Тръгнаха хайки на инспектори из фирмите

От днес започват проверки на Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда" и Националната агенция по приходите (НАП) за нарушения и за гарантиране на трудовите и осигурителните права на работниците.

Обратно в новината

Коментари - Тръгнаха хайки на инспектори из фирмите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато български държавни служители свършат инцидентно работа за която им се плаща целогодишно - това е новина !?! Коментара е излишен.

Писна ми държавните институции, на които АЗ / НИЕ плащаме, да правят акции. Това е тяхната рутинна работа, която трябва да ивършват постоянно, през цялата година. Всеки ден, за който вземат заплати /и много други средства за какво ли не от моите данъци/ трябва да извършват тези дейности. ВСЕКИ ДЕН!!!

Управляващите не разбират ли,че и самите работници с много малки изключения не желаят да имат договори на 8 часа,както и да се осигуряват на по-високи от минимума заплати,ЗАЩОТО И НА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ И НА 24 ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН ДА СА ДОГОВОРИТЕ ИМ,ПАК НЯМА НИЩО ДА ПОЛУЧАТ:НИТО ЧОВЕШКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,НИТО ПРИЛИЧНИ ДЕТСКИ И МАЙЧИНСТВО,А ПЪК ЧОВЕШКАТА ПЕНСИЯ ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ МИРАЖ В НАШАТА ДЪРЖАВА.Вече 20 години парите за всичко това се крадат по всевъзможни начини чрез определени кръгове от фирми,инстанции и хора и това ще продължава докато изчезнем като нация и държава.

Е,добре сте тръгнали,дано ви остане време и за Кранево-толкова пишман бизнесмени са се навъдили,ни диговори,ни осигуровки,па да не говорим как трябва да ги молиш и преследваш за заплати...До кога...без почивен ден ,без пари...само защото сме бедни и и се нуждаем от препитание,а вие,уважаеми държави служители,как ще ни защитите? Години наред краневските селяндури-бизнесмени/Пламен Тодоров от АЕЦ-хотел,негови приятели и колеги от "Бенедикт тур"...и само те ли?/работят в сивата икономика,а вие си траете.Пука ли ви изобщо кой колко работи и какво получава...нали вие си вземате зплатките.Следователно подкрепяте мафиозите,ако не е така,то действйте да ги разобличите.

Кадърния работник няма проблеми с работодател, защото винаги може да си предяви претенциите. Трае си и плюе този, който е посредствен и лесно заменим. Няма работодател, който да не се опита да задържи работник, който му е ценен. Лесно е да обвиняваш някой друг за твоите несгоди.Трудно оцелява малкия и среден бизнес в това време. Вечно променящи се закони, държавни рекетьори, вечно недоволни и скатаващи се работници. Ако беше лесно всеки от "ощетените" щеше да се пробва, ако е пробвал и сега е работник, тогава за какво се оплаква? В момента всеки се бори за оцеляване, а не за забогатяване.

Когато работодателя няма за цел да източва фирмата и да се облагодетелства лично и негови близки

Нека да кажат офицялно ,че е забранено да се занимават хората с частен бизнес в България а не да подвеждат и да унищожават всяко начинание още в зародиш

Напълно вярно!

Отиват на проверка ако работодатели ги почерпи няма нарушения, ако не все ще намерят за нещо да го глобят. И сигнал да им пратиш ако отидат при "грените" хора ни нищо няма да констатират

Това е самата истина. А и в повечето случаи работодателя е предопреден, че ще има проверка и предупреждава работниците какво точно трябва да кажат ако ги попитат случайно. Но това се случва рядко понеже след "почерпката" проверяващите изобщо не се и занимават с рапитване на работниците или ако питат някой е вътрешен на шефовете, за да са сигурни, че наистина ще кажат това което е наредено

Чета тука,някви бизнесмени реват на поразия и се питам едно нещо,като са толкова честни що си траят? Излиза че хем имат мързеливи работници,хем държавата им слага прът в колелото. Ами да направят нещо да се съюзят и да си извоюват правото,да ама нещо не им изнася щото им е любимо да се скатават и след това се правят на ощипани моми. Терминал 1и 2 на летището ви чакат господа проспериращи,там на запад никой няма да ви върне,само че има 2-3 дребни подробности като например: Извънработното време се заплаща,двойно. Празниците са за да се почива или се заплаща двойно. Работното време се спазва стриктно. Заплати и осигуровки се изплащат редоено и навреме. Осигурява се нормална и спокойна среда за работа със прилежащите уреди,инструменти и прочие средства за извършването на дадена дейност. Ако ви изнася,изнасяйте се моментално тук на никого няма да липсвате!

Тормоз ,тормоз , но най-накрая го "хапва " , пролетариата , прост - а ,честито на всички червенотиквеничета :)))

Аз пък не ща да се водя дори официално на работа - ей так не искам, щото не вярвам на чиновника и каквото и да стори той винаги е против моя интерес, а с работодателя мога да си се пазаря, както аз реша.Задръжте си закрилата за вас, аз не ви я ща.

Истината е в национализация на частния бизнес и след това труд на всекиму според възможностите и раздаване на заплати всекимо според потребностите. Така ще се ликвидира частния бизнес и в Капитала на Маркс ще допишем имената на Бойко Борисов и членовете на НАП.

За да свири добре една китара струните трябва да са добре натегнати. Предното управление ги държаха много разхлабени и добре че имаше много външни инвестиции, сегашните са ги натегнали до край и почват вече да се късат една след друга,дребния и среден бизнес си заминава и ще останат само спонсорите.(И туй всичкото за благото на народа се прави :))

да вземат и стоянчо байряка от пазарджишкото даначно, той е най добрия в тези работи!

Тази от снимката на постинга е Шефката на ГИТ.Същата мечка е..:)))

Чета повечето коментари и извода е, че повечето са писани от неграмотници, комплексари, и можещи и знаещи всичко. Преди да крещите по форумите, се замислете за следното: Колко от вас, плюещи и викащи, работите съвестно и си изпълнявате стриктно служебните задължения, без нужда от постоянно "подканване"? И девойката дето е с 2 магистратури и езици, да не се оплаква. Тя ако е кадърна наистина, а не само на книга, винаги ще си намери работа. Аз знам много с по 2 висши, ама са по тъпи от второкласник, щото си знаят как са ги взели. Вярно, че има много работодатели, дето не спазват правилата, но има и много работници, дето работата за тях е "загуби време". Процеса е двустранен, но органите само санкционират работодателя. Не съм чул още за наказан работник, дето ходи пил на работа или цял ден дреме.

стига сте мрънкали че всички сте за затвора чорбаджиите!!! в събота работя ,на почти всички празници и заплащане среден пръст а шефчето горкия все някой има да му дава.

Като си голям умник защо не започнеш сам да въртиш бизнес.Ще видиш тогава събота, че и неделя.

ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ, МИСЛИ! ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ ИСКАТ ДА ИМ СЕ РАБОТИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ! РАБОТНИКА, В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ Е ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ! ПРОСТИЯТ ЧОВЕК НЕ ОБИЧА ПО-УМНИ!

Първо осмисли писаното от мен, за да коментираш. Второ започни сам бизнес, пък тогава виж кой какво иска. Трето-помисли си ти на работа дали наистина РАБОТИШ, или само ходиш на работа. Двете са коренно различни. Да работиш означава да има финасов резултат от работата, е само разход (какъвто явно си ти).

Ти май никога не виждал какво работят испански и италиански работници. Имам близо шест годишни наблюдения от техния манталитет към "рабтният" ден. Не ти пиша, за да адвокатствам от името на работна ръка, но след всичко видяно и преживяно съм сигурен, че голяма част от българите ги слагат тия в малкия си джоб. Отделно отдавна съм си направил извода, че не къртовския труд дава резултат, а условията в които ще поставиш работника си. А тук вече е време да си кажем - в България работодатели няма. Има евтинки тарикатчета и ентусиасти с добри намерения, но малки възможности. Иначе всички искаме да сме шефове и да "движим нещата" напред. Но малско сме тия, които знаем що е поощрение и правилно управление на работна група. Непродуктивните работници се въртят само и единствено около некадърни и непознаващи материята "бизнесмени".

Абе, среден и дребен бизнес как се очаква да плаща заплати, та ревете? Ако в една малка фирма работят собственикът и двама работници и тя изкарва всичко 3000лв на месец, дали ще може да се дават по 1000лв чисто заплата на 100% легални осигуровки? А по твоята логика собственикът е тарикат, защото не знаел как да дава. И какво да правим? Във всяка страна малките фирми дават работа на масите. В 100 завода с по 200 работника ще имаме 20000 заети, а останалите 2000000 без работа? Айде да не си говорим глупости, а да мислим дали работим и изкарваме пари и как да се борим за среда, в която малките фирми няма да са постонянно натискани да стоят на ръба на фалита, а не да мислим колко сме ценни и незаменими. Заплатата идва само от едно- изкараните от теб самия пари. За съжаление няма кой да даде едни милиони, които да отиват за заплати, но срещу тях да получава само загуби от дейността. И две магистратури- психология и програмиране, заедно с 3 езика няма да вдигнат заплатата на секретар, който вдига телефона само на български клиенти(Просто за поста са ненужни.).

И какво ще открият тия от НАП и Инспекцията по труда ? В тия две държавни фирма са се събрали голяма част от комунистите- корумпирани и наркомани.

Има нужда така ще намалеят тези които се подиграват с народа.

репресиите срещу изнемогващата 'икономика' продължават. трай си народе..

Няма парии!

ами да захлебят малко

Mоля ви оправете си техниката. Hа всеки коментар, все има "някаква" грешка... E, докога? A какви са тия хаики? Tа тука на 3апада това е нещо нормално, законите се спазват и в двете посоки. A едно време дядо ми правеше хаики за "диви глигани" из Cтранджата. Aми дано и вие "улучите" нещо...

Елате при нас ;(

Защо само лятото правят проверки,зимата не смеят да се покажат навън.

Особенно на морето.....! всички репресивни органи/т.е."контролни"/ + телевизиите са там, на софрата на данъкоплатците и рекламодателите! Дупе да ни е яко!

Закони много, кой може да спазва всички ? Има адвокати за това, нали ? Няма значение кой за какво Ви говори, накрая винаги става въпрос само за ПАРИ ! Променете СИСТЕМАТА защото накрая тя ще промени ВАС !

Защо не проверите Дага полис? Няма нощен труд, н яма плащане за национални празници, осигуровката е за 4 часов ден.Заплатата за април се изплаща през юли.

Ще проверяват...Да проверят фирмите на властта и олигарсите.Хвърлят прах в очите ви и ще проверяват нас,дребните търговци и производители,за да си оправдаят заплатите.Много администрация има в тази държава.И много хора получават чрез бордове пари без да работят нищо.Да започнат от депутатите с пликчетата безотчетни.ТРЯБВА ДА СЕ НАДИГНЕМ и да ометем тази пасмина.

И после теб ли да сложим начело?

ПОЛИТИКАТА НА "КАМШИКА" ВЕЧЕ НЕ ВЪРШИ РАБОТА. Колкото и каквито проверки и който да ги провежда на могат да доведат до желания от правителството ефект, ТРЯБВА МОТИВАЦИЯ. ВСЕНАРОДНА МОБИЛИЗАЦИЯ ЗА МЕЖДУ ПАРТИЕН КОНСЕНСУС.

Сега държ.служители ще получават пари за извънреден труд. Това е основната им цел, а не намаляване на нарушенията. То няма и кой знае какви нарушения, защото след масираните им проверки миналата седмица цитираха по 50 пъти само една фирма в Созопол. Това ми прилича както навремето граничарите дебнеха и в студ и сняг да колене, да не би някой да избяга през мрежата, а то единствените нарушители се оказваха няколко алкохолици в селската кръчма, на които като им дойде юнаклъка се изтърват и кажат" Ей сега отивам в турско".

Хващайте ги тия, които скатават работници и не ги осигуряват. Обаче се дръжте по-коректно и с честните. Ходете и наказвайте, който си заслужава, не се заяждайте и с другите. Никой не е казал, че от където минете задължително трябва да има акт. А вие какво направихте? Слухтяхте ми половин час в магазина, чудихте се за какво да се уловите и накрая две изгорели крушки и неокачен на стената пожарогасител ви стана най-големия проблем. Мерси за глобата! Ще намеря начин да си възвърна парите, като укрия доходи, в последното бъдете сигурни! То да искаш да си добър, пак ти слагат рога.

Не се учудвайте. Инспекцията по труда е полудяла заради т. нар. допълнително материално стимулиране на служителите и по-нагоре. Подложени са на жесток натиск за "бройки", независимо, че може да няма нарушения. Пълно изкривяване на работата им, с обратен ефект.

да отидат вав варна завод дружба .....

Дано има полза, че съм на 25 години и от 18 годишна все на 4 часа ме осигуряват, няма извънреден труд, като искам ден за изпит ще те убият с поглед, за отпуска не се говори даже и на сън. Затова ще емигрирам, защото не мога да гледам как мазачи получават по 1000лв заплата, а аз с език и две магистратури БЕЗ ВРЪЗКИ търпя подигравки.

Добре дошла в клуба на работещите българи - и така до 65 години.

Не си познал брато! Цифрата ще бъде 76г.

БЯГАЙ! ТУК САМО С КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ СА ДОБРЕ ПЛАТЕНИТЕ И ПРИБЛИЖЕНИ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ - КОМУНИСТИ!

Никога няма да се оправи тази държава, защото тук никой не уважава труда и знанията на другия. Възмущаваш се, че един мазач взима 1000лв. Ама седиш на бюро на топло или на хладно в зависимост от сезона. А мазача питаш ли го? Не. Защото си мислиш, че си повече от него. И той в своята професия може и 10 магистратури да имаш. Но мазач е долно, значи трябва да нископлатено. Стани мазач, тогава. Някой да те спира? Емигрирай, там те чакат с хляб и сол.

Не разбираш проблема, а проблема е че точно необразовани и тъпи мутряги командват и после всички реват как чужбина всичко било подредено, а у нас е кочина. Ей затова е, защото шефовете са хора на еди кого си. Или ако се върнем по времето на социализма - помниш ли как се потъпкваше интелигенцията с ръководната роля на партията. Затова е така. И както казваш ако мазача и той е с магистратура - замисли се защо е станало така. И това е масово явление.

Ами мазачите, чистачите и прочие са такива, защото нямат възможност да станат други. А основната причина е образованието. Кой не иска да е на топличко и сигурно?! Образованието не е измислено току така! Ако нямаше нужда и смисъл от него - нямаше да го има и нямаше да се занимаваме да учим. Едно време хората са бутали децата си да учат, за да станат нещо повече от обикновени работници на нивата и в обора. А най-знатните хора са били кмета, даскала и попа. А на днешно време кои са знатните хора?

Предизборен прах в очите! Знам ги как проверяват, след подаден сигнал нищо не направиха! Няма що, страшни са!

Най-нередовният вносител на осигуровки е държавата. Пак в нейните институции най-много не се спазва работното време и точно те - държавните фирми и институции крият обороти и не извършват навреме плащанията към фирми, от които вече са получили стоки и услуги. Да не говорим за непрекъснатото нарушаване на данъчното законодателство - ужасяващото забавяне на връщането на ДДС.

Тези т.нар. акции не е нужно да се обявяват на всеослушание, както и да се правят по определено време: трябва да се прави нонстоп и не да пишете по медиите!!! Правете си, не казвайте и ще ги изловите, защото публична тайна е, че из страната едно 95% са на 240лв

Чудесно, най-накрая да поработят малко и за държавата...Сега ако измислят и ел. поща, на която да бъдат съобщавани неизрядните работодатели, цена няма да имат...В момента проверки от НОИ се правят единствено по сигнал на засегнат работник, а не и по сигнал изобщо...ние си знаем кои конкуренти са ни в сивата икономика, ама кой зачита/пази/уважава коректния работодател и данъкоплатец...А да не говорим за лъжливите болнични, лично съм пробвал проверка в НОИ, за да ми кажат, че те проверявали само по документи (!!!), нямали право на проверка за реалност на заболяването...

Ние си знаем..... А пък дори конкурента да е изряден,поне ще го побъркаме да дава справки и сведения и да доказва ,че няма сестра! :-)

Ние си знаем..... А пък дори конкурента да е изряден,поне ще го побъркаме да дава справки и сведения и да доказва ,че няма сестра! :-)

Толкова сте изряден та не си пишете и фирмата да не би някой да ви "завиди" както правите вие. Нали сме държава от доносници призовавани от самото управление да се мразим а не да се обичаме се чудим на кой да направим мръсотия и да си върнем че и ние можем а не само държавата..А когато държавата е наистина държава тя не тръби къде какво ще прави а го прави..

Е забравили сте да пишете и фирмите дето ще ги проверявате та да знаят и умрелите че ще минавате да си седят по гробовете ... бахти малоумщините. Поредната малоумна акция.

Аман от рекетьори! Тази полицейщина ще откаже нормалните хора от всякаква инициатива.

Поне да знаехме къде отиват тея пусти осигуровки - за нормални пенсии ли, за здравеопазване ли? ... Май само за МВР, ама по-точно за СРС

Ще умра от смях !

И аз !