Русия против US противоракетните системи в Източна Европа

Разполагането на противоракетни системи в Източна Европа нарушава грубо договора за ракетите с малък и среден обсег, заяви руското външно министерство.

Обратно в новината

Коментари - Русия против US противоракетните системи в Източна Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв е тоя смешен плач от руснаците,че държави до тяхните граници се въоръжава. Та Русия разполага с мощно и многобройно оръжие над съседите си. Що за плач срещу другите.Та Русия е 145 милиона ,а на света живеят над 7 милиарда. Тези 145 мил.обитават 1/6 от територията на света и те са взети по най-агресивен начин. Който смята,че света/Най-паче Китай/ ще остави така нещата е лаик и хълцащ от емоции русофил. МИСЛЕТЕ какво ще става...............

ти са оглеждаи за жена си, да не я излъжат някои руски тиражии, както излъгаха рошко капута

Това е редовен номер на американците да не спазват договори. После пищят че се разполагат сиситеми Искендер. За сведение едно от предназначенията на тези ракети е унищожаванети на бази за противоракетна отбрана.

Правилно!!! Руснаците се притесняват от голямо количество фекални маси идващи от САЩ и разполагани в Европа!! Затова казват "БИО"!!! Ще окъкат Европата тия солдати, които уж щели да пазят!!!!!!!:)

симо

ДОГОВОР ИМААААААА.ДОГОВОР!!!!!И каки лиги на радост текат, че Америка НАРУШАВА ДОГОВОРА.Ма то от първосигнални рептили какво да очаква човек?????Със същата страст ще застанат и на страната на Албанците в Македония,щом А мерика ги подкрепя и насъсква.

А как иначе Източноевропейските страни могат да са защитени от ... /знае се кой/ ?

ПРО на САЩ и НАТО обезмисля агресивните мераци на побеснялите руски генерали и ще е добре да бъде разположена и в България за сигурноста ни!

Неграмотник, върни се в училище (ако си ходил), за да се опитат да те научат да пишеш на български и тогава се изказвай по въпроси от такъв калибър. Готов си за бг политиката - прост, нагъл и със самочувствие.

РАШКИТЕ ДА ВНИМАВАТ С ОВЦЕТЕ В МОРЕТО И КРАЖБИТЕ НА ПУТЛЕР И МЕДВЕДЕВ , ПОСЛЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С РАКЕТИ.

Ново двайсе. Точно в новините ми изглежда като подигравка....

Е, какво толкова рипат мурзилките срещу ракетния щит? Все едно аз да скачам когато съседката си обува гащите след бурна сексуална нощ! Това не само е тъпо, но ми намирисва и на наглост!

"Москва е обезпокоена от разполагането на американска военно-биологична инфраструктура по периметъра на руските граници, отбелязват още от ведомството." Тия гьонсурати верно си броят източна Европа за бащиния.

Шубето е голям страх! Дори и Сталин го е знаел...

Правилно тия нарко идиоти ще увредят тежко биосферата с нови ненужни анти земни оръжия.

Учудва ме факта,че в 21 век има идиоти,които още не са проумели американската военна агресия в източна Европа.Чий го търсят в Черно море,край границите на Русия?Световният терорист няма ли да остави народите да живеят в мир и спокойствие?А продажните копелета най -добре е да не се излагат с безумните си писаници в защита на краварската агресия,защото при един ссблъсък и те ще се превърнат в пепел

Да както и ти ще се превърнеш на пепел, или не ти си безсмъртен като Дънкан Маклауд, ха ха.

А мене ме учудва факта,че в 21 век има идиоти,които още не са проумели Русата военна агресия в източна Европа.Чий го търсят в нашето Черно руски военни кораби, след като Парижския договор от 1856-та, подписан и от Русия им забранява да имат военен флот в Черно море!

симо

Че то 21 век какъв акъл има?????Погледни образованието на пазарен принцип,пък и другите неща на същия принцип/даже и троловете/.Акъл и РАЗУМ в тях----ха-ха-хааааа.

Много важно, че пияните ватници са против. Кой се съобразява с бедни и слаби нещастни държавички, които гледат отстрани гладни и жадни като гаврошчета, какво правят по света истинските батковци, ха ха.

нато СЕ ПРЕДВИЖВА ОТ ГЕРМАНИЯ ДО ГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ,КАТО СТРУПВА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ОРЪЖИЕ В РАЗРЕЗ С ВСЯКАКВИ ДОГОВОРЕНОСТИ!!!ВОЕННИЯ СБЛЪСЪК Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!!САЩ ОКУПИРАХА ЕВРОПА И СЕ НАЛАГА РУСИЯ ОТНОВО ДА Я ОСВОБОДИ!!!СИЛНА РУСИЯ,СВОБОДА ЗА ЕВРОПА!!!

SM3 прехващачите дори нямат бойна глава - пресрещат челно вражескит.. сори, прекрасните православни ракети извън атмосферата. Чисто и културно :)

Русофил

СИСТЕМАТА "ЕЙДЖИС"Е СКЪПО СТРУВАЩА,НО НЕНАДЕЖДНА!!!СЪЩАТА БЕ БЛОКИРАНА НА"ДОНАЛД КУК"!!!КУЦА ИМ НА АГРЕСОРИТЕ ОТ САЩ"ПРИХВАЩАНЕТО"!!!

един русофил с акъл в главата ще се появи ли по българските земи или всички са все толкова тъпи колкото си сти?

Снимката, естествено няма нищо общо с темата. Биполярното разстройство е традиция в някои редакции. На снимката зенитно-артилерийски комплек на САЩ Mark 15 Phalanx CIWS - шестцевно 20 мм оръдие. Скорострелност 3000 изстрела/мин. Маса на снаряда 0,102 кг. Външния вид на ракетите SM-2, разположение в Румънската база Девесану можете да видите тук: www . strategypage . com/ gallery/ images/sm-2-live-fire-07-2011. jpg след премахване на празните.

Картинките много няма да помогнат - по добре родните пишман ватници да учат повече Физика и Математика, а конкретно по темата да се запознаят с възможностите на ПРО прехващачите SM3 IB и IIA.

Еми руснаците да оттеглят войските си от границите на НАТО и да ги пратят в Далечния Изток, тогава и НАТО може да не е принудено да разполага защитни системи.

Просто е бре братушкИ!! Отеглете се от договора, и без това, вашите балистични ракети са в пъти по-добри от краварските, дори старите съветски Точка и Ока разполагаха със стелт бойни глави, и лудите крави се посираха от тях, затова и ни накараха да ги нарежем!!!

На човек му стига да сравни един ,,Ескалейт" или Камаро с Лада Калина и веднага му става ясно,че руските ракети са по добри....

Ти май си от тея малпумници, които взимат 12 клас само с присъствие...

До АК 47. По - полека бе боклук. Нарязахме ракетите. И ти ли си ги рязъл, отъждествяваш се с тези ракети, руски поданик ли си, предателю. Знам, че се посирате при споменаване на РОССИЯ, ама защо не ходите там да живеете. А да сетих се, няма денги и няма какво да се яде, ха ха.

Руснаците свикнали да командват - раз-два, особено кръв се..ра..т, когато не вече не им минава думата в Полша, Румъния - нас си ни командват - квото кажат това е и сега. Няма да имате ракети и ние от девет извора вода носим - ще се затрием леле-мале - няма.

Аз съм сигурен,че с разполагането на противоракетен щит е по малко да станем мишена на руски ракети от колкото ако сме безащитни срещу руски удари!

Разбира се че ще са против, защото така се постига някакъв баланс на силите в региона а те държат да доминират.В случая поляците и румънците сами поискаха такива системи да бъдат разположени на тяхна територия!

Абе ей бомбе я марш да правиш сапунка бе!

Камило я с тухличката в кехефа , да го излъскаш и оближеш, че руския генерал ще идва!!!

Ако си наистина майор, язък. Никакъв баланс не се постига, а се нарушава световния геостратегически баланс. За да има баланс, трябва Русия да разположи С-500 в Куба и в Никарагуа. С ПРОв Румъния и Полша, САЩ си мислят, че могат да отразят ответен удар на руските ядрени балистини ракети и съществува риск да се изкушат да нанесат изпреварващ ядрен удар по Русия. Това ли ти е баланса? Не държат ли САЩ да доминират един регион, който е на хиляди километри от границите им, а е на самата граница на Русия? При избухване на военен конфликт, тези ПРО съоръжения ще бъдат първите цели на руските ракети Искандер, а румънците и поляците да се молят зарядите да не са ядрени.

Мислиш ли,че ако Куба и Никарагуа поискат Русия няма да разположи??? Просто не искат защото не се чувстват заплашени а кубинците и САЩ възобновиха дипломатическите отношения,падна ембаргото за Куба.круизните кораби от Маями пътуват до Хавана и нещата вървят все по на добре.Така се прави политика и добросъседски отношения а не с анексиране и закани на политици и висши военни за изпепеляване на световни мегаполиси и превземане за минути на съседни държави!

А в Сирия ? Какво е положението там ,те са гранични с Турция .Русия се противопоставя ,но слага такива в Сирия .А уж всичко е в името на Сирийско-Съветската дружба "безкористно и по братски "!!

Не само че С500 още не е 'сделан', но и С400 още е без далекобойните си ракети 40Н6.

Американските военно-биологични единици влияят отрицателно върху сушенето на вобалта и цъфтежа на бояришника. А както знаете това е основният военно временен запас на руската орда в случай на война.

Няма смисъл да се огражда с бази Руската територия при положение,че няма какво да се противопостави срещу 100 мегатоните-руски термоядрени торпеда движещи се със скорост над 200 километра в час под вода,готови да унищожат градове като лос анджелос ,и много други с многомилионно население.

И като се събуди

Руснаците имат технологията,за създаване на дълбоководна безпилотна подводна лодка ,за пренос на торпеда с термоядрен заряд.Имат и технологията за торпеда задвижвани от ядрен реактор със немислимата скорост 200 километра под вода.

Кът се събуди видя 1000 мегатонната Американска Ракета насочваща се към разлабения му анален отвор!

...и зарад пустата-му трирубльовка - 'наште' СА на ВсеСъщата верьовка.

Айде ходи излижи паметника на Рейгън-създателя на Междузведни войни с Русия (хахаха) и лафа: империята на злото

Рейгън не е създателя на Междузведни войни с Русия, а с СССР! А разликата между социалистическия СССР и днешната Фашиско-Империалистическа Русия я веждат даже слепите по рождение! Създателите и реализаторите на Междузведни войни с СССР бяха нейните ликвидатори Елцин и Путин! Дайте да се придържаме към реалностите! Путин и Елцин реализираха съкровенната мечта на Хитлер, ликвидацията на СССР, Рейгън тука няма нищо общо!

Ако наистина руснаците имат подводните лодки с термоядрени торпеда по проекта статус 6,то тогава за да оцелее ,някаква част от войските на нато ,то трябва базите на НАТО да са на територията на Русия ,а не по границите и.

о. на тати акълията бе, просто да му се не надяваш. :)

Остротата и Познанието на 'наште' - Най НИ вижданите НИ чуваните !

Всяко говедо - от порода задунайгубернистяк !

Кучетата си лаят, кервана си върви.

Болните в ДнешенКремъл - Най-СериозноБолните.

Първо руснаците да коментират разполагането на оръжие в Крим. Второ нас какво ни интересува, какво казало руско министерство? нима утре ще ни гоните от този сайт като ни публикувате какво са казали и от Россселхознадзор?

Аз мога да ти коментирам разполагането на оръжие в Крим. Между Русия и Украйна има договор от 28.05.1997, според който Русия има право да разполага до 25000 войници, 24 артилерийски системи, 132 бронирани машини и 22 военни самолета, в Крим. По време на преврата в Киев Русия имаше 11000 войници в Крим, които увеличи до 16000.

Да, ама сега Крим не е Украйна, значи вече договор няма, а войски има! Що Русия не ги маха, още повече, че съгласно Парижския договор след кримската война, Русия няма право да държи нито един военен кораб в Черно море! Значи Русия има правото да плюе на всеки международен договор, който не и изнася, а американците нямат право! Не е познал Путятя, Трамп-наш вече не е наш!

Русия иска при евентуална война да намали жертвите на населението си до минимум ,до колкото е възможно. С създаването на секретното си оръжие Статус -6 ядреният статус е нарушен и Русия може да удари сащ когато си поиска ,като нанесе там апокалиптични поражения за броени секунди.Остава само да се реши проблема с европейската военна мощ.

Саудитска Арабия е една от най бързо развиващите се държави. Планира се през 2020 година да бъдат завършени т.нар. икономически градове. С построяването на тези градове се очаква доходите на глава от населението да нараснат на до $33,500. Градовете ще бъдат пръснати из различни краища на страната, за да се развива местния поминък.

Какво имаш в предвид под "местния поминък"?

Местния поминък е шибане на рускини, които на табуни посещават Саудитска Арабия, с цел да си подобрят здравословното и психическо състояние! Щото при масовото изпедерастяване на руснаците, в Русия това е недостижима мечта!

Епа,мислам дека Русиа ке си остане, ама болшевизмот веке ке си оди.

Тая боклучива сбирщина дето само се репчи и налита на бой и една битка не е спечелила има претенции ? Крепостни са били, крепостни си остават .

Малко бъркаш, спечелиха съкрушителна победа над ТРЕЗВЕНОСТА!

НА ПУТЛЕРЧЕТО НЕ МУ ОСТАНАХА МНОГО МЕСТА КЪДЕТО ДА РАЗПОЛАГА КАКВОТО И ДА БИЛО:ЗА ТОВА Е ЦЕЛИЯ ТОЗИ ВОЙ.ЕДНО ВРЕМЕ НИ ТЪПЧЕШЕ С ОРЪЖИЕ КАТО ГРАНИЦА С НАТО ТА НЯКОЙ МАЛОУМНИЦИ И ДО ДНЕС СИ МИСЛЯТ ЧЕ СМЕ БИЛИ НЯКАКЪВ ФАКТОР:):):)

Едно време не бяхме фактор, бяхме определящ фактор на Балканите.

НАЛИ И АЗ ТОВА КАЗВАМ:ОЩЕ ИМА МАЛОУМНИЦИ ДЕТО ГО ВЯРВАТ:):):)

масква против това ,масква против онова... Пита ли ги някой ,да си се оправят.

Те се оправят - взеха си Крим. Оправяйте се!

Май загубиха Украйна...

Извинявай, но тук форумът е за българи, а не за "Горди" Еврогейове! Червилото, и на парада, там можеш да се кълчиш и гевезиш колкото си искаш, маскиран ако щеш като Евромаймуна, ако щеш като Евросвинкя!

ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ ПАЗИ СВОИТЕ НАРОДИ ОТ ИЗОСТАНАЛА И С МАНТАЛИТЕТ ОТ 19-ТИ ВЕК РУСИЯ.КАКТО КАЗВАТ ХОРАТА-И ЛУДИЯ БЯГА ОТ ПИЯНИЯ.

Победители няма да има . Няма да те има и теб . Никой нищо не може да опази .

"Цивилизования свят"?????? Точно тоя "цивилизован" свят започна ДВЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ с над 100 МИЛИОНА убити общо, бок лук!!!!

прав си. Тръгвам за пустинята- идваш ли?Или само си подрънкваш, колкото да не зАспиш? И утре пак на супермаркета и телевизията? На мотора и на компютъра? С парите и парфумите? тц-тц-тц.

Първата я започна Русия, като нападна Австрия и Германия! Втората я започнаха Сталин и Гитлер с подялбата на Полша! ДВЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ с над 100 МИЛИОНА убити общо, по вина на Русия, бок лук!!!!

И как от те това ке стане мир? Божкеее, не знам как, ама ке биде. И война голема нема да има!

Когато Русия разполага свои воиски и техника ... ..по СВОИТЕ вътрешни граници до Украйна и в Калининград ... ..запада Пищи и медиите им оплюват Русия ...била агресивна заради това!!? Когато Запада Обкръжава Русия с Военни Бази ...в Директно Нарушение на ПОДПИСАНИ между тях Договори ...Било Нормално и ОК , а Медиите Мълчат ,политиците на запад се крият или Лъжат гадно ..!! С Лъжа ,Манипулации, Агресия, военна сила Запада Колонизира и Граби Света вече около 700 години ! Русия и Големите от Изтока вече Блокират западните Крадци !! А Грабежа е Основата за Съществуването и просперитета на Запада ! И Крадците в Отчаянието си за да се запазят действат Отчаяно ... което вече видимо ни води към...Краят ! Армагедон е близо,България е вкарана и служи на Антихриста !

А когато НАТО разполага свои войски и техника ... ..по СВОИТЕ вътрешни граници до Украйна, до Калининградска област, до границата на Русия с НАТО ... .. Русия и медиите ѝ оплюват НАТО ...била агресивна заради това!!?

Нато не е държава бе идиот.

След 3 Световна Война ... ...няма да остане Нищо ! Нито от писанията на Троловете на Сорос ,нито от Бълагрия,нито от семейставата на троловете,нито живот ще остане след като Запада прекрачи границата и започне Армагедона-карят на хората ! Няма да има помен от сребърниците платени за защита на западните антихристи.

Санкции за маскавата е-н за маскавчанките

НА ПУТЛЕРЧЕТО НЕ МУ ОСТАНАХА МНОГО МЕСТА КЪДЕТО ДА РАЗПОЛАГА КАКВОТО И ДА БИЛО:ЗА ТОВА Е ЦЕЛИЯ ТОЗИ ВОЙ.ЕДНО ВРЕМЕ НИ ТЪПЧЕШЕ С ОРЪЖИЕ КАТО ГРАНИЦА С НАТО ТА НЯКОЙ МАЛОУМНИЦИ И ДО ДНЕС СИ МИСЛЯТ ЧЕ СМЕ БИЛИ НЯКАКЪВ ФАКТОР:):):)

Ти виждал ли си политическа карта на Света ? Погледни територията на Русия . Подводниците са мобилни ,както и ракетите и самолетите . Що за идиоти ?

Проблемът не е в разполагането на ПРО. Да си поставят колкото си искат. Проблемът е, че ПРО установките Мк-41 изстрелват и ракети със среден обсег. Което означава, че според типа на ракета, променяш предназначението. Което от своя страна е нарушение на подписан договор. Решението е - поставяне на установки, предназначени да изстрелват само и единствено противоракетни ракети. Така договорът ще е спазен.

Който има проблем да си го решава. На нас какво ни пука

Девеселу (в Румъния), където е разположена ПРО е на 65 км. от АЕЦ Козлодуй.

Съвсем не е там проблемът! Проблемът е, че Русия разполага Искандери и Точка-У за да бомбардира безнаказано Европа и е бясна, че американците ще им ги свалят! А това, че установките могат да изстрелват и ракети със среден радиус и бош лаф, измислен от Путята! Ракетите със среден радиус си имат достатъчно собствени установки за изстрелване!

Продължавате да лъжете соросоидните лайномети и май скоро ще нахраните прасетата.

Нали ракетите със среден радиус от 500 до 5500 км. са забранени и унищожени и в САЩ и в Русия! Кво квичат на умряло тогава руснаците? Мирише ми на нещо гнило!

Какво толкова плачат масквичите, нали вовата е велика :}

Реват, щото си знаят, ква им е боза армията и с тия инициати ви става невъзможно по-нататъшното териториално разширение на Империята на Злото!

Ами какво да коментира човек при такива простотии? С право ви убиха от бой братчетата и с право ще продължат да ви бият.

БЕГЕЕЕЕЦА ПАК НИ ИМА ЗА НЕНОРМАЛНИ - НЕ ПИШИ НА ПОСТОВИТЕ СИ И РЕПЛИКИ - МАЙМУНАТА И В АФРИКА Е МАЙМУНА

Путине дислоцирай Калибрите в Куба отваряй наново Лурдес и ако трябва подарявай им по един кораб памперси всеки месец само това ще ги стресне че са нагли иначе.

ДОБРА ИДЕЯ. Лошата новина е че в Русия памперси не се произвеждат. Ще трябва да ги купуваме от загниващия капитализъм срещу евра или долари, а деньги откъде? Другата лоша новина е нарастващата сила на тонгоанската флота, която се превръща в заплаха за нашия флот.

А газ нали есть и денги ще има ха ха ха !!! Да им ги подарява ей така от добра"воля" памперсите :)

Опита се вече, ама Кастро стана соросоид и му дислоцира един як чеп отзад!

Всички разполагат оръжия, но не всички разполагат с пари. Силата е при богатите и умните.

а красотата ще спаси света.

Не всички, а само САЩ разполагат оръжия в своите 1000 военни бази по целия свят

Самолет Ан-26 изчезна от радарите и падна докато преминава над Куба - няма оцелели - ползвайте руската безаналогова техника преди да е привършила

И кво като е изчезнал...? Много важно.

А вчера един сливенлия с МЕРЦЕДЕС се размаза на "Тракия" Ползвай мерцедесите, докато не са свършили!!

руснаците могат да преодолеят всяка противоракетна отбрана, но ще пострадат тези, на чиято територия се намират системите ѝ; затова така настойчиво агитират западните режими да се откажат от губещата си позиция

Видяхме как преодоляха "Томагавките" в Сирия! Не ги забелязали, щото когато разработвали С-400 още не знаели, че Земята е кръла! И до днес 25% руснаци си мислели, че земята е плоска и се държи на 3 кита!

Там е работат че нищо не сте видели пръдльо. Изчезнаха две трети от боклуците

Проблемът се решава лесно. В една прекрасна безлунна нощ американският щит в полша и Румъния се унищожава с нисколетящи Искандери, и на сутринта се гледа сеирът на всички малоумници. Какво ще направите тогава? Ще нападнете Русия ли? Не може, вече нямате ПРО, това ще е равносилно на самоубийство. Ще дадете на заден ход ли? Това ще е огромен позор и проява на слабост, и нормално ще последва разпад на НАТО. Какво ще направите, питам? Ще се наслаждавате на позора си!

++++++++++

и като се събудиш на сутринта - гледаш, пак си се подмокрил в леглото. И защо? Защото от старческа склероза си забравил да си сложиш памперса, а през ноща пак си сънувал ядрена война.

Предпочитам само да я сънувам ядрената война, но да се събудя в леглото, а не обратното. Ти не искаш ли същото?

в една ..... пет ракети (руски, китайски?) гръмват спътниците на пентагона; това става за пет минути; цялата уса армия остава сляпа и глуха; каквито са храбреци, масово се изпокриват по дупки и пукнатини, и всичко, което може да крие влечуги - имаше вече прецедент в черно море :)

отдели време да събереш информация, не вреле некипели.

Два свята- единият е излишен. Въпросът е-кой?

То е ясно кой, свят, е излишен, малкото раково образование наречено Русия, която от 200 години не е спирала да воюва и да заграбва чужди земи!

Явно голям интерес проявяваш към руснаците. Жалко, че те не се интересуват от теб.