Свлачища, преляла река, наводнени къщи (снимки)

Проливните дъждове блокираха десетки пътища и наводниха хиляди домове в Западна България. Засега няма опасност от преливане на язовири. Река Огоста преля.

Обратно в новината

Коментари - Свлачища, преляла река, наводнени къщи (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодарейки на Колегите, които избухнаха относно почистването - позволете да попитам Всички-Ни : А. Валежите/времето - Са ли в рамките на нормалното/вижданото-досега ? (или са Екстремни) Б. Имаме ли Реална програма/план за Предизвсетяване и Съответни действия ?

Гордоста на Боко тиквата магистрала Тракия не работи! Какъв е смисъла да се хвалиш, че си "построил" нещо, което много скоро е в ремонт! Няма значение, че са стари участъци! Егати "магистралата" щом има неработещи нормално участъци! Всичкото му е такова на Тиквата - негодно!

А бе келеш, личи си, че нямаш кола и не познаваш магистрала Тракия! Освен да обиждаш на тиква май че друго не знаеш. Поне да знаеше, че построеното от Б.Б. не е в ремонт, а построеното от 50 години насам го ремонтират. Кратуна си, а не тиква! Тъпанар!

А сутринта едни олигофрени се обясняваха, как баба им преживяла цял живот без цветни кодове.

горките български хленчовци,поваля малко и вечесе удавиха в две капкивода

искаме борисов. с него няма бедствия.

Няма бедствия, защото не се виждат от бедствието Боко тиквата!

Къде са СерГея и Главния Хидрогеолог на Републиката - Доган. Скрили са се в съселска дупка , вмвсто да излязат и да оправят Държавата

Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да ви свърша.

Мамицата ви заспали кметове.Кой да почисти реките....или ще кажете няма пари,акъл нямате вашта мама.

За пореден път ви казвам че сте тъпанари всички минусчета на дира. Преди години бях служебно в Сърбия.....бяхме на една маса с кмета,там му казват градоначалник. Имаше порой,градушка и т.н. Обади се на шефа на полицията и нареди какво да прави. Може ли тук да са получи????

Най-големи са щетите с компактни маси от праволинейните и правоверните. Ясно е , че е божие наказание

Имам впечатлението че точно в тези райони масово се строи без план и разрешение на места със свлачища и в корита на реки, така че не се учудвайте на пораженията!

и сега кой ще е виновен? Изпускат язовирите а от там на татък да му мислят хората живеещи около реки.Няма контролирано изпускане а всеки гледа да претупа работата и да ходи да пие ракия.А коритата на реките са непочиствани с години и ....... хоп наводнени къщи.

Нищо им няма! Все на места с концентрация на болшевики и депесарски мастии...

Ей паляк,някъв голям гангстер ли си ве мишка

По какво се познава мръсен долен ГЕЙбераст? По омразата! Мрази всичко живо, даже и себе си!

Зелен код - всичко е наред Жълт код - внимавайте! Оранжев код - много внимавайте! Червен код - спасявайте се кой както може!

контрастни промени-и.... Човек като гледа и слуша разни прогнози за бедствия, получава усещането, че сме някаква огромна разпростряла се държава и докато в единия край грее слънце, в другия тресат мълнии и вали като из ведро! Пък то ...от Симеоново време не сме се разширявали, само ни късат и отнемат почва и каквото там връз нея. А стига сте се плашили взаимно, не е толкова тежко, все ще си нашарите яйцата.

Може да сме малка но много разнообразна държава както по природните условия така и по население, бит ,бедност, богатство .Пътувал съм къде ли не и през различни времена .На вън съм ходил само до Одрин за 2 часа но из България съм обикалял много и какво ли не съм видял .България не е нито София нито големите градове това не го разбраха много хора но най вече нашите политици.

Ще има свлачища. Нали що имаше гора нашите момчета от дървената мафия я отсякоха, за да правят пари.

Борсов е гадняр! Платил е на лошото време да прави наводнения, като преди 7-8 години. Прави всичко възможно да помрачи небето над (може би) най-доброто правителство на прехода!

А кой изобщо е "Борисов"? Ако беше Буда, да кажеш бог е ...а то...никой!

Чудно как така помниш какво е станало преди 7-8 години, а не преди 2 и 2- месеца? С.Бисер да ти напомня нещо? "Безстопанствен язовир".... по кое време се случи трагедията, а? Безстопанствен - като държавата по негово /на Боко тиквата/ време!!!

Ти май не знаеш, кой се занимава с хидроресурсте на държавата? Имаме си дори заслужил Хидроинженер на Републиката.

Вече не помня,6 ли бяха 7 ли....Цар Калоян.....осем човека отнесе водата,още си личат следите по стените на къщите.

Всяко свлачище е отговора на природата срещу безогледната сеч.Спасяваме , почистваме но не засаждаме ли храсти и дървета всичко отново се повтаря при следващите валежи.

Баси държавата сме, вали нормално три дни и - бедствено положение..

Първото нещо, което падна жертва на т. нар. "Преход" бе Готовността на страната за реакция при бедствия и аварии. От тогава всеки български гражданин се спасява сам, както намери за добре.

примерно : Западна България , МОЯ Страна ? И ако го испее оня, дето се прочу със "Родната полиция..." Густото е пълно, и завършено, като секс със конбайнерка ? -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- баба Тодорка, глаф.редакторка на Музик- къща "БТТВ Трътките"

ПИШИ по-грамотно поне, щом съдържанието е толкова ТЪПО! Не блестиш с ум и копираш само глупости тук и то постоянно.Има тема, пиши по нея бе тъпак!

Преди време форумът преливаше от простотиите на КрИмена от Стара Загора, сега пък тази. А стилът, включващ неграмотно писане и тъпотии е един и същ