Неков към млекопроизводителите: Да защитим в ЕС киселото мляко и сиренето

Евродепутатът се включи в инициираната подписка за пълна забрана за влагане на растителни мазнини в млечните продукти по време на събора "Млечният път на България през вековете"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе не ви ли омръзна все едни и същи глупости да плямпате? Толкова години все ще се борим да защитаваме киселото мляко и пр. Колко евродепутати имате? Какво българско досега защитиха? Поне едно нещо. Само пропаганди от телевизора. Свършете си работата, не ни призовавайте!

Какво да заштитаваме сухото мляко и палмовото масло ли че то е навсякаде

PEYTSCH

Първо върнете КАЧЕСТВОТО и то да е постоянно за десетилетия !

Е, това за качеството го кажете на съселяните си - дебилите. Нали те са производителите?

Какво да защитава. Навсякъде по света се продава кисело мляко, сирене и кашкавал. Няма как да продаваш боклуци. В един магазин видях лютеница от Македония. Въпреки че не е ЕС пак са предпочели да внесат от Македония а не от Б-я. Когато подобрите качеството лесно ще го продавате и без защита. В момента качество на "млечните" продукти в Б-я е много ниско. Никакъв контрол. Но нали по-лесно е да се говори.

Фюри

Ванга беше казала,че млякото ще стане отровно!Познала е, млечните продукти са без мляко-чиста химия.Вредни за здравето.

фюри, как е познала че млякото ще е отровно, път викаш няма мляко?

ГРОБ-ар! Ела да защитиш сиренясалия!

По гадно сирене от българското не съм ял. От години вече съм само на фета.

Изклахте ДРД,къде са кравефермите и това е твое задължение да защитаваш млекопроизводителите,въпреки ,че работят само с сухо мляко от европа,а може и от Китай

Функция на държавата е да защити Българските продукти с лиценз без право на ползване. Държаата е отговорна да патентова Българското Кисело мляко. На всичкото отгоре държавата се отдръпна тотално от всякакваи стандарти за да се храним с боклуци. Боклуци са и тези , които ни заявяват нещо само на думи от европейския парламент.

Като избихте животните от къде ще има българско мляко

Сетил се, затова гърците отдавна писаха сиренето и киселото мляко на тях с фета у яурти ...

бе аз го прочетох това два-три пъти, ама не разбрах как ,от какво и от кого ще го защитаваме това мляко, сирене и кашкавал коя е тази вражеска сила дето ги принуждава тия производители да слагат тия растителни мазнини!

На глупавия човек все някой друг му виновен.

Вече нито в "киселото мляко", нито в "сиренето" има мляко или ако има е на прах - изобщо храната у нас стана с най-лошото качество в ЕС.

До колкото си спомням, поне от 10 години нашите първи ръководители все за защита на българските продукти говорят, а се оказва, че до момента няма нищо защитено. На всичкото отгоре какви боклуци ни задължават търговци х производители да купуваме и да преглъщаме зорлем. Например, сочната и вкусна българска луканка да се пълни и със отпадъчните пилешки боклуци??? Къде се е чуло и видяло прочутата българска луканка да се произвежда с "механично отделено пилешко месо"??? А допуснатите от властите турски наименования на българското кисело мляко? То не било кисело мляко, а "йогурт"? А това, че всички кисели млека по големите и по малките вериги не се вкисва? Може да стои една година и да го изядеш, няма да пострадаш - браво и кажи на тази химия. Ама здравословно ли е това? Изобщо не мисли за тия подробности - яж и кихай, това означава, че си здрав. За това земеделско министерство трябва да назначат не обикновен и хрисим човек, а сатрап. Да грабне голямата балтия и по ненаялите се и ненапечелилите се търгаши производители и най-големите търгаши-търговците. Да ги удря по кухите кратуни, докато, поне малко, им дойде акъла в главите.

Скоро купих 100% свинска кайма от свинекомплекса в с.Голямо враново, в която имаше парчета кожа - вече ще купувам само месо и да го смилат пред мен.

много се лъжеш, ако мислиш, че месото не е, веднъж напълнено с антибиотици, а след това напудрено с боички и други химикалчета.....

Аз не знам някаква практическа полза от подскоците на този юнак,който наистина вече взе да ми досажда! Омръзна ми от случайни ,ставащи активни преди избори! Айнщайн се е пазел доста от тъпите и работливи сътрудници! Този млад левент е от избраните евродепутати по правилото 15/15 и няма лошо ,но нека малко почива,иначе с манолова ще ни направят разногледи:))))))))))))))))))))))

1. В БГ от 20 години и повече няма БЪЛГАРСКО кисело мляко с L. bulgaricu : S. thermopilus (1:2). Има трайност до 3-4 дни. След което качва киселинност до 180-210 градуса по Тьорнер заради L.bulgaricus. Точно този бацил(неговите първични и вторични метаболити) лекува надеждно храносмилателната система и дава дълголетие. 2. Оригиналното кисело мляко е 90-110 градуса по Тьорнер, което не се изписва на нито една кофичка МЕНТЕ за "кисело мляко". 3. Отдавна в БГ се продава бял подкиселен ГЕЛОСАН химикал заквасен с масларска закваска и получен по "технологията" на проф. Гергинов. Т.е. ферментация на 37 градуса по целзий до киселинност 70 градуса по Тьорнер. Така може да издържи 1-2 месеца в хладилника без да се развали, като достигне максимум до 120 градуса по Тьорнер. 4. Млякото, което се използва е НАТУРАЛЕН ХИМИЧЕН ПРОДУКТ (сухо мляко, сметана за % масленост, соеви млека и пр.). 5. Този йогурт е в основата на все повечето стомашно-чревни заболявания на българското население. 6. Млечнокиселите продуктки на българия са бъкани с вторична микрофлора и са ГАРАНТ за това да пипнете колит, условно патогенна и патогенна хранителна инфекция или токсикоинфекция. 7. Сиренето е една БЯЛА ПРЕСОВКА, която няма нищо общо с технологията на БЯЛОТО САЛАМУРЕНО СИРЕНЕ по БДС (цвят, вкус, консистенция, хранителна стойност, %вода, режум, условия и време на зреене и пр.). 8. В Япония усвоиха до последния детайл производството на българско кисело мляко по БДС и затова там хората са здрави и дълголетници. 9. Политикът, който над 20 години си е затварял очите (за ФАЛШИВИТЕ ХРАНИ И НАПИТКИ ИЗОБЩО) нека да си ВЗЕМА ЗАПЛАТАТА и да не се пени много.

Абе земай се заплатата и недей лъга хората. ЕС доказаха, че в българия повечето храни и напитки са менте.

Крайно време е да се въведе БДС и да се посочват на етикета основните показатели на киселото мляко. Никъде не пише киселинност. Защото то е менте.

В БЪЛГАРИЯ НАМА БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО И БЯЛО САЛАМУРЕНО СИРЕНЕ

Изказване точно в целта !Браво на този депутат!Нашата сила е в оригиналното , българското , а не в евроментета с много "Е" -та!Браво!

Кое е оригиналното,българско във българските млечни продукти.Ти в кой свят живееш,бе НЕдебилний.

Ще лъжете донякъде, после и на вас ще ви видят сметката. фАЛШИВИТЕ ХРАНИ И НАПИТКИ СА ОТ 20 ГОДИНИ

Да се спре унищожаването на нашите животни, защото иначе кисело мляко и сирене няма да има.

За да защитим традиционните български млечни продукти първо някой трябва да ги произведе! Нашите мандраджии обаче тръгналха по пътя на лесната печалба, а да се защитават техните боклуци нито е патриотично, нито е в интерес на потребителите. Така че в случая др. Неков прости си прави пиар и нищо повече.

Ами бай хой няма да се сещате само когато за национални празници , кои изтрепа животните на хората уж че имало чума , сага няма да доя циганката и да карам на мандрата .

Неков е един от най_активните евродепутати...Поздравления!

Че ние не произвеждаме кисело мляко и сирене,цялата млекопреработвателна промишленост произвежда само менте кисело мляко и сирене-нишесте+палмово масло,бг народа е изял само за миналата година 12 000 тона палмово масло,какво ще защитавате?

като 100% сухото мляко идва от Европа.А пък вече сиренето може да се яде с лъжица,защото"производителите" не го оставят да "узрее".