17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оптимизират се броят на болниците, сключили договор с националния фонд за здравеопазване НЗОК до реалния необходим за страната напр. около 150. Така се намаляват свръххоспитализациите. И следва остойностяване на клиничните пътеки до реалната им цена. Оттук и се завишават заплатите на мед. сестри. Ако има политическа воля и далновидност!

Подозирам, че Корни и БСП стоят зад "протеста".......

Мед. сестрите в таз държава винаги са били мизерно заплатени. И това е много лошо за всички. Стартовата заплата трябва да е 2000, и за няколко години ще се попълнят всички бройки в страната.

Всезнайко, стартовата заплата на мед. сестри може да стане 2000 лв, когато на лекарите стане 5000лв. Или смяташ, че те са по важният фактор в медицината? Заплатите им, наистина са ниски, но това се отнася за всички, работещи в здравеопазването.Проблема трябва да се реши глобално, а не на парче. На пример, всички заплати на медицинските лица - санитари, сестри, фелдшери и лекари, да се повишат с 30%..

Не може една мед сестра да получава по-малко пари от начална учителка, която работи по 3 часа на ден.

То пък една работа - 2 моркова + 2 моркова прави .... 4 моркова.

Лекар с 30 годишен трудов стаж В МОМЕНТА получава по-малко от начинаещ учител. За сестрите съответно още по-надолу

крайно време е. Дано са разбрали, че не могат да се надяват все на парите на лекарите на които са любовници - редовна практика в болници и клиники. Дано си издействат едни 1500 лева заплата. Все пак шофьор на автобус получава 1200.

Изключително глупаво изказване!

намерил се сульото който да ми дава оценка :)))

Сульо ще викаш на тоя дето ти изневерява с любовница. И проблемите си разрешавай с него, а не по форумите плюейки по хора, които не познаваш.