Народното събрание обяви Велико Търново за историческа и духовна столица на България

Три парламентарни групи внесоха предложението, което беше гласувано единодушно от всички в залата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Велико Търново това вероятно е добре, защото е възможно да се отрази положително на туризма, но за другите (включително и за мен) това е безсмислено, защото държавата ни има много по-сериозни проблеми от обявяването на Велико Търново за духовна столица. Бил съм в Велико Търново харесва ми като град с богата история, но има много по-важни проблеми.

София-настояща столица. Пловдив-столицата на Южна България и Тракия. Варна - Морската Столица. Велико Търново -духовната столица. Русе-речната столица. Абе малка страна но с много столици. Всички сме много велики. Да ме извинят хората ако съм пропуснал още 20,30 столици. Оп -Добрич -столицата на Златна Добруджа.

с. Петърч - на входа му има табела, поставена от местната администрация -> "с. Петър, столица на зелето".

Честито Великотърновчани! Дано само, това не си остане една куха титла, а ви донесе и приходи, за да подържате града си хубав и достоен да носи тази титла. Успех!

След като си издърдорят глупостите за духовността родните депутати се отдават на обичайните си дейности по крадене и придобиване на апартаменти на ниски цени. Ментата, Мендата, Свинчо... дълбоко загрижени за духовността българска.

Това е жив национализъм. Такива глупости водят до етническиа ненавист.

Да го направят болшевишка столица и да се приключва.

За болшевишка столица може да се обяви не Велико Търново, а Димитровград (няма да се учудя ако народното събрание приеме такова нещо в този едва ли ще стане, но в другия ако победи БСП не е изключено това да с случи).

Тези умници сега ли разбраха какво е Търново? Не ме учудва- прости, прости и за чеп не стават.

Народно събрание? Какво общо има тази сбирщина с Народа, след като всички решения които вземат, са антинародни? Продажни, алчни, корумпирани, нагли, крадливи същества!

ей тоя пусти провинциален комплекс бе...

Тия немат ли си друга работа!?!?! С какво София е по- долна в духовно отношение? По-малко храмове ли има, или самото и име на Божия Премъдрост е по-лошо! Комплексарски изцепки, айде сега един средновековен град, каква столица е бил 700 години, и през турско ли е бил столица? Каня всички, които мразят София да се изнесат от нея, и да населят новата "историческа и духовна столица"!

Хайде сега да си преместят народното събрание и министерства там и да се разкарат от София Както и придошлите да се запътват към Велико Търново

Абе какви са тези дебили в парламента? Вместо да разискват примерно отсечката Дряново - Сунгурларе с какви пари, в какъв срок, от коя фирма и с какви гаранции ще се ремонтира, тези тръгнали духовната столица да обсъждат! Знаете ли, че 36-киловетровата отсечка Добрич - Албена е на практика неизползваема? Доколкото чувам в комплекса това лято ще работят предимно варненци, защото за тях пътуването не е така опасно за бъбреците и зъбите им. Страната ни е в разруха и безпорядък, но се мисли за духовната столица. В останалото време - за апартаменти.

Супер, ама да не бяха бутали Полтава и строят МОЛ.

май днешния парламентарен ден приключи )

Дано скоро стане и столица, за да се разтовари малко София!!!

Отговориллите отрицателно е ясно, че са Столичани в повече, продали нивите и сдобили се с имот в София...

А ПЛОВДИВ е икономическата столица на България! Без него България е ЗАГУБЕНА!

Тези, приемащи "Решението единодушно с 99 гласа "за" по-добре да се разпуснат, отколкото да се занимават с очевидни глупости! При това с "главозамайващия" рейтинг на това "народно" събрание от 8%!

Че тя досега не беше ли ?

Можеха да не си губят времето с подобни неща. И без това не са се скъсали от работа. Но все пак като са го приели могат да развият черногорския вариант. Когато в Черна гора обявиха Цетине за историческа столица преместиха президенстството там. Вярно, разстоянията са по-малки, но и технологиите напреднаха. Ако не се налагат много и ненужни разходи може да се помисли върху това. В Германия например имат изнесени заседания на Министерския съвет в различни градове. Би било нелепо единственият ефект от днешното решение да е прахосано парламентарно време.

Всичко мара втасала, та до изнесени заседания в различни градове да стигнем. Трябва да се изнасят възможности за работа и производство, а не заседания на министри и президенти.

Напълно съм съгласен с теб. Просто го дадох за пример. Мисля обаче, че ако има такива почини или властта малко се децентрализира ще има повече възможност хората по места да бъдат чути от институциите, а не да чакат някой специално да дойде (вкл. и някой депутат в избирателния си район). Допълнително и ще се намали възможността на някои места и територии в България да се гледа като на глухата и безгласна провинция.

Държавата гори, депутатите се занимават със СИМВОЛИКА и как са имали кворум с 99 гласа не е ясно. Или така ще се запишат в аналите на парламента някой безмълвни депутати.

Ако погледнем реално най-дълго време столица на България е бил Истанбул.

Вместо да привикат в НС оня шефа на КПКОНПИ с терасата 300 квадрата и заместника му Тони балкона , те се занимават да откриват топлата вода . Найс !

ОДАВНА мина времето на партииния и другарския съд!?Има прокоратура и СЪД по конституция ???

Защо да се спира само до тук. Сега да обявят Пловдив за емоционална столица, Варна за морска столица, Русе за Дунавска столица, Стара Загора за горнотракийска столица и т. н. Много е важно това. Ааа, и да не забравят да обявят София за столицата на пейзанщината, каквато тя дефакто е.

София за столица на апартаментите бе.

духовна столица на ДПС

-Забрави себеси!!? -При толкова много столици, които искаш, ТЕБ би трябвало да те обявим за цар на празнодумието!?

София - столица на шумкарите, на всички онези прогресивни комунисти, които я заляха след 1944 и заради които думата “селянин” стана обидна.

в ст.заг.релеф е хълмист, в горнотр. низ.при ясно време видимостта е на десет поне километра, живи & здрави

с две думи пак се опитват да се докопват до евросредства

Страхотна новина ! Никой българин не знае за Велико Търново . И ДПС - то с оня едвам сричащия български Карадайъ и те предложили .

че техните предци превзеха Търново

Време е да признаят и Луната за естествен спътник на Земята. Боже с какви глупости се занимават тези, а ние им плащаме заплати.

Остава сега НС да приеме, че първата буква на азбуката е А! А после че горещата вода пари. Всичкото са оправили в България и сега се занимават с жизнено важни за българите закони! Оставка и вън герберовите калинки от НС!

Хайде сега изнасяйте се от София, че е задръстена.

Браво ! Много належащ и наболял проблем. Точно сега му беше времето. Отразява острите и наболели проблеми на съвременното българско общество в контекста на международното положение и солидарността на народите и трудещите се от всички братски страни. С настоящото си решение НС и ПГ на ГЕРБ затвърждават своята решимост за справяне с проблемите. Същото, определено ще подобри материалното състояние на трудещите се и ще помогне да се возвисят духовно.

Добре че тогавашните депутати от Учередителното Събрание през 1879 не са били като сегашните , че въобще нямаше да имаме държава. Вижте как Тиквата лакейства пред султан Ердоган.

Да свършат малко работа и да внесат и гласуват закон, който забранява презастрояването на Търново!!! Стана кошмарно за живеене в историческата столица, мръсотия прахоляк и няма къде да си спре калата човек.

То проблема с колите и паркирането май е във всички по-големи градове...

Бла-бла-бла ...

готина снимка на най духовната столица на България! минарето на джамията се откроява прекрасно!

Майтап, майтап но в началото на века там наистина е имало джамия. Царевец всъщност е построен през 70-те години на миналия век.

какъв майтап бе? ти кьорав ли си, или мислиш онова в среде снимката за ракета ?? а царевец наистина е построен 70 те! най големия фалшификат в родината ни! крепост менте!

Един вид усмивка по радиото

В интерес на истиата Търново е било истинска столица за малко повече от век - от 1185 година, до разпаданет на Второто Българско царство около 30-те години на 14 век.

От плиска и преслав са тръгнали християнството и посмеността за половин европа, тогава България е била най силна, голяма и най дълго там е била столицата.... една базилика не можахме да възстановим! Но пък бб се снима с 5 патриарси, но това не го направи по умен...

Браво на Депутатите - не вярвах че са толкова прости , открили са Топлата Вода . Велико Търново е обявено за Духовна Столица на България веднага след Освобождението на България през 1878 година .

Хубаво, ама е много далече от София.

с какви глупости се занимават !