Коментари - НАТО започна операция ”Обединен защитник”, но противоречията остават | dnes.dir.bg
назад

НАТО започна операция ”Обединен защитник”, но противоречията остават

Страните от НАТО не успяха да се споразумеят днес за командването и мандата на западната военна коалиция в Либия, заяви анонимен дипломат. Преди това говорител на алианса обяви, че НАТО започва операцията за налагане на морска блокада.

Обратно в новината

Коментари - НАТО започна операция ”Обединен защитник”, но противоречията остават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми замини за мирен иран или сто не в руусия да пласташ за чечня ами стоиш в уса даже и за паспорт си се борил *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нали цяла Европа и САЩ са в икономическа криза? Откъде пари за бомби? Или ние, приятелите на нашите съюзници пак ще плащаме! Вместо всички войни да се прекратят и всички средства да отиват за хората, продължава един и същи сценарий: Демокрация, войни, пари....

С какво плащате, Тонева? БВП на България е колкото на една голяма американска фирма. Хубаво е човек да има самочувствие, но чак толкова...

Операция дюнер с зеле.хаха

Обединена Глутница започнала операция по разкъсване на поредната жертва.

Операция "Обеднял хищник"...

само бои, бои, и пак бои по тъпите комунистически канчета на кадафито и приятелчетата му путин , чавес и борисов...само това ще ги оправи.....

Тединце, миличко! Пак се изказваш неподготвеничко. За какви комунистически канчета бълнуваш? Забрави ли фиаското на твоята втора родина в Грузия по време на олимпийските игри? Тогава подготвеното от хамериканците анексиране на част от Кавказ не успя. Пък и натовска Турция не пропусна хамерикански бойни кораби през Босфора, бързащи на помощ на плъха и хамериканска марионетка Са-акал-швили. Ти въобще тогава била ли си раждана или неразположена може би?

америка си разиграва света както си иска, прятелю....запиши си го с големи букви, че ми омръзна да се занимавам с глупости......виж египет, виж либия...велика е америка.до няколко дно очакваи кадафито да го измъкнат от дупката му брадясъл като садам.......и да го окачат на въжето.да се готвият чавес и волидя..... ха ха ха.........

Каква анексация какви 5 рубли, бе? Ти съвсем си се зомбирал от пропаганда...

А ти забрави ли кой спря руснаците пред Тбилиси? Саркози. Още тогава са нахвърлили някои идеи...

Що не пробват в Русия или Китай?!!! Да не стане пак като през WWII?!!!

Хамериканците да не стрелят с ракети ,като им видяхме точноста на къщите на софия ,по добре кадафи да избива мирно въораженото население дори с изтребители снабдени,отколкото да избиват хамериканците мирни граждани.

Тия "демократи" съвсем откачиха-защитници!!!!!!!!!! Да не даде Господ да те "защитят".

С уточнението, че не съм фен на Кадафи и смятам, че е крайно време да го сменят, имам нЕколко питания: Как Ви се "връзват" логически следните информации: 1. "силите на Кадафи продължават атаките срещу цивилни", а после "Контраадмирал Джерард Хюбър поясни, че разполага със сведения за сражения в няколко града в Либия" - "цивилните" с домати ли замерват, та въпреки международната подкрепа (и преминалите на тяхна страна военни подразделения) удържат повече от седмица редовната армия? е..си фарса! 2. "защита на въздушното пространство от агресори"??? В момента явно във въздушното пространство на Либия НЯМА други освен "миротворци" - да напомня, че "Съюзниците са унищожили военновъздушните сили на режима на либийския лидер Муамар Кадафи и осъществяват необезпокоявани полети във въздушното пространство на страната" ??? Кои агресори? Да не съм пропуснал, че Египет или Тунис или ЧАД ще атакуват по въздуха либийски територии? Съжалявам, но "този морал" не ми харесва! Имат ни за тотални кретени и те така...

Веднага, млък ти кому..... ти фаши... ти терорист мръсен!

Нямат ни за кретени. Те не искат да им вярваме. Напротив. Последно ниво на Новия световен ред е точно обратното: да нямат нужда от претекст. Да отпаднат "излишните глезотии" да убеждават когото и да е в обратното на очевидното. Че е трудоемко и оскъпява "мисиите" им. Казват: Правим така! И това, че го правим НИЕ е достатъчно. Без повече обяснения.

Даскале, развесели ме с точните си въпроси! Явно ни имат за кретени, но проблема не е в тях, а в нас! Скоро гледах филм (Света на Аз-а), в който се говори, че човека имал в пъти по-ирационално мислене от рационално, та си мисля, че на това се залага....

Даскале, явно си проспал голяма част от новините, щом не знаеш, че много военни подразделения минаха на страната на бунтовниците, а и много складове с оръжие бяха разграбени от тях. За въздушното пространство също не си се замислял, че след каво на либийските самолети не им е разрешено да летят, те не могат да се защитят от удари от въздуха от когото и да е, включително и съседи. Препоръчвам ти да етеш новините в оригинал и няма да се объркваш толкова.

s_diankov@

Иванчо, както обикновено - не внимаваш:) 1во: Прочети внимателно какво съм написал в скобите! Когато говоря за логическо противоречие, визирам квалификацията "цивилни". 2ро: Следя внимателно новините, на 3 езика, а ти въобще не си схванал иронията в предпоследното изречение:) "Няма по-сляп от този, който не иска да види"... Поздрави и хубав ден!

Интересно защо трябва да го сменят? И кой си ти, та да смяташ така.

Следващата е Иран.

Който си има талант винаги прогресира. Цецо Цветанов пак се уреди - консултант в НАТО, за да им измисля имената на операциите.

Заради петрола Европа и САЩ нагушиха Либия с оръжие и и продаваха какво ли не, само и само да имат в ответ доставки от "челното злато".... Сега, заради измислената "демокрация" с оръжия от малко по - нов тип, ще стрелят срещу либийците, а те ще отвръщат с европейските оръжия... Абсурд!

Операция "Обединен Хищник" !

Операция "Гадни Фашаги" е в ход.

Руските таралясници на Кадафито , още функционират ли ?

Много богата излезе тази франция да бомбардира с паричките на Европа.

Обединен защитник-алоооооо от кога се защитаваме моля???

До момента съм платил 5 долара от данъци за бомбандировките в Либия. Войната в Ирак и Авганистан ми струва около 4000 долара от данъци до момента. Не знам, кой ще е следващия демократизиран, но тия решения са взети тякъде в Вашингтон...все едно българите да са отговорни за решенията на Европарламента...

Защитници на какво- на група бандити ?

Кво пак за Русия бе!

Имаше една война, която нарекоха "Странната...", защото уж двете страни се биеха окоп срещу окоп, ама нещо повече се гледаха и даже празнуваха заедно Коледа, та така. Явно сега интересите са толкова много и разностранни, че не могат да си поделят евентуалната течна плячка. Така могат да си откарат до второ пришествие, а междувременно ние, балъците, ще плащаме грешни левчета отгоре скъпо и прескъпо бензина или каквото там ни предлагат, на "Лукойл" и другите мародери.

Каква Либия, ние сме 20-30 години след либийците! Да пратят няколко томахока към административните сгради в центъра на София! Втората вълна да удари политическите централи и бърлоги! Третият удар да е към всичко, що е с 2 метра и нагоре тухлена ограда! После ще им платим всяка томахок по 10 млн парчето, още първата година след бомбандировката! или ако не им се чака, да вземат от евро фонда красива България-аванс!

КАДАФИТО СИ ИМА ОТ ОРЪЖИЕТО, КОЕТО МУ ПРОДАВАХА ЖЕЛАЕЩИТЕ, НО ТО Е СКРИТО В ПУСТИНЯТА, А ТАМ НЯМА УИСКИ И ШАМПАНСКО КАКТО В АМЕРКАНСКИТЕ БАРОВЕ. ТАМ Е ЖЕГА И ЖАЖДА ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ КАКТО ВЪВ ВИЕТНАМ И АВГАНИСТАН

Така ги "репресирал" Кадафи, че : безлихвени заеми за 20 години на младите семейства , бензин по 0.10 евро цента, нова Кия -джип за 7000 долара и т.н. Стотици хиляди му бачкат от немотия, "демократизирани " вече в собствените си страни. Мнозинството остана там,защото в "демокрациите" им няма работа и ще са гладни. За капак, т.нар "бунтовници" - наемници - шефовете им измъчваха нашите сестри. Всъщност, да влезе петрола и колониалната политика......Да се готви Сирия за "демократизация".

Абе май определението "Агресори" приляга повече на САЩ и НАТО....

Аферим, западна цивилизацийо! Няма да оставите хората на мира докато не ги изтрепете и не им вземете нефта, нали?

United protector значи? Обединени капути, по им приляга.

Така де НАТО като демо/крад/ско създание не може да стои далеч от истината. И ето направо си я казва - обеднял му задника. Еми като е така, цветя ли да ръси или както си е реда да бомби, та да яде?

Сега разбираме, защо изчезна нашия народен калкан ! Турски НАТО- подводници "стържат" дъното на нашето Черноморие и избутват рибата към Босфора, като едни "катър-пилъри"

Световните мутри се обединили за да грабят убивайки хора.

Да ти падне една такава ракета в двора... продаваш я после и не ти трябва ни тото , ни лото.

А да си се замислял какво ще ти се случи, ако ти "падне една такава ракета в двора"....?

да питам така наречената организазя нато каква е ??? маи е агресивна- напададелна напоследак .... питам се какво тарси бг в тази престана световна оранизация нато. !!!! всички е пари и власт за внияние на едни даряваи над други. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най - много крещят и наричат тази акация "агресия" нашите "червени барони", добиващи нефт в Либия, със благоволението на бащицата Кадафи и за сметка на Либийския дълг, принадлежащ на целия български народ, но потъващ в дълбоките им джобове. Те са заинтересовани Кадафи да остане на власт.

За либийския дълг не се тревожи. БГ-то ще се откаже "доброволно" от него по "молба" на янките, като от иракския. Може вече да сме се "отказали" и янките да са го купили за 1 лев. И да са ни потупали по рамото с някой доклад.

Конфликтът е етнически. И не е от днес и вчера. Вярно е, че Кадафи им плаща, за да живеят, без да работят, а само да се размножават. Но! Хората на изток искат своя си език, писменост и култура, някои и религия. А, не арабските! Не, искат да се асоциират с арабските племена! За тях това е демокрацията. Факт е, че никъде по света, СМИ не споменават, какво точно искат бунтовниците и защо се бунтуват в Либия. Вероятно, защото интересите на "Обединения защитник" са малко по-различни от тези на бунтовниците в Бенгази, Мисрата, Зуара и др..

Един от малкото смислени коментари :)

Това даже не е коментар. Опитвам се да създам любопитство за това кой, какво, защо върши в Либия. Ние нямаме информация, коментираме медиите, но не и събитията. Питайте гугъл и ютюб за думата Imazighen! Потърсете, каква е историята на Сев. Африка и Либия! Конфликтите в арабския свят са на етническа и религиозна основа (шиити/сунити). Повечето от тези хора не желаят никаква западна демокрация.

абе защо се чудя като падне някой американски самолет то той винаги се разбива по технически причини, а като падне друг винаги е свален .. хе хе. Да не вземат много да се развалят изведнъж.

е що така, ам начи лоши натовци, отиде оръжеината търговиика на нашия другар путин с другаря му кадафито.....ха ха ха...

Един съвет: На американците не казвай , че си българка. Ще останат с впечатлението , че всичики сме такива олигофрени.

ква българка, бе, аз съм американска подлога.

имаш пред вид"всички"......ами олигофрени сте, да ,по правописа ти личи........аз поне пиша правилно в чужбина, пък ти си неграмотен и в българия...."матриял" кво да ги праиш?тъпи тъпи чак вдлъбнати.....

Кадафи направи грешка, че не си купува модерно въоръжение. Какво са продали руснаците на Кадафи като въоръжението му е от 70-те години. Просто липсат на актуални зенитни ракетни комплекси му изгигра лоша шега. С-300 да си беше напазарувал и сега франчулята щяха да са напълнили гащите, а на презокеанците бая самолети щяха да получат фатална повреда по време на полет.

много успешно ли се правиш на толкова т.па или ти е по рождение?

Абе да Ва запитам, глеам че всеки се включва с квото мое, аз мое ли да се включа в далаверата .. имам адна лада стара е ама върви ... ..и аз да съм от коалициата. Ся да не ми кажат че е руска и съм несъвместим с НАТО. ВЪХ ... Предлагам да участваме с джетове .. шси дътками покрай брего и че мерим либийците с домати ... и ши ги псуваме да гий яд .. и мое да се предадат .

Сега е момента да се включиш-слагай ладата до танка като идеална ми;ена

И на корейците много се правихте ама нещо не ви понася да кръжите над корея а? Щото знайте кво Ви чака. Освен да плашите прости араби над пустинята, други военни успехи не се сещам да имате. Има и предположение защо е така. Защото в тая "фирма" САЩ, няма мотив за подобни успехи. Мотива е едно по различно нещо от парите. Той е свързан с желанието за победа, нещо което арабите имат в по голяма степен от вас ..убеден съм .. затова не са ви простили нищо старо, няма да простят и новите подаръци които им правите. А небостъргачи като световният търговски център дал господ .. има бол .. ПОсле неща да ви гледам запалените свещички, и да ми обясняват по дискавъри за гордите спасители пожарникари ... тц не на мене .. КОйто сее вятър , жъне буря ... казано е. Дето се вика един прост арабин 2 партона да има , на вас ще ги подари ..за спомен ... и аз да имам на него ше ги дам той знае кво да ги прави :) МИсля че всяка нация трябва да отстоява собствената си идентичност, сама да се справя с проблемите си и съм противник на глобализацията в този аспект. ВЕНСЕРЕМОС.

Колко пари се трошат, а ние гладуваме в БГ. Боже, боже- Обеднел защитник. Кога ще свършат тези безумни войни. Човечеството бавно,но сигурно върви към своята гибел и край. Нима това не го чувстват тези които разпалват войните. Първо се суспендират международните норми и принципи,в това число Уставът на ООН,а след това идва третата световна война с последствията. Това е безумие. Третата война ще е на религиозна основа и по всичко личи,че ще се сбъднат лошите предсказания.

отначало ми се стори, че прочетох "Обединен задик", но се оказа, че те са избрали по-неподходящото име за операцията

Има чувството че над корея не летят щото бая самолети ще паднат и имам чувството че жълтите няма да са уплашат от технологии дет са вика. Най много да им изпращат писма с текст "- Извинявайте за поредният свален самолет. Ние не знаехме че е невидим!"

Каква изумителна наглост! Агресорите ще пазят Либия от агресия!? На цял свят е ясно, кой погазва суверенитета на Либия, кой изпраща наемници там, кой продава оръжие на бунтовниците и кои се загрижиха за либийския народ и започнаха да му пускат хуманитарни ракети и бомби! Вси4чки агресори начело с лилипута Саркози на съд. После и Господ да ги наказва, ако го има.

И аз това си мислех. Кой ще ги пази от НАТО тогава, нали ще пазят от агресорите? Не може да се пазят сами, я! ;) А Господ че наказва - то се вижда. Днес тук, утре - там, скоро и в Европа ще заиграе мечката, не се притеснявай, оня отгоре не забравя. Когато едно зло напада друго зло, в крайна сметка злото се увеличава и само то печели от това.

Та да Ви питам аз от кого ше освобождавате либийският народ, че аз не се сещам. Що не си го кажете бе... Пратихме там 300 гладни наемноци от ЧАД , вкарахме 5-6 милиона да викат по улиците и да бонтуват народа , който им се върже на мозъка ... и ние да влезем по някое време да гепим кото има за гепане и това е.. Кажете си го бе ... барем да ви разбера .. Ама да ми вкарвате сценки как се борите да освободите либийците, тя загубена работа това ..дето викаше бай тошо.. само леко с кадафито да не си направите втори виетнам, че имате потенциал за такава излагация. Въобще аз съм на мнение , че Американската армия никога не е печелила някакви сериозни успехи / за разлика от руснаците примерно / , виж бой сте яли доста. Дето се вика който не ви е ударил той не ви е набил.

Ся пък юнайтед протектор, после сигурно ше е манчестер юнайтед .. хе хе... Тея се оляха ... И тоя Ален ЖУПЕ не беше ли оня външният министър на фланция дето е обратен.. Доживях един педИ разин да се репчи на аребите ... и то по необясними причини? Умреха за тос нефт бе братко. Някой от вас дали знае , въпреки никият процент на образованост в либия има 86 висши учебни заведения? А процента е нисък , понеже никой не ще да учи, щото няма и да му се наложи да работи ..закво му е да учи ... ЛИбийците цел живот нищо не работят. Кадафи е казал нефта е национално богатство и плаща на всички. Литър бензин е 20 ст. а хляба е толкова евтин че най малката им монета е 25 и като идеш в магазин ти дават няколко хляба щото няма как да ти върнат. Градовете са водоснабдени и хората си купуват нови автомобили за смешни пари.

Няма демокрация, ако няма експлоатация. Де и у нас да имахме такава диктатура... Може и да има бедни в Либия и Египет, но не съм виждал просяци!

Ха, Мубарак докара Египет да живеят с 2 евро месечна заплата? Ти не знаеш ли бе ахмак. В Либия само севера и обкръжението на Кадафи живееха с по -добри заплати, останалите мизерстваха. Трябва да си идиот за да не знаеш ,че при социализма на Т.Ж бяхме по- добре материално обезпечени не само от Либия но и от други страни на Европа.

Великите сили са се споразумяли-САЩ ще продават оръжието а нефта за Европа или обратното!

амчи тъи ами за какво им е руско оръжие и таралясници, американското по-ще им хареса на либииците

Долу НАТО! Вън майка България от този импералистически пакт!Бог и полковник Кадафи ще накажат агресорите!

Договорени са квотите за всеки участник във войната на ПЕТРОЛА и ТЕРИТОРИЯТА. Добре е за България, че няма диктатор от класата на Живков, Милошевич или Кадафи. Ние българите трябва да проведем единствената възможна вече операция Обединен защитник - ЕДИНЕНИЕТО С БОГА ПРАВИ СИЛАТА, а не "съединението прави силата". БЪЛ-ГА-РИ, СИНОВЕ НА БОГА РА е нашето не цензурирано и изманипулирано име.

Откъде ги измислящ бе провокатор с развинтено въображение? Либийската опозиция каза ясно Нефтът е собсвеност на Либийския народ. А Франция обеща на либийците референдум за това. Тъпи провокатори, цял ден седите във форума продали си гъза на нашата политическата ни мафия ,която е заинтересована Кадафи да остане на власт, защото и тя има пай от нефта на Либия.( но за ваша сметка, защото прибра Либийския дълг в джоба си)

Писал си не наблюдател. Ама защо не наблюдаваш само, а пишеш глупости и обиждаш?

Ако си спомняте преди време Кадфи и саркози /буквата с е малка - според ръста на човека/ подписаха сделка за няколко милиарда , съгласно която Либия купува от Франция съвременни оръжия, между които и изтребители "Рафал" . Та по тоя повод задавам два философски въпроса: 1. Успя ли Либия да внесе френские Рафали? 2. И ако е успяла , дали френските френски Рафали бомбордират в момента френските либийски Рафали? 3. Мога да задам и още един въпрос: "Къде е тук моралът?", ама знам, че е безмислено.

Както е казал още император Веспапиан "Парите не миришат". Не вярвам Саркози-то има по-изтънчено обоняние от един император.

Той е еврейче, с големичък нос, та може и да има такова обоняние.

Много ви здраве!Колкото престъпника буш го осъди някой,толкова и мен.Правото е на силния.Да живеят САЩ и НАТО

Рафалите не са доставени. Има няколко Миража , които Франция модернизира наскоро( два от тях избягаха в Малта)

Николай

Благодаря Ви за информацията. Тогава остава само третият въпрос.

следователно, франция бомбардира либия с платените либийски самолети. добре че не са си купили уран от франция.

Костов е виновен за Рафалите. Трябваше да купят руски самолети.