Мексиканският разлив бил двойно по-голям

В Мексиканския залив изтича двойно повече нефт, отколкото се оценяваше досега, обявиха експерти.

Обратно в новината

Коментари - Мексиканският разлив бил двойно по-голям | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

+ 6 000 000 тона Х 100 денонощия600 000 000 тона нефт!

+ 60 000 ТОНА НА ДЕНОНОЩИЕ?!? 100Х60 0006 000 000 ТОНА?!? И МЕЖДУ ДРУГОТО СКАПАНИЯ АВТОМАТИЧЕН КЛАПАН Е ПРОИЗВЕДЕН ОТ ЮСЕЙска ФИРМА?!? ИЗГЛЕЖДА ТОВА Е БИЛА "ЦЕНАТА" ЗА ДА ПРИДОБИЕ ПРАВАТА ЗА СОНДАЖ БРИТИШ ПЕТРОЛИЪМ?!?

БОЖЕ КАКВА ВЕЛИКА ГАДОСТ:----Вчера британският премиер Дейвид Камерън заяви, че британското правителство е готово да помогне на Бритиш Петролиъм (BP) в усилията й да се справи с петролния разлив в Мексиканския залив!------------Боже,Боже,че тези кретени,след като могат наистина да окажат ефективна помощ за узаптяването и спирането на излива на петрол в океана,какво чакат още?Трябва ли да започне да се тръби из всичките световни медии,че наистина положението е фатално за човечеството,за неговата флора и фауна и ако наистина дори сега този излив се овладее,то последствията от него ще са достатъчно фатални и пагубни за голяма част от западното полукълбо,за десетки години напред!Съвсем явно се видя,че ВЕЛИКИТЕ,ГОЛЯМОУСТИ ЯНКИ, сами не са в състояние да се справят с този световен проблем!Какво чакат сега британците,да ги помолят официално да окажат помощ или това си е просто отново комерсиален номер-как да изкярим повече за една такава спасителна операция!Как да избършем посраните задници на янките,за повече парици!Е това сега е един добър пример за нашите политици!Една голяма обица на ушенцето,за да им помогне да вземат правилното решение за отказ от тръбата Бургас-Александрополус!Защото,Америка е велика и богата,но втори месец не може да се справи с този световен проблем,а и океанът не е нашето затворено Черно море,което е като локва,спрямо размерите на океана!Недай си боже,някакво петролно замърсяване на нашето море,та и хиляди пъти по нищожно!Такова би било пагубно за нашата флора,фауна,туризъм и за цялата ни каталясала икономика!!!Едва ли тогава на България би се притекла на помощ,която и де е от великите сили и държави!България не е фактор в световен аспект и никой не ще се интересува от нашите проблеми!Сега е момента,нашите политици да мислят и да взимат правилните решения!

Казват, че `2012` (филмчето) било създадено на база сериозна прогностика . Колкото до справянето с това ( и подобни ) бедствие -- учени вече патентоваха принципно нов подход на биологична/бактериална основа ; .... а Британски Петрол - май тръгна да се покрива чрез фалит .

Ало, ти не си синя идея, ти си синя пъпка. Такива като теб разсипаха икономиката на България и ни натресоха четири войни. Престъпници!!!

Къде войните от началото на 20 век, къде руските енергийни проекти. Много ги омеши. По малко емоции. Винаги има и друг начин - е, може да не съвпада с твоите възгледи.

Алчните скапаняци ще унищтожът хубавата природа. Всички акционери на ВР трябва да бъдат осъдени спешно и да им се отнеме цялото имущество.

А защо никоя европейска страна не ползва технологията, която Русия иска да ни натресе? Посочете такъв тип терминали дали се използва в някоя от скандинавските страни. Няма. Скапаната руска технология предвижда оперативни течове и замърсявания. Дори само този обективен факт е достатъчен България да каже НЕ. Още повече, че тази тръба е руски прът в европейското развитие на България. По всяко време, когато им скимне, руските управници ще се месят и ще претендират да си защитават тръбата. На България е отредена ролята на територия, без никакви ползи и права. Какво са 35 милиона щ.д.? Хартия, напечатана в САЩ. Имаме компании в България, които плащат повече данъци от тази руска бомба с часовников механизъм, дето чугунените червени подводници се опитват да задействат на българска територия, но няма да им мине болшевишкия номер. Червените олигарси и лобисти, които мазно се облизваха от предвкусваните комисиони и тлъсти обезщетения за изкупените от тях земи по трасето на тръбата, ще останат с пръст в устата. И така трябва да бъде. Интересът на Русия и Гърция не е интересът на България! Набийте си това в червените болшевишки чутури!

Хубавия живот е добро нещо,но да живееш за сметка на другите е престъпление.Дано тази авария им послужи за поука,но едва ли.Алчността е толкова заслепяваща,а тук става дума не само за алчност,а и за власт.Сега капитализма показа лицето си такова каквото е в действителност,а не скрито зад маската на "демокрацията".

ОТ ТРАНСПОРТНА ДЕИНОСТ НА НЕФТ ТАКАВА АВАРИЯ Е НЕВЪЗМОЖНА ПО СЛУЧАЯ В МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ ТОВА Е ДОБИВ НА НЕФТ А ПРИ НАС НЯМА ДОБИВ ОСТАНАЛОТО СА СПЕКУЛАЦИИ

За бургазкия бряг са достатъчни дребните разливи, които съпътстват транспортирането на нефта. Петна с цветовете на дъгата по морската повърхност, ходиш си по пясъка и изведнъж по петите ти и между пръстите - мазни черни петна... и това с натрупване. Дори само корабите на рейд изпускат количество, което прави описаните по-горе замърсявания. Имайте предвид, че не сме Германия или Швеция, че някой от държавата ни да гарантира 100% хигиена при транспортирането. Руснакът и българинът са достатъчно големи прасета, за да очакваме систематични разливи целогодишно. Нелепо е да се сравнява с разлива на Бритиш петролиум, но за опустошаването на един чаровен туристически бряг е достатъчно много по-малко. Обратно може би на вижданията на Червената идея?

А защо никоя европейска страна не ползва технологията, която Русия иска да ни натрапи? Посочете такъв тип терминали в някоя от скандинавските страни. Няма. Скапаната руска технология предвижда оперативни течове и замърсявания. Дори само този факт е достатъчен България да каже НЕ. Още повече, че тази тръба е руски прът в европейското развитие на България. Какво са 35 милиона щ.д.? Хартия. Има компании, които плащат повече данъци от тази руска бомба с часовников механизъм, дето чугунените червени подводници се опитват да задействат на българска територия, но няма да стане. Червените олигарси и лобисти, които мазно се облизваха от предвкусваните комисиони и тлъсти обезщетения за изкупените от тях земи по трасето на тръбата, ще останат с пръст в устата. И така трябва да бъде. Интересът на Русия и Гърция

Нека за това да мислят местните червени подводници. Нека за това да мислят бесепари и да питат своя лидер С. Станишев и червен енергетик Р. Овч. защо и как ще се оправи България при подобна ситуация и КЪДЕ в споразумението за руско-гръцката тръба има гаранции, че ако нещо подобно ни полети край Бургас, някоя руска компания, или гръцка, ще се заеме да събира нефт, да чисти и да оправя природата. Няма такива гаранции. Нека този мексикански случай да е обица за ушите на всички червени клакьори, които реват сега за Бургас-Александруполис, но не искат да видят реалностите. А те са такива, каквито са в Мексиканския залив: опасност, риск винаги има, недай Боже да ни сполетят! Поуката от залива, е, че трябва много да се мисли и да се ползват само технологии, които не застрашават околната среда. Останалото си е руска пропаганда.

Всяко нещо, което се взима от Природата в повече от хармоничната нужда, води по двойно плащане за надвзетото. Цензорирането на обективната информация за надвзетите количества пък очетворява финансовите загуби. Бездействието и търсенето на "чий задник да се срита", вече предполага огромна катастрофа. Проблемът с регионален характер се превръща в планетарен. (например нефтените копорации, Ирак, Афганистан, Мексиканския залив,...Иран, Северна Корея)