”Нови хоризонти” премина близо до Плутон и оцеля

"Нови хоризонти" потвърди, че е преминал успешно близо до Плутон и е невредим от тази близка среща.

Обратно в новината

Коментари - ”Нови хоризонти” премина близо до Плутон и оцеля | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добре де плутон нали казаха че не било планета преди няколко години ... ха сега де, на кой да вярвам?

И какво видя там ?? Аз лично нищо..

Добре де, не мога да разбера как е възможно такъв прост коментар да напишеш. Направо не го проумявам. По-добре не пиши глупости, че си разкриваш интелектуалното ниво!

велико постижение на велика нация и най-напредналата технологично страна. Но малцина от на дир. бг форумите могат да оценят това. понякога ме е срам че участвам в тях, но не мога да се стърпя. Мисля си и за европейският Колайдер който гълта милиони, периодично спира и нищо съществено не ражда. Нарекала съм го алхимията на съвременната физика.

Ти не си никва гражданка, ма! Ти си баш ситизенка!

... защо са тези минуси и какво мислене трябва да имат тези, които са ги поставили ?

Ти случайно така през явно неграмотния си мироглед да си слушала за квантова механика!? Ако си мислиш, че това да разбереш основите на частиците,материята, обектите и вселената, което ще доведе до нови материали, телепортация, промени в медицината и безбройдруги неща е НИЩО! То жалко за напразните усилия на природата да пръкне такива образовани индивиди като теб! Жалко! Не е зле да изгледаш няколко часа за квантовата механика и тогава да пишеш пак за ЦЕРН.

Ей, ДИР, видеото ви дава грешка, качете го както трябва, моля!

При мен си върви нормално - ако си с Мозила - активирай флаша

те повечето на Савушкина 55 са с МУРЗИЛА, за това не им работи.

тази тъпа сонда не е нищо в сравниене с нашият нов танк Т-14 Армата! Той е способен да унищожи с фугасен снаряд 100 човека наведнъж!

Колко жалки политически коментари за една наистина невероятна научна новина! За щастие още има човеци, които използват разума си по предназначение и творят наука. Това е още един триумф за човечеството в изследването на космоса.

Писна ми от фашистите! ФАЩ няма ли да оставят поне вселената на мира! Всичко искат да завладеят тия фашисти и на марсианците кредити да дават!

Навлизането на обект в Куйперовия пояс е все едно да влезе слон в стъкларски магазин в който всички предмети са балансирани върху връх на игла.

Браво на руската наука! Браво на руските космонавти! Браво на Путин!

Браво и на българските дебили, браво !

Да се свети името Путиново и всички дебили во веки веков! Амин!

ха ха ха

ПЛУТОН СИ Е МНОГО ПРИЛИЧНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ - СКАЛИСТО Е - ИМА МАТРИАЛ ЗА ТУХЛИ , ИМА ЗАМРЪЗНАЛИ ВОДА И ГОРИВНИ ГАЗОВЕ - НЯМА ДА ОСТАНЕШ ЖАДЕН И НА СТУДЕНО .... А НЕБЕТО СИ Е НАПРАВО АТРАКЦИЯ:)))

А каква е реакцията на Ватикана?

Шило

Браво! Добра новина. Добра основа за бъдеща работа за изследване на космоса.

Да пратят една сонда до някоя циганска махала в България, такива неща ще открият....повече космоса няма да погледнат

Шило

Ще я краднете, манго, как да ви я пратят. Дорде предаде първият сигнал, вече ще е на сателитна чиния.

Ето постиженията на свободата демокрацията и капитализма - вече не остана непозната планета в Космоса, от там постоянно ни изненадват с технически новости, постижения на науката и техниката. На другия полюс са империята на злото, орките на Мордор, новата монголска империя, осеяла с кръв и трупаве всичко по пътя си, да именно - Путлеристки Рашистан , където няма трезвени, където жените им се продават за дамски чорапи и където нещастния им жалък опит да изпратят все пак нещо в космоса свърши на дъното на океана по чиста случайност пропускайки човек. Където си дават и последната рубла за оръжия, които и така си остават нефункционални и несравними със западните, където корупцията, развратът и моралният разпад са превзели душите на всички мужици

Шило

А бре, троле, спри се. Тя Земята още не е изследвана като хората, ти изследва вече Слънчевата система. Я, кажи, кое е познатото на Марс?

коментар на ограничен мозък ....

МЛЪКВАЙ! Тук се говори за наука, изследвания и постижения. Ако не ти е известно този проект е на родителя на руската космонавтика Циолковски. Важното е, че идеята е осъществена.

Как може да се каже нещо лошо за бащицата. Я веднага да го изядете.

какъв Циолковски ,бе, колкото Попов е открил радиото, толкова и той ... тъпанари!

Наука ама фашистка на фашистите от ФАЩ! Пак са снимали фалшификации в някое студио на Холивуд!

Мнооо си тъп, саше!

Интересно, защо при тези "неотразими" постижения ползват руски ракетни двигатели за своите ракети? Дори и до МКС, която също е руска, отиват с руски ракети. Твоето е пропаганда. Например, след като три пъти бяха на Луната а сега на Марс, защо не последваха постоянни експедиции с хора и усвояване на Луната. Все пак това беше в далечните 70 години на миналия век. Служиш си с пропагандни клишета за незапознати. Кое ти гарантира, че това е повърхността на Плутон и че космическия апарат все още съществува?

кой каза руски двигатели? Че ми спряха 3-те.

същите думи на руснаците когато Колумб откри Америка. Когато Айнщайн откри разпадането на атома. и т.н. и т.н.

На Луната американците бяха много повече от три пъти.

Преди да сте почнали да тролите, моля за вниманието ви, "Нови Хоризонти" премина близо до Плутон и оцеля, а не до Путин. :-)

Няколко неща: - Плутон вече не се счита за планета, а е в новата категория планети джуджета (dwarf planets) - Всъщност сондата е преминала покрай планетата на разстояние едно Земно кълбо. Толкова е диаметъра на Земята. - Плутон е на разстояние от тук 5,5 светлинни часа. Тоест каквото и да се предава от сондата към нас или от тук към нея, отнема толкова време в едната посока.

не е вярно - спомнете си законът на Шанон Фано за връзката между капацитет на канал, скорост на предаване и съотношение сигнал/шум.

LeGrandTulup

Не съм запознат с този закон, но какво отношение може да има към скоростта на електромагнитните вълни? А шумът има малко значение при цифровите сигнали.

Евала! За 50 години посетиха всяко кътче на Слънчевата система. С това приключи първият етап от нейното овладяване. Завиждам на хората от бъдещето за интересното което им предстои, но никога вече няма има непозната планета и пръв поглед към нея.

Вселената е необятна, има какво да се изследва, но само ако не се затрие света..................

Споко, Земята не е "СВЕТА"! Не всичко се върти около човека и не той не най-важното нещо. Ако човечеството се затрие поради човешка грешка/и или някакъв природен катаклизъм "СВЕТА" ще продължи да съществува ;-))

Няма нищо по-вълнуващо от Вселената и тайните, които крие.