17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама разбира се, храним половин милион клатикурци бюджетари ма нямаме 5 лева да изследваме парче асфалт. Затова що да не дадем някой-друг милион на чужденци..

Интересно щом асфалта бил тотално некачествен, защо катастрофите по този път не започнаха от ден първи след откриването му... Очевидно че вината е на шофьора както потвърдиха и свидетели които са карали срещу него. Очевидно човека е професионалист, но никой не е застрахован. По такива планински пътища с резки завои, секунда разсейване и си в дерето. А нашите бай Ганьовци ще обясняват че пътя бил лош. Много си е добър пътя. Нито дупки имаше, нито мантинелите липсваха. Тротоара също беше в идеално състояние. Когато настилката е мокра се кара с повишено внимание, не ви е виновен асфалта. А тази фирма сигурно е изградила половината пътища и магистрали в България. Ако е използвала некачествени материали, то би следвало да ги е използвана във всичките проекти които работи, или по-вероятно в никой.

Разбрахме че пътя е тотал щета с лпбезното съдействие на боковите калинки. Стана ми интересно какво ли е снимала трафик камерата - да не са случайно джигитски изпълнения на колите идващи срещу автобуса, които в последния момнет са се прибрали, насмитайки шофьора на автобуса, и той се чуди къде да се завре.....

На всички новопостроени пътища последните 5 години да се направи лабораторно изследване за годноста на настилките. Проблеми има и на много други места. Заложени са доста скрити бомби.

Е, сега вече ще става ясно кой кум, кой сват, кой на булката брат.

Само да попитам-откъде да се вземе качествена фракция след като навсякъде в България щом се чуе че ще се отваря скална кариера някъде и селата излизат на протест.Едно време беше лесно казват и се започва.Смееше ли някой да протестира.

Всичко е след дъжд качулка. Апи що не си е направила независимо изследване при приемане на пътя, а се е доеерила сляпо на документите. Проверката е висша форма на доверие. Могли са още при изграждането на пътя да разберат, че има проблем с настилката.

Изпратете пробите в лабораторията на Позитано. Те вече са ги одобрили, но нищо чудно второто изследване да покажа отклонения.

Защо ще се ползва международна лаборатория?! Нямаме вяра на нашите ли?! Ами може и да нямаме, заради корупцията, която "борите" !!! Защо тези дефекти по пътя се оправиха толкова бързо, а цяла година не им стигна?! Кой ще отговори на тези и много други въпроси, които смятам, че са много важни и смислени !!!

Засега камерите и снимките показват ясно едно: 1. Шофьорът е карал цял автобус хора без преглед на рейса 2. Вижда се ясно ограничението 40 и Внимание! опасен завой 3. Ударил е две коли 4. Пътят е идеален - без дупки 5. Всеки ден от там минават 1000 автомобила, тир-а и рейса без да катастрофират

Асвалта освен, че не се яде той и убива.

Според мен за да затвори устата на такива като теб ще ползва международна лаборатория ако и да е наясно, че това е клауза предута.

Това вече си е жива гавра с българите!!! Наистина ни вземат за малоумници!!!

в наше село има една международна лаборатория много добра... препоръчвам ви я..... има турци, помаци, арменци, и чистокръвни цигание..... заповядайте взимаме тънканя...

Ти ако си направиш труда и прочетеш предишните статии ще видиш ,ч е това е много проблемен път, с много катастрофи на него, ама нали трябва да напишеш някаква глупост...

Ти да видиш;) Какви "интересни резултати" отчели от трафик камерата;) Ами турете ограничение 10 км., че да слизат и да бутат возилата. Така ще преминават "ръчно" през опасния участък след като е толкова трудно да се направи "нещо" за подобряване на състоянието му! И като отчетете пак едни перфектни резултати от тази иновация, приложете "добрата практика" и към останалите 48 "опасни участъци" по пътищата Му!;)

БЛАГОДАРИМЕ ВИ ГОСПОДИН БОРИСОВ И СЕ ГОРДЕЕМЕ С ВАС ЗА МЪДРИТЕ РЕШЕНИЯ КОЙТО ВЗЕМАТЕ И ПОЛЕЗНИТЕ СЪВЕТИ КОЙТО ДАВАТЕ!!! БЛАГОДАРИМЕ ВИ ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИТЕ НА ТОЗИ НАРОД И ТАЗИ ДЪРЖАВА!!! СЕГА ЩЕ СЕ РАЗНИЩИ ВСИЧКО ДО КРАЙ ЩЕ СЕ ИЗЯСНИ ЗА ВСИЧКО И С НЕЗАВИСИМА ЕКСПЕРТИЗА МНОГО ДОБРЕ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО И ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ ПО БЕСПОРЕН НАЧИН ТОВА КОЕТО И СЕГА НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ КОМУНИСТИТЕ С ТЯХНИТЕ ДАЛАВЕРИ СА ЗАМЕСЕНИ!!! ГОСПОДИН ПРЕМИЕР СМЕЛО НАПРЕД ДА РАЗМАЖЕМЕ ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЗГАН!!! БЪЛГАРСКИ НАРОД Е ЗАД ВАС И ВИ ПОТКРЕПЯ!!!

По няколо причини, които са се наредили в една трагична линия. Само една от по-долу изброените причини да отсъства и трагедията нямаше да се състои. В такъв случай говорим за вина на апи, шофьора, стеоителя, правителството, лабораторията, времето. От всичко това само вурхи времето не може да влияе. Какво имам предвид: - асфалт с кофти покритие, който не отговаря на нормите - грешно сложена слаба мантинела, компроментирана преди седмици от предишна катастрофа - от едната страна на пътя бетонови стенички, от другата тротоар. Липса на оттичане на водата. Това в комбинация със силния дъжд е причина за много вода на пътя - малкотопревишение на скоростта. Има един момент след който се губи сцепление с асфалта. Примерно влизаш в завой с 80 км/ч приограничение 70, и усещаш колата много “напрегната” и как с усилие стои на пътя. С 82 км/ч вече си изгубил сцеплението. Примера е съвсем хипотетичен но достатъчно показателен. - ако са истина думите на шофьора за момемтното раздейване. Та много коли са минали от там този ден, но при автобуса всички фактори са се събрали едновременно да подействат. Ако още продължаваш да мислиш че вината е само на шофьора много жалко за теб и тези като теб .

Не трябваше ли Прокуратурата да призове за Разпит следните Лица - Лиляна Павлова и Росен Плевнелиев . Сега този , завалията , ще лежи в Затвора без да има Вина - като Водача на Автобуса .

Не само край Своге, а навсякъде където тази фирма е "ремонтирала" трябва да се изследва асфалта. Ама стиска ли ви ? На бай Суджук ще му запари под краката.....

То и магистралите , ако решиш да спреш или намалиш скоростта все едно караш шейна. Не знам какъв професионалист трябва да си-факир

Хубавото е, че нямате възражения по фактите. Не ви отърват само изводите. Защото сте същите ганьовци като шофьора и трейс.

Имам още един Въпрос - ЛОТА на Магистрала Тракия , преди Стара Загора е строен от същата фирма - Трейс , там е опасно за каране , рано или късно ще загинат хора . Защо след като има десеки хиляди сигнали от Водачи на Автомобили Прокуратурата не се самосезира ?

Международна - а може ли междугалактическа ? И какво като се направи от международна - какво стана, след като Френската лаборатория констатира, че е НЯМАЛО чума по животните - върнахте ли им живота бе некадърници смотани ? И тук така - ще върнете ли загиналите - не ! Ще продължите по същият начин, защото простите калинки от герП не стават за нищо - подписват сляпо, защото партията им нарежда ! Махайте се !

Факта че за пореден път прибягват за чужди лаборатории доказва само че самите властващи си нямат вяра на себе си и на лабораториите дето ги обслужват защото знаят далаверите за да има мангизи за тях.. За смях станахме както по офцете така и тук НИКОЙ да няма вяра на българските лаборатории и на властващите като цяло..

Оф, пропуснала съм "-" пред 10 км/ч.;) Защото по логиката на Нанков - след като сложили ограничение от 30 км/ч, шоферите преминавали със скорост на предишното ограничение - т.е. с 40. Затова му предлагам като най-безопасен вариант да сложат -10 км/ч, че да "карат" возила ръчно с около 0 км/ч;)

Браво! Образователната система върви в правилната посока определена от новите братя.Вече за едно елементарно изледване търсим външен изпълнител.

Съгласен съм. Ако това се беше случило в нормална държава, контролните органи щяха да проверят цялата дейност на фирмата. Тук обаче няма да се случи, защото ВСИЧКИ са "оплетени и навързани като свински черва", без значение "цветовете" им и съкращенията на партиите им. Всички от парламента - на въжето !!!

сър стенли, ти явно си тъпо герберче и въобще не ти пука че измряха толкова хора. въобще не четеш какво става и каква настилка е сложена????? а може би и ти си паппкал от тия 21 милиона дадени за тоя участък

Няма страшно. Всичко ще се оправи. Колкото повече се шуми толкова по-скъпо излиза на участвалия в схемата да потули нещата. Но ще се намерят средства и този случай да се забрави.

Трейс е строила половината пътища по времето на ГЕРБ. Две или три фирми строят всичко в България. СЛУЧАЙНОСТ - НЕ МИСЛЪ!

Народе знай че НЯМА безопасни пътища, безопасни храни щом са правени анализите в български лаборатории според приказките на този пак за международни:((((( Всичко е мижи да те лажим до сега както се установява непрекъснато да прибягваме до чужди професионалисти..

Защо не си пиеш хапчетата?

Защо не си пиеш хапчетата?

1. Кой ще понесе отговорност, че досега проверяваният се е проверявал сам? 2. В колко процента от построените пътища е използван некачествен асфалт? 3. Колко пари са платени за асфалт, който не отговаря на стандарта? 4. Кой, за чия сметка и в какви срокове ще подмени некачествения асфалт?

Ти хубаво си ги описал тези неща, ама прупусна да споменеш че те важат и за всички останали пътища в България, което ги обезсмисля. Има пътни отсечки като например Русе-Бяла или Карнобат-Петолъчката където стават в пъти повече катастрофи ама никой не е тргнал да прави проби на асфалта и да обяснява колко бил некачествен. И за този път нямаше да се задействат ако нямаше жертви или бяха умрели 1-2 човека. Това че са умрели 17 човека накуп не прави пътя лош. Щеше да е лош ако бяха умрели 17 човека в 17 отделни катастрофи за един месец.

Възможна ли е такава схема без участието на премиера и министъра? Ако да, то държавата е на автопилот, ако не - къде е прокуратурата?

Че тука, когато се кърпят дупките се прави следното: 1.Изравя се дупката. 2.Асфалта дето е бил вътре се претапя в асфалтовата база до Добрич. 3.После обратно в дупката. 4.И на следващата година - двойно по-дълбока дупка на същото място.

Ако беше само тоя участък щеше да е добре. #КОЙ ще каже на колко още пътища асфалта е опасен?

И да знае със сигурност ще си трае защото е вътре в кюпа:((((((

Факти и въпроси: 1. След ремонта на пътя и приемането му от компетентните органи следва поставяне на знак за ограничаване на скоростта на завоя до 50 км/ч. След няколко катастрофи скорстта се ограничава на 40 км/ч, след последната – на 30 км/час. Въпрос: След колко още катастрофи с фатален край скорстта на същия участък ще бъде ограничена до 0 (нула) км/час и защо тогава въобще е извършван ремонт на път с бъдеща нулева скорост на движение? 2. С колко е карал шофьора (не го оправдавам!) и накъде е гледал. Въпрос: Кой шофьор тук ще ми обясни как при знак 40 км/час задържа педала на 39,9 км/час и накъде гледа в завой – направо като кон с капаци, или последователно в ляво и дясно. Кой шофьор ще чака стоящият до него пътник да му каже накъде е гледал отсрещният му колега? 3. Имаше експерименти доказващи, че автомобилите при определената скорост не мога да вземат завоя, без да навлезат в насрещното. Въпрос: Защо тогава, вместо една картинка за възможна колизия в завоя не беше поставен знак за стеснен участък и кой водач може да мине пръв?!!! Тогава нямаше да има въпроси кой в кого се е ударил и защо! 4. Защо собственика на пътя (палавото министърче) не беше окован във вериги? Щял да поеме някаква отговорност? Той може да поеме само един як шут в задните си части!

да си дойдем на думата... много ясно, че най-много ще съскат тия, а може да кажат, че и извънземните са виновни...

Фирмата - строител ще плати ли тези експертизи или пак ще са за сметка на данъкоплатеца? Защото и пътят е за негова сметка, а и загиналите са плащали данъци. Не ви е срам прости и долни мутри и калинки!

Ами за 10 години управление на мутрата от герП - Трейс е взела обекти за над 1 милиард лева с държавни и общински пари - не ми се вярва да е фирма на опозицията - нали ?

Недай си боже още такива катастрофи, защото както се вижда само мъртвите могат да ги накарат да се раздвижат властващите..

Така както е тръгвало,май ще се стигне до оставка.Оказва се ,че няма качествено построен път, поне в половин България.

След като я изисква цацаратурата пак ще е на наш гръб:((( както всичко що се прави за забърсване на техните зад,,и

Възражения ли? Няколко коментара по надолу съм описал обективно защо се е случила катастрофата.... Министерски съвет излиза със становише че има пропуски по пътя - асфалт, мантинела, неправилно поставен знак за ограничение, само някакви платени калинки продължават да вият че вината е изцяло на шофьора. Какво м кговориш за знаци - знак поставен не според разпоредбата на наредбата за пътни знаци, няма валиднлст. Т.е. това ограничение там не е законно. По същия начин се тълкува и изтеклия преглед на автобуса, въпреки че рейса е практически изправен. Според наредбатс не е изправен, след като няма преглед. По тази причина нищо в държавата не се случва, няма осъдени зс нищо, защото делата падат заради административни пропуски!

А дали по другите пътища, отсечки освен до Своге асфалта отговаря на стандартите ???????

Ма тоя го пуснали....Голяма грешка