Най-скъпият алкохол в света: Маотай - любимата ракия на китайския партиен елит

Напитката се произвежда от просо и често служи за подарък в замяна на услуга

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без да съм експерт все си мисля, ще има доооста по -скъп алкохол от бутилки по няколкостотин евро ...

Че не е най-скъпият алкохол в света - не е. Но поздравления за материала. Нещо различно от ковид, ваксини, политика, негрофилия, бежанци, педерасти и т.н.

да добавя....нищо че е препечатка отДойче Зеле

Ми то на най-разпространения китайски диалект "благодаря" за българското ухо звучи като "шише"...а дори и българската кинематография увековечи крилатия докторски лаф: "Цветя и бонбони не пием".

Най-скъпият алкохол и най-скъпото уиски на търгове е шотландското macallan. Ролс-Ройса на уискитата. Дали качеството оправдава цените е друг въпрос. Най-скъпата бутилка продадена някога е 60 годишен Macallan от 1926 година за 1,9 милиона долара.

Дрън дрън ерина Най хубавата рикия става от грозде И по точно от грозде Траминер Да ви пикай котка на водките уйскитата и другите резили

""Корумпираните китайски чиновници обичат Маотай, защото са свикнали да пият само най-скъпото. А тази ракия е най-скъпата в Китай. Нейната популярност сред китайския елит допълнително вдига цената ѝ", обяснява пред ДВ китайският разследващ журналист Лиу Ху, който пише книга по темата. " Лиу Ху ако наистина е разследващ журналист, а не соросоид, да даде доказателства за корупция на китайския съд. А след това - вижте от кого е поста!

.

В пивоварните се вари бира не ракия! за калинката списала статията

Ама иначе силничка - гледам 53 градуса пише

Китайците произвеждат на година по 60 000 000 литра от най-скъпата ракия... мда, 120 000 000 бутилки, па те в Китай колкото и да са много с толкова ракия или трябва да започват от сутрента или да подкупват и работниците от чистотата.

Да не е кръстена ба бащицата Мао?

Помпат брутния си вътрешен продукт, защото бутилката е "няколко стотин евро" иначе китайците са 1,2 милиарда души.

И защо този продукт от просо го наричат ракия ? Това е някаква фавра с понятието ракия. Яд ги е германците че си нямат те някакъв национален силен алкохол.

Е, от Дойче Зеле как не са намесили и Русия? Примерно, че човек приличащ на Путин е обикалял около завода за алкохол с полу-изпита бутилка в ръка?

Водката е по-добра!

Цветя и бонбони не пием

Ракията има вкус и мирис на изгнили картофи. По-гадно нещо не съм опитвал.

На нобелиста писал та се забравил у дупката ясно ли му е що е това ферментация.Някой,някога,някъде да е виждал туй чудо-ферментация на сухо? Кво да ги праиш чалгари от фейса.

Най - качественият и скъп алкохолен концентрат в света се е правил от маслодайна българска роза ( гюловица). За разлика от днешния бъркоч наречен гюлова ракия, истинската не мирише на роза. При пиене има плътен, но изключително мек вкус. От себелюбие и инатлък никой не е споделял рецептурата си. И последните партиди с истинска са правени до 80-85 година на миналия век в домашни условия. Слагали с.е дрожди, без захар в цвета. Но днес няма известна запазена цялостна рецептура.