да плещиш врели некипели!!!! Може да почнеш с Google maps! Парковете защитени територии!!!, не просто национални паркове са оцветени в силно зелено!!! Там ако има някъде лефтче е останало преди да е обявен за защитена територия!!! Тоя парк Hohe Tauern e със различни степени на защита и са разрешени някои дейности, но е с територията на Благоевград и София област взети заедно!!! За всяко нещо си плащаш примерно да го прекосиш с кола 30 евро! Ама курорти с легловата база на Банско няма никъде по света!!! Как ще карат 10000 човека ски на няколко писти!!! В Австрия пистите са разпръснати по подножието на хълмовете на много населени места...Там хотели с над 100-200 легла или апарт комплекси никои не им дава да строят! Сигурно прането на пари не минава през строителството...

Тъпа опорка като за тъпи хора. Няма нищо вярно. Например Национален парк и биосверен резерват Нокберг ски зоната му е обновена с нови лифтове в нови площи. Даже три от лифтовете са когато стана Биосверен резерват защитен от Юнеско. Не малко дървета се отсекоха, но за хората бизнеса в района е важен.

Димов, Кицбюел е с капацитет около 10 хиляди легла и се води от най-големите в Австрия. В Банско сега са колко, 20 хиляди легла? Щото май планират да правят още 40-50 ХИЛЯДИ. И ще станат колко - 60-70 хиляди. Значи оня курорт в Австрия със стотиците писти и лифтове, има капацитет 10 хиляди, а тука 20 хиляди със сегашните лифт и писти? И като построим още лифтове и писти и ще цъфнем ????

Банско е долу в равнината, а къде е Кицбодел?

В България има и други ски курорти. Защо не ги развивате? Просто прозирате как защитавате само инвестициите на Цеко в Банско. Ски туризъм и курорти има и в Рила, Родопите, Стара планина. Да не говорим, че на Витоша релано е най-близо до летището, а нарочно не работят лифтовете. Ето на Витоша има повече от два лифта, ама работи само един и от време на време втори. Писнахте на хората с този Пирин и това Банско. Направете така, че да се карат ски в цялата страна, за да се развиват регионите.

хахах Е как нали трябва след време Цеката да предоговори концесията и държаванта субсидия, за да ремонтира и поднови мега западналите съоражения... Пък и ако има в София ски курорт, кой ще ходи да пълни хотелите в Банско?

Димов тръгнал да сравнява нашенски курорти с 2 месеца сезон, с такива с по 6-7 месеца ...И то курорти в чужбина, където все пак не става дума за бетонни джунгли, каквито са плановете за тука.

Да ама си нямат Цеко Сифоня да смуче...

А снегът от къде ще ти дойде бе Нено, но е добре да имаш и планини за тая работа!?

алъш-вериш да става, бе. Ти на мене, аз на тебе. Де суджуци, де врачанско пиво, нали сме баджанаци, на една софра сме.

Айде пак дават примери с Европа, когато е за пълнене на джобчетата на едни бизнесмени.

Ал

Каквото и да се строи в националните паркове, трябва да е ДЪРЖАВНО, даже не и общинско (щото помним как кмет Бойко Борисов хариза на Цеко Минев общинските ски съоръжения на Витоша)!

Довиждане !

копеле тъпо, в Европа има такива паркове, но ако мерим Пирин и Алпите - няма база за сравнение! Хайде да мерим и собствениците! Алпите на един човек ли са? Аз ти предлагам, тъпоо копеле крадливо, да лансираш бай ти Цеко за приватизация на Алпите, а после и на Хималаите - що пък не!

аз обичам да отида в планината, да опъна палатката, да насек дръвца и запаля огъня, да опека я бут, я нещо по-така, да са напия като хората, да са издрискам на свобода, да си фърла мазния вестник и бутиките в гората и да си ода доволен и щастлив.

Природата си е и твоя , наслаждавай и се както намериш за добре.

Димов, В Европа може да има всичко, но има закони и контрол! Има читави хора! Сал едно си нямат! Нямат си такива тъпи, прости, алчни, лъжливи и крадливи политици, каквито сте всички вие от шайката на мутрата Борисов!

Охх.. да, трябва да се развива, проблемът е в липсата на доверие. Господин Димов, Вие смятате, че Greenland се нарича така, защото изменението на климата е измислено и е била земя с гори преди.. а аз като избирател да Ви вярвам за намеренията на Цеко Минев?! Е просто няма как!!

Природа само срещу легитимен и ясен откъм произход на средства инвеститор. Ясно ли ти е бе Димов?

Оставка! Щом Каракачанов те е предложил и на него - Оставка! А щом гербаджиите са с вас и за тях - Оставка! Нямаме нужда и правителство, което да работи за мафията! И без друго мафията и Цацаратурата и парламента ни идват в повече!

С тези лифтове май много отговорни държавни лица са заиграли на хорцето-уж били зелени, уж били патриоти, ама все агитират за пусти лифтове.Изглежда, че работата тук е доста дебела.

Май доста парички са накрали от нас , щом е такъв неистов зорът в какво да ги инвестират , ама задължително не в производство , там нещата са сложни.

няма значение дали казваш истината или лъжеш, щом вече НПО-тата са те заплюли. Така е у нас като кажат, че сестра ти е крва иди доказвай, че нямаш сестра. Айде сега и ти доказвай на НПО-тата че не е вярно за 48% застрояване. Срещу швейцарските милиони не се рита.

Кой каквото ще да им казва, зелените подскачат и виждат в Пирин някакъв бъдещ мегаполис от 200 кв км. Тома е все едно да налагате някого за това, че след 3 години може би ще ви излъже.

Е то като почне някой да те маже с вазелин отзад, при това да се опитва да го прави без много много да те пита и тихомълком по всяка вероятност ще се досетиш какви са му намеренията и е по-добре да се опиташ да го спреш преди да си усетил напъна. Надали ще те успокои това, че ти се обяснява, че то няма да боли и е само малко.

Тоя капут да види колко е голям френският парк,да го сравни с Пирин и да спре да ръси простотии.И на слепите и глухите вече е ясно че е на яслата на Член.

Стига сте сравнявали Банско със Швейцарските курорти. Хората там имат столетни традиции и не са такива бандити като у нас.

Абе по-големи бандити са, но това е било до време. След това са въвели правила и закони, за да си защитят натрупаното. При нас сме все още на етап Дивия Запад и първоначално трупане/грабене на капитал вече 28 години, но с претенции за цивилизована Европа.

Ами да - какво да сравняваме - давайте да бутаме хотелите и да отваряме мините. Пирин е доста богат на уран. Има останала инфраструктура. Ама всички зелени ви искам да копаете в мината

,,...Димов: В Европа има национални паркове с много ски зони...,,??? но нямат ....,,...,,...???