Най-смъртоносното денонощие: Коронавирусът уби 242-ма само за 24 часа

Ръководителят на комунистическата партия в китайската провинция Хубей бе отстранен от длъжност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този вирус може ли да е пуснат умишлено да прейбат икономиката на китай или пък да намалят хората

Да и Виетнам ще го отнесе добре. И ТОРС те бяха едни от най засегнатите. Трябва и те да обявят народна война и да уволнят един двама секретари превантивно белким вируса си отиде.

Е, нали затихваше! А дали вирусът знае, че партийният секретар е отстранен, за да се оттегли, предвид взетите мерки и липсата на необходимост повече да върлува? Партията се произнесе. Въпросът е решен. Какво повече иска?

къде ги сега поддръжниците на куче- и змиеядящите комунисти?

комунистите!

Дир, спрете да всявате паника. Влезте в социалните мрежи и вижте за какво става дума. За да помогна ще ви кажа, че вчера в болници в Ухан са починали 135 души. Останалите допълващи цифрата са открити в домовете си мъртви и няма статистика, кога са починали. Намерени при мащабна проверка на всички жилища в Ухан.

Вече съм спокоен, ммммм, спокоен съм, спокоен съм....

Леталитетът при инфекциозни заболявания се изчислява като процент от общия брой заболели. При корона вируса той е около 2 %. Морбидитетът е показател за това какъв брой от заразените се разболяват- при коронавируса той е много висок, почти 100 %. Можем да приемем , че всички заразени се разболяват - по- леко, средно или тежко. Смъртността е процент починали на 100000 души. Тя се различава от леталитета! Добре е да се знаят тези подробности, преди да се правят гръмки изказвания по форумите!

Защо все някой пише едни и същи глупости. Когато пациентът се разболее, той се интересува, дали 6те живее или умре и какъв е процента за това . Сега имаме 1300 умрели и 6000 оздравели. Ако един болен знае тези данни,дали 6те вярва на лекаря ако му кайе, 4е 6анса му да умре е само 2 %.

Ами точно това обяснявам- разболяват се на практика всички заразени с вируса, но до болница достигат само тежките случаи. От тежките случаи 6000 души са оздравели, а 1300 са починали.

Ако държиш да звучиш сериозно съобрази, че няма такова понятие като ппроцент на 100000 души. Процентът винаги е част от общо, приравнено на сто, промил е на хиляда и така нататък. Напримр два процента при 100 000 разболели се е 2 000. Просто бъдете коректни в изказа, иначе обеква цялата ви концепция.

Какво означава по-леко да преболедуват.Как са разбрали ,че са болни от този вирус? Че то в момента още не са изследвани всички тежки случаи за коронавирус и отделно много починали също по тази причина не влизат в статистиката.

Ха-ха, виждате ли какво ни чака, ако се спрат ваксинациите, как се разпространяват инфекциозните заболявания... Анти-ваксърите нещо се изпокриха....ако направят ваксина за Вируса, те ще са първи на опашката... Хубаво е да се съобщи и новината за епидемичния взрив на ебола в Конго...

Хммм, обаче мигрантите няма да се спират, нали, те могат да си пътуват навсякъде...

Китайците доста се постараха да навредят на планетата с огромното разхичение на ресурси за да държат дълги години все над 7 процента ръст на икономиката. Природата не е съгласна. Аз пък съм съгласен с нея. десетилетия Китай не признаваша никаква екология, парникови газови, затопляне на планетата и т.н. Вируси признава ли кКитай или не. А тея дето мислехте, че е толкова лесно да станеш господар на света сега може да се съгласитте с мен - всяко чудо за три дни. Следващият вероятно ще е Индия. Следващият кандидат за всетовно господство имам пред вид.

Ах да идва, че да го хвана! Вече си правя правя списък, кого ще наплюя. Първа е Анчето щото две години ми дава. Второ е баба Пена, щото редовно ме докладва на хазайката с кого ме е видяла.

Сега ТрАмп ще се похвали пе е смачкал Китайската икономика със санкции.

Журналистите сте много елементарни същества: пишете само гръмките "факти" и "случайно" пропускате онези, които не миришат на сензация. Защо не споменете например броя на оздравелите вече хора? Според вас всеки ден има нови и нови заразени. Е, онези първите от началото на заразата още ли са болни? Защо ня кажете, че смъртността е около 2 %? Но числото 1300 на починалите е много по-впечатляващо и вие с охота ползвате само него.

Кое точно би трябвало да ни успокои и кое е неправилно поднесеното в информацията? Как ви звучи милиард заразени и 20 000 000, с други думи "само" 2% починали? Да не говорим за удара по световната (не само Китайската) икономика.

Ето ти пълната статистика: Заразени от началото 60 367.Починали 1369 оздравели 6066.Съотношение починали оздравели82%/18%.Заразени останали 54942 от които в леко състояние 44722 тежко болни вероятни бъдещи жертви 8219.Сътношение в тази група 84%/16%.Както виждаш между умрелите до момента към оздравели и между тежко и леко болни почти нама разлика Смъртност към 17%.Нищо подобно не сме виждали дотук.Така,че моля да не се изказват неподготвени

х10 ???

Това е "официалната" статистика, но е факт че хората които са заболели и тези които са починали са десет пъти по толкова. Имаше репортаж по CNN и след това още един по CNBС как данните които се показват в първите дни са над 100хиляди заразени и на следващия ден стават 12-13 хиляди. Починалите също. Комунистическата партия там се е намесила с цензурата на най-високо ниво и се опитват да покрият какво наистина става там.

На тоя кораб май се заразяват от вентилационната система. Един болен кашля в каютата си и всеки ден нови 30 се заразяват. Явно е че много лесно се предава вируса.

А на кораба са 3500. Само 50 са го хванали от вентилацита , що ли?

в всеки случай вентилацията е една от най големите опасности за заразяване на корабите от този вид.

Чисто биологично оръжие, целящо да спре икономическото развитие на Китай. Кой е най-големия длъжник на Китай?

Тъпчо-о-о-о, тъпчо!

Кълна се в брадата на Ленин, тая чума ако дойде в България, БСП ще остане без електорат за два дни

вируса беше толкова смъртоносен, колкото е вирулентен, щяхме да имаме заличаващо човека събитие. Извадихме късмет, че ще умрат няколко десетки милиона, при пандемията, към която крачим.

НЕ БЪДИ ТОЛКОВА СИГУРЕН , ЧЕ СМЕ ИЗВАДИЛИ КЪСМЕТ!

Дано и ти пукнеш.. късметът тогава ще е пълен..

Това нещо май е доста по-заразно от грипа. Хем там всички са полудели и ходят с маски и се мият по 200 пъти и пак такива цифри... Това ако се беше случило преди 100 години щеше да изпука половината континент.

Това НЕЩО е тестови БИОЩАМ на ново биологично оръжие поразяващо избирателно жълтури! Но това не значи че и други раси няма да мрат поголовно! Засега смъртността не е достигнала максимума но кой знае как ще се развие мутацията! ДА ВИ Е ЧЕСТИТИ НОВИЯТ АРМАГЕДОН, засега в съседите , но по късно и у нас!

А ти нали си българин? А българите идват от монголските степи.. значи доста азиатски гени имаш ти самият... Кофти пич, пак изтегли късата сламка..

СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ, ВЯРВАТЕ ИЛИ НЕ!

Номадската хипотеза вече е оборена от доста изследователи. Друг е въпроса дали нямаме някакви общи гени с други азиатци?

Случаите и досега са били такива цифри, но регистрираха само тестваните, сега включват и тези с клинични изяви,на които не им е правен тест. Здравните министри на ЕС ше се събират днес и 100% пак няма да спрат полетите.

Кой полет да спрат? От Китай? И кой да го спре? А полетите от нова Зеландия ще спреш ли? Щото ако не спреш, китаец ще лети до нова Зеландия и от там до София..

Да, всички от Китай. Държавите си прибраха хората.

Дайте ги насам заболелите. В България правителството приемама всякакви неща срещу €, £ или $ под масата - боклуци, болни, вируси...