НСИ: Населението намалява, детската смъртност расте

7 202 198 души е населението на България в края на 2014 г., според данните на НСИ. 28 727 души са емигрирали. Увеличава се детската смъртност.

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Населението намалява, детската смъртност расте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

28 727 + 43 479 = 72 206 Т.е. след 10 години ще изчезнем, ако намаляваме с този темп...

*100 години

Това да не е оня институт дето беше объркал данните от последното преброяване?

не мога да разбера: Населението се стопява, а броят депутати -не.

Разцвета на българската мутроикономика от експерти специалисти,доценти,професори със кариера от времената на БКП е по ефективна и от неутронна бомба срещу българското население!

Сами си го направихме, със простотията си, злобата си и помиярщината си. Българите сме помияри и проститутки, изобщо нямам жал, даже се радвам, че изчезваме.

s

Много ясно,че ще бъде така.Все пак ГРОБ са на власт.

това е огромен и приоритетен проблем за държавата.но, за съжаление ,в последните "демократически" години това е тема "табу" за политиците-Всички без изключение.не съм чул политик, без разлика -управляващ, или не, да говори за дедогравски срив.да не говорим ,някой поне да опита да реши проблема-абсурд.направете си сметка ,дали на политиците въобще им пука за Нас-Българите,ами явно не.аз като 1 " прост средностатистически Българин" бих им посочил поне 10 програми, по които да работят за да решът проблема,но това не е техен приоритет.сегашните, а и предните ги интересува как да "усвоят "еврофондове и програми, и нищо повече.но така е, докато избираме едни и същи ,заради 1 тарелка кебапчета,ще продължим да се "самоубиваме" като нация

решът се пише с А,може и другаде да съм сгрешил, а може и да съм неграмотен. въпрос на фтълкование

петър

а може и просто да провокирам. абе политическа работа

Това е най-верният индикатор за резултатите от провежданата политика на управляващите ни!

По малко сме -тези с двойно гражданство с тези които са навън но са с настоящ адрес в България децата им които се водят в България но не са тук

Статистиката отчита, че българите намаляват, а възраста на живите нараства. В същото време ромската популация бележи прираст и се подмладява. Я някой специалист (БХК и подобни тям) да обясни това обективно явление!

Това е най-наболелият въпрос. От сега нататък,пенсионерите все по -вече ще тежат на социалнатасистема и на работещите в българската скапана икономика. Накрая тези ,които работят,ще започнат да емигрират в геометрична прогресия. Българите -тотално започнаха да заменят държавата си с мечти за емиграция и по-добър живот. На практика това е тихият протест срещу политическата ни сган ,която използвайки демокрацията вече 25 години съсипва държавата и принуждава да оскотява българският етнос или да напуска страната!

От 2009 процеса на изтребването на нацията е в пълна сила, главни изпълнители Герб, подизпълнители РБ с други подизпълнители. Докато тия са на власт така ще е. Да живее свободна България.

много си тъп Сашееееее

Това е в резултат на "умната" и "дълновидна" политика на партията и правителството на Боко тиквата и орките и гоблините около него.

СтаниШЕФФ, Луканоффф, Виденофффф... колко години управляваха другарко? А СДС госпожо? А Сакса КОБУРГА? Парцуца слабичка.

Едно ще ти кажа това което прави Борисов 1 и Борисов 2 и турчин не го е правил на Българите и България.

Българите са упорит народ! Не щат да мрат! Недоумявам Бойко Борисов защо не пробва с цианкалий??!!

Не е вярно че намаляваме.От нас няма стерилни...Демографските тенденции в България са притеснителни, но в родопското село Касъка проблемите са от други. Там има все повече деца, разказва репортаж на БНТ. В селото са притеснени, че училището става все по-тясно за увеличаващият се брой на учениците. Причините за добрите тенденции са предимно обективни. Както това, че следващите два набора първокласници "хващат" последните години на бейби-бума, така и благоприятната икономическа ситуация в населеното място."Все още има морални ценности тука. Правим любов, а не война"

Геноцида продължава с пълна сила. Време е да се помисли за меморял на жертвите на демокрацията.

неграмотен трол - мемориал, ей това комунистът не се научи да пише

Ами след такъв преход към нищото какво друго да се очаква!

казано - не "българите" или "българските граждани", а "населението"! Вече само населяваме и пребиваваме, паочти нищо не ни свързва, даже и езика че то половината от "населението" не са българи! Ние, оцелелите, скоро ще започнем май да ходим по улиците и да прескачаме между дупките като планински козички с....речници и разговорници под потната мишница!

Интересна позиция е да избереш да не раждаш, защото държавата била кофти и в този случай е най - добре да изядеш и изпиеш всичко, което имаш. Аз съм родила дете заради себе си преди всичко, не заради държавата и определено не бих се определила като крава за разплод. Жалко е, когато пропуснеш момента, а после нямаш възможност по здравословни или възрастови причини. Всеки купон все някога свършва, но е кофти за тези, които го осъзнават късно. Разполагам с достатъчно средства, за да задоволявам добре детето си, но и по - малко да бяха не бих се отказала да родя и не бих чакала от държавата пари, за да имам семейство.

Хубаво де, ама нали всеки решава за себе си какво да прави - деца ли да има, колко ... или пък кариера да прави? Що трябва да се налага вашето мнение на всички останали?

КАто имаш средтва земи да родиш поне още 2, какво е това едно дете на двама родители, май си зле с математиката :)

Детето не се нуждае само от средства. То се нуждае от любов и възпитание, качествено образование, здравеопазване, възможност да се превърне в истински гражданин и да живее- не да съществува и оцелява.

НСИ казва ли колко българи, колко живи трупове, колко цигани, колко оскотяли от бедност и нелекуване полухора има в държавата? И колко от тях са в София и колко в гетото извън София?

Тези глупаци от НСИ е крайно време да им закрият американсия институт финансиран от америка за България .Тези глупаци изкарали през 2011 година по-малко апартаменти отколкото през 2001.Сега я правят тази статистика за да може да се вкарат мъртви души и броят на гласовете за гербера да са повече .Реално населението е 6 млн души - 560 000 мюсюлмани и 1 милион цигани ,други около 500 000 и остават 3940 000 българи.

Драги Господине, не се притеснявай толкова! До няколко месеца този не добре управляван институт, ще бъде в миналото! Ще осане някаква измишльотина на господата, които за три месеца съсипаха Институт на 135 години!

В България е поразителна журналистическата неграмотност ширеща се по медиите, както и неграмотните специалисти в НОИ изнасящи тази информация . Не са само 28 727 емигриралите , а над 3 милиона, включени в цифрата 7, 2 милиона население. Само миналата година 80 000 души са напуснали страната.

Виновен е европейският съюз ,затова ,,че унищожи енергетиката ,забрани Белене и ЮП ,и унищожи всичко каквото работеше.Естествено с помощта на американските колонизатори и най -вече на герберските еничари дето им се кланят

и последното работещо- туризма, ред е на IT.

Онзи ден Саркози похвали Тиквата, че сме заели полагащото ни се мнясто в Европа. какво е достойното ни място? -Да сме донори със свежа кръв за дегенерирашща Европа. -Децата на които сме плащали здравеопазване и образование сега вместо да работят и с данъците и осигуровките си да ни осигуряват пенсиите ,работят за германските и холандски пенсионери. -За българите не дават пет пари но виж за цигани ,мечки ,прасета и кокошки гледат да са им спазени правата. -Периодически се явяват "инвеститори"които оплячкосат нещо и скоропостижно се изнасят от страната. -Парите които внасяме в ЕС ни ги връщат частично с десетки условия и напътсвия къде да се употребяват -например в спортни зали в които няма кой да спортува.Или вело алеи за самотни пенсионери колоездачи .Но недай боже държавата да реши да подпомогне промишлеността-санкции глоби ,сакън не ви е позволено каква промишленост бе аборигени?

Еми чудят се на мутрата как така купува толкова народ ,как печатниците на бюлетини смогват да напечатат и как е затъпял българският народ толкова ,че не вижда срамът и робството в България.

С намаляване на населението, намаляват гласуващите, намаляват субсидиите за партиите. Това май е причина, за да се иска задължително гласуване.

Мигар Ни трябват партии ?! (Хеле пък от типа на Всичките 'наште' !)

"7 202 198 души е населението на България в края на 2014 г., според данните на НСИ" Съмнявам се да е повече от 6.5 милиона. Под шест милиона най-вероятно. Имам най-малко десетина познати които отдавна живеят в чужбина а се водят че живеят в България. Имат си кой къща, кой апартамент, имат адресна регистрация, плащат данъци, парно, вода, ток и т.н. В това число не включвам мене си, жена си, двете ни деца, сестра ми, майка ми, баща ми, и близкото семейство на жена ми. Жалка история. Българската държава прави всичко възможно да затрие населението.

Работна Хипотеза ако позволите : - попозавършваме Двустъпковата И ! - хем Младите-Ни Поколения Започват да работят в Глобална Симбиоза, хем несъвсем-младите - Си Живеят Златната възраст у Нас .... Как звучи ?

sps_hrsf@abv.bg

бълнуване на луд, така звучи

Салава на бившата БКП и ДС под мъдрото наставление на КГБ на КПСС на МОСКВА!Слава за могъществото и разцвета на българската бизнес мутродемокрация !Слава на удобствата и разкоша на нашите верни синове и дъщери-първи и безпогрешни бизнесмени на българската мутроикономика! Най способните е Европа ,та и от САЩ! Ето,това е днешна и бъдеща България!

Мисля,че данните са изключително завишени...Хората живеещи в България са не повече от 4 мил.. Статистиката умишлено не редуцира бройката защото на тази база формират бюджета ,заетоста в държ.сектор и т.н. Аз лично не живея в бг от 25 години ,но ме водят на адрес и няма как да го променя(питал съм в общината и полицията).Познавам поне 10 човека който вобще не са се прибирали в бг от 1990 година,но и тях ги водят в избирателните списъци! Миналата година племенницата ми завърши немската гимназия в София...от клас 25 деца само 3 останаха в България...

това, което описваш засяга постоянният адрес, а данните са по текущ адрес...

Определено! Но на мен ми прави впечатление как се завишава изкуствено сумата в бюджета,а същевременно отиди в който град искаш освен София и ще видиш колко страшна е ситуацията!

Никой в БГ нито ме е питал, нито знае къде точно живея. Имам адрес в България, но от 15 години не живея в страната. Може и да се досещат, че не съм в БГ ако си направят анализ на преминаванията през границата, но никой нито ме е питал, нито ме е задължавал да кажа длаи случайно живея извън страната.

Ти незнаеш ли, че изборите в Бг се печелят с мъртвите души като теб и с малцинствените групи :) Да не са луди да актуализират списъците, защото ако го направят ще се окаже, че сме и под 5 млн., от които 2 млн небългарски етноси

Всеки Българин/ка имащ(а) Български документи/поданство - Е С Тотално-Осигурено право за Избори ! ...при това - Без Абсолютно-Никакви въпроси от Съответните командировани ченгезлийчета в Дадената Държава ! Отделно : - Досега Воистине-Избори у Нас - НЯМА ! И ! - Работните-Ни Групи СА Глобални по Дефиниция .

Като бройка може би са наистина 4-5 милиона. Но като жизнено ниво половината от тях не могат да се нарекат хора а по-скоро роби или скотове. Така, че човешките същества на територията са наистина много малко,

Като не живееш тук, какво изобщо правиш по тези форуми? Гледай си там твоите проблеми и не се бъркай дето не ти е работа. Дир-а е пълен с такива нещастни мижитурки като теб дето избягването им е най-голямото постижение в жалкия им живот и не могат да пропуснат шанс да се похвалят. Явно положението ви там далеч не е толкова розово, колкото се опитвате да го изкарате, щом по цял ден висите по негативните новини за БГ, да гледате да не би случайно да сте се минали като сте се махнали.

това със нааляването на населението и неговото застаряване въобще не е плашещо, защото българската диаспора се увеличава, както и става все по обединена и оказваща влияние на вътрешните промени. Това, което е плашещо е увеличението при детската смъртност - това означава, че ние деградираме като общество и институции.

Каква диаспора се увеличава? Повечето от емигрантите забраняват на децата си да говорят български. И на такива Роско иска да им разреши да гласуват електронно.

И Защо казвате ги пускате тея Вашите миризливите, Колега ?! - Български училища/Центрове - има Навсякъде по Тази Планета ! (Брюксел, Париж, Лондон, Ливърпул, Мадрид, Барселона, ... Ню Йорк, Сиатъл, Портланд, Кливланд... Аделейд, Сидни... Ванкувър, Торонто, Монреал... в Бразилия и в Аржентина...а Сигурно пропускам И Доста други) ... Отделно - мигар Не сте чували и виждали Съответните им Действия и/или Публични изяви ?!

Да живее ПП ГЕРБ! Да живее Вожда и Учитела, какво и пасмината глутници около него - тези невероятни БЪЛГАРОУБИЙЦи!! Да бъде и пре-бъде святите им дела и дано има кой да ги съди! Не ми пишете, че съм луда - тоя тиквеник разполагаше с достатъчно време или да възроди страна, или да я затрие. Какво пише в статията? Та нас няма да ни има никъде дори след година-две, което впрочем е поръчката Му.

Каква държава бе хора, то това е територия, в която се извършва геноцит срещу етническите българи. Сремежът е към изтребление на този етнос и процеса им върви успешно ... 7 млн души, от които 2 млн над 60 години, 1 млн деца, от които 50% мин неграмотни, а като сложим и статистиките за тежките заболявания излиза, че на всеки се падат и по 2-3 болести ... всичко умира и то не бавно , а с бясна скорост ...

Трябва да си луд за да раждаш деца в тази държава, какво бъдеще ще им осигуриш ? Да живеят в Мангалия ?

Е кой го извършва тоя геноцид бе?! Отглеждай деца, к'во чакаш!?! Ама то българина е голям егоист - първо иска всичко да му е уредено, пък като му остане нещо излишно - тогава да го даде на децата. Или евентуално като му омръзне да върти любовници. Едно време хората са гледали по 5-6 деца в далеч по-голям недоимък.

Няма да родя дете при никакви обстоятелства в тази държава !!! И уверявам те не съм само аз на това мнение, аз да не съм крава за разплод и безумка, че да създавам страдалци. Харча си парите да си се забавлявам и хич ама хич не ми пука как върви прираста на Бг ... Който е луд да създава деца, аз на никого не преча :)

Ти защо не създадеш 20 деца за да спреш донякъде геноцида ? Позволявам ти за мен лично да компенсираш, ще се радвам дори, че аз мисля да си остана с едното, нямам пари и възможности за повече.

Цифтим и процъфтяваме под благословията на демокрацията! Факти... кво да ги праиш ...

нормално за народ с нисък морал и липсващи ценностна система, етика и амбиции.Особено в провинцията живота е ден за ден и само се чудят къде да се напият. Казанката в двора и битов алкохолизъм.Ако може да се крадне днес нещо за 20-30 лв -супер.

Още няколко министри с американско гражданство, като Стоян Ганев, Алекс Алексиев, Поптодорова, Дянков, Сталинка, Митов под надзора на нашия служител Борисов и сте готови. Територията ще бъде опразнена от образовани хора и стратегически обекти. Това ни трябва на нас!!!

Опять двойка ! - 'наште', 'наште' и Пак 'наште' !! ПЛЮС - Обичайният Техен кагеБеизъм !!!

Извода от написаното е, че средната продължителност на живот намалява, а политиците вдигат пенсионната възраст и осигурителния стаж, тоест не можеш да се пенсионираш. Резултата е ясен, демографски срив.

пенсионирането занапред няма пряка връзка с демографския срив- просто- няма деца, които да заменят пенсиониращите се, които се оказва че и живеят по-продължително!

Намаляването на средната продължителност на живот и увеличението на пенсионната възраст драстично за трета категория труд е една от гаврите с българите. Множеството гаври с населението води до този демографски срив.

защото ако можеше да се пенсионират хората щяха да почнат да правят деца и да преодолеят демографския срив?

Определено !, което Неминуемо Повлича - Липса на работещи, ПЛЮС - Ужасяващ Хроничен бюджетен Дефицит, ПЛЮС Свито потребление, ПЛЮС - Повишена заболеваемост, ПЛЮС...ПЛЮС... Сумарно - Тотален Колапс .

Да живей неолиберализмо и булгарсково морала! Вперед, молодци!

циганите се увеличават драстично!

Колко да е драстично? За сега десетгодишна не е раждала, но опитите усърдно продължават. А прокуратурата си затваря удобно очите, в полза на демографския приръст и облекчаване на пенсионните фондове.

"Когато умреш, не знаеш,че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите около теб...същото е и като си тъп." С това изпростяване на населението е все едно ...

Обичам България и нямам никакво намерение да я оставям на разни коняци , резаци , сириици , марсианци ,политкрадци и прочие боклуци ! У дома и стените помагат. Със здраве :)

На фона на тази статистика, добавете, че около 50% от младежите НЕ ЗАВЪРШВАТ средно образование. Така, че с 60 000 раждаемост и процент образованост, трудно ще имаме висок БВП и производство с висока добавена стойност, за вдигане на пенсии и заплати. А за тия, които не стигат и до средно образование, какво мислите че ще работят? Ще се обиждат, че ги пращат да копат картофи . . . .

Всеки 2-ри в Бг ,е неграмотен...

Ти наистина си много заблуден! Не си ли разбрал, че структурата на новородените се променя и не е вече в полза на българчетата в нашата държава. И за какво образование въобще говориш, когато при масовото раждане на деца от непълнолетни, вместо да има работа за правоохранителните и правораздавателните органи, управниците ни говорят за традиции? И не, не се обиждат, че ги праща някой наивник да копаят картофи! Точно тези може да отидат да съберат копаните от друг картофи, но не и да ги копаят.... А кражбите са наистина с "висока добавена стойност", както ти се изразяваш! Ако няма държава!

СЛАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ !!! ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПЕЙСКОТО ЕДИНСТВО !!! ДА ПРЕБЪДЕ ЕС, ЕЦБ, ЕК, МВФ , СБ, ТТИП!!! СЛАВА И ВЕЧНА ДРУЖБА !!!

Аааа - капеесес-бекапе, А ?! ---> мммОре !!!

НародЪ намалява,ПРОСТОТИЯТА и ДАЛАВЕРИТЕ НАРАСТВАТ...

Ни са оправдавайте с циганите,ами раждайте бе андрешковци недни!

Бг-политиците ,слуги на ромите.... ''И Цар Киро ,от с.Катуница БЯГА ЗА АЛБАНИЯ''. /в.УИКЕНД''/