НАТО разкритикува Путин за "опасната и безотговорна" ядрена реторика

Вашингтон неглижира обявеното от Путин разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус, но алианса смъмри руския президент. Киев същевременно обяви Минск за заложник на Москва

Обратно в новината

Коментари - НАТО разкритикува Путин за "опасната и безотговорна" ядрена реторика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едните изпращат снаряди с обеднен уран и отправят предизвикателство, но ние осъждаме другите, че са реагирали. Не съм вярвал, че може да има толкова наивен народ, който да се връзва на съшита с бели конци пропаганда.

Русия - Украйна. Нека погледнем исторически на проблема и видим причинно-следствената връзка: Най-малко от 10 години руснаците искаха от Запад сигурност, искаха НАТО да не се разполага до границите им. Но НАТО влезе навсякъде около Русия. Поискаха Мирно решаване на проблемите с Украйна, която също реши по волята на Майдана да стане натовска държава. Къде тука е Споразумението между САЩ, НАТО и Русия от 1997-ма година? Русия подписа Минските споразумения и ги спазваше. Украинците не спазиха нито един от поетите ангажименти, дори най-елементарните като правата на руснаците, езика им, училищата им. Изкараха Закон с който ги забраниха. С този Закон забраниха и българските. Само преди месец Ангела Меркел каза, че Минските споразумения са били само да заблудат Русия а Украйна да може да се въоръжи. През 2021 година в продължние на 8 месеца Путин и Лавров се молиха на Столтенберг за среща, която не се състоя. Тогава руснците казаха, че ще се обърнат към (цитирам) Господарят на света. И през ноемери се обърнаха към САЩ. Американците ги накараха да си напишат писменно (забележете) исканията. Така и стана и през декември 2021 година Байдъм отгови на петте руски искания за преговори с НЕ. След 2 месеца руснаците нападнаха Украйна. Украйна стана изкупителната жертва на високомерното американско отношение към държават на Злото, както в Америка определят Русия - техния враг. Така че нека съдят Путин с този измислен Международен стд, но нека да осъдят и Байдън и Столтенбег за подбудителстяо и екстремизъм, причинители на война и разрушения в огромни мащаби. Но пропагандата си действа. Сега повечето хора смятат руснаците за агресор и много бързо забравиха за Виетнам. Корея, Сомалия, Либия, Ирак, Сирия, където американските бомби изкопаха гробовете на милиона обикновени хора.

Русия и Нато бяха силни партньори дълго време. Имаха съвместна програма "Партньорство за мир" , но Путин я заряза след акто вероломно нападна Грузия. На срещата на НАТО в Париж на 27 май 1997 г. двете страни подписват Основополагащ договор за отношенията, сътрудничеството и сигурността[1], който очертава бъдещото сътрудничество между НАТО и Русия. И двете страни заявяват, че не се смятат за противници и имат политическия ангажимент да си сътрудничат в създаването на „дълготраен и всеобхватен“ мир в Евроатлантическата зона. Съветът НАТО-Русия[2] е създаден на 28 май 2002 г. на Срещата на върха между двете страни в Рим, той замества дотогавашния Постоянен съвместен съвет (създаден през 1997 г. Основополагащ акт между НАТО и Русия за взаимни отношения, съдействие и сигурност). Съветът е официалния дипломатически инструмент за разглеждане въпроси по сигурността и съвместни проекти между НАТО и Русия, включващи изграждане на съгласие, консултации, съвместни решения и действия. „Съвместните решения и действия“, за които е постигнато споразумение на Съвета. На заседанията участват еднакъв брой представители от двете страни. Формата на срещата е „29 по равно“, което замества традиционния формат на организацията „NATO+1“. Решенията и мерките, които се взимат могат да бъдат приложени главно в Евроатлантическия регион.[3] Представителите на двете страни, обединяват националния интерес на страната, като се стремят да синхронизират и интересите си в областта на колективната сигурност. Те включват борба с тероризма, военно сътрудничество (съвместни военни занимания и обучение на персонал), сътрудничество относно Афганистан (Русия, съвместно с ООН, предоставя тренировъчни курсове за служители за борба с наркотиците в Афганистан и страните от Централна Азия), транспорт от страна на Русия на невоенен товар в подкрепа на ИСАФ в Афганистан, сътрудничество в областта на промишлеността, неразпространение на ядрени оръжия и други области. Срещите между страните се провеждат под надзора на Генералния секретар на НАТО и се провежда поне веднъж в месеца. Нивото на съвещанията има дипломатически и военни аспекти. В него участват посланици, военни аташета, съветници по сигурността. Два пъти годишно заседават министрите на отбраната и външните работи.

Бях в Немско, поработих. Не съм виждал по-окупирана държава. В Берлин фащкото знаме се вее по-високо от германското, срам за великия немски народ.

Има много хора размахващи съветски флагове , вярно е!

НАТО реториката е изключително миролюбива. Минските споразумения дадоха време на Украйна да се въоръжава. Почти цитат. Не е виновен този, който е принуден да напада, а този, който е предизвикал нападението.

Каквото повикало,такова отвърнало ! "Вашингтон разкритикува ","НАТО смъмри " ?!?? Абе тез малоумници ,двуличници и военно престъпници май е дошло време да им се каже право в очите ...кои точно са и каде точно им е мястото !!!

...НАТО разкритикува Владимир Путин за неговата, както алиансът я определи, "опасна и безотговорна" ядрена реторика... Разбирай:НАТО-Нищо не можем да направим,освен да скърцаме със зъби от безсилна злоба!

Споко, това е демократична радиоактивност, подобно на демократичният геноцид и демократичната кражба.

Вярва ли някой изобщо, че ще се стигне до използването им? Нали това означава край за всички - няма да има победители. Само си мерят пи...те. Няма да прибегнат до там, ни едните - ни другите.

"рИторика", Стефанов! РИторика!

Да се знае: рИпорика и рЕторика са дублети. Еднакво книжовни са.

Нату критикува Русия за "ядрена риторика" докато официално подготвя снаряди с уран за руската армия, територията усрайна и натовско-украинските войници които неминуемо ще бъдат подложени на радиоактивно облъчване. Да преваря бръщолевенията на уса-питеците - от войната в Ирак има заболели 5000 (пет хиляди) италянски войници които са пуцали с танкове и оръдия със снаряди с убеднен уран. От тях 500 са вече починали. За американските такива няма данни щото американците ревностно и демократично ги крият !

Обеднения уран има по-ниска (около 70%) радиокативност от тази, на урановата руда. За това му казват "обеднен". На практика има радиокативно излъчване, което не превишава нормалните дози. Урана по принцип е метал, много плътен и съответно тежък. Има висока пробивност. Няма подобни италЯнски войници - контингента в Ирак на Италия беше общо 4800 войници (с ротациите) и те нямаха танково подразделение - повечето бяха карабинери(полицаи), летци и обслужващ персонал на самолетите. Това трябва да ти говори достатъчно, че четеш и разпространяваш измислици!

Данните, които съм посочил са от 25 март тази година и са от проведена конференция в Рим на интелиянската фондация "Жертви на обеднения уран". Тази фондация изнася данни за 7500 заболели от рак и левкимия италиански военни - да общо от двете войни в Ирак и в Сърбия където са използвани снаряди с убеднен уран. Умрелите до момента са 373 човека, но те не представляват всички - т.е. има и още. Те се канят да заведат групов иск срещу НАТО и са наели юристи от Италия, Киай, Индия, ЕС и Сърбия. Конференцията е отбелязана във всички италиански и сръбски медии и много руски.

Въпреки,че е ниско радиоактивен, вдишването на частици от обеднен уран води до рак на белите дробове...

преди няколко години някъв американец, посланик ли беше я някоя държава или беше дошъл на посещение в Европа, се изпусна без да иска, че американците са разположили тайно ядрени оръжия в някои европейски държави, и тогава стана голям скандал, но медиите го потулиха веднага, та сега тея лицемери ще плашат Беларус със санкции?

Gugnelid

Много ясно бре, я какви са им демократични атомите на Хамериканците!

Нагли Натовците ей. . . .

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Лакеи си има - Медведев, Лавров... Разруши всичко сторено от Горбачов. Демокрацията оплю, прогреса, мира. За нов ред бълнува, разделящ света. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплашва. Свиня! Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

Колко си прост само... Лилинезнамкакво си.

ей ся и ако за дядо Джоуи напишеш едно такова стихотворение ще те призная

Никога не съм предполагал,че някой може да събере толкова много лъжи в едно стихотворение...

Буржоазни подлоги и джендъри пълнете памперсите си.

Докога тия шибани укронацисти ще определят дневния ред на ООН. Докажа? Хайде стига вече.

Обаче натовците си мишкуват относно базата в Девеселу, Румъния! Там се преместват тихомълком ядрените оръжия от Инджирлик! Що така бе? Значи за кучета и котки може-за прасета не може, както казваше великия Георги Русев!

0

"НАТО разкритикува Путин за "опасната и безотговорна" ядрена реторика" - човек да се скъса от смях.

И жалко е само, че великия диктатор Путин, начело на още по-великата Руска империя, Евразия и направо Руски свят, е опрял до ядрената риторика и фасони, защото не може да победи в конвенционална война прогнила и изостанала Украйна, подкрепяна от някакви джендъри, тъпаци и либерасти. Иначе велик, нали?

Натискайте копчето. Хората не са за тази планета!

Гласувайте за БСП и Възраждане! Те са за Мир! Гарваните на Войната и смъртта са ПП ДБ и ГЕРБ! Иначе се сърдете на себе си! От окопите.......

само за Възраждане… комудетата са готови на всиако… и на фронта да ни пратят

Стига лицемерие. Боли ги ...... за мира и БСП и Възраждане, обаче очевидно им е важна победата на Путин. Който пък с оръжие се мъчи да пороби братски православен народ. Болшевиките навремето така правеха, а изчадията от службите, които те създадоха са още по-лоши, както се вижда.

Те интересува победата на САЩ, независимо от какво причинява на нас? Добре си с главата

Стига бе? Че САЩ кога бомбардираха Русия? И въобще някой кога? Хората въртяха бизнес и инвестираха в Русия, преди диктатора да си покаже зъбките и да стане ясен плана на кагебейците в Кремъл.

Gugnelid

Щото Русия бомбардира САЩ ли? Иначе бизнесът на американците всички го знаят - смучи ресурс и ограбвай, много ги бива в този бизнес.

И кой ресурс ти ограбиха на тебе?

Защо всички "миролюбци " някак от само себе си свързват мира с изоставяне на Украйна и следователно победа на Путин? Отделно тази позиция поставя България в една особена поза, която предполага злоупотреба от всяка една от страните която реши според мерака и случая. Сексуална. Все ще е оправдана от подобна позиция, ако я заемем и на никой не можем да се сърдим.

Копейкин ще се продададе на Герб, както Волен с епродаде на Дпс и Бсп и гласува за правителство на Орешарски!

... и той го премести в другия крачол. Не разбрахте ли вече, че дребния урод само от бой разбира. Подготвяйте се по-бързо и го смачкайте, че вепе се не трае.

Прав си за зеления богатир...

Тоест ако НАТО навлезе в Беларус ще има удар по Полша или Прибалтика с тези тактически оръжия. Играта е ясна въпроса е ,че без участието на НАТО победа над Украйна след 3-4 години война звучи свръх оптимистично.

НАТО защо разполага своите оръжия на границата на Русия??? А русия не може да разполага своите оръжия на територията си???

Явно на троловете са съобщили за аншлус и на Беларус, преди да го обявят официално.

Каква ядрена риторика, бе, тъпанари?!? Нали Украина заплаши с бомби с обогатен уран? А когато Русия отговори само с едно изречение, те се насраха.

С обеднен уран са толкова "ядрени " колкото хапчетата нитроглицерин на дядо ти са взрив. Тъп трол.

Цялата статия е един безсмислен буламач, явно писана от трол от висш порядък. Единственото което се разбира, че нацистката хунта в Киев намира пореден повод за квичене и скимтене за санкции.. САЩ са разположили ядрени оръжия в цяла Европа, Турция, у нас и в Румъния. И това не е нарушение на международните споразумения. Но ако руснаците го направят - било много лошо и грешно. Тъпичко. Статия от дебил за дебили.

Овчев ,я кажи къде у нас има ядрени оръжия?И в Румъния къде,гладен въшльо?

Оръжията ги търсете в американските военни бази. Не очаквайте да ги видите на площада пред кметството (за сега).

тъпчев, я ми кажи какви оръжия има в базата до Ново село ?

Имаше в Инджирлик. След опита за преврат уж ги изтеглиха. А Беларус е силен ход, така не могат да нападнат и превърнат Беларус в Украйна2. Остава Молдова, която хитро се опитва да се покрие под румънски чадър.. а ние... ние сме толкова жалки, че нас няма нужда да нападат. Турция, Гърция и Румъния просто ще навлязат с войските си да ни пазят под кръжащи б52 и ..няма да си тръгнат

НАТО е като изоглавено - когато Путин заявява, че няма да ползва ядрено оръжие, НАТО казва Путин няма смелост да ползва ядрено оръжие и само плаши; когато Путин казва, че разполага ядрено оръжие в Беларус, НАТО - безотговорна постъпка. Излиза, че НАТО се върти където Путин каже.

А къде е Еленски?

Тук съм бе, в тайния бункер в Полша ...

Споко, те няма да успеят, все пак ние ще правим парада на 9 май на червения площад… Само нашио вожд да дръпне още две, три магистралки и тръгваме към Москва… Слава Кокайне…

Слава, вожде :(

Хм, американците...само те могат да разполагат ядра извън границите си и само те да ги ползват...както и направиха в Япония по цивилно население...после стреляха във войната им в Сърбия със обеднен уран, даже в България имаше пострадали къщи от "законното" нахлуване на САЩ в бивша Югославия...

Путин с елегантно движение премести една фигурка по дъската и попари мераците на Полша да завземат западна Украйна в поръчан от САЩ опит да задържат украинска територия. А Русия не възнамерява да задържа западната част на Украйна повече отколкото е необходимо да бъде прочистена от нацисткия боклук.Все пак някъде трябва да бъде екстрадирана украинската паплач, неискаща да живее в състава на Русия.

Ти боклук, искаш ли да живееш в състава на концлагера Русия?

Ама вие наистина ли си вярвате, че човечеството ще ви позволи да вземете чужда земя! Гоуеми мераклии сте, ама само с мерак не става, иска се и можене!

Човечеството?! Му ха ха ха :)

Кое човечество?От 30-40 държави ояли се на гърба на всички останали?Това ли е човечеството според тебе??? Ти си от излишните и почвай да мислиш къде ще се изнасяш скоро време, щото в България няма да можеш да живееш с такива убеждения.Може би в някоя от тези държави определени от теб за човечество да намериш подслон :-)))

А ти от коя част на човечеството си убитак беден?

Дали Русия ще превземе Украйна за 3 дни или 3 години разликата е само в хилядите жертви. И Запада много добре знае това.

Сметката е бакалска :) 500 000 укросвине за 6 месеца! Според мен войната ще трае към ту 3 години :)

170 хиляди руски бойци са могилизирани!!! Толкова украински кокошки не са дали фира, не свине!

Когато пожелаваш смърт някому,нали знаеш?

Или пък изобщо няма да я превземе! Поради липса на ресурс на руската армия, поради неможене!

Или пък марсиянците ще ви спасят :)

Ако не Марсианците, Земляните, все са от една Слънчева система!

Само на Шутин не му пука за хилядите руски пацани ,които никога няма да се върнат в къщи.

Важното е жива укрофашистка свиня да не остане!

И у НАТО ли са също толкова сенилни или са просто капути, та не осъзнават, че ако продължават да се ебават с Русия, играта верно ще загрубее или само са правят, че не разбират?

Играта вече загрубя! Русия нападна Украйна!

Играта загрубя с хилядите убити за 8 години от украинските нацисти.

Играта загрубя, след като проруски сепаратисти искаха да откъснат парчета от украинската земя!

Игра е, между Русия и ФАЩ :) А ФАЩ вече загуби пешка :)

В една ядрена война , няма значение КОЙ е започнал пръв . Но преди да започне тази война има пръв - трябва Хората да го спрат - това е САЩ - доставят на Украйна Ядрени Снаряди . Китай , Индия и Света трябва да наложат санкции в ООН на ЕС , Великобритания и САЩ .

С обеднен уран са толкова "ядрени " колкото хапчетата нитроглицерин на дядо ти са взрив. Тъп трол.

Авдеевка е много важно градче за Украйна. Той е на 20 км. от центъра на Донецк, около 30 хиляден отпреди войната, сега са останали около 2 500 жители, предимно възрастни хора, без роднини извън градчето.

Украйна е поредната унищожена от американската агресия страна.

Евала им правя :)

Тези от НАТО са СМЕШНИЦИ ! Това е отговор на Снарядите с Обеднен Уран които ще дадат на Укрите , за да унищожат Хората и природата !

Местя

ДОНЕЦК, 26 март - РИА Новости. Руската авиация е унищожила група чуждестранни наемници край Авдеевка, кадри от мястото на инцидента са предоставени на РИА Новости. Видео, заснето от щурмови групи на руски войски в посока Авдиевка, показва укрепен район на въоръжените сили на Украйна след въздушен удар: показва униформите на унищожените украински сили за сигурност, както и бойци с ивици във формата на полското знаме и шеврон с грузинския флаг и надпис Georgia national legion.

Добре

че кой им вярва..ха.ха.ха ха ха

Поне Дойче Зеле да беше :) Ма не чувам опровержения нещо :)

РИА новости са дъщерна фирма на ,,Мосфилм,,Произвеждат ,,новости,, за zомбирани овце.

В Авдеевка е касапница, на всеки убит украински герой се падат 10 свинеруси! Там свинерусите правят по 35 - 40 атаки в денонощие. Атаките следват една след друга, след зачистката на един щурмови отряд веднага тръгва друг. Нашите снайперисти целят без да могат да си поемат дъх!

Важното е жива укрофашистка свиня да не остане :)

Украйна след войната ще бъде възстановена, включително и селското й стопанство!

В състава на РФ

В Стария завет е казано: зъб за зъб, око за око. В новия: ако те ударят по едната страна, дай другата... Е, РФ, като наследник на СССР май обърнаха палачинката към стария завет. Опитаха със сближаване (дори бяха близо до преговори за членство в НАТО !), оттеглиха се от всичките си приятелски страни, играха го дълги години на Иванушка дурачок, ноооо... в крайна сметка всяко нещо си има край. Тероризирали света и Европа със суровинни окови... да де, ама га Европа яде кюфтетата не рева. еФтинко, близко, в обеми...някой да ги е гонил с автомат ? Да не говорим за изнесените хиляди предприятия в РФ ... настъпи друго време. Подчинихме се на САЩ и сега ще си носим последствията... руснаците, може да са голи, боси, парцаливи, но няма да отстъпят... и го знаят всички, но ще хвърлят сили, пари, оръжия...кой ще загуби ? Европа и Украйна. РФ вече е загубила, каквото може.

Всичко хубаво, обаче сам казваш че западът правеше бизнес с Русия и инвестира милиарди в нейната икономика. И просперитета на Русия не закъсня. Преди това пък хранеше руснаците когато бяха и гладни, освен голи боси и парцаливи. Какво викаш им направил? А приказките за непримиримите руснаци са малко като голямото предимство, което им давала зимата. Може би щеше да е в някаква степен вярно, ако не бяха точно украинците насреща им, че и на тяхна територия. Те никак не са толкова различни. И се вижда че е така. Времето го показва.

Милиардите които западът инвестира не в Русия, а в собствените си печалби, защото в Русия е много по евтино да произведе каквото и да било и оттам печалбата е значително по голяма от същото нещо да бъде произведено в Германия например.И това е основен закон при капитализма. Т.е. западът е движен само от алчност и желание за по-големи печалби. Ня явно не разбираш какво означава закон за сваляне стойността на продукта/услугата и как няма измъкване от неговото действие ако има жестока конкуренция. Който сакон е истинската причина за войната в Украйна и всички други войни водени от САЩ и запада в последните 50-70г

Каквото и да си говорим, Путин още не може да догони Ким Чен Ун по размахването на ядрени ракети!

Агресията на САЩ и НАТО трябва да бъде спряна.

Естествено,ще бъде спряна с разпада на РФ.

Като за начало трябва да се дератизира усраина!

С разпада на РФ, агресията ще продължи срещу Китай.

Сега простия Булгаропитек,научи английски и разбира че Англичаните са много смотани цървули..Така че ,единственото нормално действие е ,,да се махат базите от България..И да оставят България на мира..ДА ЗАМИНАВАТ ЗА СРАЙНА .ТАМ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ЯНКИТЕ .ХЕХЕ..

Путьопитекът се изказа.

Укропитек!

Винаги след теб.

След изявлението на Путин, че всички руснаци ще отидат в Рая след ядрената война , от Рая изявиха желание да станат член на НАТО..ха.ха.ха ха ха

Ерзац хумор!

Бандера си чака феновете :)

Русия трябва да разположи Я.О. в Мексико ,Куба и Бразилия , примерно заради заплахата от Панама. П.П. Извинявам се на гражданите на Панама , нищо лично.

Нато защо не остави Осрсина да се спасява ами налива масло в огъня?

Ми синчето много зелено потроши там :(

Сащ да се маха от България..И да върнат 560 т злато ..Веднага ..!

оффф… така ми е писналото от това международно право, според което на ФАЩ е позволено всичко на останалите - нищо!

Проблемът не е в Щатите. В Англия е този път.

Топло, топло,...Германия и Давос!

Друго си е да изпращаш снаряди с обеднен уран на Украйна ! Това не се брои, щото на островитяните няма да им пречи...Гадни двуличници!

Тия като нищо ще отплуват!

Преди 35 год ,Горби направи крачка за разоръжаване..Изтеглиха силите си от Афганистан ,Разби СССР за демократични злобни държавици ,които години по късно искат да избиват москалиСащ окупира Панама ..после спретна война в Югославия ,план гладио..Изкараха насила Косово от Сърбия ...После създадоха ,Бун Ладен ,у заедно с Англия ,Австралия ,и Канада нападнаха .Ирак и Афганистан..Всичко това за грабеж и кражба....1,5 утрепани за интереса на Янките Сега трябва сащ и подлогите да свият сърмите ..и Изсрайна да яде дървото ,като заварено положение ..Да изритат американския интерес от Изт ,От Днепър ..И ДА СИ ЕПМ..