НАП затваря ресторант-фантом в Созопол

Фрапиращи нарушения на данъчно-осигурителното законодателство бяха разкрити в Созопол при проверка на НАП Бургас.

Обратно в новината

Коментари - НАП затваря ресторант-фантом в Созопол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че той бизнесът отдавна си знае, че най-лесния начин да не те хванат за данъчно нарушение е да нямаш абсолютно никаква регистрация. Нали се сещате, че който е регистриран постоянно му идват на планови проверки;) Нямаш регистрация - няма и план кога да те цакат;) Отдавна се светнаха тенекеджии, авто-монтьори, части втора употреба... разбира се по-трудно им е на предлагащите услуги, макар и те да се справят добре.

Ох, аз помислих че НАП затваря ресторант-вагон :D

Добре . ... Сега е задължително да започнат да бъдат идентифицирани и истинските фантоми -- било дойни крави (т.е. компании, отчитащи само разходи), било индивиди (е-еее онез-там пишман-неуловимите в сянка) ! ( Нещо неясно, Красимире ? )

Браво!Не Ви ли се струва, че закъсняхте? Проверете как работи строителна фирма в село Метличина. Без договори ,без инструктажи и осигуровки.Защото е шурей на данъчен от Варна.В селата в магазините също няма касови бележки, и да искаш не ти дават!

не ти ли е хрумвало да потърсиш телефона на НАП на който да сигнализираш? Или тука по форумите е по-интересно. Не му мисли, действай!

Обади се на НАП в гр. Варна. Лесно можеш да го намериш в Интернет.

Браво!Не Ви ли се струва, че закъсняхте? Проверете как работи строителна фирма в село Метличина. Без договори ,без инструктажи и осигуровки.Защото е шурей на данъчен от Варна.В селата в магазините също няма касови бележки, и да искаш не ти дават!

Сега ако могат и да дойдат и други МИЛИЦИОНЕРИ от вътрешността на страната,гакива които не се познават с местните мафиоти може и да се получи някакъв ефект.

Закъсняха с проверките ,десетилетия закъсняха ,изтървана работа,и нека не реват собствениците,че е криза ,имаха 20 години да натрупват капитал без закони и проверки ,баста.Всеки ,който има доходи си плаща ,данъците се внасят ,може да не е правилно ,но е законно и осигуровките на хората да са точни.Защо да вдигат данъци и цени ,като има откъде да си съберат приходите.Стига на аванта.

Сетиха се в разгара на кризата да налагат финансова и данъчна дисциплина. Сега най-много да фалират десетки дребни и средни фирми и стотици да останат без препитание... Между другото заради това отложиха въвеждането на новите касови апарати за връзка с НАП с 1 година, иначе на 1-ви октомври 2011 трябваше да запечатат поне 100 000 обекта, с по 3-5 работещи, смятайте сами за 1-2 месеца 400 000 безработни и колко дни щеше да изкара правителството ???... Смешна работа...

kgb777kgb

Стига с тоя социализъм ! Какво като е криза ? В криза да няма закони ли ? Щом работиш , ще издаваш касови бонове , ще отчиташ РЕАЛЕН оборот , ще плащаш данъци , ще водиш хората на трудови договори , ще им плащаш осигуровките - това е !!! Писна ми от ревльовци ! Като не ставаш за тая работа фалираш и идва някой , който ще се справя и ще плаща !!!

М-да, мнооого е принципно правителството. За справка -- Юлен АД, и предстоящото преправяне на закони за да се узакони неузаконимото.

Никой не е преуспял, като е плащал, а конкуренцията е свързана с не спазване на закони.Всичко останало е бунаклък !

За криза в туризЪма, ша ма извиняваш, ама точно лятото ли има криза?

и един мърмот завива шоколадът ... айде стига глупости - 1 отлагането не е една година а 6 месеца (до март 2012 при това единствено за фирми с регистрация по ДДС) - за аптеките например срокът е съкратен 2-ро причината не е "социалната политика" а неподготвеността на производителите на фискални устройства - демек липсват DV версиите все още (н апазара има само KL)

Аз редовно ходя в един такъв ресторант в Люлин... освен че персонала работи по 16 часа без почивки и не дават фискални касови са махнали и стъклата против задимяване и се правят на велики...

И защо не си изискваш касов бон? И защо ходиш там?

И кой те бие с пръчка да ходиш на място, на което не ти е приятно? И много ми е интересно за теб лично кое е по-важно, да си прекараш добре или да направиш така, че някой фалира? При теб всичко ли е изрядно? Ти ли си плащаш осигуровките и според заплата ти ли са или иззедника работодател ти дава повече пари в джоба отколкото на държавата?

Не зная само кое е просташкото? Да не се спазват законите и да не ни плащат осигуровките е много достойно и велико??? Затова ще сме винаги на опашката, а на глава от населението имаме най-много милионери, за доста кратко време. То е защото горките работодатели са много зле и затова трябва да си благодарен, че не ти плаща осигуровките и дава пари на ръка! Боже, загубен народ!!!

Безпринципността тръгва от върха! Захващат се с "дребните риби", а за "едрите" променят законите:) Справка: Банско и Юлен-фирмата, унищожаваща Пирин.

Ще стигнем и до там. Сега сме на морето. И умната:)

ПОЛИТИКАТА НА "КАМШИКА" ВЕЧЕ НЕ ВЪРШИ РАБОТА. Колкото и каквито проверки и който да ги провежда на могат да доведат до желания от правителството ефект, ТРЯБВА МОТИВАЦИЯ. ВСЕНАРОДНА МОБИЛИЗАЦИЯ ЗА МЕЖДУ ПАРТИЕН КОНСЕНСУС .

така е, крайно време е за политиката на чепатата тояга.