Наши пилоти ще се обучават в 10 страни от НАТО

В рамките на инициативата на Алианса за сътрудничество в сферата на обучението на пилоти в Европа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

I za kakvo shte se obuchavat .Nato e neshto vremenno.Skoro pak shte sme pod kriloto na Rusiq,togava nashite politici shte zapeqt druga pesen.V tova burno vreme sme nai zashtiteni ako sme s Rusiq inak shte se izgubim kato naciq.

Блазе ни значи. Вече като част от световният елит ще получим възможност да се докосним до най добрата военна техника в света, която може да създаде само арсеналът на демокрацията. Вярно е че хубавото струва скъпо, ама нали е много хубаво ето на бръкнахме се и вече получаваме. Браво на премиера и на правителството и на цялата плеяда деатели на демократичните преобразования в страната ни Цега благодарение на тях светлото бъдеще в един по добър свят ни е гарантирано.

Има инициатива на Алианса. Само че, в цената на самолетите ни влиза и обучението на пилотите. Сега като започнат да ги обучават в Германия, Великобритания и Нидерландия (бивша Холандия) дали няма да се наложи да плащаме на обучаващите държави? Ама и аз съм един дребнав, стрижа мишките, голяма работа, че ще платим едно обучение два пъти. Преди два-три месеца един американски гоуемец каза, че сме платили самолетите без двигателите. Може пък да се наложи след 2027-ма (когато направят фюзелажите на самолетите) да се наложи да платим двигателите, които ще чакаме още няколко години, когато пък може да се окаже, че сме ги поръчали без крила, после без авионика и т.н..

Има обучение по самолетоводене и обучение по бойно използване. Едно е да те научат да летиш с F-16 и грамотно да използваш сиситемите му, друго е да изпълняваш тактически задачи с него и да поразяваш цели. Този който повече време го е използвал има повече опит, който не е лошо да сподели с новобранците.

Нещо много интересно мисли Каракачанов? И подписва даже... Нямаме самолети, съответно пилоти за съвмесни тренировки. Нямаме и радари съответно. Ама и ние в А-група, с батковците от НАТО-то. Това го казвам със съжаление. Колко време ни трябва като една нормална държава, която по желание е станала член на алианса НАТО, да изпълни изискванията за съвместимост на войските и логистиката си? Със всичките му произтичащи осигуровки, резерви, обучени специалисти. Спирам, че ме е срам и за себе си като българин, и за нашите момчета. С какво самочуствие ще са, ако утре се наложи да ни защитят... от марсианците, примерно. Не ми се говори за "съюзниците"... Положението, ако не беше трагично, щеше да е смешно. Можете ли да си представите само какво е в главата руския началник на щаба, дето трябва да планира, примерно нещо от рода на "Преодоляване на НАТО-вското ПВО по направленията "Варна-София" и "Бургас-Пловдив" и осигуряване превъзходство във въздуха"? Ами тоя не може да го намери това ПВО! Ебати и плана, и чудото!!! Смех... и сълзи.

Чудесно. Тъкмо свят да видят и да разберат как е навън.

Най-изгодно излиза в Турция на ол инклузив, а през свободното време, момчетата ще могат да отскачат до Анталия, Бодрум, Кушадасъ и Айвалък!

Против кого ще летят после. Срещу Русия? Провокатори подли.Русия няма какво да прави в БГ за да я напада или да я вреди след като в миналото дала живот на тази държава, ако БГ не се навре в Русия по заповед на САЩ, които имат навик да воюват с чужди ръце. Это ви историческата справедлимост.

Руски успокой се. :) Ще вземеш да скъсаш нещо и пак българите ще са ти виновни. Не, че с хора вярващи, че страна може да покрива една шеста от света само с отбранителни войни има смисъл да се разговаря...

Русия създава Гърция през 1828г а руския капитан Георги Мамарчев(вуйчото на Раковски) е хвърлен от Русия в затвор....че е вдигнал ВЕЛЧОВАТА ЗАВЕРА ЗА БЪЛГАРСКА СВОБОДА. Въстанието е смазано от Русия. Русия създава Сърбия от ДВЕ БЪЛГАРСКИ ЕПАРХИИ - Нишката и Негованската. Руски емисари ходят там, с разрешение на Турция, да агитират българите срещу заплащане да се пишат сърби. През 1885г, на СЪЕДИНЕНИЕТО, България резонно очаква Турция да я нападне и Българската ВОЙСКА е на турската граница. Напада ни в гръб Русия, чрез чакала си Сърбия. Руското протеже Батенберг е сменено от руското протеже Фердинанд. И Русия пак напада България - НА ДВА ФРОНТА. Генерал Иван Колев остава завинаги ЛЕГЕНДА в учебниците по Световно Военно Изкуство - след цяла нощ в галоп от Плевен, в атака "Саби вън" прегазва и превзема руските окопи и оръдия в Българска Добруджа. На 14 октомври 1915г СЕДЕМНАДЕСЕТ РУСКИ КОРАБА и ята самолети бомбардират 1 час 7 минути непрекъснато беззащитна Варна. Единственно немската прецизност спасяват Варна от тотално разрушение. Матрьошкин, татуирай си на сърцето германските подводници спасили Варна от кървава руска баня : U-7 и U-8. В Македония Русия се бие срещу малка орязана България на ВТОРИ ФРОНТ. Запиши си паметната битка при Завоя на река Черна на червения ти задник русофилистичен - България смазва общата РУСКО-сръбско-гръцка армия. Чий го дири Русия в Добруджа и Македония, на ДВА ФРОНТА срещу България? За реките от кръв след Девети 1944г в България, пролети от руските ватници и такива като теб слуги - ти ще напишеш тук подробно. Особенно да Кървавата Коледа на 7-ми януари 1944г в Македония - 22000 българи изклани и 130000 насила пресилени в България. Затова, червеногъза ушанко, в Българските градове масово има улици "Солунска и "Пиротска" - улици на пресилени насила българи от заграбени от Русия-СССР български земи и подарени на верните и чакали. На Девети 1944г България е ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ ДНЕС.

абсолютно вярно, само че едно не вярно. Младият Батенберг, добре запознат с навиците на руския двор тий като израства там, не е искал да е руско протеже. За това го сменят- заради Съединението и Сръбско-българската война- и е в изгнание до края на живота си. Дори и жена му не е аристрократка, а за жалост децата му умират. За това извесният с гей подхожденията си алчен австриец Фердинанд е идеалният кандидат и на Русия и на Австрия. Колко български войничета е изнасилил той не е ясно но не са били малко. А в Капри е буйствал с колегите си Максим Горки, Ленин и разни други.

А пък ние ще пращаме наши момчета в РАссия за агенти и хакери в централите на ФСБ. Нъ.

Как ще се обучават в 10 страни, след като имаме всички на всичко 7-8 пилота?!?

Идеята е да станат повече.

Ще ги набавяте сред циганите.Един полк да има.

За 8 "нови" самолета , които още не са започнали да ги правят а ги платихме ще се обучават в 10 страни.За това сега имаме повече адмирали отколкото кораба. За това сега за 30 000 армия имаме повече генерали от 1989 при 120 000 армия.

Саше, не, че нещо, ама ти да не мислиш, че е 1 самолет 1 пилот? Тоя човек и до тоалетната няма да може да отиде... :) Трябва да са поне 3-ма пилота за един самолет за да има 24 часово дежурство. Или ти си го представяш различно? :)) Иначе кавичките са ти неуместни. Сигурен съм, че ще бъдеш възмутен, ако някой ти каже, че новите лади нива не са нови, защото нямат подобрения поне от 20 години... :)

Саше, ми другите ще ги направиме президенти.Нали това сега е на мода сега!

Човек да им завиди че ще управляван най-добрия изтребител на света- Ф 16

Най добрия през 1079 в северната част на западното полукълбо.

12 пилота в 10 страни?! Ма не са ли малко само 10 страни?

Българските пилоти във военно-историческите музеи на тези страни от НАТО, ли ще се обучават?