Тръмп: Не мога да гарантирам отбраната на съюзниците в НАТО

Доналд Тръмп заяви в интервю, че ако стане президент на САЩ, може да не гарантира отбраната на съюзниците от НАТО в случай на нападение, пише "Ню Йорк таймс".

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Не мога да гарантирам отбраната на съюзниците в НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И съюзниците не могат да гарантират на Тръм, че ще отидат да воюват заедно с ФАЩ при следващия им золум на който и да е континент, случаи много, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Украйна...

abasador

ех, да знаеш колко ти се радва другаря Путин. Лек ден.

Ако е казал това ,значи е пълен идиот !

Киркор държи едно топче в ръкатаси.Гледа насреща Гарабет и си вика.Абе защо да не продам това топче на гарабет .И започват всеки ден да си продават един на друг топчето, като всеки път увеличават цената.След десетина дни Киркор иска за пореден път да купи топчето, само че Гарабет казва, че го е продал на друг.Киркор се възмущава, казвайки. -Ние толкова време си изкарваме заплатите , а ти сега вкара и друг човек в далаверата. Та за ИДИОТИТЕ става съпрос.Горбачов продаде целия соц , както ром БЕРЕ И ПРОДАВА ДЖИЛЯЗО.Сга на ред е тръмп да заработи някоя кинта шиткайки отново балъци като нас , румънци , прибалтийци , пък ако щете турци и сирийци, само и само далавера да става, нещо ПОДОБНО като топчето на Киркор и Гарабет

еми значи идиотите сме ние :))) понеже се надъхваме да сме про Американци и про Русофили и се дразним помежду си а онея си ни връткат помеду си ей така за келепир

ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО

Смея да твърдя ,че разбирам от хора ! Този не е с всичкия си !

разбираш ти :))) ... затуй пишеш глупотевини във форумите а онзи е със пълна банкова сметка и влиятелен човек и кандидат президент

Глупако, нашият принос е, че ви позолихме да съсипете армията ни, да нарежете нови самолети на скраб, и даже да продадете складираното ни оръжие и амуниции на всевъзможни арабски терористи. За да демоснтрираме лоялност към вас. По волята на поредица продажни български правителства и оная отрепка - Соломон Паси. Сега казвате, че нямаме заслуги, ми верно нямаме.

"Ние имаме ядрени оръжия, които дори не знам дали работят". Е, Доналд, ако успееш да заблудиш американците да гласуват за теб, ще ти се отвори възможността да натиснеш червеното копче и да пробваш. А що се отнася до "старите оръжия", че нали затова се създават военни конфликти тук-там, за да се продават оръжия. Така, че продай ги на някои племенни вождове. Доналд, внимавай военните да не ти спретнат някоя изненада заради шоуменските ти изказвания!

От Обонго военните в краварника са малцинство. КАкто всички виждаме, това, че постоянно намаляват не пречи да разгарят все повече конфликти - причината е, че в краварника вече всичко се приватизира. Имат си отдавна частни затвори. Имат си и много наемнически групировки. Фактически американски военни има само като обучаващи, консултанти и наблюдаващи. Всичкото реална сила е наемници. Така че, няма кой да му спретне преврат. И затова Тръмп е изключително прав - ще разкара наемниците и ще остави само войската - това оззначават думите му да спре офанзивите и да си остане у дома. Тоя човек е истински бизнесмен - поставя си цел и я гони до успеха. Краварника ще стане нормална държава под него. Което ме кара да съм сигурен, че никога няма да му позволят да спечели. Или пък ще му вкарат дистанционно управление в мозъка - напоследък из английските клипчета супер често срещам, как било писано в Библията, че антихриста ще се прояви като такъв след някакъв сериозен проблем с главата, рана от която ще оцелее и ще заздравее като по чудо. В предни години не си го спомням това да съм го срещал. Коментара ми е, че се подготвят да вкарат на някой нещо в главата и да го направят роботче. И Тръмп е просто идеален за целта. Ще го оставят да позакърпи нещата и после ще го подкарат.

Не мога да гарантирам отбраната на съюзниците в НАТО!Да ама съюзниците не искат да повярват!

Мал, този още не е президент и ги бръщолеви някакви тъпоумия, направо и аз затъпях. Този старчов, с бала пари зад гърба си и тая млада недораслячка до него, какви ги говори, как и кой ще плаща на САЩ, защо НАТО да не защитава членките когато имат нужда - нали за това са членки, каква Велика Америка и Америка на 1-о място, тоя направо е изкукуригал и нищо сериозно не казва и показва. Президента трябва да е далновиден, да мисли какви ги дърдори в общественото пространство и какви са тези закани още преди да е станал какъвто и да е. Просто възрастта си оказва влияние независимо колко пари имаш, такива старци не са изобщо за политиката, камо ли пък за президент и то на тая велика сила. Умопобъркани застават начело на държавите и се случват ето какви неща. Кой ги избира, какви републиканци, нямат ли си други достойни кандидати, незнам вече какво да мисля и да коментирам.

Без съюзниците, Дрън, ще те бият руснаците, та ще те скъсат. Впрочем, вие сами си се избивате.

Ама...ниц!...

Абе, иска, не иска, това много напомня за един друг подобен анонс на вече несъществуваща държава и разпаднал се военен съюз! И един белязан на челото смахнат неин ръководител с подобни идеи!

Тръмп е американският горбачов, такава Перестройка-катастройка ще им извърти, че свят ще им се завие на краварчетата! Изолационизмът, в който ще се озоват САЩ е смърт за тях, НАТО също ще се разформирова,поради незаинтересоваността на Тръмп да го поддържа, гейсъюза е пред разпад, бежански орди напират да нахлуят у нас, изходът е един, съюз с Русия, само тя може да ни бъде някакъв гарант, всичко друго е прах в очите на кьоравите!

Лидер Ага бая ти е цъфнал мозъка.

Две неща: 1. Когато Тръмп тръгне на нова война в близкия изток догодина, България трябва да му каже, че ще ни трябва известно време да преценим дали САЩ правят достатъчно за нас, 2. При закупуването на военна техника да се изключват американски доставчици.

Дони ми харесва все повече. В последното си послание от днес/вчера, размахва пръст на американските власти. "Властите на САЩ нямат право да учат другите страни, как да живеят, доколкото самият Вашингтон има достатъчно свои проблеми. Вижте какво се случва в нашата страна. Как можем да се занимаваме с нравоучения, когато хората хладнокръвно убиват полицаи? САЩ преди всичко трябва да установят ред в самите себе си. Ако съюзниците ни от НАТО изпълняват своите ангажименти към нас, тогава и ние ще обезпечим защитата им (от Русия)." -Ню Йорк Таймс. България няма проблеми с Русия, за да искаме САЩ да ни защитават. Ясно, лесно и евтино, даже с печалба, ако нашите галфон-държавници не се подчиняват сляпо на всякакви жидоянкини чиновници, които провеждат свои собствени користни политики, а не държавни на САЩ! Само че как да преценят тая тънка разлика и поради лична емоционална нестабилност, подкупност и безпринципна подчиненост на други странни сили в чичо Самови одежди и цилиндри, разкатават майката на държавата и народа ни, превръщат се в антибългарски изчадия, при това на държавна софра. Нагли и мръсни предатели! А някои от тези нищожества вместо да търкат наровете в затвора, ще определят кой да е президент на България. Територия на абсурди!!!

Положението не е добро щом трябва да се избира само между Клинтън и Тръмп.

модераторче, след работата ти ще срешна отвън днес аз малко а те модерирам! приготви си дупенцето за сцепване!!

Малее,ей сеа Паси-то са нас..ра.Как да бъде велик натовец и евроатлантик?

Ахахаха.Тоя ако продължава да говори,Хилари спокойно може и да не прави кандидатпрезидентска кампания - що да дава излишни пари,тя победата е вече служебна

Хилари е абсолютно неизбираем кандидат. Тя затова е сложена там.

Да не забравяме, че и там има огромно количество тъп матрял.

Тръмп и България: На въпроса на журналист: "Америка би ли защитила България,която е член на НАТО от нападение от Турция, която също е член на НАТО, Тръмп отговори: "България???? На кой континент се намира тази държавица и да не би да сте с грешка, аз не съм чувал за такава страна член на НАТО!" :-))))))))

Ама за Кюрдистан, който е част от Турция знае!

Тутурутка си ти не си българка! Ти само да въртиш тутурутки на магистрала ставаш! Тутурутки ще въртиш въртиш на сиренясали рязани гастарбайтерски чифтета!

Че ние не я и искаме ,чоджум! Гледай си там индианците и аборигените на Хаваите!?

Ма, ка така?

Баа Вуна ще ти каже!

те ни унищожиха армията сега ще ни пазят ,ако преценят

Не бяха те! Ние си го направихме сами! Кой ни е крив, че гласувахме и доверихме решенията в държавата ни да се вземат от малоумни предатели?

Много правилно расъждава Тръмп. Дано да стане президент и да изпълни програмата си.Успех !

значи една 450 млн ес да се съобразява с едни 300 млн щати !!! ако сметнем , че още малко белите в щатите ще са малцинство не знам защо толкова се надува тоя паун !! за сега щатите командват САМА ЗАЩОТО ес не сме единни , но ако се направи нещо подобно на съединени европейски щати и си сътрудничим с русия смятам , че щатите ще са трета цигулка...втора ще са китайците

То си е ясно,че сигурността е избирателна. Ако те нападне Русия-има сигурност! Ако те нападне Турция-не си си плащал достатъчно и няма гаранции за сигурност!

Ти да не си башибозук?

Става ли нещо случайно в американската политика ? Голяма страна с големи възможности, но сиренето си е пари. Дали това не е време да си преброят наличните долари? Иначе човек трудно може да им вярва вече. Ролята им на империя заприличва на театър!

"...пълната мощ на американската армия...." Ха! Някой да си спомня тази пълна мощ да е спечелила поне една война от 75 г. насам? Дори Втората световна са я спечелили други, а "мощната" американска армия е била разбита на пук и прах от Хитлер, та се е наложило англичаните и руснаците да я спасяват. Мощна е само американската пропаганда.

Kазвал ли ти е някой колко си ГЛУПАВ ?

кой ти е казал, че си умен, като не си?! Я не се излагай!

това, че немеца по баща Д. Тръмп е имал за настолна книгата "Моята борба" на Хитлер! От написаното в статията се натрапват "Америка над всичко!" и "Който не изпълнява това което искаме да не разчита на нас"! Твърде драстични и недвусмислени намеци, нали!?

КАКЪВ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД , КАКВИ ПЕТ ЛЕВА, КАКВА ГАРАНЦИЯ ЗА ОТБРАНАТА?

не е прав а е бизнесмен т.е. сметкаджия. Обаче, за краварника това е съвсем правилно - те нямат нито духовност, нито връзки. Докато ние в Европа и Азия и Арабия и дори Африка имаме и духовност и връзки. В смисъл примерно нашите отношения с турците не е възможно да бъдат само сметки. Също и с англичаните. Също и с руснаците. Е, с някви други е възможно. Но на краварника му е все тая. Единствено с Мексико имат връзка, предполагам затова и той ще строи стена. Всички други държави по света нямат нищо общо с краваристан. Дори смачканата Япония си има вътрешни причини да не се смята за смачкана, така че не им се сърди нито пък друго. Краваристан си е копелето на цивилизования свят - избягали каторжници, престъпници, алчни отрепки и тук-там някой военен, пратен да въдворява плащане на данъците от новия свят. Такива са си от зачеването, такива са и днес. Никой не ги иска, но все пак се съобразяват с тях - нали копелето може да се окаже скрития принц, следващ крал.

Разбира се ,че НАТО ни защитава.И от Турция и от Русия!Ако посмеят разбира се!

М-даааа...Ще се окаже, че НАТО не ни гарантира сигурността както ни уверяваха, когато ни натикаха в него и заради което слушкахме досега като примерни момченца...и ако възникне някой конфликт с "новата" Турция, ще цъфнем и ще вържем...Направо не ми се мисли!

без да съм защитник на никого ама едно 70 % от градското население в България живее в жилища строени през социалистическият период на страната и работи в заводи останали след социализма ....а ся говорете още лошо за соц-а за панелките за прогреса и напредъка тогава ........ааа и да не говорим че тока който в момента ползвам за да ви пиша в 90% пак е от електроцентрала построена през комунизъма от сегашните зелени ел. централки и разните му тецове само ми източват джобовете - ха сетете се сега за к'во е всичко ..............

и ако започнем да ядем бой именно щот сме в нато много ви моля 1во фъкайте монката паси и останалите дето ни завлякоха към тая пропаст

тихо да ми не съборят къщичката че се намира до базата на НАТО в ново село ...Тръмп си е в амрерика Негрото също Мониту Паси си е в софия ама я съм си тука и немам де да ида

Никой няма да ни бие, само ще ни го натякват!

Скъпи, Дон! Ако можех да гласувам за теб, щях да го направя с пълното убеждение, че перди да станеш презитент си голям пич и ги разбираш нещата. Като станеш президент, като всеки такъв на ФАЩ - амнезия. Ако искша да знаеш дали са ви стари оръжията, пробвайте 2-3 атомни бомби в Брюксел!!! Така ползата ще е тройна. 1. Знаете дали оръжието е годно. 2. Ако е годно - ще изтребите вредните брюксебски зелки. 3. Ще ни освободите от гадната еврогейска паплач. Така и така ИД ще докопа ядрено оръжие поне вие си пробайте вашето. Като ви гледам съюзниците - майка ви жална. Нещо като Варшавския договор. Много гъзолизници имаше на СССР, некадърни да се опазят. Хайде Дон, успех. И като станеш президент не забрявай да скапеш некадърното НАТО. Само плашите гаргите. Западните ви съюзници се ислямизират. Все едно в НАТО да членуватат САЩ и ИД.

ай нидей ве ! :))) Ангел жамбазина и Барека са у брюксел фе :))) такъФ политически елит как да го прежалим сетне накъде ще връвим без него - видни умове с принос към Република България ...да рееш нещо да се облагодетелствували на гърба на отечеството с кеф да ги прежалиш ама то................хубави хора как да ги дадеш

тц тц тц язък де Монката Паси плака га ни приемаха :))) дано се вразумят алчните псета зад океана че май иде време Монката пак да плаче - що ми треаше т'ва НАТО що ми треаха тея еврейски хитрини / че и малко лапе май има от онази мастия Гергана Паси .......всиичките са скапани хитреци и нагаждачи а се замаскирват зад хубави думи като кариеризъм амбиции напредък и още к'во ли не

Ареее, ойде коню у водъта...:-0 Ох, много искам тоя чичика да спечели изборите, много ми се гледа Акшън по американски, вместо американски Екшън...;-)

аз па да ти кажа почвам да си мисля че тоя чичка има повече акъл и характер от другите кандидат президенти и няма да направи повече поразии колкото тоя църен маймун и кукловодите му

но избирателите не навсякъде са луди. Този може би ще го изберат някъде, но не и в САЩ.

"Лудите лудитееее те да са живи!" /Иван вазов - под игото/ :))) Послепис: понякога се учудвам колко много глупави ограничени хора има по светъ които гледат с абсолютно пренебрежение на различните от тях дори им слагат етикет "луди" без дори да размислят за миг тези хора имат ли някакво право и аджеба не мислят ли малко по-добре от тях ? ......Е? кои са лудите всъщност и защо са толко уверени в правотата си и защо се стремят да я наложат та дори и със сила

ама вие да не мислите че който и да е президент на САЩ - НАТО ще ви гарантира безопасността - започнат ли да ядът пердах и да не им изнася финансово 1-ви ще се изнесът :)

крайно време е агресивното НАТО да остане в миналото

г-н Тръмп, това ни е ясно още от превземането на 50% от Кипър от Турция.Другото е дрънкане на оръжие и агресия срещу независими държави,като войната срещу Сърбия,Ирак,Либия ,Сирия и т.н.нежни ,розови ,бембени и прочие революции, замислени с натиск,компромати ,пари,провокации ,манипулации и лъжи.САЩ от факел на свободата, американските политици я превърнаха в империя на злото и световен жандарм.Държава, която разчита на НАТО ще храни чужда войска.

е драги хатлантици, кво ша правим сега .....

не съм защитник на никого ама и до днес се лети в космоса на съвецки двигатели от 1968г!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И със ДРАКОН, който ще пести по 30 МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА СЕДАЛКА, която блядовете продават за 50 МИЛИОНА В МОМЕНТА!

без да съм защитник на никого ама едно 70 % от градското население в България живее в жилища строени през социалистическият период на страната и работи в заводи останали след социализма ....а ся говорете още лошо за соц-а за панелките за прогреса и напредъка тогава ........ааа и да не говорим че тока който в момента ползвам за да ви пиша в 90% пак е от електроцентрала построена през комунизъма от сегашните зелени ел. централки и разните му тецове само ми източват джобовете - ха сетете се сега за к'во е всичко

ПОДСИГУРЕНИ СА КОНТЕЙНЕРИ ЗА БОСЛУК В НАЙ ДОБРИТЕ КВАРТАЛИ НА СОФИЯ ЗА ПРЕХРАНА НА СОРОСОИДИТЕ

На американците ще им е много трудно, защото ще трябва да избират между този шут и изкукала дърта лесбийка. Но още по-лошо ще бъде, че който и да изберат, то той ще има власт над огромен потенциал, който може да създаде страхотен хаос следващите 5 години, ако не и след това. Наглите американски евреи продължават да се гаврят с хората по целия свят - след експеримента " Черен президент" ( да ме прощават ценителите на цветнокожите) следва втора серия.

шут???????????? шута си ти отворко на нас в европа ни омръзна празните слова на тези кравари !!!!!!!!!технологии от 80 години и оръжия от 70 години ти с ума ли си бе кравар!!!!!!!!!!!!правилно е казал човека америка не е това за което се представя!!!!!!!!!!!!!

Как може да говорите така срещу Големия ни брат !

"Тръмп изтъкна необходимостта от финансиране на голямо подсилване на армията, като се започне от модернизиране на американския ядрен арсенал. "и това при нечуван бюджетен дефицит. Преди години Регън беше казал, че ще накара руснаците да ядат пушки! Сега май става обратното.Само дето на руснаците не им пука какво точно ще ядат, но за меките американски дупета, по стегнатия хранителен режим ще е трагедия.

На 19 юли канадският Мондиализасион публикува статия озаглавена "Европейците ще въстанат срещу НАТО. За европейците воалът се вдига: НАТО не им носи нищо добро" ("Les Européens vont se révolter contre lOTAN. Le voile se lève pour les Européens : l'OTAN ne leur apporte rien de bon", Par F. William Engdahl, Mondialisation.ca, 19 juillet 2016).

Това откачено старче да не се перчи и измъква от отговорност, а първо да си оправи кашите които са забъркали неговите предшественици с въоръжаеането до зъби на Турция.