Кафе и чай от автомат поскъпват с 60%

Цените на продуктите в автоматите на самообслужване за кафе, напитки и храни може да поскъпнат с 35-60%, ако влезе в сила изискването за поставяне на фискални апарати на всяка машина, смятат от Българската вендинг асоциация, цитирана от Дарик.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ще се сложи фискален апарат като самите машини не са пригодени да имат такъв апарат. Дори от фирмите производители са казали това .

То и преди 2г. никой не вярваше, че един касов апарат може да се свръжи с НАП. Всичко може. Нали затова има инженери, а не само бармани и готвачи.

Повече трябва, какви са тези смешни процентчета? В пъти му е майката!

Кр. Ст. е едно изперкало от натягане висше чиновниче. Работи като отявлен лобист на производителите на фискални устройства. Няма ли кой да го разследва за това бе?!? Може по много по-опростена процедура буквално без пари , автоматите да се обхванат от НАП. Но защо ли?! Има отговор, само че няма кой да го търси....

Разбира се, че е толкова просто, че чак смешно. Сложи годишен лиценз, или такса, или фиксиран данък, или както го измъдри чиновническата мисъл, според населеното място, 100-150 лева и сложи един стикер на машината с платен данък. Така хем парите ще се събират предварително, хем ще са повече от предвидените сега. Ама нееее, на българина трябва да му е гадно и да се чувства като роб на данъчните..... Само да не стане обратен ефект, както и със свързаните фискални апарати към НАП. Нямало било достатъчно чиновници, пък иначе приходите се били повишили... Не вярвам, ама нейсе.

Цената ше се повиши защото хлебарките изяждат много. Чудя се как изобщо го пиете това творение, оставено на улицата, на праха, с някви бутилки вътре. познавай един дето подържаше първите и като видях какво е вътре вече ги заобикалям ;-)

А там как седят нещата с укриването на данъци? В какви размери? Каквото повикало, такова се обадило.

Не виждам с какво собствениците на кафемашини са по-специални, че да не плащат данъци, както всички останали в тази държава. Към момента са в тотална нелегалност! И не си мислете, че 200 лв. (колкото струва един евтин касов апарат) е причината за недоволството им. Просто факта, че трябва да изкарат на светло част от оборотите, ги изнервя. В крайна сметка на никой не му е приятно да плаща данъци, но се налага...

примитивното мислене винаги е било в ущърб на финансите на индивида, ако не знаеш. Досега кафето от тези апарати струваше 40-50 стотинки. И беше по-качествено от помията с южноамериканско име, с която ни угощават по разни павилиони и кафенета. Сега в цената на кафето ще бъде начислена и връзката с НАП, и таксата за мобилния оператор, и цената на самото фискално устройство. Е, ти си пй кафе и чай по левче, както е по Европейски, с гордото чувство, че си си платил данъците и си помогнал на поредния ром да изгледа 12-тото си чаве. Аз лично мисля да мина на гроздова домашно производство. А на Дянков му пожелавам още по-мъдри решения за благо роду. А ако измисли и фискално устройство за дупета, да отчита какво излиза на изхода, и да изчислява какво влиза на входа, съответно и данък да сложи, ще го обявя за най-великия данъкосъбирач на света. Който и на босия цървулите може да събере.....

Руми

Разходите за свързване с НАП са еднократни и не трябва да се, компенсират с повишена цена на стоката, а да са за сметка на печалбата на собственика на автомата. Иначе ще си загуби част от клиентите и може да претърпи по-големи загуби в крайна сметка!

Хаха, а ти знаеш ли как се изкарват пари за плащането на данъци? Нали трябва примерно тая машина да изкара допълнително поне 400лв за две години за "касовия апарат", пари за обслужване на фискалното устройство, за мобилния оператор и т.н.? Защо си мислиш, че ще даваш пак по 20ст, а някой ще плати от джоба си за теб? Никой бизнес не се прави с идеята ти да имаш евтино нещо, а с такава да изкарва пари и при непокриване на себестойността фалира.

Да струва, да струва, колко да струва поставянето на фискален апарат и свързването с НАП. Може би е много, но все пак е еднократен акт - защо напитките да поскъпват завинаги!!

Разумно би било да се въведат паспорти на всеки автомат, в които веднъж месечно, или на шестмесечие, а може и годишно, да се отчитат показанията на броячното устройство, заложено в самия автомат.Ама нали някое наше момче трябва да си продаде фискалните устройства за връзка с НАП... Честито на пиещите кафе от автомат, а собствениците ще се оправят някак си.

това пък ще увеличи оборота на заведенията, които мрънкат заради спирането на цигарите.

Ами като поскъпнат няма да ги пием. Ще си правим в къщи и ще си ги носим в термус. Много ви здраве. Да не сте вие най-големите тарикати в държавата?

На пристрастените към кафето и чая - честито! На притежателите на автоматите - един хубав голям среден пръст оъ мен.

аззз

АМА ЗАЩО ДА ПОСКЪПВАТ? ВИЕ ДО СЕГА СТЕ РАБОТИЛИ НАПЪЛНО НЕЗАКОННО И ЕДИН ЛЕВ НЕ СТЕ ПЛАТИЛИ НА ДЪРЖАВАТА, СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРАТЕ И ЗАЩО ДА Е ЗА НАША СМЕТКА? ЕМИ С ПЕЧАЛБИТЕ ДЕТО СТЕ ГИ ТРУПАЛИ ДО СЕГА ЩЕ СЕ БРЪКНЕТЕ И Е СИ ОПРАВИТЕ МАШИНИТЕ. И ГИ НАПРАВЕТЕ МАЛКО ПО ЧИТАВИ, ИДЕТЕ ВИЖТЕ В ЕВРОПА КАКВИ МАШИНИ СЛАГАТ ВЕЧЕ НЕ КАТО ВАШИТЕ НА ПО 20 ГОДИНИ, КОИТО ПУСКАТ РЪЖДИВА ВОДА, ГОСПОДА ЧАСТНИЦИ СВЕРЕТЕ СИ МАЛКО ЧАСОВНИЦИТЕ С ЕВРОПА....

Първо се научи да пишеш грамотно в интернет ! Бил съм в над 30 и кусур държави и на много места съм ползвал вендинг машини , но нямам спомен да съм получавал касова бележка... В момента съм в Ница и тук също няма подобни шуротии. На Дянков му кажете да иде някъде да се прегледа... Ако някой знае за такова място с касови апарати ще се радвам да сподели.

Това, че не се издават касови бележки, не означава, че няма отчетност. Откъде си сигурен, че апарата не е свързан с .it НАП. п.с. Показаха ми една машина, незрачна, ръждясала, най-вероятно втора употреба. Та за нея собственика с гордост призна, че му е докарала 3500лв. за 2 месеца.