Коментари - Недостиг на здравни специалисти в Пловдив, болници са на път да загубят лицензите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да им увеличите заплатите.

Боли ме уя кат не се размножавате си ебетемайките

Нали всички са ваксинирани и с маски в големите градове

не се сърдете на радев,корнела,маринела,майонеза...а на лайнен,брюксел и политиката към нас на тоя кух съюз..

те заплатите са им плюс към "частното" , което "чукат" в държавните кабинети! иди на някой служебен паркинг на болница, няма автомобил под 25-30 бимбера!

Само увеличение на заплати не стига да задържи хората в България. Ако базата не е модерна или пък е скапана, естествено, че ще бягат, от малки градове в големи, от големи - в чужбина.

Оплачете се на акушерката Урсула фон Говнен !

Сестри в Общинска болница в Казанлък 850 лв,санитарки 650 лв включая и нощният труд.Виж лекарите чукат и на часните си кабинети а болните си изпращат в отделението в което работят в Общинската болница.Бизнес,нищо лично !

Нали идат африканските доктори през границата бре, е качеството на услугата ще се срине и още ама какво толкова , да не сме швейцарски....

Споко народе, това са хубавите ни дни и по-лошо ще става!

Това не е важно, важно е еврото , неруския газ и ядрено гориво т от уестингхаус, това че няма лекари и здравеопазването е в руини няма значение, българския народ е прост и трябва да изчезне

ами то е на такъв хал от такива като теб, дето нищо не плащат и искат вс. да им е без пари

и колко смяташ че изкарват от частните си кабинети, ти поне веднъж влизал ли си в такъв

Пропусна най-важните прпоблеми - Митрофанова и Зеленски!

36 болници, 36 алчни акули за печалби.

В голяма степен, всеки си заслужава съдбата. Отношението и политиката към здравните кадри в България, са под всякаква критика. Логично, много лекари и сестри ще търсят кариера другаде. В UK, стандартният договор за мед сестра включва 3 смени по 12 ч. Заплатата е ок 30к год. След данъци, осигуровки и пенсия, чисто остават 2к на месец - напълно достатъчно за жена с 1 дете, дори 2. Доста добре за сам човек. Ако и полвинката докарва толкова, става прилично за живот. Ако бачка допълнително 1 смяна, може да мине 50к, т.е. към 3к чисто на месец. Това стига за 3ма, макар и без лукс. Ако иска, има и развитие нагоре. Що да стои на мизерията у нас...

Работели на две места. Затова така хубаво ни обработват, пардон лекуват. В провинцията много висшисти взимат заплати но 1800 лв. /юристи, инженери/ и не се оплакват. Мед.сестри и лаборанти са със средно образование, какво искат?

По-алчно и себично племе от медицинските разбойници няма. Даже политиците са по-скромни в претенциите си предвид отговорността , която носят. Докторите и сестрьонките са се самозабравили и си въобразяват, че са Бог. Напълниха Пловдив с частни болници, за които нито персонал има, нито пък пациенти. Сега реват. Да отиват в Англия и в Германия да видят как се бачка там. Няма лошо. Голяма част от авганистанските и пакистанските доктори са завършили в Англия. Ще стане танто за кукуригу!