НСИ ще събира данни за проституцията и наркопазара

НСИ ще събира данни за т.нар. скрити дейности - проституция и разпространение на наркотици, и ще ги използва в оценките си за макроикономическите показатели.

Обратно в новината

Коментари - НСИ ще събира данни за проституцията и наркопазара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той и Луи 16-ти се е опитвал да наложи данъци на нотабилите, ама не е успял, накрая на народа му писнало да ги съдира, грабнали сопите, нападнали Бастилията, хванали Луи и Мария-Антоанета и ....всички знаете, пратили ги на гилотината.

pegenes

Ами да, като не могат да приберат парите от крадците на високо ниво, ще ударят пак по-слабите - консуматорите. Както правят с цигари и алкохол - данъци, данъци, вдигане на цени и плащат крайният потребител и производителите. Сега ще узаконят проституцията и слабите наркотици за да прибират данъци и от там. Кой ще плаща? Същите - консуматори и производители, всички други само не и тези, които прибират печалбите.

Като чуя за оценки и анализи от експерти ... не знам защо, но започва моментално, некотролируемо и едновременно да ми се драйфа и дриска!!! Какви оценки и анализи ??? ... 25 години зарибяващи с дрога и примамващи към проституция индивиди си виреят необеспокоявано около българските училища ... вие не можете да ги хванете и осъдите, та сте седнали да ги оценявате и анализирате. СМЯХ!!!

Yes!

НСИ откри топлата вода и кранчето с червена точка.

Ей сега се оправи БВП-то на България :).

Много скоро ще събират само дед..ия! То само това и ще остане, до краят на годината свичко ще е аут!

Ама безплатен обяд няма.Вчера мъжа ми е ебал една колежка за 1 кафе и кола,а мене няма кой.

Пускам и от зад

Ех, мила госпожо... Истинският джентълмен винаги би се притекъл ако дама е в нужда - безкористно и от сърце...

А за политическата проституция няма ли да събират по нещо?

Сакън, не думай. Там пък за каквито пари става дума...

Толкова ли е голяма кризата, че до там опряха? Западът се оср и то точно защото загърби ценностите си и прегърна лицемерието. Сега същите хора, които вземат тия решения да дуднат как защитават същите тия ценности посредством хлапашка политика е меко казано срамотия. Истина ще излезе - където отиде България - всичко рухва. Трябва да останем неутрална страна, не толкова заради себе си, колкото в името на другите човеци по планетата...

Усърдно ще помагам на Чобана за ликвидиране на дефицита в Бюджета. С червените бабички ще направим много оборот.

Аз

Да питат в Банкя и в централата на ГЕРБ!

Много си тъп бе

Аз

Но далеч не колкото в Банкя и в централата на ГЕРБ.

Всичко е много просто, хвърлят ни прах в очите в края на годината ще излезе че в цял ЕС има по-висок ръст от очакваното и ще кажат че е заслуга на мъдрата им политика а те просто си помпат цифрите.

Искам всеки ден да лашкам яки каки!!!

И аз!

Ти самият як ли си? Едва ли, `щото ако беше, щеше да действаш, а не да драскаш по форумите...

НСИ ще събира данни за проституцията и наркопазара и ще ги дава на НАП, с цел облагане с данъци и повишаване на БВП, тъй като икономиката се унищожи след 1989 г. и няма постъпление от там които да повишат БВП.

Във филма "Недосегаемите" имаше един момент, в който Ал Капоне се изсмя на изказването на шефа на данъчното: "Как така ще ми искат законни данъци върху незаконни пари?" Като стана дума за 1995г и насетне - и Иво Карамански и Косьо Самоковеца и Иван Тодоров - Доктора и Бай Миле и Клюна и още мнооого си имаха надежден чадър от високо място. Затова и властта не ги бараше. Истината и за оборота и за сделките и за печалбите им навярно знаят само малцина, които сега са нейде във властта.

По време на Костов въведоха патентен данък за компаньонки (проститутки) ако и дейността да беше незаконна. И какво се получава - като ев един виц за Иванчо и класната му - то по принцип не може, ама ако е за еди-колко си лева - може"

а изредените са в земята

особено баи миле бивш милиционер, голяма беше

Легализирайте леката дрога и проституцията, и почнете да ги облагате с данъци. Чак тогава може да ги включвате в какъвто и да е БВП, тъпунгери с тъпунгери.

сега ако включите и огромните комисионни, които висши държавници взимат за да ПРОДАВАТ държавните интереси, цена няма да имате!

е това вече е новина! сега ще се окаже, че един не безизвестен крупен производител на метаамфемини има най-голям принос в БВП!

Аз съм пич ама тия са бахти пичовете, да вкараш в Брутния Вътрешен Продукт незаконната дейност е баси ЯКОТО. Следваща стъпка да вкарат в статистиката за раздаденото правосъдие и убийствата от нарко-воините и войната между клановете. ПП Абе дали съм Алиса в страната на .........?

В евродържавите вече го обсъждаха,нашите само следват ... Явно се мъти нещо,но какво ... ще видим :)

БВП ще се оправи, демек показателите ще скочат нагоре и ЕС няма да ни дърпа ушите!

Аз познавам вече доста хора дето събират такива "данни"...от години си ги събират..и от първа ръка :)

Серго, чадо, ние червените баби нали сме мандалоносителки на Лютвито. Не трябва да ни пропускат в списъците на НОИ - още ни бива.

А.. И аз това се питам..

предлагам и родната милиция на отчет.те вземат процент от проститутките и от наркотиците.отделно взимат милиони подкупи от водачите на мпс.не са редки случаите когато дори в работно време милиционерите продават дрога.общо за година милиционерите прибират над милярд лева.данаци и налози и за тях.

Хаха, тия са луди. И как по-точно ще ги събирате тия данни бе? Новото ръководство явно е много експертно. Направо извънредно...

то като няма работеща икономика и действащи предприятия ще ни издържат курвите

А като ги накараш да те издържат ми се обади. Освен ако не си сводник де...

Не сме го измислили ние . Италия прави точно това и се оказва , че си има икономическа логика ;)

БСП+ДПС+Герб просто така разсипаха държавата, че вече няма пари отникъде. По слаба държава наистина не е имало от мутренско време. Съответно процъфтява престъпността - слаба държава=силна престъпност. И това пред очите на народа без да прави нищо. Еми заслужаваме си го и то ни е малко даже!

Явно съм се върнал във времето - гледам и чета, че от 1995та година ще се случва нещо ново - пак сме млади и красиви

Така е!! Ама трябва и да декларишаш къде си ходил и харчил през тия години!!? Статистика е това!

Най-накрая доходите на ББ и ГЕРБ ще са на светло и ще ги облагат с данъци и България ще бъде водеща икономика в Европа!

Днес бях на делова среща с една проститутка и честно ви казвам няма как да им се сложат касови апарати. Те се че не са курваляци готови на всичко за пари. После ходих при още три и говорих с едната по работа. Час и половина отидох в един друг офис и там ме посрещнаха още две. Никоя от тях не казва проститутка съм но са такива - ха познайте по каква работа ходих днес хаха.

Е, значи никой не може да познае!?

НСИ трябва да предава данните на прокуратурата. Не да ги брои в БВП.

Прав си,ама като няма пари - като клошари обикалят....

Е те такова животно нема! За първи път чувам и вече се съмнявам в изправността на ушите си!

Освен да събира данни,не е лошо да се събират и данъци!

за да са точни сметките спирайте ддс то от нарк. и простит. от народните представители ...

Вместо да легализират проституцията и леката дрога като тревата, която се употребява най-масово и не е толкова вредна колкото алкохола и цигарите, те ще ми гадаят...смешници

Между другото за амфетамините могат да съберат данни, понеже държавата е замесена в производството и износа им, както и на суровините за тях. Пък и по данни на ЦРУ сме на едно от челните места в тази дейност - ще нарастне бая бевепето.

Легализирането на проституцията е договор между държавата и мачовците за законно сексуално насилие над жените.., което лично според мен ще превърне жертвите на сексуалното насилие в още по-безпомощни.

Аз вместо БВП прочетох БСП и си викам брей тези ще разнообразяват висшият си апарат с проститутки и дилъри, а то...

Аз миналата година ходих на проститутка за 200лв. Това значи ли, че съм помогнал на БВП-то?

Готина ли беше за тези пари?

Доста готина - слаба висока и чернокоса. С малки гърди и стегнато дупе. Аз затова и дадох 200лв. Но иначе беше доста глуповата, ама аз все пак не съм отишъл да правя наука с нея.

Как можа бе Петре....пък толкова ти вярвах..... Пък аз бюджета го вързах с комшията 50лв. БВП трябва да пълним. Патриоти

Сакън, да не ми дигнеш тарифата :-)

Ако се добавят доходите от политическа проституция, ще се замогнем доста.

А изнасилванията ще ги броят ли като принос за прираста на населението?

ЧУК

Какви ли не системи измислят вече ,за да прикриват огромният наркотрафик през България! И са чували разбира се офшорни компании,и знаят много добре ,че има политически чадър при всяко едно правителство над трафика!!! Ще ловят пак кокошкарите и магистралките!

ЕЙ гледай ти каква новост "европейците" след като ни пуснаха Кончита да и се "насладим" сега вече имат и нова "евро ценност" дрога и курви стават офицялно благо ееее... ЕС.... ДА СЕ МАХАМЕ ОТ ТОЯ ШИБАН СЪЮЗ!

Кешат ми в долари, евра, паунди,леи,динари, лири, рубли..... По какъв ли курс да отчитам приходите за БВП :-)

и мафията минала в сивия сектор...

ПРЕДЛАГАМ ИЗМАМИТЕ, ПОДКУПИТЕ , РЕКЕТА И КОНТРАБАНДАТА СЪЩО ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ОЦЕНКАТА. ТОГАВА ЩЕ СМЕ ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ ( ПОНЕ НА КНИГА). НЕЩАСТНИЦИ !!!!

с ДДС!

Данъците ще ги събираме ние, на всеки данъчен зачислени 5 проститутки и 2 дилъра.Задължително касови апарати на врата, да не се виждат ланците!

Благодаря за отговора! Тази вечер, ще спя спокойно ...

Нищо подобно - заплащането на услугите на шантажа, САМО ПО БАНКОВ ПЪТ!

Е сега вече макроикономическите ни показатели рязко ще скочат !!! Ликуй народе , излизаме от кризата !!!

Едно не ми е ясно - кой и как ще събира данъците ...?!

вече ще смятат укрити на долни нива доходи.. криза е.

Само не разбрах тези дейности от коя държавна фирма ще се извършват.... Пак ли от Парламента?

Преди 1995 година няма данни или не е имало проституция и наркотрафик? Страхотен БВП!

деер

Става така - всичко над 9.99лв с карта и без отложено банково плащане. Така всичко, което се обменя в чейндж бюрата ще е от проституция - юани /руски клиенти/, евро/европейски/ и турски лири/турци/.......Тогава можем и да искаме и преференциални условия за българските клиенти на мастеркард и виза и т.н., заради монополизиране на паричния пазар. Французите в БНБ да си печатат марки и да духат в супата. Забрана на офшорките извършващи търговски операции в България.

И аз искам ама не става. Корфур, CBA, Практикер се инатят не толерират плащането с карти искат лична карта. В Кауфланд пък ти четат името от картата на всеослушание на цялата опашка, направо се чудя защо не ползват и уредбата за тази цел. Идеята им е да даваш пари в брой. Няма как да се обясни факта, че на всяка каса има минимум 4 ПОС теминала, а пред магазина АТМ който не ти иска лична карта. Ама цената на всеки ПОС е поне 250$ така, че на всяка каса има загробени едни 1000$. По 5 каси на магазин ето ти 5000 $ калкулирани в цените на стоките.