Най-големият водопад в Африка пресъхва

Пресъхването на Виктория заплашва и туристическата индустрия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

100 м3/сек. пресъхване ли е?

Предлагаме вода за износ срещу концесия на водопада, ще поканим Грета Тунберг на официалното откриване

Топенето на паковия лед в Антарткика, застрашава живота на белите мечки... Пресъхването на Виктория заплашва и туристическата индустрия... ...и .... и... Спокойно уважаеми, няма да пострадат нито белите мечки, нито туристите, защото всичко което се случва и ще се случи е за сметка на безумното човечеството, ограбващо планетата „Земя“! Лек ден.

В момента температурите в Зимбабве Варират от 21 до 31 градуса максимални Къде ги видяхте над 50 градуса по целзий Не знам що за журналистика е това!

ууууу... гадни соросоиди. Няма глобално затопляне. Долу Грета. УУУУУУ. Соросоидна статия.

Марс също се загрява

изгониха белите, инфраструктура се срива...Зимбабве беше преди години житницата на Африка, сега мрат от глад...

има различви бели... ако им пратим от наще, ще стане по-зле...

И в София имаше режим на водата, кога Янчулев изпусна язовира та да нъпълнят гушките тия с ВЕЦ - овете по трасето...

Глупости на търкалета. След кратко търсене в нета: The water levels at the Falls are at their lowest during October/November/early December – every year. The Zambian side does come close to drying up and in some places there’s just a small amount of water flowing over, the Zimbabwean side always has more flow than Zambia in the dry season. This is normal during October/November and sometimes into mid December. We’re just approaching the rainy season so this is not in any way unusual. The African Travel and Tourism Association Chairman Ross Kennedy says “media speculation that Victoria Falls may be drying up is entirely false.”

абе какво ни интересуват местните какво казват, след 10 години ще се изпържиме

Не е проблем сушата, а че има много язовири преди водопада, което намалява дебита на реката.

Помните ли за водата какво беше казала? А? На Ви злато сега...

Заради това е всичко

Но не са тръгнали да емигрират в Африка!

Още предидесетилетия Баба Ванга е казала че водата ще изчезне, и че ще стане по-скъпа от златото. И че хората ще започнат да затварят вода в буркани. Преди 10 години може и да ви беше смешно, ное ето че вече факт. Язовир Студена е празен, Язовир Искър от години не се е пълнил на макс, в България от 6 месеца е някаква продължителна суша. И още много показатели, а някой хора игра си играят, и ги е грижа само и единствено да имат пари. А утре тези пари няма да имат никаква стойност.

Баба Ванга това казала, Баба Ванга, онова казала, стига с тези врели-некипели, в кой век живеем та още на Папта вярваме. Прост народ , прост и това си е. Айде отивайте да прибирате децата от деЦката , че идва Торбалан да ги взема.

Да ти го тури Торбалан. Скапаняк!

Язовир Студена е празен защото са го източили превантивно и някой умник е казал, че есента ще има много силни дъждове и той ще се напълни. Защото валяло много в Европата а ние нали сме в нея значи и тук ще завали ама ядец ...не заваля и няма вода ...Очакваме и по други градове скоро да стане така...

източил го е някоя гробарска калинка

Тази ли, миналата пролет ли, Искъра откъм Ихтиман беше пълен почти до асфалтовия път :)

Значи проблемът не е в това, че водопада пресъхва, а че туристическия поток ще пресъхне?

А основните виновни за промяната в климата се оттеглят от споразумението ....

Основните виновни за повече въглероден двуокис са Китай и Индия. А съвсем друг е въпросът дали въглеродният двуокис е причинител на климатичните промени.

разбрахме, фен си на Тунберг, престани да повтаряш като папагал едно и също под различни имена

При Мугабе поне вода имаше!

Туризмът е най-малкия проблем след такова нещо! А колкото до случая от преди 10 000 години и настъпилите обществени помени, проучването със сигурност не е изследвало взаимовръзката в по-глобален план

Туризмът е новата религия -тя осмисля живота на милиони или дори милиарди европейци, азиатци и американци

Тежко им на такива зобита, на които туризмът И КОНСУМАТОРСТВОТО им е религията. Това не са хора, а подобия на такива вече.

Ниагарския водопад ли ?

е он е в хамериканстан бре! там веца 'рани сумата и мамуни в канада и фащ...

касата на.Бсп е.пресъхнала .

преди около десетина хиляди години пак е имало такъв случай. самото езеро Виктория е било пресъхнало. и то за десетилетия, ако се вярва на проучванията на седимента на дъното. в малкото оцелели описания от този период - месното население се е отдало на канибализъм и сякакви безумия, за да може да оцелее... та ако искате да подпомогнете месните - моля увеличете туристическия поток натам... ше ви спестят половината транспортни разходи!

idio

описания? от преди 10000 години? тебе чафка ти е пилс моьъка бре

учиш малко чужди езици и ровш в нета. и по дискавари някога е имало филмче точно за този феномен - пресъхването на езеро Виктория.

трумп още ли мисли че не вредиме на природата?

едно време така повтаряхя като папагали комунистическите идеали

Да питат Тръмп да им обясни къде е проблема.

Направо питайте гретка, тя е спец по тези въпроси.

Ши се напълни, продължавайте да ривете

Ама ще е солено...

когато изпомпваш милиарди тонове изкопаем горива от недрата на земята кухините трябва да се запълнят с нещо. сладката вода изчезва и запълва тези кухини и скоро ще се водят опустошителни войни за вода....

Мани сладката, ама кат' изчезне и солената, е тогава к'во ша праЙм?

Крокодилите не пикаят достатъно и нема вОда...