Доброволци от цялата страна помагат на Варна

Аварийни групи и десетки доброволци се включиха в почистването на бедстващия район Аспарухово във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Доброволци от цялата страна помагат на Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брат ми и приятелите му от оф-роад клуба им са отишли доброволно тази сутрин и са помогнали за изваждането на десетки коли. Работили са до вечерта, по свое желание. Разполагат с добре оборудвани машини. Лично батко е извадил 13 закъсали автомобила. Където не са могли да влизат машините на ГЗ, са се намесвали те, със своите добре екипирани джипове. И това са го направили от сърце! Е, покланям им се! Има такива Българи!!!

абе, къде е батко?

Онегавон

Много си долен, разбираш ли го???!!! Добре, че има и достойни Българи, които помагат на хората в нужда, дано някой ден поумнееш и го разбереш!!!

парите са господа на нашето време и ротшилдови са неговие пророк, хаинрих хаине!

аз самия не бих участвал, толкова много уаина за изриване, а толкова много врагове. назад, дружина!

Ой, то не вечер . Но нет! Им не послать его на дно. Поможет океан, взвалив на плечи, Ведь океан - он с нами заодно, И прав был капитан - еще не вечер.

Ето затова аз вярвам в България и в българите! Велик народ!

Минуса ти какво имаш против българите?

аз вярвам в рамзес трети! да не поверваш...

ох, да не повервш.. вервах на царо! цар-рамзес- мумиии, велико, прошляци... все тая! аз проиграх на казино бълхария. осъдете ме! де! нека да обезпечиме и еу безработна мрежа за фалиралия череп! плащаоите бе! и правете паради за свободното движение на капитали!

Много филми си гледал, батка...Велик народ, който половината от съществуването си е прекарал под чуждо владичество- 700 години...Един път стигна до стените на Одринската крепост, но не я превзе...С това ли ти промиха мозъка в училище? Мизерен народ, мързелив, лъжлив, завистлив, тъп, и крадлив- ето затова сме на тоя хал, ако бяхме велики, нямаше да тънем в мизерия и да просим помощи от ЕС.

Ти ако искаш си вярвай в Турция или в Кравария, аз вярвам в България и в българите и вярата ми е твърда и непоколебима! Някакви глупаци неграмотни няма да ми променят мнението. Да живее майка България!

до тези, които говорят за хаарп: отворете една световна карта и разгледайте движението на "облаците" после ми кажете как цялата тази картинка се управлява от хаарп и как хаарп не можа да спре ураганите връхлетели сащ, или може би това е руският хаарп? войната на харповете! е, не мога да не призная, че е доста по-разумно от една ядрена война.

обаче ме отплеснахте. исках да поздравя всички онези, които по някакъв начин се опитаха да организират нещо в тоя предварително създаден хаос. снощи тук един дървосекачът се опитваше да не остави заспали, ама не успя. тактиката му бе погрешна, но все пак се опита. да, виновните за катастрофата са се самонаказали, но не на перверзията по тоя въпрос. много е трудно да останеш човек в тежка ситуация.

Хора, замислете се, размърдайте си мозъците...Не е ли доста съмнително това огромно количество вода, дошло изневиделица и няма ли причинно-следствена връзка между наводненията, акостиралия наскоро американски боен кораб край Варна и системата на джентълмените- ХААРП? Нещо яко намирисва, яко !

Извънземните са.

Колега, не бъди кон с капаци, мисли иновативно и абстрактно, обери паяжините от малкото си количество мозък и не ми приказвай за зелени човечета, които се въртят в тиквата ти. И през 1798 година в Английската академия на науките един професор твърдеше, че всичко вече е открито и няма какво повече да се открива!

Аз видях как водата от морето насочена от американския военен кораб заобиколи хълма изкачвайки се по нанагорнището и после се стовари в/у квартала!

Чедо, през 2005-та Янтра беше станала като Мисисипи и хората които живеем около коритото и треперехме от страх ден и нощ. А тогава Първанчо си правеше парадчета. Искам да ти кажа, че наводненията не са новост в Булгеря за да подозираш конспирация. Това че твоето село сега го е заляло само ще ти донесе опит и спомени.

Ако искаш да ти помогне държавата- помогни си сам ! Викай неволята!

Държавата защищава дървената мафия и заради унищожаването но горите ще има и други бедствия.За начало тези който са изсекли гората край Аспарухово в затвора от 10 г. на горе.

Преди малко гледах в новините как едни хора за пред камера демонстративно си изхвърляха покъщината на улицата, която после ще си я приберат. Ама и страдащите си струваме парите.

щетите в Търновско да ги поемат фирмите, които изсякоха до голо половината планина . какво да задържи тази вода, като гората я няма ?

Кристалина Георгиева еврокомисар по бедствия и аварии: Европейският фонд за солидарност е създаден за отговор на мега-бедствия. Той може да мобилизира до 1 милиард евро в рамките на една година, условието е общите щети да надминават 0,64 на сто от брутния вътрешен продукт на засегнатата страна, поискала помощ. е това са отпуснали за страна, която НЕ Е членка на Евросъюза. А за нас - да сме си помагали сами, щото така сме щели да се сплотим ????? това е гавра, госпожа !

Тая гнусарка беше избрана с българският мандат. Тя е родоотстъпница. Кой глупак я спрягаше за бъдещ премиер? Нали подоопечната и организация трябва да помага при бедствии? Или от нас вноските, а парите се харчат за германците!

Да я отзовем веднага!

Впечатлен съм от добрата воля и човешкото съчуствие на стотици и хиляди българи.Значи,все още сме хора,човеци и личности.И аз дарих,от сърце....за пострадалите сънародници от Варна,надявам се и за тези от Търново и Добрич.Всички сме наясно,какво ще се случи с даренията ни.И все пак,ако"уважаемите"получатели на средствата/изключвам БЧК/,ИМАТ МАЛКО ОТ МАЛКО ЧОВЕЩИНКА,моля,откраднете само 50%!!!!!Останалото,дайте за бедстващите българи из многострадална България!Казвам едно голямо браво на всички помогнали и тепърва помагащи,кой с каквото може.Така се прави в подобна ужасяваща ситуация,г-н Портних,дами и господа общинари,политици,лидери,дрънкачи,лъжци,крадци,интересчии,корумпирани типове и типеси,без значение от пол,възраст,етнос,политически цвят и пр.Браво на българския народ!

Ще има помощи!!! Още утре,има съвещание на хора които винаги помагат(и то много)-без да се афишират...... Те-ще организират осигуряването на стоки от първа необходимост-поне на първо време.......

100-те чифта ботуши от фирмата "Валерий С&М Груп" в3еднага да се върнат! Както личи от името й, в нея има поне нещо руско, ако не болшевистко и путинско, поне генетично. А както знаем, всичко руско... Впрочем, по повод Варненския кмет - много си мислят, че той е от ГРЕБ, ама знае ли човек за 5-тата колона... А и въобще - нали знаем, че руснаците са генетично и т.н. увредени. Освен това, при толкова недвижима собственост на руснаци там и наоколо, хич не е сигурно, че Путин и Русия по някакъв начин не са намесени в т. нар. "природно бедствие", може би за да ни "накажат" за историята около "Южен поток"? Така че първо да се проверят тези версии, а чак после да се мисли за друго.

В този момент иронията е неуместна.

Човече не пиши глупости и не обръщай всичко в политика. Служител съм на тази фирма и тя е българска. Колко трябва да си ограничен да търсиш под вола теле, когато единствената цел на тази фирма е да помогне. Да не ти се налага никога да изпадаш в състояние на безпомощност!

Категорично съм против събирането на такива средства...защо да превеждам средства след като банките ще вземат такса за превода.Защо сметката е в банката на ТИМ.В крайна сметка от тази кампания ще спечелят мобилните оператори и банките и някоя и друга троха може ида стигне до пострадалите.Защо мобилните оператори могат да пращат комерсиални съобщения и дори сега пращат смс-и на които да се отговори, а не могат по време на бедствие да пращат смс със информация и съвети към пострадали и бедстващи.Защо да пращам пари за нещо, което не е природно бедствие, а причината е незаконно строителство и незаконна сеч.Значи политиците и чиновците си взеха рушветите за всичко това и сега ние да плащаме ли?Ами да платят партийте от партийните си субсидии..като кажат че ДПС са превели пет милиона от партийни субсидии и аз ще пратя...иначе не

едни хора прибират едни пари и всеки път обикновените хора да помагат....безсрамници!!! повече ще им помогнем, ако всички потърсим сметка за случващото се.

Когато се събираха пари за Сърбия, имаше потресени новини, че Македония си прибира 20% ДДС. В такива моменти е крайно гнусно едни хора да си мислят че правят добро , а други в същото време да си въртят далаверата.

Много добре казано колега. Напълно те подкрепям.Позволявам си да вметна, че и аз бих пратил средства при изпълнени по-горе споменати условия, плюс средствата да се контролират от честни и почтени люде - например популярна швейцарска фондация.

Кристалина кмет и премиер работа не вършат Трябват си доброволни отряди да ни пазят от бедствия мутри и политици

АВЕ,дали не е виновен ---Бойко?

Бог да ги прости всички загинали! А за живите е редно всички заможни българи от България и чужбина да последват примера на Кристалина Георгиева и дарят лични средства за каузата. Смята ли община Варна, че откритата дарителска сметка в КТБ е надеждна?

Айде научете се да правите разлика между КТБ(ДПС) и ЦКБ(ТИМ).

и каква е разликата между ДПС И ТИМ?

и настоявам правителството да отмени подготвения за утре гей парад и да обяви тридневен траур в страната! Не е морално докато едните се борят за оцеляване и погребват близки други гордо да маршируват и да парадират с извратеността си!

Би трябвало гейовете(на които не отричам правата)да имат достатъчно акъл-сами да отложат парада,за по-подходящ момент.......

Европейския съюз защо мълчи,защо не ги интерисува какво става с българския народ,а само се интерисува от държавата ни - да я унищожи.Защо сега не ни помогнат? Ето разбра се ,че няма полза да сме в ЕС,защото сами си помагаме 55 000,00 лева от бедния български народ.

Как, нима Кристалина - комисарят по бедствията на ЕС бездейства ?

Не само Кристелина Георгиева бездейства,но и даже не е разбрала ,какво става тук.Сигурно е някъде на екзотичен остров и като се върне може би ще я видим как гряка.

Направи услуга на човечеството и се гръмни, а ако не си се възпроизвелО - ползвай мерки, че тоя генетичен материял трябва да се затрие.

Натрий му носа, какви са тези работи дето ги говори за ЕС? За ЕС трябва като за умряло - или само хубаво, или нищо!

Коя партия държи това министерсво?

Браво! В такива ситуации трябва да се помага. Чест прави и на фирмите като Валерий С и М Груп, които винаги се отзовават!

Кристелина Георгиева защо е няма.

Разбрах че емел етем щяла да сподели ценният си опит от Цар Калоян . Безплатно при това ..

само аз ли виждам, че 98 процента от засегнатите са цигани! Като не можем ние да се справим с тях, господ ни помага. Сега политиците да плащат от техните заплати, нали циганите са им избиратели.

Ти къде гледаш бе? Засегнат е целия квартал, дори целия град....Моли се да не те сполети същата съдба, защото е видно, че си крайно неподготвен!!!

Водата тръгва от този квартал! Това не означава, че само те са пострадали. Коментарът е малко неподходящ!

Тук е мястото да споменем, че в момента на територията се извършва голямо военно учение с чуждестранно участие на транспортни самолети, хеликоптери и друга техника. Нека всички управляващи се замислят как може рационално да се възползваме от тях, както и от нашите военни, доказали се неведнъж как се справят в трудни условия.. В Добрич, Балчик има стари военни летища, на които могат да кацат тези самолети и хеликоптери, може да се транспортира всичко необходимо до там, тежка техника, палатки, храна, продукти от първа необходимост..

Защо братята от НАТО не спряха ученията и не се притекоха на помощ на бедстващите българи?

Дали техните учения не предизвикаха проблема, кой знае какво са пускали отгоре?

Тук е мястото да споменем, че в момента на територията се извършва голямо военно учение с чуждестранно участие на транспортни самолети, хеликоптери и друга техника. Нека всички управляващи се замислят как може рационално да се възползваме от тях, както и от нашите военни, доказали се неведнъж как се справят в трудни условия..

От материалът не разбрах какви ги върши армията, колкото и да е малка?

С помощта на съветите от НАТО нашата армия е бутиково формирование, интимна групичка от пухчовци. Голямата армия като численост и финансиране е полицията.

дпс и местан окрадоха нашите гори.докато не се забрани и спре това сечене трудно ще се оправи.иска ново залесяване навсякаде.дано се задавят местан и хората му които окрадоха горите ни.искренни саболезнования на пострадалите и бог да прости загиналите.

трябва да си помагаме,хора сме....в Добрич е още по зле,а нито дума за това по новините,и там има жертви,половината град е под водата

От Добрич съм, не, не е толкова зле тук, само дето вода нямаме цял ден и не се знае кога ще я пуснат. Наводнена е ниската част в квартал "Дунавите" от разлива на канала Суха река, а покрай това са наводнени и двата основни за града хипермаркети - Лидл и Кауфланд, откъдето основно си пазаруват хората. От няколко часа вече и не вали. И не знам за какви приливни вълни плашат хората.

Тук явно няма аспаруховци които да се включат в дискусията, по разбираеми причини - нямат ток и интернет. Аспарухово е строено на баир и има немалък наклон. А извън населената част има хълмове, които явно са дали хубаво засилване на водните потоци, примесени с кал. Иначе много хубаво разположение, чудесна гледка към Варненския залив, но ако не се вземат някакви специални мерки, в бъдеще отново може да се случи точно същото. Поради геофизичните особености на мястото.

Поради геофизичните особености на мястото и строително-урбанистичните способности на мургавите жители на квартала, които са застроили дерето и изсекли хълмовете западно от квартала...

Точно така. Въпреки че наводнение има в цяло аспарухово, около центъра беше ололо половин метър, а в махалата около два.

Забелязвам че нещо не се коментира какво е положението с туристите.

Интересно е дали циганите в кв Аспарухово са се включили активно в работата по ликвидирането на последствията от наводненията или само чакат и искат да им се осигурят помощи и къщи за живеене и са активни гласоподаватели срещу заплащане

Преди месец, като станаха подобни събития в съседна Сърбия, много европейски страни вкл. и България се включиха в дарителска акция, за подпомагане пострадалите от бедствието. Сега ми е интересно, някой от съседите ни, и нашите съюзници, ще си мръднат ли пръстта за нас......?

Положението в България не е толкова трагично колкото в Сърбия. Тук няма съборени къщи и пораженията не са чак толкова големи. Ех, варналии ще трябва да си купят нови скъпи возила но не вярвам да мислиш че трябва от дарения да го направят.

хммм, то на чужд гръб сто тояги били малко.....

Трагично е в цялата страна има съборени къщи и загинали хора. какво по-трагично искаш от това? Вярно е че сме благородни и все гледаме да си решаваме проблемите сами, ама малко помощ нищога не е излишна (платихме сами и за бежанците)! Сами си плащаме сметките (Виж Гърция 900 милиарда ам ам)! Сами се спасяваме!

Асенов, само да ти спомена, че веднага след трагедията в Сърбия, техните известни хора като Джокович и Цеца, дариха буквално огромни суми от по половин милион долара за спасението на народа си. Когато местните величия дадат личен пример и ние ще се бръкнем с по трохичка.

Помагат добрите хора-как си представяте тези дето крадат да помагат?

Състрадание към съдбата на пострадалите, но отново задавам въпрос, който виси във въздуха със страшна сила и никой от политиците не реагира. Явно е, че основна причина за този потоп е изсечената гора, очевидно е, че вече 2 години наред се вихри свирепа сеч навсякъде из България, 90% от дървесината се изнася и обогатява богоизбрани фирми. Изходът е елементарен: депутатите гласуват още утре забрана на износа на дърва и гората оцелява. Ако не, до няколко години у нас няма да има нито едно дърво и не потоп, а апокалипсис ще настъпи. Но, тези сладури в Парламента, няма да направят това, защото са купени от тази дървена мафия, защото и майките си ще продадат за пари. Трябва да искаме референдум за забрана на износа на дървесина, това е единственият изход.

А референдум за ромската сеч ще има ли?

Meteora

Хйде сега! Дайте да оставим хиляди хора от слабонаселените планински райони без прерпитание, поради криворазбраната природна загриженост на невежите природозащитници. Ако добивът е в рамките на прираста, не виждам нищо лошо да се добива, преработва, обработва и изнася.

Горките хора......искрени съболезнования на близките на загиналите....! Анатема на държавните мъже, които се опитват и от това да правя политика в момента. Предлагам на Орешарски да организира всички мъже, работещи в държавната администрация да бъдат организирани и изпратени /командировъни/ да помагат Гражданска защита в бедстващите райони ! Определено ще мине и като държавна помощ. Искам да кажа, че някой може и нещо полезно да свърши срещу държавната си заплата в тази държава!

И като закъсаш някъде пак ще ревеш да те спасява "лошата" България

Може да закъсам може и да не закъсам! Служил съм в армията две години в елитна армейска част! В момента се увличам по фитнес и прочее спортни занимания....., ама Божа работа, човек никога нищо не знае

В тази връзка Борисов да даде пример, като отиде в Аспарухово, хване пожарникарски шланг и отводнява къщите на хората. Тъкмо му е специалност. А не да се мъдри в костюм в парламента и да важничи.

Разбира се ако това беше станало в Германия Кристалина вече щеше да там и да помага. Но докато Кристалина е комисар по бедстията ние от ЕС помощ няма да видим а след това - може би

Тя е в тази организация с българският мандат. Очакваме да си свърши работата, а не да се прави на разсеяна и недоразбрала!

На това в хидрологията му викат висока вълна с повтаряемост веднъж на сто години, има и такава с повтаряемост веднъж на 1000 г., като във втория случай половината Аспаррухово не би следвало да съществува

сега ще видим българския бизнес как ще се включи, може поп-фолк гилдията ще отиде да утеши хората с по едно българско хоро, или пък някоя мутра ще ги закара от точка А до точка В с последния си модел мерцедес...гнилоч

Ако ще е хоро, нека да е "Бяла роза" Уйиска Бесс лет с гъзирано кашу и сурави бъдьеми

Не мога да призовавам хората да си дават парите за SMS-и като нямам вяра къде ще отидат парите. И на банковите сметки не вярвам и на БЧК-то не вярвам. Дотам ни докарахте от експолатация на човешките ни чувства, че на нито един българин не вярвам че няма да ощипе от парите.

всичко добре, ама къде е държавата, да даде пари, сега на тези хора пари им трябват, а не да ги дават по предизборни агитации, Бог да е на помощ на хората с такива политици!!!

Държавата разчиства и помага на пострадалите.

моля, ти шегуваш ли се, хората плащат данъци именно, за да могат всички тези институции да им слугуват, в допълнение "държавата"трябва да им осигури и подслон, не временен и пари, много пари, за да ис построят отново къщите

За какви пари говориме. На кой да даде пари, на мангалите с незаконните постройки ли? Единствените виновни за случващото сме ние хората не го ли разбрахте. Каквото сами си направим никой друг не може да ни го направи. Истина е че никой не може да се бори с природните бедствия, но можеше и да не е толкова тежко положението, ако всеки си вършеше работата. Много ми е интересно и друго - майки със спешно нуждаещи се от операция деца чакат по цял месец да им разкрият дмс номер за събиране на средства, а тука го разкриха буквално за един час. И къде ще отидат събраните средства в построяване на законни къщи на мангалите от Аспарухово, а българите сами ще се оправят.

подкрепям

Как да съборим незаконните постройки на ромите, когато "съюзниците" ще ни напавят икономически санкции! Ех къде е нашият Виктор Орбан да си гледа българските интереси, не на този и на онзи от незнай къде!

Всички тези дето плюят България и българите, като изпаднат в беда, дори когато живеят в чужбина пищят отчаяно за помощ от България! Що не реват за помощ от "страхотните" страни!

Браво! След като партиите успяха така здраво да ни разединят и противопоставят заради своите си цели, време е ние самите да намерим път да се обединим като нация и да си помагаме когато ни е тежко. Колкото и да е странно, разликата между "гербераста" и "комундето" е много малка и могат да бъдат приятели, стига да не почнат да бистрят политиката. И следва въпросът: а защо изобщо ни трябва да бистрим политиката?

КЪДЕ Е СЕГА ЕВРОГЕЙКОМИСАРКАТА-СТАЛИНКА ГЕОРГИЕВА?????? ЗАЩО НЕ Е РЕАГИРАЛА АДЕКВАТНО ДОСЕГА,ИЛИ Е ЗАЕТА С ПОМОЩИ ЗА ДЕЦАТА ФАШИСТКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ ОТ ЗАПАДНА УКРАЙНА-ДА ГИ НАСТАНИ НА БЕЗПЛАТЕН КУРОРТ НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ....?????? КЪДЕ СИ СТАЛИНКЕ??????

Типично изказване на комунист - без съд и присъда избивал хиляди и хиляди, жени, деца и старци, само и единствено, защото не мислят, като него! Толкова дребнаво и злобно изказване! Типично за човек, който отново търси вината в някой друг и чака някой да му помага, защото сам не може, свикнал е да му казват какво да прави - овца! Тези нещастия би трябвало да ни приканят към обединение, да си помогнем в нужда, като нормални хора, защото други хора страдат, а дребната, злобна душица пак ръси злоба и негативизъм, не изказва нищо смислено и полезно, защото душата му е изгнила и в нея друго не е останало.

Не искаш ли Сталинка, да дойде и да ти обърше задника, а ... комуняга ... Вие така сте свикнали, между впрочем...

Уважаеми, Комисар Кристалина Георгиева даде пример и дари 20 000 лв. лични средства? А Вие?

Кристалина - 20 000 лева, за да си измие мръсната съвест! А какво ще направи от името на институцията, която ръководи? Редно е институцията да отпусне милиони за помощ на България. Зад нейната кандидатура застана целият български народ! Толкова ли струва животът и страданията на българите? Ако даде 20 000 лв на германците ще я линчуват. Да каже какво ще направи като ръководител на поверената и организация!

да даде съседа пари,защо да съм аз?!

Незабавно правителството на БСП/ДПС да ЗАБРАНИ сатанинският ГЕЙ-ПАРАД,заплануван Американската посланичка ѝ Марси Райс и Гей-посланиците на Холандия,Дания,Швеция,Франция,Белгия......Утре е Събота-Дена за поменуване на умрелите и естествено трябва да е официален Траурен ден за издавилите се Български граждани от Потопа-цигани,българи,турци....Мир на починалите от Потопа.....Забрана на ГЕЙ-ПРАЙД парада.....АМЕН!!!!

хаиде сега да видим олигарсите дето одраха народа ни - васил божков ,цветан василев,георги ковачки,иво прокофиев -каде сте изроди -даваите пари за вазстановяване... транслитераця

булгарските депутати от еуропеискят парламент да дадат по една заплата за пострадалите! транслитериран текст !

ИМАМ ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:СКЪПИ ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ,ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕ ПРЕЗИДЕНТ,ТЪЙ КАТО МНОГО МИЛЕЕТЕ ЗА НАРОДА ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ, ДА СИ ДАРИТЕ МЕСЕЧНАТА СИ ЗАПЛАТА ЗА МЕСЕЦ ЮНИ И ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА ОТ ВАРНА,ДОБРИЧ,В.ТЪРНОВО И ДРУГИ БЕДСТВАЩИ ГРАДОВЕ И СЕЛА.С ТОЗИ АКТ, ВИЕ ЩЕ ДОКАЖЕТЕ ВАШАТА ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ.БЛАГОДАРЯ ВИ.

Предлагам същото да направят и депутатите от европейският парламент, нали се издържат и с нашата вноска!

То няма лошо, но това значи да дадат на цяла Европа, защото тях не ги храним само ние. Когато ЕС ни отпуска средства, които онези в НС крадат и ЕС ни спира парите, къде сте, искате ли сметка за откраднатите пари от другарите в НС или пак псувате ЕС!

Ама то тука и заплата ли давали?

помогнете хора. останалите сме на море

ЕТО ВИ ПРАВИТЕСВОТО НЕ САМО ТОВА А В ЦЯЛО !!!ПОДАДОХА СЕ ЕС А ТАМ СА ЕДНИ ПЕДЕР=СИИ ВЪООЩЕ НЕ ГИ ИНТЕРИСУВА ПРОСТИЯ НАРОД !!! НА ВИ ЕВРОГЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ !!! ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА

Хайде сега прочети безумието си и го препиши, но малко по-грамотно. Повръща ми се от тъпни, а от неграмотници дето леят тъпни ми се повръща още повече.