Националното следствие вече е независим орган, шефът му ще разследва главния прокурор

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за съдебната власт, които вадят НСлС от прокуратурата, против бяха само от ДБ

Обратно в новината

Коментари - Националното следствие вече е независим орган, шефът му ще разследва главния прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кога и кой ще започне да раследва крадливите български депутати?????

ДЕ ДА ИМАШЕ ПРАГМАТИЗЪМ И КАПКА ЗДРАВ РАЗУМ ... Ама тъй като няма, явно се касае за сбирщина от SHибани леваци, дето се чешат там, където не ги сърби ... Животът нито поощрява, нито прощава нерелевантно поведение ... Макар и бавно, макар и късно, но в такива случаи ти го подава до картофите ... Сух ...

Е голям смях, жалките късопишльовци в парламента не знаят ли, че следствието е част от прокуратурата както точно ще е независимо...Националната следствена служба (НСлС) е държавна институция в България, част от съдебната власт, подчинена на Прокуратурата. Ръководи се от директор, който е заместник на главния прокурор...И как точно ще е независим орган отново питам...

Няма да има второ четене и приемане! А, и да има Сарафов, Гешев и мотиката от Сандански са в една групировка.... Ще разследват на магарето кандилото! Не е бардак! Вече е вертеп!

Как шефа на следствието ,ще разследва гл.прокурор,като той го назначава.?

Морални хора трябва да се избират ,всичко е до морала и смелоста на прокурори ,съдии и следователи. Гн.Рашков направи най добрите изказвания. Селски диктатори от миналия век като Цонев и доста от ГЕРБ, са направо застинали с арогантноста си.

Да, ама качват процента, а умнокраДЛИвите се спихват и гърчат.

Рашков е еталон за морал просто не е необходимо да се коментира каквото и да било.

Как да няма бе, лява ръка- десен джоб, това е по закон!

Разделени. И сега к'во? Във всеки областен град, който има 5 следователи ще се създаде една админстрация. Ще се харчат куп пари за нови чиновници- главен счетоводител /заплата няколко хиляди/, системен администратор - и той, административен секретар - още повече, и още, и още? Поне админстрацията я обединете под една шапка или поне по апелативни райони.

Това Ристьо ли ти го прошепна или джобният женерал?

Ще разледва шефа на следствието. Между другото тази пиеса вече беше играна. Който следи политическия живот в територията я знае

Възможно най-доброто решение. Никога няма да гласувам за "Възраждане", но този закон е тяхна заслуга. Това им прави чест и дано така продължават. Показателно е, че само УмнокраДЛИвите не го подкрепиха.

А каква е националната причина за него? По Философия така ни учеха, винаги да задаваме философски въпроси.

По една случайност, началниците на двете служби се назначава само и единствено от ДпС. Та ще има да се разследват, ум да ти зайде!

Нови и нови харчове. Нови голям началник. Не трима, четирима големи, нови харчове за сгради, оборудване, компютри, администрация....! Безумие след безумие!

Не лъжи! Нито нови харчове, нито нови началници. Всичко остава както беше. Следствието става независимо от прокуратурата, а неговият началник може да разпореди производство срещу Гешев.

Досегашния Сарафов боса на следствието и ортак на Гешев трябва да бъде сменен ,иначе от пусто се прелива в празно.В Гешевтурата и следствието са оплетени свински черва свършващи под шлифера на Бойко Борисов.Тов се знае в корупираната ни правосъдна система.

Бобката Сарафов ще разследва Иван Гешев ?!?!?! Смях, смях, не мога да спра. Тая "супер новина" отново показва, че мафията създадена от Държавна сигурност все още дърпа конците и ни прави на маймуни. Явно с добро и евролиберални глупости няма да се оправим, явно трябва преврат или трябва да се появи Наказателя, който да принуди тоя народ да се събуди.

Всичко допира до факта, че трябва да се има доверие на институциите, защото винаги ще се намери на някой да не му харесва нещо. Какво излиза - прокуратурата и съдът не стават, защото вкараха олигарси в ареста, НАП не ви харесва, че преследва някой за неплатени данъци, КНОПКИ, че отнема незаконно имущество и тн. Какво излиза, че постоянно плюем държавата си. Ето защо гледат с лошо око към нас...

“Да, имам къща в Брюксел.” Що ДеБилните не изпадат в истерия от това, защо не питат откъде са парите за тая къща, като Бойкикев е изключен от САК че не си плащал членския внос от 20 лв. и единствената му работа е като министър на ББ2?!

Независимо от официалната държава, зависимо от тази в сянка, която е по силна и брутална. Коя е истинската държава, доколкото и тя е останала, е трудно да се каже.

Интересно е как така гроб са ок Каскета да го разследва следствието . Или и следствието са техни хора , или знаят че няма как това да бутне Каскета....

"шефът му ще разследва главния прокурор", на по чашка и пура!

И ся троловете се избиха. Едните са герберските тролове, другите са парапетните тролове и третите са умно-красивите тролове. Е, ще се обединят да плюят по Възраждане, ама помежду си как ще се оправят. Отивам сза пуканки ;)

Според писането на някакво поръчково коментаторче по-долу, че в момента правим закони специално и единствено заради един или двама души? Защото ако не знаете това показва само и единствено обслужване на нечии интереси и нарушение на конституцията. Тоя закон в момента се прави само и единствено заради гешев? И няма нищо общо с правосъдието така ли ми казваш поръчково коментаторче?

И кой назначава началника и всички останали в това така наречено независимо следствие? И кой гарантира и по какъв начин, че следствието е независимо?

За трола дето повтаря едно и също. Вашият любимец рашков колко имота има така да ми кажеш случайно? Ама платените коментатори като тебе така и не се научиха че законите не се правят за отделни хора.

Трябва да освободи поста на Директор на Националната следствена служба ,поради конфликт на интереси.Сарафов в момента е и заместник Главен прокурор и няма как да разследва шефа си Гешев .

Защото той е доказал че може да обслужва всякакви мутри още от 90-те години.

Шеф на НСЛС е Сарафов. Престъпникът Сарафов, чиито син има апартамент за 1 млн. лв. ще разследва боклука Гешев?

Ще сложим другаря рашков дето няма нито един имот и е доказал че абсолютно независим, когато не му плащат.

абе, накрая руснаците ще се окажат най-големите българи, хахахагха

След 2 години канене, най-после решиха нещо. Друг е въпросът дали то е добро или не.

За пари го направиха - да отчетат нещо пред европейците, че да пуснат пари по ПВР

Сарафа, шеф на следствието и зам главен прокурор няма да разследва шефа си, Каскета, който е с мандат още 5 г...

еми значи ще го смянт докато почне да го разследва :)

Значи този закон се прави само и единствено заради гешев и няма нищо общо с независимо и често правосъдие и съдебна реформа.

Под статията на чалгарите?От къде ви се обадиха?

За депутати и министри кога?

Аллооо журналистааа. Минало е на първо четене ! После има комисия, второ четене, гласуване. Това за една седмица няма как да стане !

за Мравояда,моля!

"На Гешев мандата изтича, идва по кофти от него!" Да, идва по-кофти за мафията...

За коя по-точно мафия става въпрос? Тая на подмяната? Тая на слави и сие? Тая на бсп-то? Щото напоследък всички се обвинявате взаимно и посочвате другия за мафия.

Дамаджаната, стар комунистически динозавър трябваше да бъде лустриран отдавна и вкаран в затвора за невъзможност да докаже произхода на парите и палатите си. Даже и жена му нотариуската не може да го прикрие. Да не говорим за греховете ми през мутренските години. Страшен боклук е Рашков!

Нали закриха спец. Съда и прокуратурата, за да отърват кожата на олигарсите, да освободят от запориране три милиарда лева откраднати народни пари. Сега вече може да се разтури седенкатс(коалицията). Лошото е че счупиха държавата и ни нахендриха с втори мандат прецедента Радев!

Да, това беше промяната, да освободят всички олигарси, заедно с техните сметки. Що се касае от засегнатата тема, че Сарафов не може да разследва шефа си, бих казал, че институцията НСС ще разследва главният прокурор, а не Сарафов!?

Избори идат.Айде балъци на еврата!

Кой се интересува какво е казал комунистическата пияница Рашко та ни го натрапвате!

Всички спонсори на ПП-ДБ са мутри и хора на мафията, много ми е интересно ПП-ДБ каква съдебна реформа искат?

Всички шефове в НсЛС са мутри и хора на Гешев,много ми е интересно как щего разследват?!

Браво,баджанак!

А платените калинки от ДъБъто що гласуваха против? Нали от 2 години само за това реват - съдебна реформа, та съдебна реформа... Престъпниците от ПП-то и те.

ДеБейците са САМО за "“Ние сме съдебната власт, Лозане!” Искат си съдебната власт изцяло и само за тях. Киро Рублата и ПП - също.

Сарафа да разследва Каскета, та те са дупе и гащи, отново гледаме циркове..

Ама колко сте прости от ПП-ДБ! Закон се пише за длъжност, не са конкретна личност. Все още живеем в демокрация, не в неомарксистка диктатура за която мечтаете!

тука нестава въпрос за тоя или оня а по принцип! На Гешев мандата изтича, идва по кофти от него!

“Кайма от путлерсти” си има акаунт с порнографски снимки , а някой ако се напише “кайма от укронацисти” го триете веднага… дано ви плащат добре от Америка за България.

Ми хубаво.

Грешно: пряко зависим от УСА посолство.... Говоря по опит от Чехия успях и с измислен случай да свалят правителството.... На края след 10000г. Съдилища разбраха че е имало корупция за една дамска чантат за 100лева.....

Незабавно право на Цезар: разделяй и владей.... Отнася се и за семейството....а за държавата да не говорим....

Между другото всичко в Чехия се въртеше около ЗападнаКъща.... Wearhouse.... Ама това е "конспирация". :D ефтини уса публични за малко пари...

Коалицията "Нексо" (ПП и ДБ) иска цялата съдебна власт, но не би. Греда, поне засега.

ДБ и ПП марш далече от България! Жалкари ! Искат реформа , ама тяхната. Имат 70 депутата , ама ще управляват с правителство на малцинството.. който е гласувал за тия е идиот.

ДБ и ПП отново защитават интересите на мафията и блокират правосъдната реформа.

Каква правосъдна реформа? Ти малоумен ли си? Сарафов ще разследва каскета?!?! Заместника ще наказва шефа си??? Тъпа тиква ли си или получаваш стотинки,за да се правиш на идиот???

Какъв "Сарафов" те гони, бе жълтопаветник? Закони се правят за длъжности, не са конкретни хора. То бива простотия, ама чак пък толкова...

Само пълен слабоумник или платен трол би могъл да напише това

ПП и ДБ какво искат!? Искаха орган да разследва главният прокурор, даде им се възможност. Не се възползва ха! Напротив, гласуваха против и въздържал се. С, една дума, какво искат, мафията ли да разследва главния прокурор. Може би, да!

Ей циганче,ти имаш ли връзка с реалността? Заместника ще проверява шефа си?!?! Ти малоумен ли си или трол -стотинкаджия? Не петни името българин!!! Наречи се - подлога, измекяр,дупедавец, мангал,но не и българин!!!

Слабоумник, нали точно това ти се обяснява. Че трябва да правиш вече разлика между Национална Следствена Служба и Прокуратура. Демек, няма тука вече шеф, меф и такива работи.

Става въпрос за Институцията НСС, че ще разследва главният прокурор, а не Сарафов. Закон не се пише за личности!

"Съответно милиардите по Плана за възстановяване няма да ни бъдат платени." Това е защото ПП-ДБ сложиха в Плана допулнителни условия, които не бяха изискани от ЕК, само и само да обогатят олигарха Прокопиев и другите им спонсори.