Най-оптимистичният брифинг: Само 6 нови случая, без починали и без заразени деца и медици

Националният епидемиолог д-р Ангел Кунчев с най-краткото изявление от началото на традиционните пресконференции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във Форума МГЕРБ(калинки) изпълняват песента "Г.за си с рози накичи, че е п.сран да не личи"

Браво на НОЩ!!! Браво за всичко за което се погрижиха!!!! Само простите и неблагодарни "човеци" не разбират за какво става въпрос.Продължават да мрънкат,критикуват, вместо да благодарят.Не знам- в целия ли свят са тъпаци и дават фалшиви новини???

Я да се махате вече с този щаб и глупостите всеки ден. Ако у нас имаше пандемия, до днес щяха да са умряли хиляди хора от всички възрастови групи.

Пуууу, язък! .... за истерията....

Нужда от маски няма. Не изтъпявайте да ги носите повече. Носете една в джоба против глоба при проверка. Миенето на ръцете остава. Завинаги.

Какво ти пречат маските бе тъпанар??? Ако не бяха мерките, нямаше да бъдем така добре опазени.Аман от тия тъпи неграмотници.

Маската в един ден я слагаш и махаш 10 пъти, тя виче не става за нищо, може да ти навреди повече. Или ще я носиш цял ден или без нея. Но на 30 и повече градуса не бива да се носят маски. За няколко минути става вир вода. На изток носят маски за предпазване от замърсения въздух, но в топлите дни ги махат

Маските в този си вид са развдник на инфекции и алергии.

дълго се чудех защо маските не са задължителни в страни с много случаи... започвам да вярвам, че са го направили, за да няма излишно напрежение, омръзна ми с тези маски - не толкова да не се заразя , колкото как така едни ще носим, щото сме примерни, други не - щото не са примерни и правят каквото си искат... ако вярват, че няма случаи тука, да ги махат вече и да ги носят хората само които искат.

Въпросът с маските е много прост- вече и във фра000мар се продават филтри ффп3 за маски- с поносима цена- само обозначението на маската / филтъра й "ффп3" предпазва от размерите на ковид-19. Всичко друго не помага. Спестените средства в случая може да костват разболяването на "спестовника" с ковид-19

Ангилйе-е-е, Ангилйе, бре! Ти още ли си тука, Ма?! Мри яко и стой непогребан в чувала на детската площадка, до другите непогаребани майки на бебета!

Първо тебе чакаме да отидеш на два метра под земята. Баш пък Кунчев какво е изкривявал толкова някога?

А защо учениците не са в училище? Има още месец до края на учебната година.

Нека си пият по градинките децата бе

Щото неграмотните хора лесно се контролират и манипулират. Ако щеш, погледни и съди по маскарада. Въпреки, че изпуснаха полета на Спейс екс, прдължават да ходят, като космонафти. А тия "горе", нямат файда да има грамотни хора.

особено грамотен, като гледам твоето КОСМОНАФТИ! Деба тулупите!

Не схващам в тези форуми каква е тая истерия за боря на направените тестове. Като има лица със симптоми - правят се тестове, като няма толкова - по-малко тестове. Какъв е проблема? По вашата логика миналата година по това време 0 тестове - 0 открити, значи то е имало много, ама не са правили достатъчно тестове. Спрете се с тези плоски конспирации. Ами ако тестват 6 милиона всеки денм - всеки ден ще откриват по 300 хиляди нови случаи ли?

Тапанар, да ни кажете септември да си правим ваксина, защото така ще искат г-7, след тези цифри и факти, които казвате вече всеки ден???? Защото аз лично ще си платя на лекар за уж ваксиниране.

и ще си разнасяш вируси на воля. Какво ти дреме за останалите? Само гледай да не паднеш от ръба на Земята, че там Купола няма да те опази.

Абе тапанар номер 2, ти още ли вярваш на тези глупости беее????? От над 8 млрд души само 4 МЛН заразени извинявай!!!!! Ако беше толкова смъртоносен нали знаеш че в момента в който излязохме навън по кафенетата щеше да е друга картинката!!!!! Или нали май не знаеш как се прави карантина- не като си дезинфекцираш ръцете и после пипнеш телефона или маската. Правила за асептика и антисептика не е зле да прочетеш

Иди пий един стеклочиститель с Путин в бункера. Разбира се че всичко е фейк.

Правилно не му дреме на човека, все пак не е длъжен да е учил за психиатър. Ако беше учил, щеше да му дреме, точно за такива, като тебе, щото щяше да си от неговата компетенция!

Най-лесно се манипулират тъпаци. Явно за такива ни вземат. Но май сме си такива, щом все още има хора , които вярват на тази простотия с измисленият вирус.

тьй тьй

Малоумник е сложил 2 минуса. Тъп народ сме си и такъв ще си останем. Направо нека станем циганска държава, което е по зле от турци

иди пий едно в кръчмата

от най- ръпите сте. Само най-тъпите не вярват на факти. Яижте си класацията. Едни от най-тъпите в Европа. След вас само турците.

В цял свят ли са тъпаци, че вируса е измислен? Май ти си големия тъпак и не си разбрал нищо от това което става в света.

ще си пишете когато каквото си искате и така ще се правите на светци та белким скриете това що натворихте с насилственото насаждане на страх, паника и отчуждение у хората покрай Ковид-19! При, грубо, 6,5 милиона население и всекидневно умиращи, грубо по статистически данни, около 100-140 човека вдигнахте такава патардия, че заради среднодневно заболяващи от ковид-19 около 25-30 и умиращи от него по около 5-10 души, погазихте конституцията и без основание наложихте извънредно положение и такива извънредни мерки, че съсипахте и здравето на здравите, загробихте маса фирми и оставехте без хляб близо 400 хиляди души, поставихте над хората правата на псетата и превърнахте децата и всички ни в затворници! Давайте! Скоро ще се наложи да отмените всички свои безумия, защото хората ежедневно, дори в най-напрегнатите момент ви гледат че сте без маски и защитни средство и виждайки какво правите и чашата на търпението им преля!

Всъщност тези цифри са след като се обяви извънредното положение. Не са знае какви щяха да бъдат ако не беше обявено и не бяха въведени мерките. Но предпочитам да вярвам на експертите по света, отлкокото на писачи по формуи и абсурдни конспиратори.

не са ничия измислица, а са приблизителни стойности на това, което се публикува от ООН и СЗО и грубо сравнение с данните публикувани от НСИ. Всеки който се интересува и иска сам да направи сравненията на данните може да намери търсените данни на официалните сайтове на посочените институции.

А до кога с тия маски бре идиоти нагли? Не ви ли ги изкупиха тия маски които внесохте? Малко ли пари направихте от дезинфектанти и маски, че още ни задължавате да си подаваме ръцете като просяци да ни пръснат отрова върху ръцете и да носим тия парцали да ни запушват устите??? Цял свят разбра, че това с коронавируса е измислица и сценарий, колко още мислите да зомбирате и да лъжете дебилизираните си гласоподаватели?? Не забравяйте - лакомо дупе кръв сере неуважаеми НОЩ и управници! Вие сте алчните и лакомите - пиша ви го защото и вие сте към ония 80% и сами няма да се сетите!

Да не е карнавал нещо?

Те сега ще ви кажа защо. Защото аз пари нямам за глоба първо и второ за съжаление не сме америка където до сега щях да се запася с бая оръжия.

Има ли вирус или няма? Както винаги, отборите се разделиха на два. За тези , дето печелеха от имането на вирус, вирус имаше. А за тези , дето губеха от вируса, вирус нямаше. Имаше обаче и една малка група психопати, които не само силно копнееха да има вирус, но и яко хората да измрат от него, а те уж героично да ги спасяват. Това им беше нужно за да се чувстват значими.

ПО света има ли такова разделение относно вируса ? Като няма вирус и няма нужда от лечение да те питам какво точно писаха Медицинския експертен състав , който се сформира и после беше разпуснат ? Тези 400 страници с каква информация и отнсно какво бяха ? Дали ще е за нещо, което не съществува ?

да ти отговоря - вирус има и ще има, вируса го има от много много години а за коронавирусите знаем от около 40 години, че и повече. Вируса не е опасен, не е страшен - типичен грипен вирус.Медицинския съвет писа 400 страници с мерки и предписания за лечение - както при всеки вид заболяване се прави - има си процедури които се спазват. А бяха разсформировани защото на господарите ти от ГЕРБ не им хареса че трябва да махнат карантината и маските които носим и до сега! А ся ми отговори ти 'умния и красивия' - колко измряха повече с вируса или от пневмониите преди него? Колко измряха от тютюнопушенето за тия 2 месеца? Колко измряха от мръсния въздух и боклуците които горят твоите господари от ГЕРБ? Колко измряха от нелекуване на болестите им поради малоумните мерки? Знаеш ли колко болни трябва да има за да се обяви епидемия?? А за пандемия? Колко измират всяка година от грип по света и у нас - правили ли си справка и има ли разминаване с текущата година??? И колко още случая на надписване на умрели от коронавирус има не само у нас но и по света за да се надува тази статистика???

аве, на всеки Корона вирус ли Путин влиза в бункера и разпуска цяла Русия да не работи? Колегата през две бюра от мене пита.

Като потекат чувалите с хладилните камиони, има по-голям шанс да мине вота на недоверие към Правителството в Парламента. Така че носете си новите дрехи, яжте, пийте и се веселете. Вируси няма.

Вотът ще мине по- лесно при липса на трупове- така ще е ясно, че поведението на правителството е било неадекватно.

Българинът много се плаши от правила и ред.Като чуе за такива утежняващи обстоятелства и му се изправя косата, друго си е да се правиш на велик и да си вършиш каквото ти кефне.Ама дали ще застрашиш нечий живот или нечия съдба ? Много важно, той е център на вселената и съществува сам за себе си.Затова и държавата му такава.Сама за себе си и никой с нея.

че цял свят дължи на всеки българин по 20лв? Само заради българския паспорт.

Да, и извънземните му дължат по 10 лева само защото имат честта да са в неговото обкръжение и, че го има на този свят.

Тези прекалиха. Това са фейк нюс. И после, е крайно несериозно.

Чували, яко измилане?

В понеделник е най-нисък броя на новозаразените. Просто повечето лаборатории не работят в неделя.

А преди три седмици работеха ли в неделя, че да имаше четири пъти по-голям брой регистрирани?

От днес отварят ресторантите на закрито. Чакам с нетърпение да си изпия със сламка ПАСИРАНАТА пържола! Ами тъй де, типичен ПАРАГРАФ 22- отваряме ресторантите на закрито, само дето на закрито трябва да сме с маски!!!!

фърляй таа маска и не се занимавай с глупости ве. то вирус няа, той маска сложил.

Иди в някоя отделение с ковид болни и после ела пак да разкажеш как е - има ли или няма.

Всъщност не съм сложил,не съм слагал и нямам намерение да слагам - НИКАГДА

Шефа каза че вируси няма. Той няма да ме лъже. А ти си вярвай на каквото искаш.

Пробвай да седнеш върху нея и да я изсмучеш.

ИЗВИНЕТЕ СЕ НА НАРОДА БЕ СМОТАНЯЦИ. ТО БИВА ТАКАВА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ...АМА ВАШАТА Е БЕШЕ НАПРАВО ИДИОТИЗЪМ ШИБАНЯЦИ

За това че са те оставили жив? Абе тия са за разстрел бе! Баси, как са те пропуснали!

И как точно го оставиха жив? Дори и един процент от това което говираха и плашиха не се потвърди. Лъжи лъжи и само лъжи

вируси няма. Само ви лъжат. И не е верно че Русия стоя цял месец без работа. Някои фирми си работеха, независимо от заповедта на Путин. И той не е в Бункер и никога не е бил. Разпуска на Дачата си. И в Америка не са умрели 100 000 човека от вируси. От неква буба били умрели.

Че лъжат това е ясно. Вируси има и винаги ще има.Всяка година от вируси умират по 10 пъти повече хора без да се налага да затварят целия свят. То за 15 дни от катастрофи измряхя повече хора отколкото за три месеца КОРОНА ВИРУС(това само за България става въпрос)

които не вярват и които вярват, че е имало вирус и пандемия... Вървял един по улицата и дрънкал една тенекия ...Попитали го, какво правиш ? Ами гоня крокодилите, отговорил нашия... Какви крокодили гониш, то тук крокодили няма и не е имало никога ? А той : Е, как ще има, нали ги гоня, значи ги гоня успешно !

Това ли измисли Путин за тези два месеца в бункера? Ти да видиш!

..... тези 6 новооткрити случая какви са ......... заболели новозаразени, или преболедували с вече мъртви следи от вируса и с антитела ?

Научи се да четеш преди да пишеш.

Обърнахте ли внимание на интерв'то с Балтов от Пирогов? Той лично призна, че над 200 пациенти са минали с двустранна пневмония С ОТРИЦАТЕЛНИ ТЕСТОВЕ, но са писани като болни от ковид. Открито си признават лъжите. Толкова са безочливи вече. А После се сърдят, че народът не им вярва за абсолютно нищо.

тези с отрицателните тестове заразяват докторите.

То понеже на докторите единствените съциални контакти са пациентите.

Отрицателните тестове са след като са минали пневмонията.

Балтов друго каза. Че тестовете са били отрицателни при приемане. Ама ти явно по-добре знаеш.

Пали опелчето и заминавай на морето. Заеби ги тия вируси.

Аз вече съм там.Малко е ладна водата още ама ке се опраи

Мушни една цаца и заради мене. Аз идвам утре. На Приморско.

Ще пална крузерчето и ще скокна до Елефсина. Вие с опелчетата стойте у софийско.

Калибрата е яка работа

Оптимистичен е защото е понеделнишки. Ще видите в четвъртък колко много хора ще измрат, яко ще измрат, ако ГО ядосвате с провокативни въпроси.

Ти си голям фен на Слави чалгаря. Личи си от далече.Затова си толкова тъп.

Времето се затопли. Предлагам ви да отидете на басейн. На бирария. На море. Какво сте се заврели вътре да пишете по компютрите. Вземете и бабите си с вас.

Дискотеката също е добър вариант. Не им вярвайте на тоя простаци, дето ви приказват за некви измислени вируси.

в 7/8 е истината.

на басейн с маска и бански, бре, чуваш ли се ...?! На моето момиче маската й е по-голяма от банския !

като не и отива на грима ве? То вирус няма, тя маска сложила. Бе я да маха тия парцали!

3евзек

Пак е търпимо. Представи си какво е на нудистки плаж с маска.

Я кжете бе"умници" с тези ваще измислени пандении, мандемии ......Защо в барове и дискотеки да може, а на стадиона да не може ????? Тъпунгери лъжливи....

в дискотеката мое си бъркат по дупките по двама, най-много по трима, а на стадионите кой на кого къде бърка не е ясно !

Нали оня пагон каза, че сега хората щяли яко да измрЪт ?! Къде се скри тоя мишок?!

почакай до есента. После питай.

Аз чакам чакам вече месец...че станаха и два

Тогава може да пуснат друг вирус.

Старливи тъпаци колкото щеш. Нима другите видове грип не водят до усложнения и смърт при хора с хронични заболявания??? Нима хепатитъ не е по-смъртоносен, както и мн.други заболявания, та да се плашите от една манипулация ???

Това не е грип. Предния подобен вирус от тоя вид беше около 70 пъти по-смъртоносен от грип. За щастие не стигна до нас. И убиваше хора без други заболявания. И понеже ти не си дръпнат като китаец, никой не знае как ще ти се отрази на теб. В Белгия смъртността е повече, отколкото у нас са регистрираните с вируса. Ние имаме 362 на милион население с положителен тест, белгийците имат 817 на милион починали. Което, между другото е повече, отколкото типичната смъртност на грип, ако цяла Белгия се беше заразила с грип.

"Ти му пазиш задника, а то мрънка, че цвета на маската не отива на цвета на шапката..."

Кой от какво пази ??????? Глупости

на Путин в бункера?

""Огнището'' на заразата в София с един куп репресии представлява около 0,09% от населението на София???? Каква по голяма логична манипулация може да се намери за ''пандемия'' и репресии....

Ако нямаше "репресии", щеше да има пандемия. Прост народ.

ако тествате само 5 човека отшелници ще е още по-позитивен

Е да, ама в кабината на дктора са дошли 20 човека със смптоми. Да не би лабораторията ти да е претоварена, че трябва да избираш на кои 5 да дадеш шанс?

3евзек

*кабинета на доктора

здравите зарзоносители- тулупи ще се разкашлят през зимата и ще изпозаразят всичко живо наоколо. Ето ви втората вълна. Тогава пак ще обърнат плочата, както в началото на епидемията- всички сме жертви, всички ще умрем, китайската чума и подобни рев и сълзи!

Природата знае как да се саморегулира.

Излизам в отпуска за лятото. Да ги лекува Ангелкова! Аз имам малки деца!

Тези още на брифинги и пандемии си играят... Чао рагаци, отиваме на морето!

Мрете на воля.

кат се разболеят да се прибират на село, не да реват за доктор!

направо да ги копат там бе.

Безсмъртните да се радват колко време ще ги цицат по големите ''безсмъртни'':))))

Ама яко мрете

Питам се колко пък да е оптимистично да има шест новозаразени от само 346 теста???

А питаш ли се какво означава да няма наплив от желаещи?

Не, просто в неделя не работят лабораториите. Пропорционално на обичайните 1500 теста на ден днешните 6 заразени биха били 30.

3евзек

И предните недели лабораториите не работеха, обаче регистрираха много повече. Ще да не е точно това.

Не е лошо да погледнете последните новини от Германия.

Ами довлечете със самолети английски прошляци пияндета и ще имате с какво да се забавлявате

Да си доведат и лекари, обаче! Кой ще ги лекува и къде? Тежко и горко на колегите от Бургас, варна и Добрич това лято.

Какво са нпаравили всъщност?

Мога да се басирам с всеки ,че в момента в които спрат да се правят тестове ще отчетем нулева заболяваемост.Даже за същия ден броят на излекуваните ще бъде по-голям от заразените.

А хващаш ли бас, че ако има нулева заболеваемост, просто няма да има на кого да се правят тестове. Причинно-следствени връзки, нещо?

Оптимистичен е вярно! Само шест нови случая. Ама от 346 проби. А ако бяха две или три хиляди?

6 от 345 грубо е 1 от 50...което означава 10 от 500, 20 от 1000, 40 от 2000 и 60 от 3000 респективно

3евзек

6 о 345 е прибизително колкото 6 000 000 от 345 000 000. Можеше и толкова нови случаи да има.

хм, едва ли, ако беше така, по болниците вероятно би имало повече хора, но то няма.

Къде е запаснякът генералче? Спасява други страни?

е уважаван учен, Генерал и директор на Военнмедицинска академия. А ти?

Просто като сгреша, се извинявам или поправям. И гледам да съм принципен и не лъжа. Като кажа нещо, не се отмятам. Не ме интересува пагонът, а истината.Нищожество съм. ..Теб и не те питам какъв си - ясно ми е. Типичен образ и подобие.

не се занимавай с несвойствени неща

За какво да се извинява генерала?? Затова ,че взе навременни мерки и положението у нас не е като в други страни.За това ли? Или да ти слуша тъпата глава?

И без това повечето материал напразно хаби храната.

Моят вожд ми изневери с Мангъров.Повярва му и спря изолацията.Аз се ядосах , че не ме послуша да държи хората по къщите още поне месец, ядосах се и казах : Яко ще се мре.Но никой не ще да мре.Все пак аз съм коремен хиорург търсещ медийна изява и известност.След , като се изложих така, след като нагнетих паника и най глупавите ми се вързаха, след като се оказах кръгъл квадрат по вирусология, аз свих перките и се заех с това , от което разбирам.

Пффффф... Изолацията се разхлаби заради намаляващия брой болни, а не заради имунитета, който стадото тръгнахте да изграждате.

спряха му заплатата-Сега трябва да заработва човека ,маските трябва да се продадат,Страха трябва да съществува ,че когато пуснат втори път вирус да има кой да се плаши....жалка работа и продажна

Неграмотник, изречение се почва с главна буква.А на края на изречение се слага точка, а не запетайка.Научи се да пишеш и тогава давай акъл.

Карантина за всички...,процент от глобите за продажните полицаи /5000 лв./Никога герб...

мрете яко.

Още ли обмисляте? Прекратете извънредната ситуация и въведете месечно неразположение! Докато започне ски сезонът.

ГЕРБ си лъжат с числата както им изнася. Има ли въобще някакъв независим орган, който да ги проверява. Защото и децата знаят, че така нареченият Щаб е политически орган, назначен лично от Тулупа, който да го обслужва.

Странно, как страни, като Италия, Франция, Великобритания, Испания оповестиха, колко са умрелите им от Ковид-19, но, никъде не се прави сравнение с починалите въобще в същият период на миналите няколко години. Примерно у нас се оказа, че за месеците февруари, март и април тази година са починали по-малко българи отколкото за същият период през миналите няколко години! Май, такава е статистиката и за цитираните в началото държави! Лъсва целта на създадената световна паника. Някои, спечелиха вече милиарди. Други, тепърва ще богатеят! А, ние ще си духаме в гайдите.

трябва да има доктор, адвокат и поп. Да го пазят да не се убий нещо.

За първите 4 седмици на 2019г. умират сумарно 1882 човека повече. Ето там е имало нещо като грип, студ или друг ефект. За до април седмиците умират 2019г. 4590 човека повече. Дават от НСИ умиращите по седмици. Вярно че семе намаляващо население и от там е нормално умиращите да са по-малко, но чак толкова. Интересно какъв удар ще е срещу раждаемостта? Например колко хиляди деца няма да се родят от мерките им? Болестта от която трябва да се излекуваме, е НОЩ!

Италианците имат разбивка по области. Умрелите им от Ковид-19 в по-засегнатите са много близо до общата смъртност. Дори Русия обяви 20% по-висока смъртност за месец април в Москва, а Великобритания обяви увеличение с 60 000 души, което не ми се смята колко процента е.

По-важното е данните за брой тестове да корелират с брой новозаразени. А иначе в проценти резултатите са малко по-различни от номиналните цифри: дата - тестове - заразени - % 22.05.2020 - 1450 - 41 - 2.83% 23.05.2020 - 1605 - 36 - 2.24% (почивен ден) 24.05.2020 - 886 - 19 - 2.14% (почивен ден) 25.05.2020 - 1450 - 10 - 1.35% (почивен ден) 26.05.2020 - 295 - 41 - 3.39% 27.05.2020 - 1557 - 17 - 1.09% 28.05.2020 - 1273 - 17 - 1.39% 29.05.2020 - 1725 - 8 - 0.46% 30.05.2020 - 1353 - 14 - 1.03% (почивен ден) 31.05.2020 - 606 - 14 - 2.31% (почивен ден) 01.06.2020 - 346 - 6 - 1.73%

За какво е тази паника бе хора?

3евзек

Паника щеше да е преди 30 години, сега е информация.

България има късмета от географското си положение и, че пандемията дойде в края на зимата. Следващата зима ще мрете яко.