Александър Морфов оглави Народния театър

Режисьорът Александър Морфов е новият временен директор на Народен театър "Иван Вазов", съобщиха от Министерството на културата.

Обратно в новината

Коментари - Александър Морфов оглави Народния театър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много строго съдите един "Морфов, който "ще ръководи академичната трупа до обявяването и провеждането на конкурс за длъжността "директор".".т.е. той още не е пълноценен директор, а може и да не остане след конкурса, който ние ще следим. отделно от това, за да остане българия необезлюдена, не само откъм хора на изкуството - то те трябва да си изкарват хляба по призванието, или професията си, щото както се видя- милионер и политик и от обикновен свинар, или престъпник се става. аз бих го освиркал, ако беше станал кандидат-депутат.

този се оака

Преди около един месец. "Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", заяви Морфов, цитиран от БГНЕС. От днес Морфов е назначен за и.д. директор на Народния театър от министъра на културата Вежди Рашидов.

Действието на големия "борец за справедливост" е типично за породата "протестутско евроатлантическо говедо". Не знам, какво ви учудва? Та това е просто поредният. И това, че е добър режисьор, не означава, че има морал. Това са им ценностите просто!

ГЕРБ парираха още един бунтар и се презастраховат при евентуални стачни вълнения.

Досега вярвах, че автор на "Хамлет" и "Бурята" е Шекспир, "Хъшове" е на Вазов, а "Дон Кихот" е драматизация по едноименния роман на Сервантес..., но... тодортаневци знаят повече...

Тоя не протестираше ли за друго? Или искаше пост на директор, а?! Абсолютен лицемер, ама пък режисьор. Но пък лицемер...

Поредната "жертва" на службогонството! Хайде бе херой, нали не искаше Веждичката за министър, но приемаш за нормално той да те назначи за директор?

"Режисьорът Александър Морфов е новият временен директор на Народен театър "Иван Вазов", съобщиха от Министерството на културата." ГолЕм "хъш", голЕмо нИщо!

Александър е много свестен ЧОВЕК. Театърът е неговото призвание. Той МОЖЕ. Желая му здраве и бодрост оптимизъм и да не обръща внимание на злобни, просташки коментари. Хора, нека да пазим нашите съвременни възрожденци!

Доскоро изглеждаше свестен човек, но се превърна в хамелион - МОЖЕ! Но талантът не оправдава приспособленчеството.

хамелеон

Тъпа ..... след като си бил няколко години в "совиет раша" не може да не си станал говедо.Просто няма как.

Не мога да си представя как един "свестен ЧОВЕК" може да работи под началничеството на ПАВЕЛ ВАСЕВ.Или и той е светен човек.Той свестен човек ли е павел васев.Или е малка комунистическа ....Аз мисля че е второто.

Тоя надмина с демагогията си и Йоско Сърчаджиев, който "сърцераздирателно" се разрева на първите демократични избори. Какво да ги правиш - таланти!

Този е супер талант. А онзи беше просто "босс" талант.

И Морфов директор, и Веждичката министър на културата, и Боко начело - и така до края на света!

Угасна и последната "малка червена звезда".

"Александър Морфов оглавил Народния театър" Да не би по празниците да е имало революция и да са прогонили Боко?

Е ся кои ше бута Бойко? Ни ти Морфоф ни ти онзи Бисер Миленков- Лекето ли беше Петното ли беше къф беше? Закрепи за един мандат Бойко.

Очаквах това събитие. Досега не помня случай, в който лидер на протести да не е бил назначен на хубава служба. Време е за дълбок размисъл у тези, които се подвеждат като овце.

ко чакаш, яхвай протеста и към орлов мост.

Е, сега какво ще настане, бедна ви е фантазията! След две години това ще бъде бивш народен театър. Господи, боже мой, та това е най-некадърният възможен избор, не просто не мога да го приема, наистина ли нищо хубаво не може да се случи в тази държава?

Тиквочи,до вчера му се възхищавахте,сега го плюете!!!Той сам си изсърба лайната!!!

Възхищение. В театрите на България работят не по - малко добри режисьори, ама тоя се е забил в центъра- той да определя кой добър, кой лош! Влачещ се по корем пред Боци бездарник! Същият като Хр. Мутафчиев- с ниво на четвъртокласен самодеец. Протестър! Що не протестира против постоянната "бояджийка"- стюардесата?

И за това ли бе целият ти напън бе Морфов.Сваля тиквата ,сваля рашидов сваля бинев -и накрая какво се получи-получи си постче на директор.

Намериха място на протестиращият некадърник.

Некадърник? Морфов? Всъщност сте прави - пред спектаклите на любимците на тълпите - Фикуса, Дудука, пред очарованието на ромския барон Миков, Морфов е направо некадърен! Кога може един български режисьор да мечтае за мащабите на спектаклите на Партията, Фирмата и Златния пичага?!

Колко евтино тиквата и пияницата веждю купиха морфов-с едно постче,което даже и не е кой знае колко атрактивно. Морфов,морфо и ти се оказа един елементарен продажник

Ваш долен пидеря се продаде на путя за едно тенеке,варадерска уруспио!

Веждичка,едва обяд е а ти си се направил на куче

Може би сега след като е начело на народния,Морфов ще продължи и с другото си искане-а именно оставка на Борисов и цялото му правителство.Или с това назначение е забравил за тези си мераци,купен с това назначение.Тъпо,плоско,елементарно-типично по герберастки.

Ами то ''репченето му'' трябва да бъде заплатено каквато е практиката на служебни и на тоя бардак към ''протестърите'',,,

Истината лъсна-целият този фарс изигран от Морфов бе да се набута за директор на народния.Всичко това е съшито с бели конци,жалкото е,че Морфов не го разбра

Бинев в знак на протест срещу, уредения морфев, да напусне парламента, все нещо ще го уредме и него по късно.

Брях да му се ни види,искам си народната власт на олигарски,ама гладно ни са сиди,сига при кръволока Бойко и върколака Цецо пак пуснаха еврофондовете ,се ще скалъпя някоя халтурка по спечелен проект!

Интелектуалците имат ли позиция за министър Танев. Без добро образование няма интелектуалци, няма публика за театралните постановки, концерти и т.н. В противен случай ще се наложи залите да се пълнят под строй от ученици и войници. Армия няма, така че внимателно с учениците.

Винаги съм твърдял, че т.нар. култура в България следва да бъде поставена на пазарни начала. Бива те - оцеляваш, не те бива - на кофите. Ама те все реват, че държавата не им давала пари. За какво бе, да правите идиотски постановки, за да си чешете безмерното его ли? Ето Влади Въргала е пример в това отношение - човекът си заложи имуществото, за да си направи филма, затъна финансово, но не плаче! Колко от тия нашите културтрегери би направил подобно нещо?! Заради чувството им за собствена многоценност, те смятат, че всички сме им длъжни.

Повечето сте некултурни. кОлтура като за вас ли искате да се произведе на пазарен принцип? А?

..от нашия етнос е момчето и затова му се полага висок пост ...

Ето защо Морфов "протестира"!!! Цялата ни псевдо култура е гола вода!!

Не е гола вода, гладна е ! Мизерията определя светогледа

А защо е гладна?

срам...

Това да се смята ли като индулгенция от Рашидов ?

Някой да е карал насила Морфиновия да я купува? Уж щеше да напуска като протест срещу Мутрата-премиер и Мултака-министър, но ето колко са евтини и "интелектуалците" ни.

А да се смята ли като индулгенция от Морфов?

Браво на културните дейци! Актьори, художници, склуптуристи, тук там писатели, певци славеи, фолкзвезди, телевизионни "звезди", водещи на телевизионни предавания, борбата е за постове.

В тази държава освен идиотщини май последно време нищо добро не се е случило .Александър Морфов е поредното доказателство -протестираше срещу мутрите от Герб и конкретно срещу пияницата Рашидов сега приел да стане уж временен директор на Народния театър . Това , ако не е цинизъм

То точно това беше целта на другаря Морфов - да си разчисти пътя към директорското място в Народния театър. Иначе за протестите му - като всеки съветски възпитаник, той иска на власт себеподобни червени боклуци. Не му понасят нормално мислещи хора.

Нали сте Хубави, Умни и тн, що не сложихте някой проспериращ самороден талант от Герп?

Съветският възпитаник Морфов идеално покрива определението на сър Артър Кларк за интелектуалец: "Интелектуалецът е човек, получил образование, надхвърлящо интелекта му". На печелившите интелектуалци и културтрегери - честито!

абе незнам ама постановките му са от най-гледаните и най-добрите а вие даже и във форум с малоумници не сте уважавани

Прекръстете го това театро на "Именни Морфова".

Ей ся водката в барчето на Народния ще стане 10 ст. за 100 гр.!

Suncho

Ха ха ха Дай боже всекиму !

Да се внушава :" Рашидов и Борисов му пречат на Москов"! Фиинно, тъъничко да се заиграе!

Eто за какво е бил целият цирк с оставката!

Поне ще се нагледаме на съветска класика, иначе тоя най после се ореди.

Suncho

Като пишеш за култура поне пиши правилно - уреди, не ореди. Ореждат се тези които пишат офтса вместо овца

А, и ти не си добре с образованието. Пише се уфсъ.

3 то. л. ед. ч. мин. св. вр. тоя се ореди, от благоприличие не са добавени гащите.

затова ли беше целият зор? ;)

Дано по този начин не му затворят устата. Вярвам на интелигенцията. Вярвам, че няма да се продаде.

Пак съвеЦки кадър :(

Suncho

Е това вече са глупости. Човека е чудесен режисьор. За директор нямам идея става ли. А това дали е съветски или щатски кадър в изкуството и науката няма никакво значение.

Има значение чий кадър си и още как...

Тоя е бил дълги години режссьор по Мужикистан. Заразен е от мужикоебола :) А да си чувал за партийност в "изкуството"?