Първият частен космически кораб се завърна от мисия

Товарният космически кораб „Дракон”, собственост на американската фирма „СпейсХ”, се приводни в Тихия океан, след мисия до Международната космическа станция, съобщи НАСА.

Обратно в новината

Коментари - Първият частен космически кораб се завърна от мисия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цитат: "Изстрелването на новия телескоп първоначално бе предвидено за март, но НАСА го отложи. Той ще бъде изведен на орбита с ракета "Пегас", изстреляна от летящ самолет "Локхийд L-1011 Старгейзър" след излитането му от атола Кваджалейн на Маршаловите острови в Тихия океан." Ямно вече се работи по няколко начина за извеждане в орбина на различни обекти.

Може би този "Дракон" е реплика на добре познатият ни Аполо. Но значително модеризиран и развит. Няма как да се появи от нищото. И няма как в разработката му да н са участвали и специалисти от НАСА. Така, това е поредният кораб на НАСА - след Джемини, Аполо, совалките. Така НАСА експериментира с няколко вида космически кораби. И всички опити се оказаха успешни. Причината за това е проста - работата се води методично и стъпка по стъпка. Екипите са с много висока квалификация, а планирането е на ниво. И резултатите са налице - всичко което е планирано в общи линии са го постигнали. Как стоят нещата в Русия? още от времето на СССР там нещата са ги правили урбулешката. Това много добре е описано в една книга "Советский космический блеф". От един избягал от СССР журналист. За съжаление я има само на руски и на английски. Тя описва събитията от 1957 до 1970, но извопдите й са верни и днес. Резултатът е прост - в момента Русия използва за орбитални полети нещо дето е планирано да каца на Луната. Но "Союз" никога не стигнал до Луната, а Русия продължава да ползва технология на повече от 50 години.

"Екипите са с много висока квалификация, а планирането е на ниво. И резултатите са налице - всичко което е планирано в общи линии са го постигнали." КГБ-то нахален лъжец! Я припомни чии са най-големите издънки с човешки жертви в последните 30 години по отношение космическа програма? Нещо да кажеш за трагедиите с Чалънджър и Колумбия? Я пак дай нещо за перфектното американско планиране та да се посмеем на глупостите ти.

Когато някой прави нещо, няма как да с еразмине без инциденти. САЩ имат над 130 пилотирани мисии на Совалката. Всъщност днес е ясно кои са причините и за катастрофата на Чалънджър, и за катастрофата на Кълъмбия. И нещата са коригирани. Да, 14 човешки живота са загубени, което безспорно е трагедия. Но от друга страна 14 жертви за 35 години никак не е много - по-малко от 1 на 2 години. Да не забравяме че в България всяка година загиват при катстрофи около 1000 души. И още толкова от лекарски грешки. Така че може да се направи извода че да летиш със Совалката е хиляди пъти по-безопасно отколкото да караш кола в България. От друга гледна точка Папуа и Нова Гвинея нямат нито една жертва при космически мисии. А Русия няма нито една жертва при мисии със Совалка. Защото нямат пилотирани мисии. Всъщност те имат една единствена мисия с тяхната соваллка Буран, и то без екипаж, само в тестов режим. И повече няма и да имат. Ама то не става само с пиене. Трябва и акъл.

Руснаците не могат да имат загубени в космоса космонавти защото си стоят тук на земята. Америка пратиха стотици хора и загубиха 12 колкото русия загуби при срутването на халето на Буран тук на земята. Срутване на халето на космическата гордост на Русия. Нали разбираш.

Чудесна новина с потенциално огромно значение за бъдещето на човечеството!!! Поздрави до Дир-а, чудесна статия, пълна с подробности и точна.