Въоръжени обраха инкасо автомобил в столичен мол

Въоръжени с автомати откриха стрелба и обраха инкасо автомобил в подземния паркинг на мола на "Цариградско шосе" в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Въоръжени обраха инкасо автомобил в столичен мол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И както винаги нашата родна полиция няма да ги залови?Щом се отнася за кражба на по голяма сума,при всички случеи има замесен или полицай или военен и затова не могат да открият престъпника,но иначе щом е за пари отиват на митинги,а работа от тях, никаква.

Шумкари. Та нали до скоро ги наричаха ,,герои,,. Чудна работа

В българия престъпниците се чувстват като у дома си - та нали техните хора са на власт...

Чудна работа! Всеки дава различна цифра. Тук се говори за 400 хил. ЛЕВА, една ТВ спомена за 100 хил. ЕВРО, а няколко други ТВ - за 100 хил.ЛЕВА. Поне това трябва да е ясно - колко е откраднатата сума. Както винаги, всичко е обвито в недомлъвки и мъгла.

Всеки, който е бил в подземния паркинг на мола знае какъв лабиринт е той. Там нещата са организирани от самите ВИП Секюрити.

В едно съм против.Докато не си платят ДДСто няма да мирясам.Това си е чист обир от държавата и подлежат на наказание.

ДДС-то ще го платят пазарувайки в МОЛа. По-скоро трябва да ги гониш за дадък общ доход, който "вероятно" ще скрият, освен ако не го опишат в данъчната декларация и да си го платят.

Ще ги гоня до дупка и не до малка пица, а до последната пластмасова чашка от изпитото им през 187. г. кафе! Железен съм в това! Да докажат, че са невинни виновниците гадни!!! Но имам питане.... Да им връщаме ли данъчен кредит за патроните, които те са купили от България, значи са платили и ДДС в цената? Датата на плащане не е известна, но датата на данъчното събитие е ясна. Все пак хората са използували дребните предмети по предназначението им? Как да откажем на тези граждани правото им по Закон? Дали да плащам или както винаги: Каквото шефовете и пеещите медии решат?

Евала на хората ! Но са допуснали грешка с това че не са палнали колата..............дано не ги хванат по това !

Щом са взели една пратка, в документите е отбелязано какво съддържа - защо не се установва липсващата сума? Нещо куца в драматургията на ВИП Секюрити...

Знае се от собствениците на пратката, не от охранителите. Пратките са запечатани.

DIDA

Браво! Перфектно като по криминале или като в хамерикански трилър. Явно е, че момчетата са гледали много повече филми отколкото нашите спец служби. Потвърждават се думите на Остап Бендер, че "Парите са навсякъде около нас; просто трябва да се наведеш и да ги вземеш!" Да си ги харчат с кеф!

100% вътрешна работа. Който е стрелял с автомат знае,че грешка няма.Най малко ще има ранен и то нарочно за да не го убият. В случая ,,няма пострадали".Търсете у хората си ,,инкасаджии".

Г-жа министърката още не е класифицирала грабежа като "случаен инцидент"? Пропуснала е, явно...

Неграмотна и некадърна охрана,ако не е планирано от охраната. Това не е охрана която се вижда.Тя трябва да бъде една крачка преди и след носенето на инкасото, но не с него-за крачките условно казано.

Глупости.

Кои са лудите патрулиращи полицаи които ще се изправят с пистолетчетата си срещу АК 47/автомат/?Те са хора и инстинкта за самосъхранение не позволява да са там и навреме,а още по-малко да преследват стрелците в града.Би било лудост,защото престрелка в Лозенец например, би довела до жертви от случайно преминаващи.Ама за това кой да мисли...?

След като е атакуван автомобил на ВИП-секюрити на -2-ро ниво, като е ударен в гръб единият от охранителите е ясно, че вътрешен човек или група са замесени! Само шепа хора са знаели час и място на предаването на сумите в подземието на Мола! Външни хора са извършителите, но да тях би следвало да се доберат бързо, особено като бягат с кола със спукана гума! Нали три екипа са се притекли незабавно на паник бутона! Чакам министърката да поразкърши снага пред камерите и заяви, че върви следствие срещу "неизвестни" грабители! И до там!

Как точно са реагирали трите патрула? Преместили са го в другия крачол?Или са се почешали по оная работа, ако е имало и каки в тях? А иначе за вътрешната министърка всичко е под контрол! И аз мисля така! Само че под контрол на престъпността! А това става, когато властта е слаба! Нещата са като скачени съдове!

Стрелба с автомати в затворено обществено пространство/паркинг/ не е шега.Г-жа "национална сигурност" не мисли ли че това е=на тероризъм,или статистически погледнато да ви целне такъв куршум е малко вероятно?

пак калашников, руснаци, путин, кремъл. докога?

То да се чудиш товапоследните въоръжени обири с новия демократичен повей ли дойдоха или са просто бонус, съпътстващ демокрацията. Щом зачестиха кражби и грабижи и на битово ниво, и "на едро", работата хич няма да е на добре.

стига че сме под робство ами и къ рджалий ни нападнаха

Матряла огладнева? Или такива деца ишчувахме?

Второто, гладуват тези които не стрелят...

Прави сте! Само да се пребоядисам и ставам "Защитник на онеправданите" и 1. Джоре:-Чудно, как матрияла е жив и да, така е. Ние ги научихме. 2. Здрасти Дебил. Прав си! Няма да стрелят и и ще гладуват, защото събират пари за оръжие и боеприпаси

Все пак да не забравяме , че на власт са мутри, а най-голямата мутра ни е примиер...Затова не се чудете, че се стреля с гранатомети по улиците и се стреля с калашници по моловете...Да излесе сега краля Слънце и да каже какво мисли за обстановката в държавата, а не да реже лентички и да гледа тъпо....

В държавата само "радостни" новини.Блокади на Кулата.обири на бабички и дядовци.Сега взеха и да стрелят с калашници.Не съм ги виждал на битака да ги продават.Тук взе да става и по-страшно от Турция.Интересно къде е властта , която я охраняват по няколко автомобила с гардове на НСО.Дали да не се пренесем в Сирия.

А дали не е заснета сцена от някой филм?

снощи показаха една старица пострадала при обир у дома и. всички я видяха , знаят къде живее и как се казва. днес при обира всичко е обвито в мъгла. защо не казват кой е мол-а? да не му сринат авторитета на загиващ ли ?

Пише, че е на Цариградско шосе!?

Молът се казва The Mall....

явно не схванахте написаното от мен. темата не е само за столичани или за познаващите софийските потайности. респективно както се споменава баба Вуна от село Горно Нанадолнище така да се спомене и The Mall намиращ си на Цариградско шосе в София. пп. аз лично знам кой е мола. и ненапразно споменах че е загиващ. справка - комбинацията Карфур-Пикадили

Жега и Гонзалес, Вие уникално представихте разликата в жанровете, а имено "екшън" и "драма". Едни от хората виждат старицата и плачат, други виждат престрелката и се кефят. Така е в сериала ни..... Но име и други жанрове, напр. водевил и утре може да чуем: Аз ги хващам, те ги пускат... Имам предложение, но преди това да кажа какво прочетох тук, в сайта, а то е приблизително такова: "НОИ установи, че по-малко пенсионери е по добре за фондовете им". Бива си го. Моето предложениет е: Старицата и всички останали пенсионери да се строят в етажите -1 до -3 в най-близкия им МОЛ. Телевизиите обявяват, че всичко е готово,, че ще има минимум 4 инкасо автомобила и започват да снимат непрекъснато. Репортажите ще бъдат продадени /за милиони/ на всички телевизии по света. Парите ще се дадат на старицата и/или старецът, които оцелеят. Младата майка с бебето- не получава нищо, защото не са пенсионери. Може да участва Националната лотария и ЕвроСпрортЛото, като дарят печалбите на държавните институции с въпрос: "Кой ще изхарчи парите" ? Това е от мен. :) $

И днес новините в България са прекрасни, както и в последните двадесетина години.

вместо да охраняват с охрана от 5-6 души особено инкасо автомобилите - те охраняват Пеевски Като ги знам тези охранители какви са - който го мързи да работи, не е учил -.става охранител. За тази раота трябва смели момчета, да не се страхуват да стрелят на месо В повечето случаи са в комбина - абе не виждат ли че идва някаква кола опасно близо, слизат хора - трябва като американците - а си бръкнал в джоба, а са го застреляли. Нямат работа когато инкасо колата е там.

Браво, парите са откраднати от нас, със здраве да ги харчите, момчета!!

Бочко окончателно върна мутрите в България. Честито на всички гласували за накадърниците от ГРОБ.

При споменатия предишен опит за обир на пенсии не беше ли същата фирма ВИП Секюрити, отговаряща за пренасянето на парите?

Абсолютно същата, но на предния обир нямаше предупредителен откос с автоматично оръжие. Какъв е извода ? Ами първо стреляйте по гардовете - после всичко става по-лесно ;-)

АЛО, какво става в БЪЛГАРИЯ !! Госпожата министър да каже дали обикновените хора са защитени - живота и имуществото им ???

dir.bg какви са тези детайлни снимки, на пркинга ли? За тези които не са го виждали преди.

Голяма работа е шкодата.С пукната гума и 4 юнака,спокойно е минала с талон през бариерата и се е довлякла до "Дружба"? Информацията е оскъдна и подвеждаща.Пак се прикрива някаква милиционерска простотия.

Чудя се откъде знаеш, че е Шкода? В статията не пише марката!

Стигнахме ги американците:))))всеки ден се пукат или обират или убиват:(((((

Е така е в демокрацията. Ние даже нямаме закони които даналагат по-тежки наказания за извършителите на ВЪОРЪЖЕНИ грабежи. Още повече с нападателно оръжие като АК47! А тия гангстерчета като са толкова нагли да вземат да нападнат парламента, там има повече матрял за обиране. А банките с тия дебели лихви бързо ще си възстановят липсите.

Ами щото всички са впрегнати да пазят младият преуспял бизнесмен от ДПС!

Каде е СТИГА ВЕЧЕТО ? Да отива да ги лови. Нали черпи от неизчерпаемия опит. Какво става. Старците по селата ги заряза, ама поне тук тия с автоматите по моловете да ги хваща. не става с интервюта и замеряне с досието.Трябва да се бачка здраво и професионално. С имитации не става.

Защо ли не съм учуден - VIP /Very Idiotic Persons/ Security. Ха-Ха, един ми се се задаваше днес на централно кръстовище. Винаги ще се учудвам на липсата на възпитание, толерантност към околните, а и на липсата на елементарен разум. Горепосоченият служител не ме познава, не знае какво мога, не знае "колко ми е акъла". При специалната подготовка, която притежавам, ако имах и неговия манталитет, щях да го извадя от колата и да "измета" пътя с него. Но иначе са им взели парите!!!

Аре стига фукльо, да не стане обратното да изметат пътя с теб.

Щом има двеста камери как пък някой не забеляза, че има съмнителни коли, които чакат на етажа на инкасото?!?!?!

и какво е съмнителна кола на общо достъпен паркинг... много сте смешни всезнаещите

Абе умник според теб нормално ли е да спреш на паркинга на мола, да седиш в колата и да се оглеждаш, а да не влезеш вътре?!?

Не може така, не е редно да се разваля статистиката на МВР-то.

Коя година да очакваме да хванете извършителите - 2050 или 2060?!?!?!?

Дали ще избрат и някоя черква? ЗА разкош?

Биби ви пази, нема се пуашите!

Руснакът активира терористичният си апарат. Ножът е до кокал. Добре че смев НАТО. Руснакът ще омекне.

добра ирония!

Това е самата истина :))))) Руснакът ще опита всичко за да дестабилизира Страната.

Ссспокойно по време на демокрация е така, я вижде в САЩ к'во става, сега когато имаме и нелегални негри ,може да обявим и ловния сезон за открит/ така е в най-демократичната държава САЩ.....

Имали ли,са?

Да се каже "Стига вече!" и на широко ширещата се въоръжена и организирана престъпност?На тези, които се опитваха да критикуват безхаберието и некомпетентността на МВР, им скръцнахме със зъби, а сега да насметем и престъпниците!

Ние сме единствената държава в историята на света, гласувала Закон за ликвидационни съвети в Парламент. Ликвидирахме всичко, вкл. полиция, армия, разузнаване, контраразузнаваме. Мълчахме си робски и пляюехме МВР 25 години.. Сега ще ни крадат и убиват и ще си мълчим.

Ние не сме ги гласували. Накараха ни да ги гласуваме!...

Какъв невероятен успех за демокрацията ! Пазарят ... дрогата ... димокрацията ... Нямало ли е силконка по потник наоколо ? Как сме живеели при комунизма несвободни и без престрелки с калашници в ЦУМ ?! И този Тодор Живков... и тази държавана сигурност ... Те не им даваха да стрелят по магазините и ги пращаха в затвора ...

Да допълня, че днешните "барети" са разположени буквално на следващия ъгъл - в бившите заводи ЗИТ.

Специални оперативни групи има навсякъде в МВР. Но СОБТ са само на едно място и то не е там, където си посочил ти.

Според мен откраднатите пари при такива събития не са най-важното, а предполагам и са застраховани. Най-важното е самото събитие, това че някой тежко въоръжен извършва подобно деяние на подобни публични и оживени места. И огромната възможност да пострадат хора, които според всички закони и конвенции са най-важни, много по-важни от някакви хартии, наречени пари.

Прав/а сте госпожо/господине, но според нашия премиер това е нормално и се случва навсякъде: дори в Маями, от любимият му серил "От местопрестъплението". Така че, трябва да търпим и да свикваме с тези неща.

държа, че тези имат по няколко висящи дела. Но са навън и грабят. Кой е виновен за това? КОЙ?

Ние сме единствената държава в историята на света, гласувала Закон за ликвидационни съвети в Парламент. Ликвидирахме всичко, вкл. полиция, армия, разузнаване, контраразузнаваме. Мълчахме си робски и пляюехме МВР 25 години.. Сега ще ни крадат и убиват и ще си мълчим.

След като "реда" е бил нарушен от автоматична стрелба, много добре звучи фразата, че районът е "отцепен от силите на РЕДА"...