Населението на България ще намалее с около 20% до 2040 г.

Прогнозата за демографското развитие на България е за намаление на населението с около 20% до 2040 г.

Обратно в новината

Коментари - Населението на България ще намалее с около 20% до 2040 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прогнозата е сбъркана разбира се, защото се прави по средни данни, без да се отчитат различията при различните етноси. Много е вероятно към 2040 година, населението на България да надхвърли 10 милиона, но българите да сме около 2 милиона в тези 10 милиона.

направо....

СЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ БЪДА ДОСТАТЪЧНО МЛАД ДА ИЗТРИЯ СЕМЕЙСТВОТО НА МУТРАТА ОТ ГЕНЕТИЧНИЯ ФОНД :))

Това си е направо идеално

Па то наш Боце ни говори съвсем други неща! Оти да им вервам на тия, а не на Бащицата? Той по-ми вдъхва доверие, нищо, че си обича да послъгва! Добре, де, лъже като дърт циганин, ама я си му вервам, оти си е наш! И ако нещо се закучи, пак ше ни пързулне красиво.

Джендърските Тиква и ГРОБ ще довършат започнатото!

българин прави максимум 2 деца, колкото да се запази народа, не да се увеличи, но поради голямата емиграция и бедност, водеща до 0/1 дете идва демографска криза, няма как да се поддържат ония 9 милиона от тошово време.

Хубавото в тази новина е, че колкото и малко да остане населението, всички ще са джендъри.

Манго поучава малкото Мангалче: Учи бе учи, турците се изнесоха, българите не раждат, че кой ще я управлява тази държава.

Гроб за периода 2009-2017 свали раждаемостта от 80 на 60 хиляди. Станишев 2005-2009 повиши ражд. от 70 на 80 хиляди. Извода е ясен. Ако искате раждаемост избирайте БСП. Същото се отнася за Шенген и Еврозоната. С гроб - само гроб дет се вика. Ако не беше тройната коалиция нямаше и ЕС да видим. Гадно , ама факт. Те също крадяха ама някак си не унищожаваха така директно всичко по пътя си. Сега с гроб всичко е гроб. Значи ДОЛУ ГРОБ.

Бойко-българоубиеца ще се нарича в историческите хроники след време. Толкова големи поразии и толкова гадно никой не се отнасял към народа си. Това е национален предател и трябва да бъде линчуван, а не да му пляскате като малоумници по митинги и по банкети. Нямате грам мозък като се подмазвате на този отвратителен крадлив червей. Затова и младите бягат, с какво да гледат децата си тук... като циганите ли, с 400лв. на месец, че той Борисов краде милиони.

Докато изчезнем. ГЕРБ работят по въпроса.

Причината за стопяването е ГЕНОЦИДА в България и емиграцията в чужбина! И недейте слага други държави като Полша, Унгария, Словакия и т.н. да се успокоявате защото това не е вярно! Има един много точен сайт countrymeters,info и там за Полша дават следното: Раждания за тази година 95 501 Смъртност за тази година 90 175 (повече са се родили) Ръст в популацията за тази година 1 175 (населението им от 1 януари 2018 до сега се е УВЕЛИЧИЛО) Сега за България където няма нищо общо и сме толкова далече от Полша че: Раждания за тази година 15 760 Смъртност за тази година 25 276 (-10 000 повече са умряли от родилите се) Ръст в популацията за тази година -11 803 Това от емиграция. Така че България в момента според ЦРУ, ООН и прочие големи безпристрастни изследвания България е на ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА ПО ТОПЕНЕ И ИЗЧЕЗВАНЕ НА НАЦИИ !!!!!!!

И разбира се правителството нищо няма да направи за народа си и да вземе мерки против това въпреки че всички световни безпристрастни агенции дават България на първо място в света по топене и изчезване на нации!!!!

всички в парламента са боклуци!

Каква емиграция през 70-те и 80-те имаше? НИКАКВА! А по онова време вече българските семейства имаха най-често по едни или две деца. Аз лично не помня да имам съученик, който да е от семейство с повече от две деца. Говоря за периода 1970-1980г Раждаемостта сред българите драсстично намаля главно след колективизацията и комунистическите идиотщини започвайки от 50-те години. о онова време населението нарастваше главно за сметка на цигани и турци. Турците си биха камшика за Турция в края на 80-те и останаха само циганите да раждат деца. Но и те сами не могат да насмогнат на демографския срив. И за завършек - всичките ми днешни български познати с повече от две деца живеят в чужбина. Тия от статистиката дда публикуват колко БЪЛГАРСКИ семейства днес имат 3 и повече деца. Бас държа, че са не повече от 1000 в целата страна. И за сравнение да публикуват същата справка от 1960, 1970, 1980 та до днес.

През комунизма не е имало емиграция, защото тогава се живееше добре и имаше за всички. Емиграцията и масовото обедняване на народа дойде при демокрацията. Напрактика се стопихме с няколко милиона само за последните 20-28 години. Масов геноцид, особено в провинцията където си жив-умрял.

Извинявайте ама много сте заблудени. 15 000 раждания у нас има за едно тримесечие, а не за година. Като гледам 95 хил - за Полша това също е тримесечен показател. Полша е примерно 40 000 000. На година трябва да се раждат по 400-500 хиляди деца там. Та мислете малко като боравите с цифри. Гроб смъкна раждаемостта от 20 на 15 хиляди на тримесечие за периода 2009-2017та - това да.

Заблудения си ти!!! Кой ти е казал че тия числа са за цяла година, алооооо?!!! Този сайт показва за годината т.е. от 1 януари до сега !!!!! Капиш? От 1 януари до сега.....И така до края на годината!!! Колко време е минало от 1 януари до сега?! Ден след ден числата се увеличават. До края на годината. И чак от 1 януари догодина почва нова статистика за новата година!!! пп. отвори сайта и прочети, а не да пишеш коментар пълен с глупости!!!

От 1 януари до сега колко време е минало бре? А ето ти числата и към днешно време (на 2 минути се обновяват) и така до края на годината. БГ 15 785 Раждания за тази година 169 Раждания за днес 25 317 Смъртност за тази година 271 Смъртност днес -2 291 Нетната миграция за тази година -25 Нетната миграция за днес -11 822 Ръст в популацията за тази година -127 Ръст в популацията днес Полша 95 566 Раждания за тази година 1 025 Раждания за днес 90 324 Смъртност за тази година 968 Смъртност днес -3 495 Нетната миграция за тази година -37 Нетната миграция за днес 1 748 Ръст в популацията за тази година 19 Ръст в популацията днес

Погледнете какво се случва през последните 10 години - откакто на власт са ГЕРБ. България е загубила около 500000 души!! Поради емиграция, смъртност и намаление на раждаемостта (сравнявам с предишни години)!!! Дори и БСП не са навредили толкова много на страната ни.

Раждаемостта сред българското население намаля отще преди 50 години! По времето на социализЪма дето се развиваше безспирно. И така се разви, че сега му сърбаме последствията.

Станишев за 4 години вдигна раждаемостта от 70 на 80 хиляди, а гроб я свали от 80 на 60 хил за времето 32009-2017. Мамицата ви гробарска ялова крадлива ниедна калинковска......

Още един мандат на Борисов и съвсем ще се спихнем. Невероятен растеж,благоденствие,пари на калпак....направо рай! Външни причини,бедствия,епидемии не са ни нужни. Имаме си вътрешни такива,които нЕкои от нас,си избират "доброволно". 1300 г.българска нация и Държава-добре дошли в късите,дебели пръстета на сегашното Партийно и Държавно Ръководство!

Ще спихнете заради недоразвитите си мозъци, непрочели и една книга, а попиващи алкохол и дишащи бензинови изпарения от таратайките.

Казано по друг начин, някъде към 2040 година ще бъдем под 6 милиона. Като вземем в предвид броя на децата при малцинствата и при българите, сами се сетете, какъв ще е процентът на етническите българи! Това е катастрофа, от която България едва ли ще излезе. През 1982 година, не са достигали някакви си 24 000 души, за да отчетем население от 9 милиона! В момента сме под 7 милиона/ твърди се, че сме 7,1 милиона, но аз не вярвам!/ и продължаваме да се свиваме като сюнгер. Кой е виновен за всичко това? Демократичната седерастия, ще ликвидира България! Към 2040 година, малцинствата ще са мнозинство и държавата ще е на изчезване! Вижте случаят с кюрдите! Те са десетки милиони разселени в различни държави, но нямат собствена!

С циганите бе, защо се забравете циганите бре! Какво се пишете 8 иле 6 мелиона, а циганите са веки 30-40% от цифрата! Бебетата по родилните зали са 60%, това значи, след 15 години почвът да произвеждът новоту циганску покуление!

А през 1945, циганите беха точно 10 000 под списък, правен от царските слъжби за Хитлер, който пращаше циганите в концлагер. Да ми обесниш кой размножи циганите през куманизма, и след царя, който ги държеше под списък?

Циганите вече свалят раждаемостта и те - българите спряха да ги ранят мър како.

Днес поредната концесия поредния гвоздей в ковчега на България.

Закривай!

Половината от България ще бъде част от Русия, а другата половина ще бъде част от Турция. За кое население става въпрос?

Дано се падна в Руската част, че турските резаци еб*т и нъжко

Какво направи Бойко Борисов с ТРИТЕ СИ ПРАВИТЕЛСТВА и 15 години партия ГЕРБ във властта ? В същност намалява населението на "младите демокрации" от Източна Европа - тези които са подложени на нео колонизация и "контролиран" геноцид. Преди 10-15 години, когато кажех или напишех подобно твърдение винаги се намираше саркастичен неолиберал, койти си разкривяваше устата в "конспиративни теории". Още ли данните ви се виждат като "конспирация" или сте слепи ?

ГЕРБ това сме ние - видими резултати!

Всичко върви по план-ЪТ и другите планировки преди него. До 2030 г. българите трябва да са 4,5 млн., без собствена икономика, да работят за световните корпорации и да купуват техните стоки.

Ама разбира се! Нали точно затова другарите основатели на БСП извършиха, по инструкции на американския шпионин Горби, антинародния проамерикански преврат на 10.11.1989г. и веднага след това другарят Луканов извика хамериканските спецове Ран и Ът да му планират унищожението на България, така че спокойно, всичко си върви по план!

Бялата раса намалява повсеместно. САЩ, Германия, Англия, Русия. Само, че богатите държави привличат имигранти - бели, от Източна европа и недотам бели от Африка и Азия. Още преди 20 години белите първокласици във Франция бяха малцинство.

запритеснявал се мизерника български за сащ и англия

На никой не му дреме за ФАЩ и Англия!

Есва ли броя на населението ще намалее! Българският етнос - да! България усилено се циганизира! Създава се циганска политическа партия по примера на ДПС! Скоро тя ще започне да печели всякакви избори. Циганите ще се разплодят, като скакалци! Държавата ще стане Циганска със сигурност до 2040 г.

Ай дано те поне да оправят българия.

Циганите не могат сами да съществуват, те трябва да са на гърба на някой друг (подобно на кърлежа). Следователно и те ще намалеят.

Циганите са паразитиращ етнос. Те не могат да виреят без друг етнос от който да смучат. И те ще се изнесат от тук като намалеем българите. Впрочем от онези 2.8 милиона навън доста са точно цигани.

ти къде живееш бе , марсианец? нямало да намалее населението....та аз вече нямам и единпо-млад роднина или съученик, който да живее в българия....

България вече е развита западна демокрация. Представители на Ромската партия искат помоши от бщджета за издръжка на всички новородени деца от майки на 12 години. ДПС отказва дебат, защото това не е проблем на автономните области. Партията на ЛГБТ иска секса между еднополови семейства на публично място да е задължително с публика - да се разгледа наказателния кодекс за този, който обърне глава по време на представление. Къде са българите ..... зад граница.....

А Ленин . . . в Полша!

Това добра или лоша новина е? Зависи от % на дебили и % на тъмнозелени, които ще населяват територията след 20+ години. Аз предпочитам да имаме 50% спад в населението, като спада при дебилите и тъмнозелените е 100%, пък ако щете го наричайте геноцид!

Дебилите не бихте могли да спаднете от само себе се. Трябва да ви се помогне, но ако това се случи, то и демографския проблем ще се реши..

Как да спаднат дебилите, като курвите в България усилено се чифтосват с мухльовци и дебили, дори малкото свестни и образовани жени умишлено избират мухльо, за да го командорят и манипулират, а интелигенцията се изнасяме.

Корнелий

Браво! Прозорлив ум! Но все пак мисля, че отстраняването на 80% от населението ще доведе до спад и няма така бързо да ни реши демографския проблем!

Как няма да намаляваме като никой не следи за качеството на храните по магазините, а освен това ако открият фирма с фалшиви храни не казват коя е. Да не говорим, че голям процент от хората са с приходи недостигащи за изхранване!

в планът за унищожение на българите (публикуван е в гугл) - това е една от точките - различни методи за избиване на българи са посочени - оставяне без работа, масова престъпност , съчетана с демонстративна ненаказаност, с цел психически да се смажат българите и да се разболеят от стрес, да се насажда разврат по телевизията и да се подбуждат масово хората към него с цел разваляне на семействата, ценностите и морала, а една от точките в плана гласи, че ако не измират достатъчно бързо българите, трябва да се тровят и храните им, за да се разболяват от рак или лекари при операции да вкарват ракови клетки в пациентите....това като го прочетох и като се огледах в ужаса, в който се оказахме с днешна дата тука в българия, разбирам какво се случва с мен и с всички в българия

То никой не следи и за качеството на мат'ряла . . . . Я скивай къфф тъмнозелен излиза. Ако не е тъмнозелен - отива при Волгин да го направи 80 процентов!

бедата е не, че ще намалее населението на българия, а че ще изчезне българската съставляваща в това население; същото става с още по-бързи темпове в швеция

А през 1945, циганите беха точно 10 000 под списък, правен от царските слъжби за Хитлер, който пращаше циганите в концлагер. Да ми обесниш кой размножи циганите през куманизма, и след царя, който ги държеше под списък?

не пускат никъв гювеч

Как да не пускат, бе? Подходът ти е грешен. Наемаш апартамент по към центъра, взимаш някоя таратайка. Това търсят курвите у нас, които са 99.9%. Правиш тези 2 неща и ебеш колкото искаш. Забравих най-важното - правиш се на колкото се може по-прост и тъп селянин и ще почнат да налитат. Че като видят някой по-образован без шанс за манипулиране, го избягват. Лесни са нашите селянки, само да знаеш как....Друг е въпросът, че отвращават, няма по-пропаднали от тях на света.

Блазе и на евразийска раССия! Има си 25% мюслюмани за население да и правят прираст! Не са като държавите в ЕС!

тия 100-годишни склерози от бан дори плана ран-ът да си бяха направили труда да прочетат (има го навсякъде в гоогл, вече не тайна) преди да си съчиняват глупости - американският план е изпълнен - той гласи: до 2020г българите трябва да бъдат изгонени/изтребени/намалени до максимум 4 000 000 ...И през 2018 предсрочно дори планът е ПРЕизпълнен, държавата е абсолютно обезлюдена, а раждаемостта е сведена до някакви 50 000 бебета на година

От тези 50000 две трети са ромчета.Ставаме малката Индия.

каквито и да са , факт е че тея 50 000 не могат да запълнят и един средно голям град, какво остава за цяла държава

Искате прираст? Много добре ... 1. Света е на мъжете и те решават ко е и как. 2. Жената трябва да разбере че е в помощ на мъжа и основната и функция за което е на този свят е да ражда. Друга работа няма. 3 и 4 ще си дойдат на мястото когато се изпълнят първите две условия. Така и обществото отново ще заработи и когато говорим за човешки свободи ще разбира нещо съвсем друго а не това което разбираме днес и което ще погуби човека. И сего почвайте да ме плюете на воля. Само че това няма да промени истината. За разлика от вас аз не съм лицемер и ви казвам болната истина. Е тя е такава. Давай!

Да де, и прокламира жената за оПществена соПственоЗ. И прокламира липса на семейство, щото семейството била буржоазна отживелица, а децата биле експлоатирани от родителите, а държавата немало да ги експлоатира, а щела да им даде образование, затова сички деца под куманиЗка пропаганда в училище, и отделени от родители и семейство, за да станат новите еничери на куманизма. И земята, соПственоЗта, била соПзвеноЗ на държавата, демек на управлеващите държавата. Ако помните как държавата плащаше прищеФките на куманягите, цела класа търтеи, и досега им плаща, на държавни разноски сичкото, а вие плащайте и блейте. Ми, честито, това си поискахте. Перфектното равенство, айде дигайте купоня.

Ми отивай в ислама бе, там мъжа е господар. Аре обрезвай се и къш у Ислама. Кой те спира бе потурнак. Господарлък му се прищел.

Че допреди 30 г. Тези точки не бяха валидни, жените бяха равноправни и България растеше. Как ще го обясниш?

БалХар - не растеше, а беше в държавен дълг и дефолт преди 30 годин. ДОКОГА ШЕ ЛЪЖЕТЕ БЕ КУМАНЯГИТЕ. ДЪРЖАВАТА БЕШЕ ОСТАВЕНА В ДЪЛГОВЕ, РАЗСИПАНА И РАЗГРАБЕНА! И РАЖДАЕМОСТТА БЕШЕ НА ЦИГАНКИТЕ , НЕ НА БЪЛГАРКИТЕ! КУМАНИЗКИ БУКЛУЦИ ЛЪЖЛИВИ.

Цитат: '2. Жената трябва да разбере че е в помощ на мъжа и основната и функция за което е на този свят е да ражда. Друга работа няма.' Сега наблегни на последното и проумей, че една жена ражда, кога може да остане в къщи да се грижи за децата си. А мъжа да осигури останалото. Физчески необходимости просто. Ако искаш, ти раждай, ас ше те ебъ, и ас ше осигура останалото. Но ти ше раждъш и ше работиш в къщи. Щото то не мое саму да господаруваш. То си има и елемента на баланса. Който е господар, той плаща разноските, затова му се робува. Ас претенции да съм господар немъм, ама и претенции да съм робиня също немъм. Моем и тека и тека, ти избиръш. Раждъй, ас ше плащъм. Ако пък ас раждъм, ти ше плашъш. Капиш?

Да ти напомним, ти го казЪ: 'Друга работа няма.' А сега се надупи, друга раута немъш. Ас ши ибем, ти ши раждъш, и друга раута нема да имъш, съгласен?

Проблемът е че в днешно време с един доход не може да се живее. А преди каманизма с един доход е изхранвано семейство. И в Америка е било така, как мъжете са изхранвали семейства с по много деца до 1960те без жените да работят? Отговорът е прост: когато жените влизат на пазара на работна ръка заплатите падат почти пропорционално защото предлагането на труд се увеличава а търсенето много по-малко. В случая печелят работодателите от по-ниски заплати и държавата от събирането на повече данъци, а губят семействата. Аз виждам два изхода: 1. жените започват да съдава работни места което се случва когато стартират и разработват успешни бизнеси. Не виждам това да е приоритет. Повтарям, работни места се създават не в големите корпорации а при създаването на УСПЕШНИ нови бизнеси. 2. Жените спират да работят. Работодателите ще уреват орталъка и накрая ще започнат да се вдигат заплатите на останалите мъже и да се борят за качествените.

Първо ше ти обрежът патката. После ше коленичиш на ходжата да те проебе, тека доде прихванеш ислама. И после, кеф ти 15 жени, кеф ти господарлък, ама ше трее да си плащъш за сичкото, ше плащъш за сичките жени и деца, че и на ходжата, че те ебе. АРЕ КЪШ, ПОТУРНАК. АРЕ ИСЛАМА ТЕ ЧЕКА. ГОСПОДАРЛЪК МУ СЕ ПРИЩЕЛ.

Жените не искат деца и семейство вече. Може би никога не са искали но никой не ги е питал. Преди 100 години бащата е решавал кога и често за кого да ожени дъщерите си, после мъжът не е питал жена си иска ли деца или не... Сега първо технологиите (противозачатъчни) а после и културата се измени така че жената да решава за децата. И изненада... оказа се че жените не искат деца. Не помага и това че жените са ДЛЪЖНИ да работят. Феминизмът-марксисъм наложи едно фалшиво равенство при което жените нямат избора дали да работят или да имат деца а са ДЛЪЖНИ да работят. И куп още културни фактори които в България са усилени от марксисткото ни близко минало.

Еми погледни колко покуления веки куманягите промиват умовете на децата в училище. Това са 100 години, за 4 покуления, днешните са буквално кукли на конци. Ти какво искъш. ПС: тука слагам и двата пола, нема сексизъм тука. Това ви го спретнаха, избиха интелигнецията, която знаеше какво се говоти и се противеше, и добитъка, който не се противеше, беше размножен. Какво очекваш от селективен подбор за толко покуления. Селектира се по дебилисам. Това е куманизма - за да сме еднакви и равноправни, трее и да сме еднакво тъпи и прости, и поробени. Това е равенството, което беше обещавано - равноправно раПство. И за двата пола, да се отбележи. Честит КуманиЗки манифесто, читети, читети, има ко да сЪ читЕ!

Това е при положение, че след 2020 г. ГЕРБ няма да управлява страната.

поредната не-новина за задоволяване не душевните фетиши на черногледи линейно мислещи комплексирани тъпаци, каквито са мнозинството от пишещите тук.

Просто валят едни статистики и се правят едни прогнози без изобщо да си правят труда да спрат геноцида срещу българския народ!!!! ЗАЩО??? 25% е още 1,5 милиона души по малко,та това е най голямото изселване и изтребление спрямо народ в процентно отношение в историята на човешката цивилизация!!!!

Какъв геноцид пък теб те гони? Просто вече мъжа не е мъж а жената, жена. Семейството е нещо което само така го наричаме. Няма ред в него. Повтаряма като папагали свобода та свобода. Свободата може да е хубаво нещо ама заедно с нея вървят такива нещо като безотговорност, безхаберие, индивидуалност, егоизъм, лошотия, липса на солидарност и т. н. Ей това е геноцид или самоубийство както искаш така го наричай.

Браво, чел си Куманизкио манифесто. Точно куманягите евреи, барабар с основателя Рави Мордехай леви Маркс, сложиха точките, че децата са сопственоЗ на държавата, а държавата е куманиЗка, а семейството е без значение, а родителите немът права върху децата си, и собствнеостта не им принадлежи, защото е държавна, демек куманиЗка, демек на тея, дето властват. Айде който не е чел манофесто, да оди да го чите.

Има геноцид,но и да не са ,,тънки намеци,,да населят хора от друг континент,ама питам като ги ориютите ,,КОЙ,,ще ги исхранва,,като белите работещи хора драстично намаляват,защото просто не раждат.

Съдиите знаят защо . Те знаят всичко . Нека сега да видят до какво ни доведе техния семеен закон и тяхното семейно правораздаване . Проблема е правов !! Имаме много хора с пари и с доходи които не желаят заради семейното право да имат деца . При такава съдебна практика - такава раждаемост .

Демографията на България ще продължава да намалява при това ускорително. Този процес не може да бъде овладян така както си го мислят специалистите и това е факт. Не може да бъде овладян защото не ни харесват причините за това. А това че не ни харесват не означава че можем да измислим други. Ето и списък на истинските причини. 1. България за последните 25 години бе напусната от близо 2 милиона българи. Това е е тенденция която не спира. 2. Географската ни близост до водещия цивилизационен свят дава възможност за по лесно напускане на родните домове. 3. Вече никой не вярва в бъдещето на нашето общество и съответно държава. 4. Каквото и да правим не помръдваме от стандарта си на живот, даже имаме усещането че потъваме още повече. Тази безпомощност ни отказва от бъдеще. 5. Въпреки всичко България е сред цивлизованите страни макар и някъде по-назад, движейки се по инерция хваната в тягата на основното движение. Поради тази причини има тендеция в промяна на патрирхалните ценности и съответно в промяна във възгледите за семейството. Образованите и технично напраднелите хора се отказват от семейството в полза на силно индивидуалния си начин на живот. Това е така защото хората търсят лесното по природа. А много по-лесно и по малко отговорности има човек когато е сам. Еманципацията на жената която наблюдаваме напоследък също води до това че тя буквално почна да не иска да ражда. 6. Намяляване на социалните контакти лице в лице между половете 7. Появата на социални полове. 8. Разширяване на личната свобода на човека води до липса на отговорност, загриженост и солидарност.

Да не забраите, че има неколко мелиона извън страната, които съществуват на соПствен ход, като евреите, прогонени от 2 хилядолетия. Ние ше оцелееме, вие в страната да му мислите. Пенсии нема да имате, спестихме си плащането на ваште пенсии, ИМА БОГ НАд СИЧКИ НАЗЕ.

Какви евреи пък теб те гонят...ха ха ха ха. Каква е тая мания да виждате някакви детайли дори когато нямат нищо общо с цялата картина. Боже опази от де се пръквате? Ха ха ха ха...

Тук-в България-раждат деца неистово циганите, а ние разхождаме и гледаме кучета.Как тогава да расте населението?

с циганите помаците и с ония радикалистите от Пазарджик

Направо уцели десятката! До 1989г. циганите бяха не повече от 7% от целото население на България. Сега вече са към 17%, а младите цигани спрямо младите българи са 40 към 60. Явно след така наречените промени, на циганите им е по-благоприятно да живеят и да се множат в тия условия, или някой има интерес това да е така! И винаги съм си мислил, че и на бате ви Бойко косъма не му е чист!

А през 1945, циганите беха точно 10 000 под списък, правен от царските слъжби за Хитлер, който пращаше циганите в концлагер. Да ми обесниш кой размножи циганите през куманизма, и след царя, който ги държеше под списък?

Явно не е само до благосъстояние. Например Кения, с 10 пъти по-малки доходи от България, от 3 милиона преди няколко десетилетия, сега е над 40 милиона.

Не-правителствени организации на Шорош наливат там пари, драги. Цела Африка е тека, под разни неправителствени организации и чаритис (благодеяния) - затова направиха Африка да стане над 1 мелярд и полвина до сега, от 500 мелиона през 70-те. Точно за пейсе годин, Африка я утроиха, с дарителска храна и насърчаване на хаоса. Нале знаеш кой е Шорош и защо плаща да се размножават черньоФците? и също плаща, да мрът белите?

Аз не знам. Що? ко му пречат белите?

Фактът, че населението в Източна Европа намалява, а в Западна Европа /с малки изключения/ - не, показва три неща: 1. По природни дадености Западна Европа е по- благоприятен за живот район. 2. Населението на държавите от СИВ през /онези 45 години/ се хранеше, обличаше, топлеше, задоволяваше здравните и културни нужди благодарение на огромните средства, получавани от СССР, задето беше в буферната му зона. 3. Сега, когато СССР няма нужда от буферна зона и ние станахме заден двор на Европейския съюз, нещата идват на местата си, обусловени от обективни природни причини.

Разликите идват от емиграцията. Ако бъде оставено в уравнението само автохтонното население процесите са еднакви и в Западна и в Източна Европа. Населението застарява и намалява. Заради либералната идеология на консумеризъм, разпад на ценностите, семейството и морала, превръщането на майката в работничка и други марксистко-ленински малоумщини, които комунизма започна, а либералите са на път да довършат. А с това да довършат и европейската цивилизация.

fuck politiks !!!

Много точно попадение!!!

те ли очакваш да ти направят децата? или чакаш някой да ти плаща да си правиш деца?

По-лесно е да си клати пикалото и да лъже женички да му раждът без брак и оДговорности. На никого не раждъм без брак и оДговорности, да мрът бездетни.

Егоизъм, атеизъм, инфантилизъм. Това са причините да няма раждаемост и да намалява населението. И нека си го кажем честно, няма политик който да се изправи срещу тези културни тенденции. Проблемът изобщо не е финансов.

и си прав и не си. Знам няколко атеисти с по 3 деца. А си прав, че проблемът не е финансов.

... много по-скоро, проста аритметика на 45 с едно дете, няма брат или сестра, 50 % процента от приятелите са чужбина и нямат намерение да се връщат, децата им са родени там и повечето са по две, другите 50 % са в България от тях половината имат по едно дете, от другата половина 30 % имат по две, а останалите 70% не са между живите ... този, който е на 45 повечето му колеги са над 50 годишни, статистиката е взета на 28 март 2018 от живота в България!

Това е напълно нормално. Толкова концентрирана простотия, мърлящина, безхаберие и продажност си е чисто самоубийство.

Аз мисля че това са прекрасни новини. Дори се дразня че няма да стане по бързо та поне да не се мъчим толкоз дълго време. Нека си признаем истината....българина е продажен и нито вярва нито уважава себе си, държавата и народа си...винаги е било така. Единственото на което е способен обикновеният българин е да се спаси по единично. Тоя няма да се хване и да си уреди държавата...това е много трудно, рисковано и отнема много време....ние не сме такъв народ. На нас ни трябва нещо по лесно....като например да идем там където други народи вече са се преборили за по добър живот и ние само да работим и да си кротуваме.

Липсва гражданска енергия За нашите 8 млн. (през 90-та) 2.5 млн емиграция е катастрофално. И това са най-енергичните, образовани, разтропани, креативни българи. Т.е. най-качествената част от българите замина и заряза блатото. Вместо да се поти да го направи градинка. Останаха стари, неудачни, сбъркани хора като мен. "Панелни скотове", както е модерно да ни наричат "успелите и красивите". Успелите и красивите са много малко, като и те изчезват навън. И така, от стари, грозни, неуспели, плюс циганите, не очаквайте гражданска енергия. Няма откъде да дойде. Обобщавам-напусналите България изпълниха смъртната и присъда. Тяхно право да изберат "успешен" живот и да са красиви, но цената е родината ни. Без тяхната енергия сме умрели. 7000 младежи на година изчезват в западни университети. Кое не е ясно. Просто няма кой да вдига въстания.

Що па да се потим ние, ние се потихме ,сега вие ше се потите. То не стига че ни окрадахте, еми се и оплаквате, че сме избегали и не щем да сме ви роби. Ми потете се вие, ко кълнете хората, които искът да са свободни от куманизма и са си направили избора. На ви куманза, сега трее да сте ноо радоЗни. От какво СЕГА СЕ ОПЛАКВАТЕ ПА?

Га емигрира, га взе да миеш чинии, га взе тука из форумите да се правиш на английската кралица. Ти си една тъпа, стара смотанячка.

прогнозата на пръдливите професорчета от бан пак не е точна,ще намалеем с 20% до 10 години , активното население ще е 30% останалите социално слаби и пенсионери ,не се знае кой обаче ще им плаща ,така че не се натискаите да си плащате осигуровките щото не се знае дали ще получите пенсии или ако получите ще са в изключително мизерен размер.